- Konu Sahibi bebekokusu
-
jeoloji mühendisliğinden tutunda ,gastronomi , güzel sanatlar piyano vs evet ik da çalışmak istiyorum genelde o yönde iş bakıyorumYani alakasız ama ne okumuş ?
Tercümanlık para etmiyor demeyelim yalnız tutunan çok insan var büyük meziyet valla dil bilmek başka anlamlı çevirmek başka bölümü okumak gerek herkes tercüman olamaz zaten :)aslında türkiye için çok yanlış bölümden mezun olmuşuz insan sonradan anlıyor ama artık geç tabiki sadece dil bilmek ne yazıkkı iş bulmaya yetmiyor çoğu arkadaşım işsiz ya da kötü işlerde çalışıyor maalesef tercümanlık para etmiyor bazı yerler hariç formasyon alıp atanmayı bekliceksin ki İngilizce dışı atama çok az o yüzden bölümümle çok alakasız bir sektörde çalışıyorum
Aynen katılıyorum.Aklımdan geçenleri yazmışsınız.Hosgeldiniz aof mezunlari ya ne kadar gocunuyormussunuz hemende tepki verdiniz ,kendinizi kandfirmayin onlar univerrsite diplomasi degil,sadece sertifika sinavas girdim bitti ,emegi ,kulturu nerede,
Konu sahibinin soyledigi cok dogru,universite sinavini vermeye kapasitesi yetmeyen ,evde ders calisip sinava girip aof diplomasi alip ahkam kesenlerin ,
Yemek kitabi okuyup asciyim diyenlerden bir farki yok,
Mesleki yasamda ,normal bir universiteden mezun yabanci dil bilen masteri olan biriyle ayni kefeye konmasi tamamen haksizlik,
Universite egitimi sadece kitap sayfasi degil,insana vizyon kazandiran bir kurum ,
Konu sahibi seni cok iyi anliyorum ,kpss calis ,farkli daha kalifiye insanlarin calistigi ,kurumsal yerlere basvur ,
İnsallah hayirtli bir is bulursunm,
evet iyi yayın evlerinde güzel para verebiliyorlar ama İngilizce dışı çeviri nadir oluyor ben İngilizce de cevırı yapabılırım ama dedıgınız gıbı o ayrı bı mezıyet piyasada çoğu kitap hatalı cevırıye sahip mesela bölümümü okurken anladım ve baya emek gerektırıyor dili ağır yazılmışsa saatlerce uğraşıyorsunuzTercümanlık para etmiyor demeyelim yalnız tutunan çok insan var büyük meziyet valla dil bilmek başka anlamlı çevirmek başka bölümü okumak gerek herkes tercüman olamaz zaten :)
Bu işin tek edebiyat çevirisi de yok bölümünüz dil edebiyat diye bu perspektiften bakıyorsunuz açıkçası. Madem sertifikalarınız var ne sertifikası bu gerçi diksiyon kursu mu atıyorum ona göre başka mesleklerde iş bulunur yav herkes okuduğunu ülkemizde yapmıyor ki.evet iyi yayın evlerinde güzel para verebiliyorlar ama İngilizce dışı çeviri nadir oluyor ben İngilizce de cevırı yapabılırım ama dedıgınız gıbı o ayrı bı mezıyet piyasada çoğu kitap hatalı cevırıye sahip mesela bölümümü okurken anladım ve baya emek gerektırıyor dili ağır yazılmışsa saatlerce uğraşıyorsunuz
Şuraya kadar okurken halinize üzülmeye başlamıştım ama sonrasını okumadım zaten.
Üniversiteden mezun olur olmaz kibirle mezun olmuşsunuz. İşin niteliklerini karşılamazsa, cimri bir patrondan söz etmiyorsan orada o insanlar çalışamaz zaten. Yüksek kariyer hedefiniz var ise 2,5 yılda kendinize düzgün bir kariyer hedefi çizemediyseniz o sizin niteliklerinizden kaynaklı. Kimse mezun olduğunuz üniversiteyi küçümsemiyor ama sorun sizden kaynaklı. Aöf için söylüyorum çok kaliteli bir eğitim vermemiş olabilir ama insanları küçümseyebileceğiniz anlamına gelmez. Bir zahmet sizde onların başardıklarını başarında onlar size emir vermesin siz emir verin. Dandik bölüm dediğiniz iş ile alakasız gördüğünüz olsa gerek. İşle alakasız bölümden mezunlar içinde bir şey diyemem. Devlet bile alakasız bölümlere alakasız insanları atayıp çalıştırırken patronların aynısını yapması garipsenemez bence. Siz ona buna b.k atacağınıza bu nefret dolu ve öfkeli ruh halinizi yeni bir iş bulmak için zorlayın. İstanbulu deneyebilirsiniz. Kariyer açısından daha kolay geçişler yapabilirsiniz.
