Doğuma Hazırlık İsim yüzünden boşanan ilk ben olacağım :)))

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

yok cnm kırılmadım bizimkiler ismimi koyarken çağlamak anlamında çağlayı koymuşlar.abilerimin birinin ismi Arda diğerinin de Tunca Meriç nehrinin kolları bu isimler onlar çağlasınlar diye bnm adımı çağla koymuşlarr :))
bu arada Ada hakkındaki bilgiler için çok sagoll cnmm.

Ebeveynlerin çok güzel anlamlandırmışlar adını... Tabii benim kocamda o mantık nerde ben Çağla yemeyi çok seviyorum çağla olsun diyince biraz garip geliyor. İsim konusuna gelince ne zaman istersen eğer öğrencilerim arasında o isim varsa yardımcı olmaya çalışırım. Gerçi senede ortalama 650-700 öğrencim olduğu düşünülürse bir isme denk gelmeme şansım çok az oluyor bi tek ecrin elvin ceylin tayfası gelmedi

Konu dışı olacak ama isimlerle ilgili yorumlarınız çok ilginç.
Aslında var mı bilmiyorum ama isimlerle karakterler arasında nasıl bir bağ olduğuna dair bir konu dahi açabilirsiniz gözlemlerinize dayanarak.

Bu arada Yeşim ismindeki öğrecilerinizin karakterleri nasıl? Benim ismim de merak ettim.

Çok teşekkür ederim.Şu an Ada düşünüyoruz ismi eğer değişiklik olursa sorarım size.İnş sizde anlaşabileceğiniz bir isimde anlaşırsınız cnm.

Bu 3 sayfayı yüzümde bir gülümseme ile okudum.Çok neşeli yorumlar var:))) gerçekten çok eğlenceli ve akıcı .Katkısı olan herkese sevgiler

İsim enerjisi hassasiyetini anladım ancak çocuk yaşta benzermiş gibi gözükebilirler diye düşündüm. ben de aynı isimden farklı insanlar tanıyorum.çocuklukları benzer olabilir bilmem ama yetişkin halleri ,karakterleri farklı aynı ada sahip çok tanıdığım var.Belki sizi tedirgin eden isimlerin taşıdığı enerji değil de bu isimlerin size hatırlattıkları ,çağrıştırdıklarıdır.Güneşin anlamı çok güzel ama benim 'ö' lü 'ü' lü isimlerle pek aram olmadığı için ,anlamı pek o kadar manalı olmasa da çağla adı çok daha hoş geliyor kulağıma.Çağla deyince meyveden çok çağlamak kelimesini çağrıştırıyor bana.Ama haklısınız ben de bir yiyeceği anımsatmak istemezdim Ö Ü Lü adların enerjisinin sert olduğunu ve yaşamlarında çok zorlukla karşılaştıklarını duymuştum ya da okumuştum .Ama bu bilgi eksik ya da üfürükten bir bilgi de olabilir.
Kıvılcım adı da dolambaçlı sert geliyor kulağıma anlamı güzel olsa da.Benim bir kaç önerim var :
1) Şule :ateş demekmiş
2) Hale :ışıkla ilgili
3) PARLA en çok bunu sevdim.Bak o da sevdi nasıl takla atıyor Hem anlamı güzel hem söylenişi.Parla Şenol adında 6o larda siyah beyaz Türk sinemasının çok ünlü bir kız çocuk yıldızı varmış.Videolarına baktım çok çitlembik ,cimcime birşeymiş .Yetişkin fotoğraflarında da çok sevimli ve enerji ışık saçıyor gibi gözüküyor

Son düzenleme:
AYLA Kimi yıldızların dolayındaki ışık çemberi
isteklerinize biraz uygun gibi ama güneşe yaşlı diyen eşiniz bu ne der bilemedim :)
isimler arasında bir zıtlığın olması sizi rahatsız etmezse "derya" da güzel bir isim, ayrıca "idil" ismi de çok güzel 7 dilde anlamı olan bir isim bir de ben "umay" ismini de beğenirim; anne ve çocukları koruduğuna inanılan tanrı.

isim yüzünden boşanma aşamasına gelen çok duydum benim daha bir çocuğum olmadı olursa düşünücem ama senin güzel melek yüzlü kızın için ''mina'':anlamı:1. Camın ana maddesi. 2. Liman, iskele. 3. Gökyüzü ve arafatta tepe ismi,madem oğlunun adı ateş camda ateşden yapılıyor uyumlu bence tabii size kalmış.hayırlısı olsun

parla mı ? zaa deterjan reklamı gibi :

bulduğunuz ismler ve mitolojiye dayanmasını istemek falan pek bi saçma doğrusu.. manası güzel olan, manevi değer taşıyan bir isme ne dersiniz ıvır zıvır isimlerden daha değerlidir en azından.. güneş iyide kıvılcım nedir bikere..dizinin birinde ''nefesimi tutarım bakk '' diye tehdit savuran kızın adı eylül sonnuda olacağına göre eylül koyun bari

çalışkan terbiyeli enerjisi yüksek bir çocuğun ismini taşısa ne olacak ki.. öyle tek bir kişide olan ismi bulmak kolay değil..

