İsim tartışması

Siz konu acmistiniz sanirim hatirliyorum.Ayaz istiyordunuz galiba oyle mi oldu merak ettim

BİRİNİ SİZ DİĞERİNİ EŞİNİZ KOYSUN :)

böyle adamalara nasıl katlanıyorsunuz anlama veremiyorum gerçekten..
karnında taşıdığın çocukta hakkın yok diyor resmen daha ötesi olamaz herhalde!
ben çocuğumun adını kendim koydum eşim de kabul etti.. kabul etmese birlikte seçerdik ..
tam tersi de olurdu.. ama böyle zorla ismi kabullendirme çok çirkin..

Konuşarak orta bı yol bulun. İllakı ıstedğim isim olsun dıye bencellik edersede siz Ali diye seslenırsınız zaten iki isim pek söylenmıyor Mesela benım Yeğenimin ismi Ali Erdem Herkes Ali der bi benle ablam Ali Erdem deriz

İlk isim tamamda ikinci isimleri kimle belirliyor acaba beraber konuşarak bi isim bulsaniz..hem caninizi sikmayin bebek doğana kadar çok şey değişir:)

o zaman Ali kalacak, diğerleri gidecek. başka yol yok. kısmetse diğer evlatlara inşallah. bu bebek ikinizin, senin de hakkın var üzerinde.
kendini strese sokmadan eşine güzel yolla anlatmaya çalış istersen.
Esim güzel yoldan anlamiyo canım su an konusmuyorum. Anlayana kadar da konusmayacam
her aileye bence 1 ali 1 kemal yeterli , kız olursada kaynananın görümcelerinin ismi olur heralde , ne diyelim eşini tanıyorsundur ona göre ikna kabiliyetini kullanabilirsin umarım.
hayırlısı neyse o olsun
Canım sulalerinde var bu huy. Isim konulurken oncelikle baba ve kardes ismi koyuyorlar. Esimin tum kardeslerinin isimleri yegenlerin isimleri. Eşim kavgadan baska anlamaz ve ben su an konusmuyorum esimle

bu isim konularını okuduktan sonra karar verdim.
evlenmeden önce isimle ilgili anlaşma yapacağım :) hatta tüm ailesiyle konuşacağım evlenmeden

sizi bu konuda diğer konularda denk geldiklerimden daha güçlü gördüm. biraz uğraşırsanız diğer isme karar veren siz olabilirsiniz.
istediğiniz isim ne yazdınız mı bilmiyorum ama isim kararınızı verip öyle açıklayın.

Ama bebek sizin bebeginiz aile buyukleriyle is daha cok karismaz mi? Bizim ki tek benim dedigim diyo beni bile dinlemiyo
Kiz olursa ben koycakmisim. Zaten su an benim derdim.bencilligi . Biraz benimde bu konu da söz hakkı olmak istedigimi anlasa keske.

Keske en basinda evet evet demeseydin ..

Ben hanileyken esim bir kac isimle geldi bu olsun bu olsun diye , Hayir istemiyorum diyip kestirip attim ..

Ama beraber begenebiliriz dedim , sonucta o benim söylediklerimi begenmedi bende onun , benim cok begendigim bir ismi koydum kizima ..

Isim konusunda en cok hak Annenin ..
Madem 2 iki isim koyacaksiniz , birtanesini mutlaka sen koymalisin bukadarda hakkin olsun ..
Esinle konus düsüncelerini anlat ..

Bızımkıler de evlenmeden daha bebek ıcın beklemeye basladılar.. Cınsıyet ısım herseyıne kadar konustuk.. Sizin sınavınız kocanızlaymıs Allah yardımcınız olsun..

nereden biliyorsunuz :)

"Rahman" Allah ın isimlerinden biri, çok esirgeyici, tüm aletlere rızık veren ve merhametli anlamına geliyor. Abdurrahman ise rahman ın kulu demek. Abdullah da Allah ın kulu demek. Anlam olarak hassas kelimeler.

Konu sahibi, şini çok haksız. Ali yi o koyuyorsa ikinci ismi de siz koyun. Biz böyle yaptık. Ömür boyu emek vereceğim çocuğun adını da ir zahmet istediğimiz gibi koyalım. Eşiniz anlamazsa ayak diretin bence. Siz de kendi isimlerinizi belirleyin ve ona bu üçü içinden seç deyin. Bakalım nasıl hissediyor?

Bizimde ilerde erkek olursa eşim babasının ismini koyucak ama 2. ismi ben koyucam en azından
yani iki isimli olmasını istemiyorum sevmiyorum ama mecbur
Kız olursa ki tek isimde karar kıldık. O yüzden %90 kız istiyorum ilerde problem çıkmaması için.
Bir tanıdığımızın çocugunun ismi alpaslan ahmet can dı erkek olunca ne oluyosa artık.

ahhh ahh bu isim mevzuuu..:) bayaaa bi gündemimizden düşmedi bizimde.Hala da konusu açıldımı canım sıkılıyor.Bizimkide babasının adını koymak istiyor oda bayaaa bi demode bir isim.Ben onu kırmamak için he koyarız dedim amaaa ikinci ismide ben koymak istiyorum onu koydurmuyr sen ozaman ilk isimle seslenmezsin ikinci isim hem çok saçma diye. Bunu ben koyayım ilerde hepsine sen koy diyor bakalım şimdilik askıda bizimkide ama kabul ettim gibi bende napıyım..

ilk çocuğum benimde.Nasıl hevesliyordum isim seçenlere.neyse sağlıklı olsun da varsın o isimle çağırsınlar demekten başka çare yok gibi.Çünkü bizim kayınpeder de bayaa sevinmiş adam duyunca.Ne anlıyorlarsa :)

"Rahman" Allah ın isimlerinden biri, çok esirgeyici, tüm aletlere rızık veren ve merhametli anlamına geliyor. Abdurrahman ise rahman ın kulu demek. Abdullah da Allah ın kulu demek. Anlam olarak hassas kelimeler.

yok ben eski isimleri çok severim aslında. Alıntıladığım kişi (siz miydiniz?) Allahın en sevdiği isimdir yazınca yapmıştım bu yorumu. Biz çocuklarımıza güzel anlamlı isimler vermek isteriz elbette ancak Allahın bir ismi en çok sevmesi fikrine ve bunun bu şekilde söylenmesine karşı çıkmıştım. Yoksa isimle hiç bir sorunum yok. Genel olarak hiç bir isimle sorunum yok aslında. Anası babası beğenmiş yakıştırmış koymuş yani.

Aman diyim söz vermeyin şimdiden :) bn sevgiliyken söz vermiştim o zaman kafamda kavak yelleri Valla sonra dönmek çok zor oluyor.İlk bebeğiniz erkek olursa cinsiyeti öğrendiğiniz anda vazgeçeceksiniz çünkü büyük ihtimal bu sözünüzden :) Niye derseniz insan yokken he tamam tamam kolayca diyor ama iş ciddiye binince bi inceden zoruna gidiyor

Ya en basitinden diyorum karnimda tasiyorum senden cok emegim geciyo en azindan bi fikrimi sor yine bildigini yap diyorum ama asla bu 3isim dışına çıkılmaz diyo

çok merak ettim eşinizin burcu da koç mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…