İşimin ciddiye alınmaması

voodoobebegi

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2014
732
121
133
Merhaba kızlar
Hemen konuya giriyorum .
Ben yeni mezun çiçeği burnunda bir Matematik öğretmeniyim . Ve 22 yaşındayım
Fen edebiyat mezunu olduğum için ekstradan formasyon falan almam gerekiyor . İlerleyen zamanlarda onu da yapacağım inşallah
eğitimci bir ailenin eğitimci kızıyım .
Hepsi devletteler ama ben asla devlette öğretmen olmak istemiyorum .
Ömrümün en güzel yıllarını ailemden , dostlarımdan uzak geçirmek istemiyorum .
Bu yüzden daha mezun bile olmadan referansla bir dershaneyle anlaştım .
Normalin bir hayli üstünde , yeni mezun olan birinin alacağından hallice bir maaşla başlayacağım
Çok azimliyim ben ve bilgime de fazlasıyla güvenirim .
Bugüne kadar 15'e yakın özel öğrencimi matematikle barıştırdım , sevdirdim , öğrettim .

Sorun şu ki ;
Kimse benim işimi ciddiye almıyor .
Lafı geçince eksisonsuz da bir işini gücünü bulsaydı deniyor .
Yahu buldum işte işimi gücümü daha ne yapacağım .
Ben dershaneyle başladığım kariyerimi kolejle devam ettirmek istiyorum .
Bu güce sahibim bunu izah edemiyorum
Zor , yorucu olduğunu biliyorum .
Ama üstesinden gelirim taşı sıksam suyu çıkar .
Araba aldılar mezuniyet hediyesi
Sürekli babamın dediği şey işini gücünü bul da vergisini falan kendin öde .
Ben arabamın benzinini de koyarım , vergisini algısını da öderim dediğimde ;
Neymiş kazanacağım para , öğrenciyken harcadığım kadarmış ne gerek varmış evde oturup kpss çalışsaymışım
Kendi emeğimle kazanacağım parayı küçümsüyor

Birileri ee senin küçük kız mezun oldu ne yapacak şimdi dediklerinde nasip deyip geçiştiriyor
Söylemiyor bile dershanede öğretmen olduğumu .

Bu durum artık o kadar canımı sıktı ki sabah tartıştık bu sebepten .
Kabullendiremiyorum ya .
Herkes devlette çalışmak mı zorunda anlamıyorum
Nasıl artık benim bir işim olduğuna ikna edeceğim ben annemi babamı

Dershanenin zaten bir geleceği yok. Hevesinizi kırmak için söylemiyorum tabi ama eğer kolejde başlarsanız işe, işte o zaman aileniz gururla bahseder sizden. Ama dershanede ezilince sizde onların ne demek istediğini anlayacaksınız maalesef. Ama yok illa seviyorum, yapacagım diyorsanız o ayrı tabi.

İşe başlayınca para gelince anlarlar :) anne baba bu, kızları en yüksekte olsun isterler devlete dayansin zorluk çekmesin diye düşünüyorlar, bi yıla taşlar oturur güzel beynini yorma hic :)

Hedef 55 ♡

He deyip geçeceksin canım.ama haksız değiller devlette çalışman konusunda.kpssyi en azından bi dene.illa evinden uzakta olman gerekmiyor kendi memleketine atanırsın.inan şartlar çok çok iyi dersanelerden.ya da çalış kendi gözünle gör belki fikrin değişir.anne bananı haklı buldum.taşını sıksan suyunu elbet çıkartırsın gencecik pırıl pırıl öğretmensin ama özel de senin suyunu çıkarır. Gerçi formasyon sıkıntın varmış.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Şu an için dershanelerin akıbeti belli değil.. bu yüzden aileniz endişeli olabilir, ama kolej konusunda destekliyorum sizi, ben de devlette ogretmenik yapmak istemiyorum ( büyük konuşmıyım ama ) ya akademik kariyer ya da kolej istiyorum. Siz düzeninizi oturtun, para kazanmaya başlayın bence kafalarına dank edecektir..

Ayrıca bugüne kadar gözlemlediğim tüm derhsane öğretmenleri tabiri caizse eşek gibi çalıştırılıyolardı.. Ablam da bir süre çalıştı dersanede gercekten cok yoruluyordu, dershaneye hiç sıcak bakmıyorum

Son düzenleme:

Tabii dershanenin zorluklarının bende bilincindeyim .
Ama kimse daha sıfır tecrübe bir öğretmeni kolejine almaz ki .
Bir yerlerden başlamak zorundayım .
Herkes geçmiyor mu bu yollardan

Çok teşekkür ederim
İnşallah oturur

Kpssden hiç çalışmadan 78 aldım . Israr ediyorlar yaz bir yerleri diye .
Memur olmak istemiyorum ki ben küçücük bir ilçede de hayatımı devam ettirmek istemiyorum kazandığım parayı harcayacağım yer bile olmayacak .
Ankara'da yaşıyorum .
Meb'e atanmak Ankara için imkansıza yakın malesef
Formasyonu bu sene alacağım ama sırf kolejlere yolum açılsın diye .
Biliyorum dershanenin çok ağır olduğunu , çok zorlananacağımı hepsini çok iyi biliyorum .
Ama hayalim bu benim . Çizdiğim yol bu .
Gururlanmaları gerekmiyor mu herkesin çocuğu yan gelip yatarken ben dişimle tırnağımla uğraşıyorum

aynı benim durumum . .=)
Valla çok zor
Senin branşın ne

Hayır alıyorlar ama siz bilirsiniz içinize hangisi siniyorsa onu yapın.

