işimden nefret ediyorum bunalimdayim

Tercümanlık para etmiyor demeyelim yalnız tutunan çok insan var büyük meziyet valla dil bilmek başka anlamlı çevirmek başka bölümü okumak gerek herkes tercüman olamaz zaten :)

Aynen katılıyorum.Aklımdan geçenleri yazmışsınız.

Tercümanlık para etmiyor demeyelim yalnız tutunan çok insan var büyük meziyet valla dil bilmek başka anlamlı çevirmek başka bölümü okumak gerek herkes tercüman olamaz zaten :)
evet iyi yayın evlerinde güzel para verebiliyorlar ama İngilizce dışı çeviri nadir oluyor ben İngilizce de cevırı yapabılırım ama dedıgınız gıbı o ayrı bı mezıyet piyasada çoğu kitap hatalı cevırıye sahip mesela bölümümü okurken anladım ve baya emek gerektırıyor dili ağır yazılmışsa saatlerce uğraşıyorsunuz

Bu işin tek edebiyat çevirisi de yok bölümünüz dil edebiyat diye bu perspektiften bakıyorsunuz açıkçası. Madem sertifikalarınız var ne sertifikası bu gerçi diksiyon kursu mu atıyorum ona göre başka mesleklerde iş bulunur yav herkes okuduğunu ülkemizde yapmıyor ki.
Ortalamanız yüksekse akademisyenliği bile düşünebilirdiniz...
Benim dil edb mezunu ing hocam ing öğretmenliğinden mezun olanlara göre daha iyiydi mesela bölümünüzü de küçümsemeyin iş bulamıyoruz falan diye bir de en iyi devlet okulu demişsiniz oturun bir tekrar düşünün ben nerde yanlış yapıyorum diye.

bende aof mezuyum aöf ile örgün egitim bir degil arkadas. ben dogruyu soyleyim sunavlara dogru duzgun ders calismadan gidiyordum sinavlarun cogunu geciyordum. kardesim örgun okudu gecelerce ders calisir sabahlardi sitresten panik atak oldu gene zar zor geciyordu birde malesef örgun egitim de bazi bolumlerde hocalarin insafina kaliyorsunuz burda bilen bilir.

Neden dar ?
Bi insanı sadece dil biliyo ticarete ne faydası olabilir.
Ya öğretmenlik yapıp dil öğreticek ya çevirmenlik ya rehberlik hepsi bukadar

Bir kere en basitinden satış temsilcisi? Ticarette ne fayda demişsiniz ama ticaret, doblo ile üç bakkal dükkanı gezmek değil. İthalatı var, ihracatı var bunun. Herhangi bir firmanın uluslararası departmanlarda... Dış işleri bakanlığı, bankalar... Digital pazarlama uzmanları... Uluslararası büyük bir firmada çalışıyorsan zaten yabancı dil kesinlikle gerekli. Sosyal medya ajansları.. ve daha bir çok.

Eğitim ve sınavlar aynı diyebiliyorsanız bir de aöflülerin mi örgünlerin mi okuması daha zor diyebiliyorsanız bu bana sadece sizin AÖF ayarında bir örgün eğitim aldığınızı düşündürüyor. Yoksa bu kıyaslamanın başka anlamı olamaz. :d

Hanımefendi sizde konu sahibide kendiyle çelişiyo.
Ben ne bakkal bilirim ne doblo konununda bunla alakası yok.

Arkadaş diyo ki dış ticaret mezunu ama yabancı dili yok.
Dil bilenlerinde ticaret hakkında bilgisi yok o departmanlarda çalışması için önce .... sı olması lazım uluslararası ilişkiler uluslarası ticaret lojistik vs vs
Bınlar yoksa sadece dili kim ne yapsın
yanını doldursun ki dilide kullanıbilsin işte bulabilsin

İşinizi sevmiyor, hak ettiğinizi alamıyor ve buna isyan ediyor olmanızı anlarım ama dandik bölüm AÖF ne demek ? Bu ne kibir ? Kusura bakmayın ama bu kibirle beş dil bilseniz ne yazar ?

İş yerinden memnun değilsen istifa et. İstifa etmiyorsan patronun tüm bu şikayet ettiğin şeyleri sana bir şekilde yaptırdığı için halinden memnun. Sen razıyken o senden daha razı.

Bi aöf - örgün kavgasıdır gidiyor. Madem aöf bu kadar kolay okuyup o pozisyonlara öyle kolay gelebiliyorlar, e o zaman aöf okuyun?

Hayır ben takdir ederim yani ben bilmem kaçıncı dereceden mezun olup üç dil bildiğim halde adam açık öğretim ile o konumlara geldiyse.

AÖF mezunuyla Odtü, bilkent, boğaziçi mezunu bir mi yani?
Tabii ki değil, aöf mezunları olarak siz kendinizi aynı kefeye koyuyorsanız koymayın bence.
Ne eğitim ne statü olarak kıyaslanamazlar bile, bu dünyada hak denen bişi var, kaç yıl eşek gibi vizeden finale girip çıkan her gün her gün okula gidip hem ünv sınavını kazanan hem bu okulları bitiren insanlarla bir değilsiniz.Bu küçümseme değil, gerçek.Tabii ki sonunda da hak denen bişey varsa onca emek veren insanların bir yerlere gelmesi gerekiyor, aöf mezunlarının değil.E madem aöf o kadar kolay, sen de aöf okuyup bi yerlere gelseydin diyenlere de sadece gülüyorum.Dayılarınız, adaletsiz düzen ve bu sistem sayesinde bir yerlere gelmiş olmanız sizi daha değerli, bilgili ve kapasiteli yapmıyor.Üzgünüm ama gerçek bu.

Valla bana konu sahibinden ziyade bazi yorum sahipleri kompleksli gibi geldi.

Aöf okumasi zor degildir, yani hic aöf sinavi gormesek inaniriz da,neyse.

Yok illa ki zor diyecekseniz bana zor geliyo ya da ben zorlaniyorum demek daha iyi olur.

Konu sahibi,

Hayatta emeklerimizin karsiligini er ya da gec aliriz,ümitsizlige kapilmadan,yilmadan daha cok calisin,

Ve mutlaka kisa-orta-uzun vadeli hedefler koyun kendinize.O hedeflere ulastikca motivasyonunuz artacaktir.

İş hayatı üniversitedeki hayatına benzemez orası kurtlar sofrası ,taktikler,sinsilikler,maskeler,yalanlar bunları becerirsen yükselme şansın vardır dürüstler her zaman kayıp ederler

İş hayatı üniversitedeki hayatına benzemez orası kurtlar sofrası ,taktikler,sinsilikler,maskeler,yalanlar bunları becerirsen yükselme şansın vardır dürüstler her zaman kayıp ederler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…