Doğuma Hazırlık İsim yardım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Şura nın üzerinde şapka var mı? ŞÛRA gibi.Benim oğlumun ismi yani 2. ismi AGÂH şapkalı yazdırdık
Tam bir fikrim yok ama şapkalı yazdırmakla hata yapmışsınız bence. Kodlamalarda sıkıntı yaşayacak. Bir de tdk o şapkayı bir koyup bir kaldırıyor. Şapkalı yazdırmaya karşıyım tabi çocuk sizin nasıl isterseniz öyle yazıyor nüfustaki arkadaşlar.

Ümidim o zamana kadar bu kodlama olayı felan kalkması yönünde:))

Benzer olarak Zühre ismini önerebilirim Arapçada bir gezegen ismidir satürn müydü öyle bişey

Şimdiki cocuklar okadar yaratıcı ki aklına geleni hemen söylüyorlar ismi ne olursa olsun zaten ergenlıkte ısım kısaltması fazla kullanıyor arkadaslar arasında özellikle erkeklerde
İlla Zümrüt ve birgül mü düşünüyorsunuz baska seceneklerde olur mu?

Zümrüt'ler hep güzel olur demişlerdi. Ne bilelim artık pek bi beğendik Zümrüt ismini. Her çağa uygun söylenişi kulağa hoş geliyor. Hayırlısı bakalım

Oh be, sonunda normal isim koyan bir anne çıktı. : )
Buğlemlerden, Zümralardan falan gına gelmişti.

Zümrüt de güzel Birgül de güzel.
Ben böyle anlamı net olan isimleri seviyorum.
Birsen ismi de hoşuma gidiyor.

Birgül pek hos gelmiyor. Zümrüt'te kibar geliyo kulaga ama alisilmalik bi isim. Zümra falan sanki alisildik hos.

Zümra grup demek. Zümrenin Arapçadaki hali yani. Çocuğa grup diye isim koyulmaz demi...

Internette yazan güzelleştirilmiş anlamlara inanmayın. Inana inana Zümra ülkedeki en popüler isimlerden oldu zaten.

Seneler once Zumrut adinda kucuk bir kiz tanidim.. MasaAllah guzellik abidesi.. Yemyesil gozleri bembeyaz teni, kivircik ve sari saclari vardi.. Aklima direkt o geldi..
Birgul ismini hic sevmem..
Zumrut'e gelene kadar da cok fazla guzel, klasik ve modasi gecmeyen isim var..
Klasik isimleri seviyorum genelde.. Tercih meselesi..
ikisi arasinda bir karar verecek olursak Zumrut..

Zümrütün anlami ne?
Parlak,yeşil, değerli taş. İnci,Elmas gibi bi anlamı var. Zümra adını ben de sevmem anlamı gerçekten saçma. Topluluk,grup anlamına geliyor. Bir ara herkes Aleyna koymuştu ya üzerinize olsun anlamında onun gibi olur zümra da.arkadaş onu demek istedi anladığım kadarıyla.

İki ismi pek sevmedim. Oy verceksem zumrut bi tık önde. Anneanne babaanne adı gibi. Yeşil gozlu olursa uyar. Biri Zühre dedi o hoşuma gitti

evet aleyna ecrin gibi isimlere bende karsiyim yanlis bilinen anlamlar. Zümranin anlamini bilmiyorum sadece söylenmesi kulaga hos geliyor diye yazdim, sayet diger isimleride sadece hos geldigi icin secmisler anlamlarindan ötürü degil. Fakat zümrütte tas demekmis, bilemedim simdi cocuga grup ismi koyulmaz diyen tas ismini nasil begenmis.

O yorumu ben yapmıştım. :)

Zümrüt değerli bir taş. Zümrüt, Elmas, inci, Yakut gibi değerli süs taşlarını kız ismi olarak severim. Birçok kültürde de bunlar kızlara isim olarak verilir (Jade, Ruby, Esmeralda falan filan)

Ama Zümrüt'ün kelime anlamı 'taş' olsaydı, onu da isim olarak tavsiye etmezdim.

Eylül
Deniz
Ipek
Inci
Ben biraz klasikciyim.. Gercekten zarif ve modasi geçmeyen isimler..
Aynı şekilde bende bu tip isimlerden yanayım
Birgül güzel değil isim olarak.bence isimde fonetikte önemli ismin söylenişi yani.
Zümrüt'te çocuk için ağır ve arabesk bir isim gibi duruyo..ikisi de değil..çok daha güzel sempatik isimler var ipek IşıL Nil inci defne gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…