- 10 Ağustos 2009
- 26.185
- 18.336
- 823
- Konu Sahibi bebekokusu
-
bende aof mezuyum aöf ile örgün egitim bir degil arkadas. ben dogruyu soyleyim sunavlara dogru duzgun ders calismadan gidiyordum sinavlarun cogunu geciyordum. kardesim örgun okudu gecelerce ders calisir sabahlardi sitresten panik atak oldu gene zar zor geciyordu birde malesef örgun egitim de bazi bolumlerde hocalarin insafina kaliyorsunuz burda bilen bilir.
onun bolumu gercekten zordu. ogrenmesi veya zekasi ile sikintisi yoktu kardesimin allaha sukur. ayrica benide kucumsemeyin cogu kisi benim doneminde ayni seyi yapiyordu ayrica ben aof dersanesine gittim. dersleri cok duzenli dinliyordum. USLUBUNUZ COK YARGILAYICIBen aöf ile örgün bir demedim zaten. Devletin nezdinde denk diploma. Fakat devlet kadrolarında yüksek mevkiye gelebilen aöfli azdır. Burada benim demek istediğim aöflü yada dandik bölüm üniversiteden mezun kişinin eğer kendini geliştirmediyse veya torpili yoksa iyi bir yere gelme ihtimalinin düşük olması. Konu sahibi aöflü yada dandik bölümden mezun kişinin standardına ulaşamıyorsa burada bir çelişki doğuyor. Kendisinden kaynaklı ben bunu ifade ettim.
Ayrıca siz aöf sınavında son 1 hafta soru ezberle geç yaparak bitirdiyseniz siz o diplomayı bir çok aöflü gibi hak etmemişsinizdir. Fakat kendimden söylüyorum iyi bir puanım varken özel sebeplerden örgün okuyamadım.
İşten çıkıp haftada en az 4 gün 3,4 saat ders çalışıp bölümümle ve işimle alakalı araştırıp okuduğum kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Örgünden mezun bir insanın eğitimine yetişmek için elimden geleni yaptım ve başardım. Şimdi sizin bakışınızda evet bende sizinle bir olmuyorum. Türkiye'nin belli başlı bir kaç üniversitesinden mezunları hariç tutuyorum kalanından hiç bir eksiğim yok.
2 sene önce pedagojik formasyon aldım. Stajım sırasında nice örgün mezun gördüm tek kelime tek kelime anlatamayan. Staj dosyasu sunum hazırlamaktan acizleri vardı. Ee "hani sunum yapmıştın" dedim bir kere "ama ben hatırlamıyorum" dedi. İşte o da öyle bir eğitim. O kişinin örgün eğitimini tüm örgün eğitimlilere mal etmek nasıl saçma ise her aöfliyide bir tutmak saçmalıktır.
Neyse ben tekrar söyleyeyim açık öğretimi savunmuyorum, örgün eğitimle bir olmasada kendini geliştiren birisi ortalama bir örgün eğitim mezunu kadar donanıma sahip olabilir bunu demek istemiştim.
Ayrıca kardeşiniz zamanında kendisine ait öğrenme şeklini idrak edememiş sanırım. Sabahlara kadar ders çalışıp stres yapmaya gerek yok. Umarım bundan sonra böyle bir sıkıntıyla karşılaşmaz.
dogruyu soyluyon isinde dürüst olmal kimseye bir sey kazandirmiyorİş hayatı üniversitedeki hayatına benzemez orası kurtlar sofrası ,taktikler,sinsilikler,maskeler,yalanlar bunları becerirsen yükselme şansın vardır dürüstler her zaman kayıp ederler
açıköğretim mezunu değilim , okula giderek baska bır sehırde düzen kurarak okudum ancak; şöyşe bir durum daha var bence.
bizler derse girerek , öğretmenlerımız eşliğinde eğitim aldık.
aöf okuyan kişiler bu derslerin AYNISINI evlerınde sadece kendı ımkanları ıle çalısarak verıyorlar.
Onların işi daha zor bence .
Kitaplar aynı kitaplar dersler aynı dersler
Ama kendi imkanları ile evlerınde ders calıısyorlar, anlamadıkları bir durum olsa soracakları kımse yok, bölümlerinde not alacakları kımse, birlikte ders calısacakları kımse yok.
Acaba aöf lilerin okuması mı daha zor , yoksa bizlerin mi?
Tekrar söyluyorum aöf li değilim ama küçümseyenlere de karsıyım.
onun bolumu gercekten zordu. ogrenmesi veya zekasi ile sikintisi yoktu kardesimin allaha sukur. ayrica benide kucumsemeyin cogu kisi benim doneminde ayni seyi yapiyordu ayrica ben aof dersanesine gittim. dersleri cok duzenli dinliyordum. USLUBUNUZ COK YARGILAYICI
Ben aöf ile örgün bir demedim zaten. Devletin nezdinde denk diploma. Fakat devlet kadrolarında yüksek mevkiye gelebilen aöfli azdır. Burada benim demek istediğim aöflü yada dandik bölüm üniversiteden mezun kişinin eğer kendini geliştirmediyse veya torpili yoksa iyi bir yere gelme ihtimalinin düşük olması. Konu sahibi aöflü yada dandik bölümden mezun kişinin standardına ulaşamıyorsa burada bir çelişki doğuyor. Kendisinden kaynaklı ben bunu ifade ettim.
