işimden nefret ediyorum bunalimdayim

bebekokusu

aşk bekleyen:)
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
169
43
98
Ankara
Kızlar mrb ben Ankara da en iyi üniversitelerin birinden mezunum yabancı dilden mezun olduktan sonra memlekete gittim 1 sene is aradım fakat bulamayınca ankarada bulduğum bi is için geldim 2,5 senedir çalışıyorum ama zorla o kadar kötü günler gecirdimki bu is yerinde hala da devam ediyor ama taşınıp masraf yapıp borca girdiğim için memlekete dönemiyorum deliler gibi is arıyorum ama yok yok maasimda kötü sadece ev ve faturalara yetiyor o kadar bunaldimki 58 kilo ise girdim şuan 72 kiloyum hayattan nefret ettim 26 yaşında çalışma hayatından soğudum o kadar nefret ettim ki artık başka yerde bile çalışmak istemiyorum yaşadıklarımı burda paylaşmak istemiyorum tanıdık çıkar diye fazla detay veremiyorum sabahları kalkmak istemiyorum sürekli hastayım aç olmasam bile yemek yiyorum ne yapacm bilmiyorum bana emir veren insanlar dandik bölümlerden açık ogretimden falan mezun tipler ve neredeyse yaşıtlarım onlar deli gibi kazanırken benim iki kuruşa çalışmam zoruma gidiyor is bulmak çok zor biliyorum ama fiziksel+psikolojik çok yıprandım bu şekilde çalışmaya devam etmek doğru mu işten de ayrılamıyorum tazminat almam için ne yapmam lazım ilerde çıkmak istersem ya da şuan sizce ne yapmalıyım bana yol gösterebilir misiniz cikmazdayim

önce karşındakini küçümsememeyi öğren yok aöf mezunu falan diye

ben de yasadim bunlari cok bilinen bir holdingte uc mudurum iki sefim aoflu ve anlayissizdi devlet memuru oldum oh dedim rahatim Daire baskanim aof mezunu egoist manyagin teki cikti sadece o olsa yine iyi, muhendislerin yogun oldugu bir yerde calisiyordum muhendisler haricinde kimse adam yerine konmuyordu birde. valla ben ara vericem ama cok Sukur Masallah az da olsa imkanim var. suanda yapacagin teksey oncelikle kendine saygi duymak kilo vermeye basla bak ozelde prezentabl kismi cok gecerli. suanda ohal sureci var sirketler birak eleman almayi urun siparislerinde bile tedbirli bikac ay ssonra duzelecek eleman piyasasi o zamana kadar kendine vakit ayor. cok gencsin daha. ve Ankara cok guzel sehir tadini cikar. cmt gunleri disari cik mesela Tunaliya git pahali mi Kizilaya git Nefes Eski Yeni oralara takil arkadaslarinla alkol almak zorunda degilsin ben de alkol almazdim ama oralarda sohbet ederdik. kapaliysan bahceliye git gunduzden bak dikmen vadisi super olmus oralara git. yani kisacasi isini hayatin yapma. is elbet bulunur am senden birtane daha yok bu esnada kendini gelistirmeye bak. kurslara falan bak beltek kurslari var ucuz ve meb onayli. hem meslek hem hobi kurslari var. yapabilirsen yuksek yap.
bence is sende bitiyor

bana emir veren insanlar dandik bölümlerden açık ogretimden falan mezun tipler
Şuraya kadar okurken halinize üzülmeye başlamıştım ama sonrasını okumadım zaten.
Üniversiteden mezun olur olmaz kibirle mezun olmuşsunuz. İşin niteliklerini karşılamazsa, cimri bir patrondan söz etmiyorsan orada o insanlar çalışamaz zaten. Yüksek kariyer hedefiniz var ise 2,5 yılda kendinize düzgün bir kariyer hedefi çizemediyseniz o sizin niteliklerinizden kaynaklı. Kimse mezun olduğunuz üniversiteyi küçümsemiyor ama sorun sizden kaynaklı. Aöf için söylüyorum çok kaliteli bir eğitim vermemiş olabilir ama insanları küçümseyebileceğiniz anlamına gelmez. Bir zahmet sizde onların başardıklarını başarında onlar size emir vermesin siz emir verin. Dandik bölüm dediğiniz iş ile alakasız gördüğünüz olsa gerek. İşle alakasız bölümden mezunlar içinde bir şey diyemem. Devlet bile alakasız bölümlere alakasız insanları atayıp çalıştırırken patronların aynısını yapması garipsenemez bence. Siz ona buna b.k atacağınıza bu nefret dolu ve öfkeli ruh halinizi yeni bir iş bulmak için zorlayın. İstanbulu deneyebilirsiniz. Kariyer açısından daha kolay geçişler yapabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

aöf mezunu olunca kabul olmuyor mu?. dandik bölüm ne demek. Bana sorarsan başkalarını eleştirmeden önce kendine çeki düzen vermelisin. Yaptığı işten, işyerinden şikayetçi çok insan tanıyorum ama senin ki biraz da senin özelinden kaynaklı gibi geldi bana.

