Siz konu acmistiniz sanirim hatirliyorum.Ayaz istiyordunuz galiba oyle mi oldu merak ettimAy canm allah yardimcin olsun heleki inatci bi kocan varsa ayni seyleri daha tazecik yasamis biri olarak ( bugün )
Seni cok iyi anliyorum
Ilk cocukta babsinin adini koymak istedi esim babasinn ismi eski klasik bi isim ben istemedim aylarca bunun tartismasi yasandi ilk heycanim vs hakkimi helal etmem diyerek 9 ay kavgasi sürdü diyebilirim benim istedigim.hic bi ismi begenmedi en son yine kendisi baska bi ism bldu benimde hosuma gtti tamam o olsun dedim ve karar verdik koyduk ama tam güvenemeyip bende nüfusa gttim :))
Cunku akrabalarindan biri kariisindan habersiz gidip cocuga babasinn adni yazdrmis sülaleden cekiyo diye bende gttim hee asil ayrinti dedimki bak 2.cocuk olursa ods erkek olrsa ozman koyariz neyse tabi ben asla 2.cocuk düsnmüyrum bide dedim bida olcakta oda erkek olcakta derken dogumdan 2 3 ay snra hamile kaldim )))
O da erkek olmasinmi aman allahim basladmi kavgalar hep direttim tartismadim bu sefer ben koyacam dedim ozman sen sectin benm istediklermi begenmedin dedim neyse hep kavga ettik bu yüzden ben gidio doguma yakin istedim ismin dolap süslerni yaptrdim kizdi falan .
Neys3 carsamba dogum yaptim bgun hastanye dikislerim icin kontrle gttik dönuste nufusa gdelim dedim arabada kavga ettik hala isim yüznden ben dedim seker süs bilenyaptrdim artik dönusu yok bsver at onlar gdelim en kralini yaptr falan desede taviz vermedim nüfusa gttik baya sira vardi 100 kisi bekledik hala savasiyor benimle sira yaklasmaya basladi dürtyor icerisi kalabalik askm ltfen bak fln hc knsmadim bile hayr dedim uzatma.
Sira bize geldi otrduk kadin esime verdi kagidi buraya cocuga koncak ismi yaz dedi bana bakti uzatmaa artik dedim kendi elleriyle benim istedigm ismi yazdi kimlik cikti aldik ciktik hc konusmadi benimle eve gelene kadar eve geldk beni brakti ise gtti aksam misafr vardi tartismadik allahtan misfrler gidince biraz söylendi trip atti :))
Sükret dedim allah bize 2 erkek evlat verdi bizm cocugmz onlar baskasi degl ben mtlu olucam dedim vs smdi konusyir ama lafi da sokuyo arada :))
Hattta az önce uyumuyomsn sen daha ddi noldu dedim kesicem gece seni dedi güldum kes bakalim dedim :))
Hee bu arada abisi ogluna babasinin ismiyle baska binisim koymus ama babssi ismime lakap mi taktiniz hic koymasaydinz sildirin demis kizmis.
Abisinin oglunun 2 ismi var biri babasnn ismi ben niye bdaha koyim ki annesi bile koymayin derken kmse istemezken sonuc zaferi ben kazandim :))(
Darisi basina
Hoş olmayan dediğiniz abdurrahman ismi Allah u teala nin en sevdiği ısimlerden biridir.(diğeri de abdullah)
Siz konu acmistiniz sanirim hatirliyorum.Ayaz istiyordunuz galiba oyle mi oldu merak ettim
Esim güzel yoldan anlamiyo canım su an konusmuyorum. Anlayana kadar da konusmayacamo zaman Ali kalacak, diğerleri gidecek. başka yol yok. kısmetse diğer evlatlara inşallah. bu bebek ikinizin, senin de hakkın var üzerinde.
kendini strese sokmadan eşine güzel yolla anlatmaya çalış istersen.