Ayrıca siz aöf sınavında son 1 hafta soru ezberle geç yaparak bitirdiyseniz siz o diplomayı bir çok aöflü gibi hak etmemişsinizdir. Fakat kendimden söylüyorum iyi bir puanım varken özel sebeplerden örgün okuyamadım.
İşten çıkıp haftada en az 4 gün 3,4 saat ders çalışıp bölümümle ve işimle alakalı araştırıp okuduğum kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Örgünden mezun bir insanın eğitimine yetişmek için elimden geleni yaptım ve başardım. Şimdi sizin bakışınızda evet bende sizinle bir olmuyorum. Türkiye'nin belli başlı bir kaç üniversitesinden mezunları hariç tutuyorum kalanından hiç bir eksiğim yok.
2 sene önce pedagojik formasyon aldım. Stajım sırasında nice örgün mezun gördüm tek kelime anlatamayan. Staj dosyası sunum hazırlamaktan acizleri vardı. Ee "hani sunum yapmıştın" dedim bir kere "ama ben hatırlamıyorum" dedi. İşte o da öyle bir eğitim. O kişinin örgün eğitimini tüm örgün eğitimlilere mal etmek nasıl saçma ise her aöfliyide bir tutmak saçmalıktır.
Neyse ben tekrar söyleyeyim açık öğretimi savunmuyorum, örgün eğitimle bir olmasada kendini geliştiren birisi ortalama bir örgün eğitim mezunu kadar donanıma sahip olabilir bunu demek istemiştim.
Ayrıca kardeşiniz zamanında kendisine ait öğrenme şeklini idrak edememiş sanırım. Sabahlara kadar ders çalışıp stres yapmaya gerek yok. Umarım bundan sonra böyle bir sıkıntıyla karşılaşmaz.
konu çok başka yerlere çekildi ben ne aöf yi küçümsedim ne başka seyi yok onlar başarılı olduysa kendınde ara sorunu bılmem ne yazanlar olmuş onlar ıyı bı konumda degıllerkı 1-2 yıllık calısanlar sadece mudur degıller bırsey degıller ayrıca herkes aöf değil tek tük kişi aöf li burda yazdıgım seylerı başka yerlerınden anlayanlar olmuş , benim derdim bambaşkayken cımbızla seçerek olay yarattı kompleksli aöfli ve ya lise mezunu arkadaşlar artık herneyse cunku bu konuda bi acınız olduğunu düşünüyorum bu kadar ateşli savunduğunuza göre aöf mezunu arkadaslar bile anlayısla yaklaştılar herneyse olumlu yorum yapan benim ne demek istediğimi anlayan arkadaşlara / ablalara teşekkür ediyorum burda insanlar derdini de anlatamayacak anlaşıldı o yüzden konunu kapatılmasını rica ediyorum
konu çok başka yerlere çekildi ben ne aöf yi küçümsedim ne başka seyi yok onlar başarılı olduysa kendınde ara sorunu bılmem ne yazanlar olmuş onlar ıyı bı konumda degıllerkı 1-2 yıllık calısanlar sadece mudur degıller bırsey degıller ayrıca herkes aöf değil tek tük kişi aöf li burda yazdıgım seylerı başka yerlerınden anlayanlar olmuş , benim derdim bambaşkayken cımbızla seçerek olay yarattı kompleksli aöfli ve ya lise mezunu arkadaşlar artık herneyse cunku bu konuda bi acınız olduğunu düşünüyorum bu kadar ateşli savunduğunuza göre aöf mezunu arkadaslar bile anlayısla yaklaştılar herneyse olumlu yorum yapan benim ne demek istediğimi anlayan arkadaşlara / ablalara teşekkür ediyorum burda insanlar derdini de anlatamayacak anlaşıldı o yüzden konunu kapatılmasını rica ediyorum
___________________konu çok başka yerlere çekildi ben ne aöf yi küçümsedim ne başka seyi yok onlar başarılı olduysa kendınde ara sorunu bılmem ne yazanlar olmuş onlar ıyı bı konumda degıllerkı 1-2 yıllık calısanlar sadece mudur degıller bırsey degıller ayrıca herkes aöf değil tek tük kişi aöf li burda yazdıgım seylerı başka yerlerınden anlayanlar olmuş , benim derdim bambaşkayken cımbızla seçerek olay yarattı kompleksli aöfli ve ya lise mezunu arkadaşlar artık herneyse cunku bu konuda bi acınız olduğunu düşünüyorum bu kadar ateşli savunduğunuza göre aöf mezunu arkadaslar bile anlayısla yaklaştılar herneyse olumlu yorum yapan benim ne demek istediğimi anlayan arkadaşlara / ablalara teşekkür ediyorum burda insanlar derdini de anlatamayacak anlaşıldı o yüzden konunu kapatılmasını rica ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?