Ada isimli çacuklarım hep sakin sessiz çocuklardır. Düzey ya da akıl olarak hiç bir eksiklikleri olmamasına karşın eksik fırlamalıktan mütevellit sınıfta hep ortalarda yer alıyorlar. Ada isimli öğrencileri biraz keşfetmek gerekiyor. Bu topiği açarken en büyük korkum bu kadar saydırdıktan sonra Çağla isimli birisini kırmaktı isminin kötü olduğunu düşünmekten çok benim isim için düşündüğüm şeylerle Çağla çok farklı kulvarlardaydı isme tepkim o huysuzluktandı ismin kötülüğünden değil
Ada isimli çacuklarım hep sakin sessiz çocuklardır. Düzey ya da akıl olarak hiç bir eksiklikleri olmamasına karşın eksik fırlamalıktan mütevellit sınıfta hep ortalarda yer alıyorlar. Ada isimli öğrencileri biraz keşfetmek gerekiyor. Bu topiği açarken en büyük korkum bu kadar saydırdıktan sonra Çağla isimli birisini kırmaktı isminin kötü olduğunu düşünmekten çok benim isim için düşündüğüm şeylerle Çağla çok farklı kulvarlardaydı isme tepkim o huysuzluktandı ismin kötülüğünden değil
Ebeveynlerin çok güzel anlamlandırmışlar adını... Tabii benim kocamda o mantık nerde ben Çağla yemeyi çok seviyorum çağla olsun diyince biraz garip geliyor. İsim konusuna gelince ne zaman istersen eğer öğrencilerim arasında o isim varsa yardımcı olmaya çalışırım. Gerçi senede ortalama 650-700 öğrencim olduğu düşünülürse bir isme denk gelmeme şansım çok az oluyor bi tek ecrin elvin ceylin tayfası gelmedi
parla mı ? zaa deterjan reklamı gibiBu 3 sayfayı yüzümde bir gülümseme ile okudum.Çok neşeli yorumlar var:))) gerçekten çok eğlenceli ve akıcı .Katkısı olan herkese sevgiler
İsim enerjisi hassasiyetini anladım ancak çocuk yaşta benzermiş gibi gözükebilirler diye düşündüm. ben de aynı isimden farklı insanlar tanıyorum.çocuklukları benzer olabilir bilmem ama yetişkin halleri ,karakterleri farklı aynı ada sahip çok tanıdığım var.Belki sizi tedirgin eden isimlerin taşıdığı enerji değil de bu isimlerin size hatırlattıkları ,çağrıştırdıklarıdır.Güneşin anlamı çok güzel ama benim 'ö' lü 'ü' lü isimlerle pek aram olmadığı için ,anlamı pek o kadar manalı olmasa da çağla adı çok daha hoş geliyor kulağıma.Çağla deyince meyveden çok çağlamak kelimesini çağrıştırıyor bana.Ama haklısınız ben de bir yiyeceği anımsatmak istemezdimÖ Ü Lü adların enerjisinin sert olduğunu ve yaşamlarında çok zorlukla karşılaştıklarını duymuştum ya da okumuştum .Ama bu bilgi eksik ya da üfürükten bir bilgi de olabilir.
