İsim mevzusu

Ben katiliyorum. Ünlü komutanın adı Balamir, koca bu ismi duymuş aklında yanlış kalmış. Kulaktan dolma şekilde bir isim uyduruyor şimdi de.

Bence bu gayet tutabilir. Amir, Arapça farsça tarafında hükümdar demek, al amir de yönetici/hükümdar oluyor saf Arapça, Türkçe isim koymak isteyen birinin asla koymak istemeyeceği bir isim.
Kesinlikle, tabi kocasının o taraflara karşı bir sempatisi yoksa 🙈🙈

Konu sahibesi eşiniz madem Türkçe isim istiyor belki 2nizin de seveceği bir alternatif sunmalısınız. Mesela Kubilay. Gayet güzel bir isim. Çağatay var, Mete var, isterseniz Mete Han yapın tam olsun :KK48: Valla bir ara oğlum olursa adını cidden Kubilay Han koymayı düşünüyordum :KK51:Şimdilerde Güneş kulağıma güzel geliyor.

9 ay karninda taşı... dogur... geceleri uykusuz kal. Onlar uyusun ama. Herkesin gonlunu et. Ama isim koymaya hakkin olmasin.
Hep ilkini ben koyacagim ikinciye karismam derler. Ikinci olacagi ne malum? Ya ikinciyi istemezse? Bir isim koymayi cok gorurler. Ya anasi ya babasi karar verir. Sen haric herkesin hakki olur. Kimse de kizim sen tasidin 9 ay, sen ne istiyorsun diye sormaz. Ilk cocugu anne koymali bence. Alamir ne ya? Ilk okudugumda kale adi gibi geldi. Cok aramis mi? Hic de erkek adi gibi durmuyor. O cocuk o ismi omur boyu tasiyacak. Belki de o ismi tasimak bile istemeyecek. Hakkinda ayet mi var da degistiremiyor ismi, takintili mi?

kızlar yedi aylık hamileyim oğlum olacak nasipse

ama çocuğumuzun cinsiyetini öğrendiğimizden beri her gün bir sinir harbi yaşıyoruz hamileliğimi bu isim mevzusu yüzünden stres ve sıkıntıyla geçirdim desem yeridir

sebep kocamın çocuğumuzun ismini deli dehşet Alamir koymak istemesi

evet yanlış duymadınız alamir ne ya

bir hükümdarmış tarihte önemli bir zatmış

Türkiye de bu ismi taşıyan var mi merak ediyorum. Google a yazdığında bile Balamir mi demek istediniz diye düzeltiyor: Balamir de ayrı itici ya neyse
Asla geri adım atmıyor bunu ben koyucam bundan sonrakilere asla karışmam söz diyor

benim aklımda şu olsun diye bir isim yok ama Alamir olmasını istemediğimi çok iyi biliyorum

ağlıyorum ediyorum yok çocuk doğunca kimliği çıkartıp gelecek biliyorum. Hiç saygı duymuyosun hayalimdi oğlum olsun adını Alamir koyayım diyor

deliricem ben napıcam
Isim analizi yapabiliyorum. Buradan pek cok kisiye yaptim tesekkurler aldim. Alamir isim olarak cok onemli bir degerde. Eger isterseniz bana ozelden soyadınızı gonderebilirsiniz. Tam ad ve soyad seklinde bir analiz yaparim. Belki iciniz rahat eser.

Konu sahibesi eşiniz madem Türkçe isim istiyor belki 2nizin de seveceği bir alternatif sunmalısınız. Mesela Kubilay. Gayet güzel bir isim. Çağatay var, Mete var, isterseniz Mete Han yapın tam olsun :KK48: Valla bir ara oğlum olursa adını cidden Kubilay Han koymayı düşünüyordum :KK51:Şimdilerde Güneş kulağıma güzel geliyor.
Oğlum falan birgün olursa “ güneş “ ismini koymayı düşünüyorum . 👍🏻 Sizin gibi.

Valla ilk kez duyuyorum böyle bir ismi. Önce eşimden bu şahsiyetin bütün bilgilerini meziyetlerini ve islam ve dünya ya katkılarını ve ismin o coğrafyadaki anlamını muhtemelen arapça önüme belgelerle koysun isterdim. Sonuçta bu çocuğa soracaklar adının anlamı ne öyle geçmişte ünlü bir şahsiyet diyerek geçiştiremezsiniz. Bir de acaba isim aslında Al-Amir ya da El-Amir gibi bir addan bu noktaya ulaşmış olmasın. Yani tatmin edici bir açıklama yoksa üzgünüm kesinlikle 🙅‍♀️ bu ismi koyamazsın derdim eşime.