Sen yine de kolejlere başvur, yaşadığın yeri bilmiyorum ama her gün bir sürü yeni kolej açılıyor, öğretmen ihtiyaçları çok fazla. Geçen sene benim yeni mezun arkadaşlarımın %85'i kolejlerde işe girdi.

Büyük bir dershaneyle anlaştım . Kapanınca kolej olacak . Eğer kendimi kanıtlarsam benimde kolej kapım açılacak inşallah .
Ha deyince olmaz ki bu işler .
Bende isterim Zafer Kolejine gireyim hemen yarın ama olmuyor işte adım adım ilerliyor işler .
Dershane bende istemezdim ama şartlar işte .
Keşke ailem bu çabamdan dolayı gururlansa kazanacağım parayı küçümsemek yerine

Hayır alıyorlar ama siz bilirsiniz içinize hangisi siniyorsa onu yapın.

Ben aceleci davrandım ta Nisan sonunda anlaşmamı yapmıştım .
Kuruma güvendim çok içime de sinmişti .
Ben çok memnunum halimden
Ama ailem işte ...

Önümüzdeki dönem başvuracağım bende işi öğrendikten sonra
Ankara'da yaşıyorum

İyi de atansanız ne kadar alacaksınız ki? Öyle bi uçurum yok öğretmen maaşlarında özelle devlet arasında. Özel bir buçuktan başlatır devlet 2 verir. Özel dersiyle falan özel daha çok kazandırır hatta ama yorucu işte ve iş güvencesi yok

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

Yok tabii ve en önemlisi Ankara'da olamayacağım . Başka bir şehirde kiraydı gazıydı tuzuydu derken gene aynı şey .
Maddi açıdan şimdilik bir sıkıntım zaten yok ailemleyim çünkü
Ama beğendiremiyorum ne yapsam .
Ne seçimlerimi , ne kazancımı

ben 4 yıllık işletme mezunuyum,3 kardeşiz ve iki abim var ikiside doktor,herkes bana sen niye doktor olmadın,sen niye iyi bir bölüm kazanmadın vs...şeyler söylediler küçümsediler hep,daima abilerimle kıyaslandım,senin kafan abilerinden daha az çalışıyor galiba diyen patavatsızlar bile oldu.kimseyi takmadım çünkü kendime güveniyordum,biliyordum ki asla aç kalmazdım,kalmadımda,kendi işimi kurdum,öyle ki geçen sene büyük abime 50.000 borç bile verdim,bunları niye yazdım,önemli olan ne iş yaptığın değil,hani derler ya çöpçü bile olsan en iyisi olacaksın.ve eğer sende bu hırs bu özgüven varsa herşeyi başarırsın,bugün o küçümseyenler yarın senden utanırlar,baban bile.

Matematik ogretmeniyim demeniz için formasyonunuzun olmasi gerekli. Siz matematik mezunusunuz su aşamada.

Herkesin hayatı tercihi kendine onlar da saygı duyacaktır elbet 😉

Formasyonunu almamışsın, ilk mesajını yeniden okuyunca farkettim. Zaten şuanda istesen de bir kolejde çalışamazsın. Formasyonunu bir an önce almaya bak.

Ne kadar güzel . Allah birini iki etsin inşallah .
Bende de o hırs i o özgüven var çok şükür ama azıcık da destek istiyor insan arkasında .
Ciddiye alınmak önemsenmek

Matematik ogretmeniyim demeniz için formasyonunuzun olmasi gerekli. Siz matematik mezunusunuz su aşamada.

Ben üniversitenin ilk yıllarından beri özel dersler veriyorum . Haftasonları Matematik Öğretmeni olarak etüd merkezlerinde çalıştım .
Formasyonum yok ama başlayacağım dershanenin sözleşmesinde '' X dershanesi matematik öğretmeni eksisonsuz '' yazıyor .
Yani demem o ki ben matematik öğretmeniyim .

Herkesin hayatı tercihi kendine onlar da saygı duyacaktır elbet 😉

Umarım bu düşünceye bir an önce alışırlar:44:

Formasyonunu almamışsın, ilk mesajını yeniden okuyunca farkettim. Zaten şuanda istesen de bir kolejde çalışamazsın. Formasyonunu bir an önce almaya bak.

