- 12 Aralık 2022
- 442
- 680
- 33
- 35
- Konu Sahibi tynkerbell
-
Acil psikolojik destek alarak ise baslamalisiniz. Çok geçmiş olsun. 22 yaş ve umutsuzluk çok normal bir durum. Siz yaklaşımınız yumuşak yapar yanında olmayı başarırsanız atlatabilir.Iyi aksamlar herkese öyle doldum ki yine size danismaya karar verdim. Benim 22 yasinda bir erkek kardesim var onla nasil basedecegimizi bilemiyoruz. Iki kere üniversite sinavina girdi, ikincisinde ailemin yasadigi sehirde zor da olsa bir bölümü tutturdu. Ders calismaz, bilgisayar basindan kalkmaz, geceleri uyumaz, dogru düzgün arkadas cevresi yok, disariya karsi cok ice kapanik, özgüvensiz, evde asiri agresif; bir sey dense bagirir, kapisini carpar. Bugünlerde sürekli kalbim agriyor heryerim agriyor diyor, kalp doktoruna gittik bir sey cikmadi. Neden oluyor bilmiyoruz. Ben Türkiyeden nefret ediyorum diyor, mutsuzum diye agliyor, okusam ne olcak sanki diyor. Hic kiz arkadasi da olmadi, hayattan bir beklentisi yok. Ne yapacagimizi gercekten cok sasirdik. Sizce neler yapmaliyiz one nasil davranmaliz ?
Randevu aldik. Randevu günü hastayim dedi gitmedi.Psikoloğa götürün
Nasil yapabiliriz kendi gitmek istemezse? Ben uzaktayim, annemler ugrasiyorlar ikna etmeye.Acil psikolojik destek alarak ise baslamalisiniz. Çok geçmiş olsun. 22 yaş ve umutsuzluk çok normal bir durum. Siz yaklaşımınız yumuşak yapar yanında olmayı başarırsanız atlatabilir.
Kalp strese bağlı spazm geçiriyor olabilir yıllar önce bende de olmuştu. Herhangi bir şey çıkmamıştı. Ama geçmedi zaman zaman hala olur.
İnternet giren her evde maalesef durum sizin kadar değilse de size yakın.
Peşini bırakmayın güzellikle götürün. Çocuk misali agucuk bugucuk yapın kaçmasın. Kaçmış resmen, ilk adımı atarsa gerisi gelirRandevu aldik. Randevu günü hastayim dedi gitmedi.
Maalesef gençlerimiz bunalımda… Çok üzücü bir durum. Belki psikolojik destek aldırabilirsiniz. Çevre değişikliği de iyi gelebilir belki.Iyi aksamlar herkese öyle doldum ki yine size danismaya karar verdim. Benim 22 yasinda bir erkek kardesim var onla nasil basedecegimizi bilemiyoruz. Iki kere üniversite sinavina girdi, ikincisinde ailemin yasadigi sehirde zor da olsa bir bölümü tutturdu. Ders calismaz, bilgisayar basindan kalkmaz, geceleri uyumaz, dogru düzgün arkadas cevresi yok, disariya karsi cok ice kapanik, özgüvensiz, evde asiri agresif; bir sey dense bagirir, kapisini carpar. Bugünlerde sürekli kalbim agriyor heryerim agriyor diyor, kalp doktoruna gittik bir sey cikmadi. Neden oluyor bilmiyoruz. Ben Türkiyeden nefret ediyorum diyor, mutsuzum diye agliyor, okusam ne olcak sanki diyor. Hic kiz arkadasi da olmadi, hayattan bir beklentisi yok. Ne yapacagimizi gercekten cok sasirdik. Sizce neler yapmaliyiz one nasil davranmaliz ?
Annemler bir daha randevu aldi insallah gider. Cocuk muyum ben kendim karar veririm diyor. Cok yoruyor bizi cok.Peşini bırakmayın güzellikle götürün. Çocuk misali agucuk bugucuk yapın kaçmasın. Kaçmış resmen, ilk adımı atarsa gerisi gelir
İkna edebilecek hiç kiramadigi birisi yok mu?Nasil yapabiliriz kendi gitmek istemezse? Ben uzaktayim, annemler ugrasiyorlar ikna etmeye.
