İsim tartışması

math27

hoşgeldin dünyama miniğim:)
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2014
6.446
5.313
198
Merhaba hanımlar
Bugun bebegimizin cinsiyetini öğrendik en mutlu olmamız gereken gunde esimle tartisiyoruz. Ilk evlenmeden oglum olursa ali turan koymak istedigini soylemisti ve ben o zaman kabul etmiştim sonradan ısinamadim o isme ama cinsiyet belli olsun o zaman soylerim dedim bugun bana 3isimle geldi ali turan ali tuğrul ali kemal. Ben 3unu de istemedim ali nin yanina baska isim ekleyelim dedim kabul etmedi. Sebep ilk cocuguymus ve ismini o koymak istiyomus. Bende kızdım benimde 10.cocugum degil benim istemem de onemli degil mi dedim. 3tanesinden secme hakkim varmis zaten. Saka gibi bunu söylüyor bana. Ilk bebegim ama ismine bile fikir hakkim yok. Ben bu bencilligi anlamiyorum. Günüm zehir oldu resmen bebegime bile sevinemiyorum. Ve benim istemedigim bi isim konulsun hic istemiyorum. Sabahtan beri anlatmaya calisiyorum ama yok anlamiyor. Daha bu kavganin sonu nereye gitcek cok merak ediyorum

Siz ne istiyorsunuz

Bir de o isimlerin bir anısı bir tanıdığı falan mı var eşin nerden bulmuş onları güncel de değil

Şu bdv'deki konuları okudukça evlenmekten vazgeçiyorum yemin ederim :) Çok basit sebeplerden dolayı kavga eder hale gelmiş insanoğlu..

İsim koymak sizin de hakkınız elbette. Ne bu üsteleme, üstünlük sağlama? Bu erkeklerin de emrivaki konuşmaları deli ediyor beni ya..

Eşiniz inatçıysa işiniz zor. Üzülmekte haklısınız, ama bebeğinizin sevincini gölgelemesin. Ali ismini kabul ettiyseniz zaten Ali diye çağırırsınız. Bu inadının sizi üzdüğünü anlatmaya çalışın.

Kocaniz demekki Ali ismini istiyor.
Sizde yanina bi ek isim koyun ikinizinde yuzu gulsun.
Alinin yanina her isim gider.

E bi ismi o koymus ikincisini de siz koyun ne var niye istemememis anlamadim
Bende anlam veremiyorum. Ilk isim de ısrarcı olsa yine anlardim ve soz verdigim icin kabul ederdim. Simdi yine 2.isimi beraber ortak koyalim diyorum ama yok kabul etmiyo

Demekki cok istiyor bu isimlerden birini cocugunda.biraz bencillik gelsede kimi zaman hepimizde yok mu bu takinti.
Konusarak orta yolu bulun derim.mesela ya aliden vazgecsin ya diger isimden.turan ismi guzel mesela.
Misal deniz turan gibi..

Ali ismini seviyorum ama ömür boyu cocugumun isminde benimde söz hakkım olsun istiyorum. Ben ali desemde disardan bi baskasi illaki ikinci ismini de kullanacak.
Kocaniz demekki Ali ismini istiyor.
Sizde yanina bi ek isim koyun ikinizinde yuzu gulsun.
Alinin yanina her isim gider.
Bende zaten oyle diyorum. Ali olsun yanina da yine ortak farklı bi isim olsun istiyorum

Demekki cok istiyor bu isimlerden birini cocugunda.biraz bencillik gelsede kimi zaman hepimizde yok mu bu takinti.
Konusarak orta yolu bulun derim.mesela ya aliden vazgecsin ya diger isimden.turan ismi guzel mesela.
Misal deniz turan gibi..
Bende Ali olsun yanina daha guzel benim de istedigim ortak bi isim olsun istiyorum. Ali kesin ama yanina bende isim koymak istiyorum

bence isim konusuna hiç takılmayın. eşinizede şuanda isim koymak istemiyorum , yüzüne bakınca ismini koyarız de. bebek sağlıkla dünyaya gelsin ismi varsın olsun ali kemal.
ayrıca bebekler doğduğunda yüz ifadeleri isimlerini belirtiyor gibi. yani ahmet diye bakan bebeğe mehmet demekte olmuyor.

ne olursa olsun isim yüzünden canınızı hiç sıkmayın.

Esimin dusuncesizligine daha cok canım sıkilıyor en azindan beraber biraz düşünsek sonra yine ortak karar verilirdi. Cok bise istedigimi dusunmuyorum

Ya varya iki isim konulacaksa ikisini de annenin koyması haktır ya sikintinin zorluğunen aguri annelerin ustundekinden ama anlayan yok. Artık doğuma kadar esinizi ikna etmeye çalışacaksınız.

Zaten babasının soyismini alıyor. Isimde tabiki hak annenin. Ikinci ismi sizin koymaniz lazım. Cok bencilce
Ya en basitinden diyorum karnimda tasiyorum senden cok emegim geciyo en azindan bi fikrimi sor yine bildigini yap diyorum ama asla bu 3isim dışına çıkılmaz diyo

Ya varya iki isim konulacaksa ikisini de annenin koyması haktır ya sikintinin zorluğunen aguri annelerin ustundekinden ama anlayan yok. Artık doğuma kadar esinizi ikna etmeye çalışacaksınız.
Ben ortak olsun yine onunda icine sinmeyen bi isim olmasin ama fikrim alinsin istiyorum

Esimin dusuncesizligine daha cok canım sıkilıyor en azindan beraber biraz düşünsek sonra yine ortak karar verilirdi. Cok bise istedigimi dusunmuyorum
evdeki baskın karakter eşiniz anladığım kadarıyla. siz büyüklerinizinde bu konuda söz hakkı olduğunu söyleyin. evde oylama yaparsınız en azından bir şansınız daha olmuş olur. annelerinizin babalarınızın size uyma ihtimali yüksek.
ben olsam en azından öyle birşey kabul edebilirdim. tabi hoş olmayan isimlerde ortaya çıabilir abuziddin abdurrahman gibi.

Buyuklerimizi işin içine katarsak onun ailesi girer işin icine ve sonuc ali kemal. Benim ailem karışmaz zaten. Sadece fikir istersem sunarlar ve karari yine bize birakirlar. Ama onun ailesi onu asla yapmaz. Simdi den baslarlar yorum yapmaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…