İşyerinde başarının kişisel zekayla, duruşla bakış açısıyla, kendine güvenle dış görünüşlr çok ilgisi olduğuna inananlardanım. bunları tavsiye amaçlı yazdım yanlış anlaşılmasın, ama önce psikolojik olarak kendini dinlemen ve düzeltmen gerek.

öncelikle nokta, virgül, paragraf kullanmanızı tavsiye ederim.
aöf mezunu da olsa (ki diploma denkliği mevcut zaten) eğer çalıştığı yerdeki pozisyona uygunsa maaşı yüksek olur.
başka bir arayacaksınız, yapacak bir şey yok.
bir de psikolog iyi bir fikir gibi geldi bana.

Hosgeldiniz aof mezunlari ya ne kadar gocunuyormussunuz hemende tepki verdiniz ,kendinizi kandfirmayin onlar univerrsite diplomasi degil,sadece sertifika sinavas girdim bitti ,emegi ,kulturu nerede,
Konu sahibinin soyledigi cok dogru,universite sinavini vermeye kapasitesi yetmeyen ,evde ders calisip sinava girip aof diplomasi alip ahkam kesenlerin ,
Yemek kitabi okuyup asciyim diyenlerden bir farki yok,
Mesleki yasamda ,normal bir universiteden mezun yabanci dil bilen masteri olan biriyle ayni kefeye konmasi tamamen haksizlik,
Universite egitimi sadece kitap sayfasi degil,insana vizyon kazandiran bir kurum ,
Konu sahibi seni cok iyi anliyorum ,kpss calis ,farkli daha kalifiye insanlarin calistigi ,kurumsal yerlere basvur ,
İnsallah hayirtli bir is bulursunm,

Yabancı dilden derken dil edebiyat bölümünden mi mezunsun müt ter den mi acaba milleti küçümsüyorsun da yani :)

Üniversite sınavını veremeyen diyorsunuz ama aöf nün puanları yükseldi ve kontenjan sınırı geldi eskidenmiş kontenjansız ve taban puansız misal şuanda en yüksek puan sosyal hizmetlerde taban 396 yakın keza diğer bölümlerinde puanı yükseldi ve bu sene aöf ye yerleşemeyen bir sürü öğrenci var.2014 yılından itibaren kontenjan sınırı geldi,ve taban puanları yükseldi.Lisans tamamlamaya sınav şartı geldi artık ve sınavlarında 4 yanlış bir doğruyu götürecek uygulaması geliyor.

Son düzenleme:
ya arkadaşlar benim kimseyi küçümsediğim yok kusura bakmayın da ben o kadar çalışıp didinip iyi bir üniversite kazanmışım 5 sene o kadar emek vererek okumuşum okul binası bile görmeden sadece sınavlara girip diploma alanla ben bir olamam o zaman herkes aöf e okusun ki konu bu da değil ben bambaşka bir sorundan söz ediyorum burda destek olacağınıza köstek olmuşsunuz ayrıca onların çalıştığı bölüme cok rahat geçme şansım var ama ben istemiyorum bana göre bir iş değil bu yüzden yoksa onlar cok zekı karıyerlı ınsanlar oldukları ıcın o ıste çalışmıyorlar yanı benım derdım burda iş hayatı ve çalıştığım sırketle olan sorunum kalkmışsınız bı yerden yakalayıp ustume gelmıssınız lütfen yardımcı olmayacaksanız konuyla alakasız şeyler yazmayın

Şu düşünce tarzı yüzünden mutsuz oluyor olabilir misiniz?

Sizin daha iyi bir üniversiteden mezun olmanız kalifiye bir personel olduğunuzu göstermez. Kendi isteğinizle ayrılırsanız tazminat alamazsınız.

Siz hangi üni hangi bölümden mezunsunuz acaba ben de bunu merak ettim ego kasmaya gerek yok bu hayatta nelere sahipsiniz bilmek gerek mesela :) Çoğu üni mezunu lise mezunu olan veya liseden bile mezun olmayan patronlarının altında çalışıyor bırakın aöfü bunu da bilin istedim :)

Ama eger o evde oturup calismamissa. Ya acik ögretim okurken bir yandan meslek hayatina baslamissa. Onun is yerinde tecrübesi fazlaysa. Tabi ki normal üniversite egitimi almak cok baska bir sey. Ama is hayatinda tecrübe cok önemli. Lise mezunu olup 22 yasina kadar calisip aöf diplomasi alsa. 26 yasina 8 yillik meslek hayati olmus olacak. 2 senelik calisana emir verebilir seviyede olmasi normaldir bence.