bende aof mezuyum aöf ile örgün egitim bir degil arkadas. ben dogruyu soyleyim sunavlara dogru duzgun ders calismadan gidiyordum sinavlarun cogunu geciyordum. kardesim örgun okudu gecelerce ders calisir sabahlardi sitresten panik atak oldu gene zar zor geciyordu birde malesef örgun egitim de bazi bolumlerde hocalarin insafina kaliyorsunuz burda bilen bilir.aöf mezunu olunca kabul olmuyor mu?. dandik bölüm ne demek. Bana sorarsan başkalarını eleştirmeden önce kendine çeki düzen vermelisin. Yaptığı işten, işyerinden şikayetçi çok insan tanıyorum ama senin ki biraz da senin özelinden kaynaklı gibi geldi bana.
İşyerinde başarının kişisel zekayla, duruşla bakış açısıyla, kendine güvenle dış görünüşlr çok ilgisi olduğuna inananlardanım. bunları tavsiye amaçlı yazdım yanlış anlaşılmasın, ama önce psikolojik olarak kendini dinlemen ve düzeltmen gerek.
Neden dar ?
Bi insanı sadece dil biliyo ticarete ne faydası olabilir.
Ya öğretmenlik yapıp dil öğreticek ya çevirmenlik ya rehberlik hepsi bukadar
Eğitim ve sınavlar aynı diyebiliyorsanız bir de aöflülerin mi örgünlerin mi okuması daha zor diyebiliyorsanız bu bana sadece sizin AÖF ayarında bir örgün eğitim aldığınızı düşündürüyor. Yoksa bu kıyaslamanın başka anlamı olamaz. :daçıköğretim mezunu değilim , okula giderek baska bır sehırde düzen kurarak okudum ancak; şöyşe bir durum daha var bence.
bizler derse girerek , öğretmenlerımız eşliğinde eğitim aldık.
aöf okuyan kişiler bu derslerin AYNISINI evlerınde sadece kendı ımkanları ıle çalısarak verıyorlar.
Onların işi daha zor bence .
Kitaplar aynı kitaplar dersler aynı dersler
Ama kendi imkanları ile evlerınde ders calıısyorlar, anlamadıkları bir durum olsa soracakları kımse yok, bölümlerinde not alacakları kımse, birlikte ders calısacakları kımse yok.
Acaba aöf lilerin okuması mı daha zor , yoksa bizlerin mi?
Tekrar söyluyorum aöf li değilim ama küçümseyenlere de karsıyım.
Bir kere en basitinden satış temsilcisi? Ticarette ne fayda demişsiniz ama ticaret, doblo ile üç bakkal dükkanı gezmek değil. İthalatı var, ihracatı var bunun. Herhangi bir firmanın uluslararası departmanlarda... Dış işleri bakanlığı, bankalar... Digital pazarlama uzmanları... Uluslararası büyük bir firmada çalışıyorsan zaten yabancı dil kesinlikle gerekli. Sosyal medya ajansları.. ve daha bir çok.
jeoloji mühendisliğinden tutunda ,gastronomi , güzel sanatlar piyano vs evet ik da çalışmak istiyorum genelde o yönde iş bakıyorum
İş yerinden memnun değilsen istifa et. İstifa etmiyorsan patronun tüm bu şikayet ettiğin şeyleri sana bir şekilde yaptırdığı için halinden memnun. Sen razıyken o senden daha razı.arkadaşlar benim problemim iş yerinde ayak işi denilebilcek kadar kötü bir işte çalışmam,maaşın düşüklüğü,iş yerindeki kalitesiz insanlar,aşırı ama aşırı dönen dedikodu,yöneticilerin adil olmaması,sürekli stresli ve panik insanlar,angarya işler,öğle tatili olmaması,cumartesi çalıştırılmak,kılığa kıyafete masa düzenine haddiden fazla karışılması,insanların kaba davranması ve bulunduğum pozisyon yüzünden ciddiye bile alınmamam,hastalıktan ölsen bile izin almada zorlanmak,26 yasındayım ama 36 yasında gıbı duruyorum o kadar çöktüm anlıyor musunuz hiç üniversite okumamış olmak isterdim şuanda gerçekten çok mutsuzum
Bi aöf - örgün kavgasıdır gidiyor. Madem aöf bu kadar kolay okuyup o pozisyonlara öyle kolay gelebiliyorlar, e o zaman aöf okuyun?
Hayır ben takdir ederim yani ben bilmem kaçıncı dereceden mezun olup üç dil bildiğim halde adam açık öğretim ile o konumlara geldiyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?