Ateş ismini sevdim kulağa da hoş geliyor.Bazen durumları kötü hale getiren o nesneden çok bizim o nesneyle hangi niyetle ne yaptığımızdır.Kibrit iyi ve kötüdür diyemeyiz. Bizim niyetimizdir ,zihnimizdekidir onu kötü ya da iyi yapan.O kibritle birinin canını eşyasını yakarsan ,yangın çkarırsan ,bilgisiz ve cahilin eline geçerse kötüdür,tehlikelidir.Aynı kibritle yemek yapılabilir ,ısıtılabilir ,su kaynatılır temizlik yapılabilir ,ısınabiliriz, bıçak ya da iğne ucunu ateşle steril hale getirir mikrop öldürebiliriz, yeri geldiğinde kibritle hayat bile kurtarılabiliriz .

Çocuğuna mitolojik isim vermek istemenin saçma olduğunu düşünmüyorum.Güzel, pozitif mitolojik isimler var.Üstelik kulağa da hoş gelebiliyor.Positif ve manası olan herşey güzeldir iyi enerjidedir,doğrudur yani manevidir üstelik o isim sevgiyle verilecektir o bebeğe .Beğenmeyebiliriz tabii ki ama insanların zevklerini , isteklerini sert ve küçümseyerek yargılamak ve illa ki benim düşünce, anlayış, inanış kalıbımda olacaksın çünkü doğrusunu ben /biz biliyoruz 'budur' diye diretmek doğru gelmedi bana :)

ecrin ceylin tayfasına 5-10 yılımız var daha
ben de öğretmenim
hiç bu isimlerde öğrencim yok zaten lisedeyim epey beklemem lazım
ada ismi hoşuma gidiyor BADE de güzel kutsal aşk demek
EFSun da hoş

Ateş ismini sevmiyorum Cehennem ateştendir, Şeytan ateşten yaratılmıştır. Madem enerjik birşeyler istiyorsunuz erkek Nurullah kız da Nuray falan olabilirdi

oğlunun ismini ATEŞ koymuş bir bayana tavsiye edeceğiniz isimler bunlar mıdır yani??? Ateş neredeeee Nurullah nerde? ayrıca o ismin size çağrıştırdığı kötü şeyleri kendinize saklasanız da iyi olurdu.. bayan zaten oğlunun ismini koymuş gitmiş; sizinki tavsiyeye değil eleştiriye giriyor...başka birinin KENDİ OĞLUNA koyduğu ismi "şeytanın ateşi" falan gibi laflarla eleştirmek de ne sizin ne kimsenin haddi değildir...

Arkadaşlar açıklamaya çalıştığımı sanıyordum ama anlatamamışım sanırım mitolojik derken gidip çocuğumun adını hera persephone falan koymayacağım Umay gibi Güneş gibi gayet Türk ve anlaşılır ama felsefi ve mitolojik olarak anlamlandırılabilen bir isim koyacağım demek istemiştim. Yukarıda bir arkadaşım gayet güzel açıklamış aslında siz Ateş'e yakar diye bakıyorsunuz ben ise Aydınlatır diye bakıyorum. Felsefede 4 temel element bizim bedenimizin farklı alanlarını temsil eder toprak fizik bedenimizi (iskelet ve kas sistemimizi) su enerjetik bedenimizi (kanımızı ve vücudumuzda dolaşan enerjimizi) hava duygularımızı Ateş kama manasımızı (Arzuların zihni ya da akıl olarak geçer) temsil eder ve insanlık zincir devirküredeki evrimi gereği henüz kamamanasına tam olarak sahip değildir. İnsanlığın bu son evresi tamamlandıktan sonra bilgiyi tam olarak elde edebileceğimiz söylenir. Rüzgar ile Ateş arasında çok gittim geldim ve en sonunda oğlumun bilginin Ateş'ine sahip olmasını istedim umarım da öyle olur. Ateşle ilgili felsefi olarak söylenebilecekler böyle başlar sonra sayfalarca uzar gider. Mitolojik olarak ise insanlık var olduğunda Zeus insanlara Ateş'i (bilgiyi beceriyi insan olma zekasını...) vermiş fakat insanoğlu Prometheus'un da yardımıyla Zeus'un açgözlülüğünü ortaya çıkardığında Zeus insanlığa ceza olsun diye onlardan Ateş'i geri almış. Prometheus buna dayanamamış ve Ateş'i kaçırıp insanlığa iade etmiş. Buna kızan Zeus Prometheus'u ida dağına zincirlemiş ve insanlığa da Pandora ile birlikte bütün kötü duyguların içerisine saklandığı kutuyu göndermiş bundan sonra da insan oğlu Ateş'in onlara getirdiği melekeleri tam kullanamaz olmuş ve gerilemiş... Mitoloojide de Ateş insan olma becerisini simgeler yani... Ateş'le ilgili mitler de bununla sınırlı değil ve sayfalarca yazılır. İşte bundan mütevellittir ki kim ne söylerse söylesin ben Ateş ismini koyarken bir an bile tereddüt etmedim beğenmeyen koymasın. Şimdi bu açıklamalar belki felsefik ve mitolojik bir anlamı olsun ismin derken ne demek istediğimi anlatır...

kızımın adı çağla çok ta seviyorum yemek ismi olabilir bende mesala asla çocuklarımın adını ateş su güneş yıldız koymam ... tercih meselesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…