AOF mezunu lafina neden insanlar bu kadar gocunmus anlayamadim, konu sahibesi o konuda hakli.

AOF asla 4 yillik normal bir universite hayatiyla denk olamaz, olmamali. Her gun okula gidip odeviyle, sinaviyla emek vermek sonucu ogrenilen bilgiyle uzaktan uzaga evden kitap okuyup sinava katilmakla ayni olabilir mi? Universite sinavi icin ter dokmekle AOfye kayit olmak ayni olamaz. Acik ogretimi ben universite olarak gormuyorum sonuc olarak.

Hiyerarsi bazli bir isyerinde memurluk gibi mesela, AOF mezunu biriyle normal universite mezunu biri ayni pozisyona gelmemeli zaten. ODTU muhendislik mezunu biriyle AOF muhendsilik mezunu birinin ayni isi yapmasini kafaniz kesiyor mu
mesela? Benim kesmiyor. ODTU mezunu olan nerde benim emeklerim demez mi? Der ve demeli de.

Devletin yaptigi zaten haksizlik, lakin tum kadrolar torpil derken zaten alanlarinda bilgisi, egitimi olmayan alakasiz kisilerle dolu zaten. Devletin memurluk konusunda yaptigi cogu uygulama yanlis zaten, devlet de boyle yapiyor diyip yanlis seyleri ornek gostermek de yanlis.

Konu sahibesini haksiz bulmadim, isyan etmekte hakli. Yanlis uygulamalara, haksizliklara goz yumula yumula bu ulke balciga donmedi mi zaten?

tam olarak sorunun nedir peki?
netlikle ifade etmemişsin.
iyi okul kötü okul kıyaslaması doğru değil.
bunca yıllık iş hayatımda iyi okuldan mezun berbat insanlar gördüğüm gibi
kötü okuldan mezun şahane insanlar da gördüm.
bu bir kıstas değil.
ne yapıyorlar mesela?
mobbing mi var taciz mi var?
bu derece bunaldığına göre çok ciddi sorunlar yaşıyor olmalısın

Çok haklısın seni çok iyi anlıyorum insan o kadar sene okuyup kendini geliştirip böyle yerlerde çalışmayı istemez. Ben de özellerde yapılan iğrenç muameleyi daha anasının karnında öd olarak duran tiplerin saçma davranışlarını çekmemek icin kpss kasıyorum. Kpssye gir bi dene bakalım.

Bircok universite mezunu hem okula hem ise gidiyor ,bende bu sekilde hem xalistim hem okudum,
Ne kadar guzel dimi tam zaman mesaili bir iste calis gelur elde et ,arada hafta sonu 2 sinava gir ,test coz ve universite mezunuyum de ,elinizi vicdaniniza koyin ,bu konuda derim zaten kimse mesleki deneyimin onemsiz oldugunu savunmuyor ,
Bu tipki ayni is yerindeki usta muhendis ayrimi gibi ...

çok teşekkür ederım yorum için sorun zaten calısma arkadaşlarımın aöf mezunu olması degıl normal unı mezunları da var ıcınde ama kendımıı gelıstıremeyecegım gerçekten köreleceğim bir bölümde çalışıyorum ve işe başladığımdan beri gerçekten cok sorun yasadım benımle alakalı degıl sırketın calısma duzenı ve calısan ınsanlardan kaynaklı üstelik kurumsal cok bılınen bir yer dedıgın gibi gerçekten ara vermek istiyorum ama maddi durum şuan buna elvermiyor herkes evlendi neredeyse tüm arkadaşlarım hatta cogunun çocuğu var eskisi gibi gez-toz bi düzenim yok haftaıcı cok yorulduğumdan haftasonu evde hep dınlenmekle gecıyor maalesef yüksek yapmayı 2 senedır cok ıstıyorum ama ıs yerım o kadar ters bı yerdeki hıc bı unıye gıdıs yok iş çıkışı derslere gidemem bu yuzden evım de merkeze uzak yanı burda herseyden mahrum kaldım onu anlatmaya çalışmıştım istediğim bölüm için 3 ay kursa gıttım haftasonlarımı feda ederek ama gerçekten ülke de şuan da iş bulmak aşırı zorlaştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…