- 6 Mayıs 2015
- 2.192
- 2.984
- 133
- Konu Sahibi aquarius24
-
Aynen simdi akillandim öyle yapicam, hatta biz isim söylemiyoruz sonra baskalari koyuyor diyip bön bön suratina bakicam.Hata sizde niye söylüyorsunuz. Aynı sey benim başıma da geldi hemde en yakın arkadaşım yaptı bunu umursamadım ama bana esimle bakarken kızımız olursa bu ismi istiyorduk demesi şaşırmıştı beni oysaki ben o ismi sayıklarken onlar sevgili bile değildi. benimde oğlum olacak şimdi sorup duruyor ismini söylemedim daha dusunmedik diyorum oysaki ismi hazır :) sende söyleme bundan sonra böyle seyleri ki dert olmasın sonrasında
Sorarsa öyle dersin bende bazen inceden laf sokuyorm ama anlayana...Aynen simdi akillandim öyle yapicam, hatta biz isim söylemiyoruz sonra baskalari koyuyor diyip bön bön suratina bakicam.
Kıskanıyor muymuş o ne öyle :)Eltim hamile ve bebegine kiz olursa benim koymak istedigim ismi koymak istiyor. Ben hamileyken soruyordu bana, kiz olursa ne olucak erkek olursa ne diye, bende söyledim. Kendisi daha öncedende hamileyken erkek olursa esimin te gencliginden beri koymak istedigi bi isim vardi, onu koymaya kalkti. Birde cikip ben bu isimleri kendim buldum diyor, sizden duydum diyemiyor. Yapacak bisey yok biliyorum, koyarsa koysunda, insan cidden sinir oluyor.
Bu siralar da herseyi takar oldum. Kendi akli fikri düsüncesi olmazmi bi insanin, hadi diyelim fikir edinmek icin sordu, güzel isimlerde söylerdim, illa benim cocuguma seslenmek istedigim ismi koyma cabasi nedir, anlayamadim.
Tabi ki yok, sonucta bende baska yerden duydum o ismi. Ama ayni ailenin icinde olunca, tekrar koymak abes kacar. Bundan sonrasi tabiki varsayim, ikinci cocugum olucakta kiz olucakta o ismi koyucam diye.soylemeyecektiniz. sonucta o isimde tek sizin cocugunuz da yok,anladigim kadariyla da cocugunuz erkek?birakin kizi da o koysun nolcak
Evet en iyisi öyle, oglumda da saten cok karisildi, biz esimle bastan anlasma yaptik erkek olursa esim, kiz olursa ben koyacaktik. Ailesi begenmedi esimin dedigi ismi, ki daha gencliginden beri hep dermis esim oglum olucak adi bu olucak diye, is ciddiye binince yok mok dediler, dinlemedik tabi. Hatta kaynana bir ara ben kendi buldugum isimle seslenirim demistiBenim buyuk kizimda 2 isim koyduk esim benim istedigim ismin yanına kendi teyzesinin adını da koydu 2. Kizimda ise kayinvalidem kendi adını ısrar etti esimde 9 ay taşıyan kimse onun hakkı sen nasıl bizim adımızı koyduysan kimseye söz hakkı tanimadiysan karimda kendi koyucak hevesini alicak biz hevesimizi torunlarimizda mi alicaz dedi? Bu isim mevzusu uzun iş. Ben kimseye adını söylemedim 9 aylık hamileyken adı bu olucak dedim kestim attim.Kayivalidem yuzume karsi benim adimi begenmezsin sen sosyetiksin dedi len zaten senin adin emine eltimin adida emine bida 3. Emineye gerek varmi (eltimle arada anlasadigimiz zamanlar olur)Sana tavsiyem kimseye söyleme akıl verenin çok olur içinde tut.
Ben söyledigimde de evet güzelmis demisti. Ama yinede ailemden birinin begenip koymak istedigi ismi bende begeniyorum diye koymam.Hangi isim ki?
Bilemedim.
Belki o da beğenmiştir.
Söylemismiydiniz o ismi istediginizi? Bilerekmi koydular?Benim eşimin istediği ismi de eltimler koydu kızlarına :) bizde kızımıza hala isim bulamadık bi kaç tane var ama kararsızız. Bide kv durmadan isim söylüyor en sinir olduğum şey bu bu aralar ben beğenmiyorum o isimleri dedikçe ısrarla yeni isim bulup söylüyor eşim biz koyacaz adını dedi hala isim söylüyor susmuyor kadın ya
Eşim söylemişti kızım olursa adını Masal koyacağım demişti eltim hamileydi o Zaman.Söylemismiydiniz o ismi istediginizi? Bilerekmi koydular?
Evet en iyisi öyle, oglumda da saten cok karisildi, biz esimle bastan anlasma yaptik erkek olursa esim, kiz olursa ben koyacaktik. Ailesi begenmedi esimin dedigi ismi, ki daha gencliginden beri hep dermis esim oglum olucak adi bu olucak diye, is ciddiye binince yok mok dediler, dinlemedik tabi. Hatta kaynana bir ara ben kendi buldugum isimle seslenirim demisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?