Yeni nesil çocuk isimlerini sevmiyorum. Bana çok saçma geliyor. Hastanede çalışıyorum. Hastayı görmeden direkt adından çocuk hasta olduğunu anlayabiliyorum. Millet değişik isim olsun çok saçmalayabiliyor. Alamir ismi de hoş gelmedi bana. İzin vermeyin bence de. Nüfus müdürlüğüne siz de gidin. İstediğiniz ismi koyun

kızlar yedi aylık hamileyim oğlum olacak nasipse

ama çocuğumuzun cinsiyetini öğrendiğimizden beri her gün bir sinir harbi yaşıyoruz hamileliğimi bu isim mevzusu yüzünden stres ve sıkıntıyla geçirdim desem yeridir

sebep kocamın çocuğumuzun ismini deli dehşet Alamir koymak istemesi

evet yanlış duymadınız alamir ne ya

bir hükümdarmış tarihte önemli bir zatmış

Türkiye de bu ismi taşıyan var mi merak ediyorum. Google a yazdığında bile Balamir mi demek istediniz diye düzeltiyor: Balamir de ayrı itici ya neyse
Asla geri adım atmıyor bunu ben koyucam bundan sonrakilere asla karışmam söz diyor

benim aklımda şu olsun diye bir isim yok ama Alamir olmasını istemediğimi çok iyi biliyorum

ağlıyorum ediyorum yok çocuk doğunca kimliği çıkartıp gelecek biliyorum. Hiç saygı duymuyosun hayalimdi oğlum olsun adını Alamir koyayım diyor

deliricem ben napıcam
Bende Balamir olmasın o diyecektim ki tam yazının tamamını okudum. Bence Alamir güzel isim ben beğendim :KK48:

Güneş kız ismi olarak da kullanılıyor bilginiz olsun

Evet, üniversitede tanıdığım kadın bir hocanın adı Güneş'ti. Unisex pekçok isim var Türkçede Deniz, Güneş, Toprak, Yagmur, Gökçe, Ufuk ... doğa ve gökyüzü ilhamlı isimler unisex olabiliyor. Kadın ismi olarak başlayıp erkek ismi olarak devam eden isimler var mesela Börte kurt demek, Cengiz Hanın karısının adı. Kurt benzeri isimler bugünlerde erkek ismi. Aynı şekilde Gökçe unisex olsa da, erkek ismi olarak hayatına başlamış ama bugünlerde kadın ismi.

Son düzenleme:
Yeni nesil çocuk isimlerini sevmiyorum. Bana çok saçma geliyor. Hastanede çalışıyorum. Hastayı görmeden direkt adından çocuk hasta olduğunu anlayabiliyorum. Millet değişik isim olsun çok saçmalayabiliyor. Alamir ismi de hoş gelmedi bana. İzin vermeyin bence de. Nüfus müdürlüğüne siz de gidin. İstediğiniz ismi koyun

Sudeeeeeeeee

Yani insan diyebilir ki “siyah bir araba alma hayalim vardı çocukluğumdan beri”
Ya da “saçlarımı mora boyatma hayali”
“Popoma dövme yaptırma hayali”

Hepsi OK. Hayaldir, olabilir

Çünkü sadece onu ilgilendirir.

Ama “çocuğuma şu ismi koymak hayalimdi” olamaz. O çocuk sadece sana ait değil. Kaldı ki doğuran bile sen değilsin.

Aynı mantıkla “ben hep mor koltuk takımı hayal etmiştim” deriz, evleneceğimiz adamın isteklerini, zevkini dikkate almayız. Perdemi şöyle hayal etmiştim hep deriz, halım şöyle. Sonra o ev o adama zindan gibi gelir. Yahu evlilik bu. Bir çeşit ortaklık. Sen nasıl kalkıp kendi hayalini tek başına gerçekleştiremezsen karşındaki de yapamaz.

Ben olsam çok sinirlenirdim. Hatta “evlenmeden önce bu hayalinden bahsetseydin seninle evlenmezdim” bile diyebilirdim.

Adama bak ya. Ortak isimde uzlaşmaya çalışmak yerine “hayalimdi”... Oldu canım. Başka hayalin? Ben taşıyıcı anne miyim? Neyim?

Benim ismim de normalde hiç kullanılmayan bir isim yanında bilinen bir ismim de var. Ama ismim hep popülerlik katmıştır kaç yıl önceki insanlar bile hatırlar hep kaşılaşınca:D

Iyi de bilen arkadaşlar demiş eşine diyeceğin şu, 'alamir diye bir isim ve bir hükümdar yok olsa googleda arayınca çıkardı, al-amir varmış ben araştırdım o da el emir yani emirin arapcasiymis' dedin mi bence çocuğun ismi emir olur. Yine çok ikna ediciyim 😎😂😂

Back
X