Kıvılcım adı da dolambaçlı sert geliyor kulağıma anlamı güzel olsa da.Benim bir kaç önerim var :
1) Şule :ateş demekmiş
2) Hale :ışıkla ilgili
3) PARLAen çok bunu sevdim.Bak o da sevdi nasıl takla atıyor Hem anlamı güzel hem söylenişi.Parla Şenol adında 6o larda siyah beyaz Türk sinemasının çok ünlü bir kız çocuk yıldızı varmış.Videolarına baktım çok çitlembik ,cimcime birşeymiş .Yetişkin fotoğraflarında da çok sevimli ve enerji ışık saçıyor gibi gözüküyor
Eylül ayı sonunda bir kız bebeğim olacak ve isim konusunda eşimle bir türlü anlaşamıyoruz. Oğlumun adını koyarken bir sürü felsefi sebebe dayanarak ATEŞ koyduk adını ve ben de oğlumun adını çok seviyorum. Hamile olduğumu öğrendiğim anda cinsiyet falan öğrenmeden Güneş geçti içimden. Ateş beşeri insan yapandı Güneş yaşam enerjisi olmazsa olmazı doğal olarak mükemmel uyuyorlardı birbirlerine ama eşim ismin çok yaşlı olduğunu ve çocukta güzel durmadığını söylüyor. Hamilelikten önce hep kız olursa kıvılcım olur adı diyorduk ama dedim ya kızım karnıma düştüğü an adını koydu Güneş'i geçirdi içimden. Hadi Güneş olmasın diyelim bari Kıvılcım olsun ilk düşündüğümüz olsun yok eşim önce annemin adı olsun dedi Hatem koymaya kalktı kıyameti kopardım şimdi de tutturmuş ben Çağla yemeyi çok seviyorum Çağla olsun adı diyor Allah aşkına yemekten çocuk adı olur mu ya oldu Karpuz kavun falan koyalım tam olsun bari günlerdir çıldıracağım bana çocuğun nufus kağıdını eline alınca görürsün diyo valla ertesi gün hem çocuğun adını değiştirmek için hem de boşanmak için dava açarım gene de çocuğuma yemek adı koymam. Arkadaşlar yardım edin eşimi nasıl ikna edebilirim hadi ikna edemedim yerine felsefi anlamı da olan ya da ucu mitolojiye dayanan güzel bir isim önerin şimdi inatlaştık belli ki Güneş koyamayacağım kızımın adını(( Bu arada ben öğretmenim ve dolayısıyla bir sürü öğrencim var onlardan birinde olmayan onların enerjisini taşımayan bir isim istiyorum o yüzden çok popüler ya da çok kullanılan bir isim olsun da istemiyorum. Oğlumda hiç zorlanmamıştım ne zormuş kız ismi koymak...
Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. Oğlumun adı ile ilgili yoruma gelince ben oğlumun adını koydum ve çok memnunum Ateş'in felsefe ve mitolojilerdeki kutsallığı ile ilgili milyon tane şey yazabilirim ama gereksiz bu tartışmaya girmek çünkü ne siz benim ne de ben sizin düşüncelerinizi değiştirebiliriz ben oğluma isim hele yorum hiç istemedim ama gene de teşekkür ederim IŞIL ve IŞIK benim de aklıma geliyor ama ikisi de öğrencilerimde vardı o yüzden emin olamıyorum herhangi bir öğrencimin enerjisini taşısın istemiyorum isim. İsim illa Kuran-ı Kerim'de geçsin falan diye bir takıntım da yok keza Kuran'da geçiyor diye çocuğunun adını -da -da bağlacı koyan da var her hangi bir edat koyanda neyse gene de fikirleriniz için teşekkür ederim. Lütfen KIZ isim yorumlarınıza devam edin güzel bir isim bulmama yardım edersiniz umarım...
Ebeveynlerin çok güzel anlamlandırmışlar adını... Tabii benim kocamda o mantık nerde ben Çağla yemeyi çok seviyorum çağla olsun diyince biraz garip geliyor. İsim konusuna gelince ne zaman istersen eğer öğrencilerim arasında o isim varsa yardımcı olmaya çalışırım. Gerçi senede ortalama 650-700 öğrencim olduğu düşünülürse bir isme denk gelmeme şansım çok az oluyor bi tek ecrin elvin ceylin tayfası gelmedi
Ateş ismini sevmiyorum Cehennem ateştendir, Şeytan ateşten yaratılmıştır. Madem enerjik birşeyler istiyorsunuz erkek Nurullah kız da Nuray falan olabilirdi
ah ah o sıkıntı bizdede var malesef :)) şimdilik konusunu açmıyorum bakalım son ay neler olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?