Doğuma Hazırlık İsim yüzünden boşanan ilk ben olacağım :)))

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
İsmin tercih meselesi olduğuna sonuna kadar katılıyorum Çağla ismine gelince isim sadece bana yakın gelmedi daha önce de söylemiştim o ilk tepkim daha çok eşimin tavrınaydı ismin kötülüğüne değil. Benim bildiğim hera daha çok yunan mitolojisinden bir karakter doğurganlık ve evliliğin tanrıçası aynı zamanda Zeus'un kız kardeşi ve karısı Zeus'un çapkınlıklarını kıskandığı ve sürekli onunla çekişme içinde olduğu için de öküz gözlü Hera diyorlar ona. Hera dediğinde aklıma hemen öküz gözlü geliiyo o yüzden düşünmem sanırım Hera'yı ama fikrin için teşekkür ederim. Venüs Afroditin gezegeni olabilir aslında ama biraz kulak alıştırmak gerekiyor sanırım ona

ela06 adlı arkadaşla aynı zaman doğumumuz ona yazmıştım
tozdemir seninde mi aynı zaman???

Nurullah diye bir kız ismi hiç duymadım da neyse..

Sakın Karpuz koymayın , Kavun daha iyi duruyo erkek olsa belki Karpuz giderdi ama Kavun daha narin daha dişisel.. Bence Kavun olsun Karpuz yerine..
Keşke önce isimde anlaşma yapsaydınız

yok benim doğmuma daha çok var doktor eylül sonu gibi alırız dedi (mecburen sezeryan olacak)

Anlaşmayı yaptık kavun karpuzdan vazcaydık hem batılı da olsun diye Ananas koymaya karar verdik içinde ana falan da var ya daha kadınsı duruyor

bizde eşimle bu konuyu çok tartıştık canım bir ara alparslan ismini tutturmuştu :) ben olmaz dedikçe o "alparslan oğlum " diye karnıma bağırıyordu...bende senin gibi eğer benim istemediğim bir ismi kendi başına gidip koyarsan ertesi gün bende mahkemeye giderim seni boşamak için dedim şu anda vazgecti ama benim bulduğum hiçbir ismi beğenmiyor :)

kesin istediğin ismi bulduktan sonra biraz psikolojik baskı biraz hamileyim ben acındırması biraz çamura yatma istediğin ismi kabul ettirme şansın artıyor.. Benim kocam 2 gün dayanabildi sonrasında kabullendi benim söylediğim ismi şimdi ben ona güzellik olsn diye başka bir isim de bakınıyorum ama iş tamamen benim beğenime kalmış durumda çünkü kocacım beni ÜZMEK istemiyor... Erkek için eğer beğenirsen Giray ismini düşünebilirsin belki o da Kırım hanlarına verilen isim hem de daha orijinal duruyor ya da nasıl bir isim istiyorsan buraya yaz ilginç şeyler çıkıyor benim kıza Nurullah çıktı mesela

Anlaşmayı yaptık kavun karpuzdan vazcaydık hem batılı da olsun diye Ananas koymaya karar verdik içinde ana falan da var ya daha kadınsı duruyor

Aaaa öyle mi ? Ne güzel .. Ananas gerçekten güzelmiş.. Alternatif olarak sebze isimleri de var .. Yada ikinci isim , Ananas Brokoli çok uyumlu oldu galiba

biraz gözyaşı isim işini çözer :) ben Eymen veya Ege istiyorum Eymen'e daha sıcak bakıyor eşim ege dediğimde yok marmara olsun bence diye dalga geçmişti

Ateş - Mehveş (Ay gibi, ay yüzlü, güzel) uyumlu olabilir
Ama en güzeli Ateş-Güneş olur kardeşlerin isimlerinde uyum olması hoşuma gidiyo :)

Ben de hala Güneş diye düşünüyorum daha fazla içime sinen bir isim bulamadım henüz... evet biraz gözyaşı genelde işi çözüyor. Neyse ki kocamızla çözüyoruz işi akrabalar falan işin içine girse ne olurdu bilemiyorum. Anneme benim adımı nasıl koydun dedim ben koymadım ki amcan koydu bana kalsa Tuğçe koymazdım dedi. Amcama şükrediyorum o ayrı ama gene de bir garip geliyor çocuğunun adını koymamak .

Eymen daha güzel geliyor bence de kulağa gerçi Ege isimli çocuklar da sevimli zeki dozunda haylaz oluyorlar..

Bebeği 9 ay boyunca karnında taşıyan annesidir... Bu yüzden ilk isim koyma annenindir..Baba zaten soyadını veriyor..Ayrıca Ateş-Güneş isimleri gayet uyumlu ..

Eymen daha güzel geliyor bence de kulağa gerçi Ege isimli çocuklar da sevimli zeki dozunda haylaz oluyorlar..

benimde kulağıma Eymen daha hoş geliyor çevremdekilere söylediğimde beğeniyorlar. gerçi sadece anneme ve kardeşime söyledim herkes duyarsa benden önce doğuran bir tanıdık koyabilir diye gizli tutuyoruz

Desteğinize teşekkürler arkadaşlar sanırım Güneş koyacağım kızımın adını güneş gibi doğsun evimize diye...

Benim de esim mitoloji hayrani oldugu icin kizimin isminin dafne olmasini ostiyordu..
Defne degil de dafne uzerinde israr etmesi evde inanilmaz boyutlarda kavgalara neden oldu.
Maalesef isim koyarken huZur da kacabiliyor. Umarim orta yolu bulursunuz. Gunes cok guzel bir isim. İki isim dusunurseniz nazli gunes, haluk leventin cook sevdigim bir sarkisinda gecer :)

Eğer Dafne koymak istiyorsa o zaman tam doğrusunu koyup Daphne koymalı o da Türkçede çok sorun çıkarır belki bunu söyleyerek ikna edebilirsiniz tam adını koyamıyorsa yarı Türkçe Yarı Latince koymanın bir anlamı yok tam Türkçesi son derece güzel bence Defne....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…