Bizim de o yaslarda sorunlarimiz vardi ama cok farkliydi. Ben böyle bir sey yasamadim hic, cok ciddi bir bunalim ve gelecegi görememe haliMaalesef gençlerimiz bunalımda… Çok üzücü bir durum. Belki psikolojik destek aldırabilirsiniz. Çevre değişikliği de iyi gelebilir belki.
Bir kardesim daha var ikna edemezsek ona anlatcaz durumu. Üzülmesin diye anlatmamistik ona bugüne kadar fazla.İkna edebilecek hiç kiramadigi birisi yok mu?
Zaman kaybetmeyin korkutmak gibi olmasın ama her gün haberleri görüyoruz. Güzelce anlatın sonradan anlatsaydiniz belki kardeşime yardımcı olurdum diye düşünüp daha çok üzülmesin o da siz de.Bir kardesim daha var ikna edemezsek ona anlatcaz durumu. Üzülmesin diye anlatmamistik ona bugüne kadar fazla.
Kocaman cocuk yasaklayamiyorlar iste. Spor yapiyordu önceden yine yap diyoruz kalbim agriyor yapamiyorum diyor. Spor salonunda biri bir sey mi dedi bir sey mi oldu bilmiyoru, anlatmiyor bir sey.O kadar bilgisayar başından kalkmaz ise tabii ki her yeri ağrır hareket yok çünkü
Yok ben korkuyorum zaten o yüzden buraya da danismak istedim. Insallah toparlariz bir an önce.Zaman kaybetmeyin korkutmak gibi olmasın ama her gün haberleri görüyoruz. Güzelce anlatın sonradan anlatsaydiniz belki kardeşime yardımcı olurdum diye düşünüp daha çok üzülmesin o da siz de.
Kendini gelistirmek adina bir sey yapmiyor hic, ya yatiyor ya da bilgisayarin karsisinda. Umarim uzman destegine ikna edebiliriz ve yasadiklari sehirde isini iyi yapan birini bulabiliriz. Yazdiginiz gibi hic olmazsa daha yasi genc bir dil ögrenebilir, kursa gidebilir; annemler her imkani saglamaya hazir. Yurtdisinda yasamak istiyormus, hayali oymus ama bunun icin bir cabasi da yok."Okusam ne olacak ki" bakış açısının değişmeye ihtiyacı var bunun için de uzman desteği alması gerekir okuyup illa bir şeyler olmak gerekmiyor insanın kendisini her halükarda yetiştirmesi gerek örnek verecek olursam deprem bölgesinde lisan bilen ne kadar çok insana ihtiyaç duyuldu şimdi evde oturuyorum ikinci bir dili bilsem ne olacak ki diyerek boş boş vakit mi geçireyim insan olarak birşeylerin ucundan tutmamız gerek çalışmıyorum evdeyim diye bir şeyler öğrenmeyim mi aynı bu misal kardeşinizin bakış açısının değiştirilmeye ihtiyacı var bu da destek almaktan geçiyor
Önce kendisinin istemesi gerekiyor tabii ki şuan tamamen bir miskinlik ve tembellik var gibi o kadar hareketsiz kalmaktan kaynaklı bu yaşadığı durum aslında normal siz de aynı şekilde davransanız siz de öyle olursunuz bir insan yattıkça yatası iş yaptıkça yapası geliyorKendini gelistirmek adina bir sey yapmiyor hic, ya yatiyor ya da bilgisayarin karsisinda. Umarim uzman destegine ikna edebiliriz ve yasadiklari sehirde isini iyi yapan birini bulabiliriz. Yazdiginiz gibi hic olmazsa daha yasi genc bir dil ögrenebilir, kursa gidebilir; annemler her imkani saglamaya hazir. Yurtdisinda yasamak istiyormus, hayali oymus ama bunun icin bir cabasi da yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?