işimden nefret ediyorum bunalimdayim

en iyisinden en kötüsüne her yere başvuruyorum neden olmuyor bılmıyorum işsizlik hadsafhada odtü mezunu bi arkadaşım her yere başvurmasına rağmen iş bulamadı şirketlerin ikram yerlerine kadar başvurdu burda işi küçümsemiyorum yine yanlış anlaşılmasın sadece arkadaşıma üzüldüm o kadar adaletsizliklik var ki bundan bahsediyorum sadece

Dil mezunusunuz aöfleri küçümsüyosunuz.

Oraya girdiğiniz günddn beri iş arıyosunuz ama bulamıyosunuz.

Ayakişleri yaptırtılıyo .

Hadi buraya kötü bi pozisyona başvurdunuz alındınız 3 dil bilip nasıl yükselemez yada başka bi iş bulamazsınız.

Problem tamamen sizde . Ya siz bu dilleri kağıt üstünde biliyosunuz ya cvnizi gözden geçirmeniz gerek.

Aynen de öyle.bir aöf li çıksın bana 150 kişinin önünde defalarca sunum yaptım desin ya da gece 1 e kadar ödev hazırladım defalarca desin oturup prof.larla faiz oranlarının neden düşmediğini tartıştım desin gelsin lisans diplomamı veriyim ona.ben örgün lisans mezunuyum üniv okurken de 2 tane aöf bölümü bitirdim okudum gittim eğri oturup doğru konuşalım

sanırım bininci kez yazıyorum aöf leri küçümsemiyorum o sadece bir detay yazdığım konuda dil edebiyat okumak kolay mı sanıyorsunuz rus dılı edb alman dılı edb okuyabılır mısınız hıc bılgı sahıbı olmadan kac kışı bolum degıstırdı okul bıraktı yapamadı daha hazırlıkta kolay mı sanıyorsunuz her bölümün zorlukları var o sayfalarca çeviri yapmak piyasada olmayan kıtapları bulmak 300-400 sayfalık kıtapları okumak bınlerce kıtap dergı fotokopiye paralar dökmek 2 -3 gün uykusuz kalıp o halde gıdıp 2-3 sınava birden girmek aileden uzakta okumak daha bir sürü şey sayabilirim size 1 sene iş aradıktan sonra artık bir yerden başlım diye girdim o kadar bayılarak girmedim istediğim bölüme tecrübem olmadığı ıcın gıremıyorum burda dil bilmek ve mükemmel bir eğitim hayatının olması yükseleceksin demek değil ondan bahsediyorum zaten iş yerindeki adaletsizlikten

Öyle bir yerden mezun olduktan sonra neden böyle bir iş peki piyasada iş mi yok yav kendinizi harcatıyorsunuz?
Valla bizim böyle bölümden mezun olup hele hele üç dil bilen biri harcanıyorsa bilemiyorum sertifikalara ve öğrendiğiniz dillerin seviyesine tekrar bakmak gerek :)

Dil edebiyattan mezun olmakla tercümanlıktan mezun olmakla bir değil yalnız yav dil edb mezunuysan iş zor tabii :)

Çalışmayacaksın, hata yapacaksın salağa yatacaksın onlarda seni işten atacak. Başka çareleri kalmayacak.

Hem tazminat alırsın hemde 10 ay a kadar 1000 tl isşizlik maaşı alırsın :)

Ben japonlarla çalıştım adamlar 10 ayda edindiğim bilgiyi, fabrikaya hakim olmama şaşırdılar, okuduğum üniversiteyi sordular.

Beni japonyaya davet ettiler; tüm masraflar onlardan.
Patronum çıktı ben giderim dedi onun yerine, üstelik zam da yapmadı maaşıma

Bende patronu sinir ettim çıkardı , bana kızdı böyle olmaz dedi, hı hı tabiki böyle olmaz dedim.

Bak canım herbölümün kendi içinde zorluğu var. Yok şukadar sayfa çevirdim yok uykusuz kaldım bu ne beni ne işvereni bağlamaz ki .

Dili istersen ana dilin gibi öğren yanına bişeyler koyamazsan ne anlamı var ?

Bi işveren sadece dil biliyosun diye seni niye alsın ?
Çevirmenlik yapmıycaksan yada gidip turizmci olup rehber olmuycaksan ki rehber bile olsan ( tarih yer bilmen gerek )

Sadece bildiğin dil hiçbi işe yaramaz.
Tekrar söylüyorum o beğenmediğin aöf de dış ticarette okusaydın yanında o bildiğin dillerin bi işine yarardı.

Ya öğretmenlik yap formasyonun varsa yada tekrardan oku.

Buarada bıraktılar ettiler diyosun ya hah ben dil mezunu çok kişi tanıyorum 3 dili lisede öğrendi 4. yü ünide okudu birisi ist üni ispanyol dili neoldu hiç iş bulamadı gitti bankaya girdi.
Şefi ispanyolca kursuna gitti şakır şakır konuşuyo bizim kız konuşamıyo bide diyo ki onun aldığı kursu bende alsam konuşurum :)

Bitanesi çin dili okudu 2 sene bılamadı iş çünkü yaya konuşuyo türkçeyi sinir bozucu enson sigorta şirketine girdi

Biride hiçbişey olamadı pisi oldu :)

Dil bilmek yetmiyo

sevgili kardeşim, kpss sınavına girdin mi? yakında çalıştığım kuruma dil mezunu alımlar olabilir diye bir duyum aldım. puanın var mı? hangi dilden mezunsun?

Vizyonunuz ne kadar dar böyle. Kafanızda oluşturduğunuz iş anlayışınızın sadece bundan ibaret olması beni şoka uğrattı.

Dil edebiyattan mezun olmakla tercümanlıktan mezun olmakla bir değil yalnız yav dil edb mezunuysan iş zor tabii :)
aslında türkiye için çok yanlış bölümden mezun olmuşuz insan sonradan anlıyor ama artık geç tabiki sadece dil bilmek ne yazıkkı iş bulmaya yetmiyor çoğu arkadaşım işsiz ya da kötü işlerde çalışıyor maalesef tercümanlık para etmiyor bazı yerler hariç formasyon alıp atanmayı bekliceksin ki İngilizce dışı atama çok az o yüzden bölümümle çok alakasız bir sektörde çalışıyorum

merak etmeyin bitirdiğim üniversitenin yanında aöf insan kaynakları da okudum ama sorun bu değil tecrübe olmaması

ne üzerine çalışıyorsun? ankarada iş ara yine iyi bir okuldan mezunsan illa ki güzel bir fırsat çıkar karsına tecrübende var

Vizyonunuz ne kadar dar böyle. Kafanızda oluşturduğunuz iş anlayışınızın sadece bundan ibaret olması beni şoka uğrattı.

Neden dar ?
Bi insanı sadece dil biliyo ticarete ne faydası olabilir.
Ya öğretmenlik yapıp dil öğreticek ya çevirmenlik ya rehberlik hepsi bukadar

Neden dar ?
Bi insanı sadece dil biliyo ticarete ne faydası olabilir.
Ya öğretmenlik yapıp dil öğreticek ya çevirmenlik ya rehberlik hepsi bukadar
şirketteki çoğu insan inanın çok alakasız yerlerden mezun , onların ne faydası olabilir? ben en azından dil biliyorum gelen yabancı müşterilerle iletişim kuramadıktan sonra dış ticaret okusan ne olurki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…