Canım sulalerinde var bu huy. Isim konulurken oncelikle baba ve kardes ismi koyuyorlar. Esimin tum kardeslerinin isimleri yegenlerin isimleri. Eşim kavgadan baska anlamaz ve ben su an konusmuyorum esimleher aileye bence 1 ali 1 kemal yeterli , kız olursada kaynananın görümcelerinin ismi olur heralde , ne diyelim eşini tanıyorsundur ona göre ikna kabiliyetini kullanabilirsin umarım.
hayırlısı neyse o olsun
Merhaba hanımlar
Bugun bebegimizin cinsiyetini öğrendik en mutlu olmamız gereken gunde esimle tartisiyoruz. Ilk evlenmeden oglum olursa ali turan koymak istedigini soylemisti ve ben o zaman kabul etmiştim sonradan ısinamadim o isme ama cinsiyet belli olsun o zaman soylerim dedim bugun bana 3isimle geldi ali turan ali tuğrul ali kemal. Ben 3unu de istemedim ali nin yanina baska isim ekleyelim dedim kabul etmedi. Sebep ilk cocuguymus ve ismini o koymak istiyomus. Bende kızdım benimde 10.cocugum degil benim istemem de onemli degil mi dedim. 3tanesinden secme hakkim varmis zaten. Saka gibi bunu söylüyor bana. Ilk bebegim ama ismine bile fikir hakkim yok. Ben bu bencilligi anlamiyorum. Günüm zehir oldu resmen bebegime bile sevinemiyorum. Ve benim istemedigim bi isim konulsun hic istemiyorum. Sabahtan beri anlatmaya calisiyorum ama yok anlamiyor. Daha bu kavganin sonu nereye gitcek cok merak ediyorum
Ama bebek sizin bebeginiz aile buyukleriyle is daha cok karismaz mi? Bizim ki tek benim dedigim diyo beni bile dinlemiyoErkekler bazen çok bencil oluyor
Benimde doğumuma az bi Zaman kaldı hala isim bulamadık benim esimde aile büyükleriyle birlikte isim koymak istiyor tek basına bi isim bulmak içine sinmiyor
Ben arada bakıyorum isim ama böyle de olmuyor bakalım ne yapacağız
Kiz olursa ben koycakmisim. Zaten su an benim derdim.bencilligi . Biraz benimde bu konu da söz hakkı olmak istedigimi anlasa keske.Canim daha yeni yeni cinsiyet olusumu oluyor..
Bir dahaki gittiginizde kiz derse doktorunuz
Bana 15 haftama kadar kiz deyip 19. haftamda erkek dedilerde
Saka bi tarafada ikinizinde hosnut olacagi isim olmali bence..
Ilk oglumun adi Ali Yasin ...
Anne baba olarak ismi cok kullanacak kisiler bizleriz sonucta...
Ikinizinde razisi olmasi sart bence .....
Saglikli bir sekilde kucaginiza alirsiniz ins.
nereden biliyorsunuz :)
evdeki baskın karakter eşiniz anladığım kadarıyla. siz büyüklerinizinde bu konuda söz hakkı olduğunu söyleyin. evde oylama yaparsınız en azından bir şansınız daha olmuş olur. annelerinizin babalarınızın size uyma ihtimali yüksek.
ben olsam en azından öyle birşey kabul edebilirdim. tabi hoş olmayan isimlerde ortaya çıabilir abuziddin abdurrahman gibi.
"Rahman" Allah ın isimlerinden biri, çok esirgeyici, tüm aletlere rızık veren ve merhametli anlamına geliyor. Abdurrahman ise rahman ın kulu demek. Abdullah da Allah ın kulu demek. Anlam olarak hassas kelimeler.
Bizimde ilerde erkek olursa eşim babasının ismini koyucak ama 2. ismi ben koyucam en azından
yani iki isimli olmasını istemiyorum sevmiyorum ama mecbur
Kız olursa ki tek isimde karar kıldık. O yüzden %90 kız istiyorum ilerde problem çıkmaması için.
Bir tanıdığımızın çocugunun ismi alpaslan ahmet can dı erkek olunca ne oluyosa artık.
Ya en basitinden diyorum karnimda tasiyorum senden cok emegim geciyo en azindan bi fikrimi sor yine bildigini yap diyorum ama asla bu 3isim dışına çıkılmaz diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?