işimle ilgili ..

zlhism

evli :)
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2012
1.197
68
358
34
Merhaba hanımlar sizlere bir sorum var.

Ben bir tekstil şirketinde ön muhasebeci olarak çalışıyorum.
Ön muhasebe haricinde askılık, lastik, yaka sökme ıvır zıvır ne kadar iş varsa hepsini de bana yaptırıyorlar.
Ve gelen giden misafirin çayı kahvesi vs. herşeyiyle de ilgileniyorum.
Kısacası herşeyi yapıyorum
Maaş olarak da 1300 tl alıyorum
son günlerde düşünmeye başladım az mı alıyorum bu kadar koşuşturmaya göre diye ..

Not: bir de gün de on kere bakkala gönderir (soda al, sigara al diye.. ve kredi kartlarını evin bakıcısının maaşını falan hepsini ben öderim )

İş yerinin aspirini gibi olmuşsunuz,her derde deva şeklinde.
Ön muhasebeci bu kadar işe bakmaz bildiğim kadarıyla..

Siz ön muhasebeci değil , joker eleman olmuşsunuz .

Her işe bir zlhism:)

Ya sadece hangi iş için kabul edildiysen onu yap ya da zam iste

Evlerine gidip yemekte yap bari ne alaka yaa sende sınırlarını çiz bence.

Şaka mı bu? Sizin iş tanımınız yok mu? Üç elemanlık işi asgari ücrete yapıyorsunuz. Ya koşulları düzeltmeye çalışın ya da yeni iş bakın. Siz itiraz etmedikçe ne iş varsa yüklemişler.

İşte özel sektör, boş oturup almasın o parayı, para veriyoruz azıcık lime lime karşılığını alalım zihniyeti.

İlk girişte iş tanımında bunlar var mıydı? Arada çay kahve verirsiniz demişler miydi?

Ücret az mı çok mu derseniz, kimin maaşı adil ki, yeterli ki?

Siz ön muhasebeci değil , joker eleman olmuşsunuz .

Her işe bir zlhism:)

Ya sadece hangi iş için kabul edildiysen onu yap ya da zam iste

bir kere söyledim başta böyle konuşmamıştık diye kadın bir çemkirdi ki ne diyeceğimi bilemedim.
çok borcum var iş bulamam diye sustum hep

itiraz edince çok güzel kılıf buluyor bir bilseniz

Eğer başka İş bulamam aman bu elimde var kalsın diyorsanız nazikçe konuyu açıp yorulduğunuzu söyleyin yok gerekirse resti çekerim iş de bulurum diyorsanız net net kormadan gidin konuşun ve zam isteyin

ilk işe girişte bana dediği senin hesap işin olduğu zaman işini yaparsın olmadığı zaman oturursun kimse birşey diyemez falan demişti
senin işin sadece bu demişti ve tekstil bölümüne hiç bir zaman geçme , çağırılsan bile gitme demişti
şimdi oturtmuyor bilgisayara bakınca ne bakıyorsun ne var orda diyor.
çok borcum var işten çıksam nasıl yaparım diye düşünüyorum ondan sabrediyorum

Eğer başka İş bulamam aman bu elimde var kalsın diyorsanız nazikçe konuyu açıp yorulduğunuzu söyleyin yok gerekirse resti çekerim iş de bulurum diyorsanız net net kormadan gidin konuşun ve zam isteyin

bir kere konuştum onda da çok ters konuştu benimle sırf borcumdan sustum

bir kere konuştum onda da çok ters konuştu benimle sırf borcumdan sustum
Şimdi başka iş bulacak gibiyseniz gidin konuşun, kaç kişilik iş yapıyorum muhasebeci olarak aldınız temizlikten, ayak işinize her şeyi yapıyorum ya iş bölümüm belli olsun ya da zam istiyorum deyin baktınız ağır konuşuyo utanmasan kirli donunu yıkatacaksın insanlıktan nasibini alamamışsın al işini deyip istifa edin

Yuh ya 3 kuruşa eşek çalıştırıyorlar bir de azarlıyor bu işverenler.
Keşke iş hayatında mağdur olan insanlar da biraz görülse ama nerde!

Başka bir iş bak hemen, bulunca da çıkarsın. Ama bundan sonra biraz daha kararlı ol , yoksa tepene çıkan çok olur.
İş dünyası acımasız.

Ne mezunusunuz? Belki daha düzgün bir iş bulabilirsiniz. İİBF mezunu iseniz muhasebe ile alakalı en azından daha normal işler yapabilirsiniz yani böyle işler araştırın. Ben valla kimi duyduysam ön muhasebeci diye, hep ne kadar angarya varsa onu yüklüyorlar. Mesela muhasebe ofisine iş öğrenmek için girenlere de benzer şeyleri yaptırıyorlarmış hatta yemek falan da. Temizlik, çay kahve, geleni gideni karşılama, bakkala markete yollama zaten var onları söylememe bile gerek yok. Yani hanımefendi, eğer ileride muhasebe üzerine devam edecekseniz ona bişey diyemem ama yeter ki para kazanayım diye düşünüyorsanız De Facto, LCW gibi mağazalara tezgahtar (satış temsilcisi) olarak girmeye çalışsanız sizin için daha iyi olabilir hem asgarinin üstünde veriyorlar diye duydum. Sonuçta şu anki işiniz de yorucu, o da yorucu olacak ama iş tanımınız belli olur en azından. Sosyal haklar da cabası, maaş hangi gün yattı yatmadı derdi de olmaz.

o kadar kaba konuşursam onun seviyesine düşmez miyim? :)
bir kursa yazıldım cumartesi pazar günleri için
bizde cumartesi çalışma yok ama bu kadın cumartesi zorunlu mesai yapıyor ve beni de çalıştırıyor.
ben kursa yazılıcam demiştim bana kızmıştı yazılmicaksın cumartesi iş olunca burda olmak zorundasın demişti. ben de ona görüşürüz demiştim ve kursa yazıldım :)
bu hafta açıklayacağım kendisine kursum var diye bakalım ne tepki verecek kızarsa ipleri koparacağım

Yok kardeş kimisi bundan anlıyor, allahın ayısı ne anlar nezaketten bir de kadın olacak hey allahım. Para insanı terbiye etmiyor işte.."kroyum ama para bende"

çok haklısınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…