Formasyonunu almadan da kolejlerde çalışan arkadaşlarım oldu memur kadrosunda gösteriyorlarmış sanırım o şekilde olabiliyormuş
Ama ne olursa olsun formasyon şart tabii

bende mat öğretmeniyim.

4 yıl çalıştımdershanede dişimi tırnağıma katarak ama gecen yıl ani bır kararla anlaşma yapmadım sınava hazırlanmaya karar verdim . neden mi?

ilk mezun oldugumda işime koşarak gittim. 1 saat sadece yol sürüyordu gece karanlığı kara kış demeden yola çıkıyodum. sadce pazartesi günleri tatil ve haftasonu tatil yok. arkadaşlarım gezerken ben çalışıyordum. akşam 7 8 e kadar 12 saat ayakta ve koşturmaca. matematikçileri asla boş bırakmıyorlar çocuklar. mebde çalışan öğretmenin 2 katı ders saatine girdim. sürekli yayın takip et sürekli kendini yenile soru yaz. . bunlar insan beynini zaten yoruyor gün içinde çocukların ugultusu koşturmaca velilerin istekleri , performans takibi, toplantılar, çocukları sınava hazırla akşam iş çıkışı koşa koşa özel derse git , yemek yemeye zor zaman buluyodum. . herşeye rağmen o kadar çok seviyorum ki çocukları sorularla uğraşmayı. . bir kere bile bıktım artık demedim. cünkü tatlı oluyordu yorgunluğu başlarda . . 2 yıl geçti benden daha deneyimli yaşça byük öğretmen arkadaşlarım varken beni zümre başkanı yaptılar. ooo havadan uçuyodum evet istedigim bu herşey mukemmel, herşeyi en ince detayına kadar öğreniyorsun, çevren değişiyor... saymakla bitmez tatlı tarafları.. gel gelelim madalyonun diğer yüzü, bir süre sonra ayakta durmaktan varis olmaya başladı bacak ağrılarım arttı özel sektörde oturamıyorsun gün içinde doğru düzgün, hazır yemek yemekten düzensiz bir hayatım olmaya başladı, bunlar umrumda değildi tabiki. . Ama geleceğimi düşünmeye başladıgımda kendime sorular sordum.

ben bu işi kaç yıl daha yapabilirim daha doğrusu ben yapmak istesem özel sektör beni kaç yıl daha isteyecek? çünkü her zaman genç daha ucuz çalışan öğretmen daha iyi çalışan öğretmen bulunur. ben ileride evlenmek istediğimde eşimden sonra mı eve geleceğim? çocugumla ne kadar ilgilenebileceğim? pazar tatilim de ailemle kahvaltı yapabilecek miyim? sağlık sigortam ne kadar yanımda olacak? özlük haklarımı çalıştıgım kurum tatamiyle verebilecek mi? sigortam tam maaş üzerinden mi yatacak asgari ücret üzerinden mi? bu benim emekliliğimi ne kadar etkileyecek? yaz maaşı sigortası hep olacak mı? çocugum hasta olsa izin vereekler mi? (ben hasta halimle çok çalıştım. dershanede 1 2 günden fazla izin almazsın. emrivaki yapan rapor alan öğretmeni sevmezler istemezlerde yerine girecek insan bulamaz bulsalarda kimsenin kaprisi çekilmez) nereye kadar bu şekilde ben bu gücü nereye kadar göstereceğim, çocuklara olan sabrımı kendi eşime aileme gösterebilecek miyim. onlarla geçirmem zamanı çalışarak mı geçireceğim? .. evet aç kalmam her zaman iş bulursun matematikçi aç kalmaz. kolejlerinde çalışma koşulları da ağır dışarıdan bakıldıgı kadar kolay değil.. bunları düşündüğümde bir çıkış yok belirsizdi. malum dershaneler kapanacak sadece 0 12 yaş grubu etütler açık kalacak. bu yaş grubu seni akademik olarak geliştirmez.

mebde öğrencileri olimpiyatlara hazırlayabilir. özel seminerlere katılabilirsin. ve özlük hakları özel sektörden daha fazla maddi olarak bakmıyorum hatta dershane özel ders daha çok kazandırır ama ya manevi olarak kaybettirdikleri . . bunları da düşün kesinlikle sınava hazırlan. amaç meslek olarak bakıp bakmamak değil. kendini daha iyi yerlere getirebilmen . 15 sene sonra kendini nerde görmek istiyorsun?

hem dershaneler kapanacağı için pek çok arkadaşım bıraktı sınava hazırlancak matematikçiler kapanın elinde kalıyor. . öğretmen bulmak zor artık. . bunalrıda düşün derim . neden beni istiyorlar diye?

ben hayatımın en doğru kararını verdim arkadaşlarım evleniyor çocuk sahibi olurken ben zor olanı seçtim . şimdi onlardan belki bir adım daha gerideyim ama pişman değilim. 1 yıl hazırlandım. çok iyi bir puan aldım. şimdi istediğim yere atanacağım hayırlısıyla geç olmadan . .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…