bence insanlar kolay kolay değişmez canımsadece zaman geçtikçe bazıları biraz olgunlaşır bazı huylar törpülenebilir ben buna inanıyorum yani sen ne yaparsan yap yumuşak da olsan sert de davransan eşin değişmez belki zamanla eğer isterse biraz olgunlaşabilir
İmzanıza bakarak yorum yapacağım.
20 senedir eşinizin huyunu, tavrını, neyden anladığını v.s. çözmüş olmanız lazımdı.
Artık siz tabiri caizse onun ciğerini bilirsiniz ama hala bir şeylerde sorun varsa bu böyle gider bence.
Siz zannediyor musunuz ki tartışmaların çözülmeden kapanması size özgü bir durum ?
Biz de öyle her tartışmayı,terapideymiş gibi oturup irdelemiyoruz.
Bazı tartışmaların fazla kurcalanmadan kapanması daha bile hayırlı olabiliyor:)
En azından,eşiniz hatasını anlıyor ki yanaşan taraf oluyor.
Şikayetçi olduğunuz konuları ya sakin zamanda belirtin,ya bir dizi izlerken çaktırmadan kıyas yapın veya...
Bir seferinde aniden parlayıp olay çıkarın :)
doğru söylüyorsunuz tabii,yapılarımızla ilgili.kimseyi değiştiremezsiniz o yüzden kendinizi değiştirin olayı var ya.işte onu uygulayıp kendimi değiştirmek istiyorum.ayrıca hiç küsme huyum yoktu benim.kendisi ota b....a küsünce gayri ihtiyari olan bir durum.küs bir adamla barış kalamam ki.benim asıl problemim sinirimi kontrol altına almak zaten.20 yıldan sonra artık sinirimi kontrol etmek değil allah ne verdiyse ortaya dökmek istiyorum.ama maalesef kıyamıyorum kendisine.lanet olsun içimdeki koca sevgisineBence bu durum hem sizin hem de eşinizin yapısıyla alakalı bir durum.
Eşiniz de, siz de birbirinizi iyi çözmüşsünüz.
Tartışma yaşanıyor, küslük oluyor, bir kaç gün sonra eşiniz
sırnaşarak olayın üstünü kapatmaya çalışıyor.
Çünkü sizin zaaflarınızı iyi biliyor.
Ama böyle evliliklerde bence ufacık sorunlar çıg büyür büyür,
ve bir gün patlama noktası yaşanır.
Küsmeyin, yani trip atmayın.
Erkekler triplerden anlamaz :)
Ya sinirinizi kontrol altına alıp o an hangi olay için tartıştıysanız ne düşündüğünüzü söyleyin,
ya da siniriniz yatışınca sakin bir şekilde dile getirin.
20 yıl geçse de yapın.
merhaba ,
yukarıda bahsettiğiniz modelden bende de bir tane vardı. Hatta çooooook daha beteri. Benimkinin başka türlü bir iletişimi beceremediği gördüm. Umarım sizin eşiniz iletişim konusunda alternatiflere açıktır. Açık ise kendinize çocuk muamelesi yapıldığını hissedip özgüveninizi zedelemektense o alternatifi bulun derim. Ama kapalı ise kapalıdır ... İnsanlar belli bir yaştan sonra değişmiyorlar kendileri istemedikçe...
Kendinizin değerini bilin yeter...
Size nasıl davranıyorsa öyle davranmayın siz farklısınız eşiniz degilsiniz. Öyle değişik tavırlar sergileyin ki o düşünsün sizin bu düşündüklerinizi. Tabii ki o bagırıyorsa sizde bagrın o kalbinizi kırıyorsa siz de kırın. Ezilmeyin ve sizinle barışmaya geldiği zaman olayın çözülmedigini dün size karşı soğuk dururken bugun neyin degiştiğini de yanınıza geldigini sorun.
Yirmi yıl sonra bu çok zor .
Kendiniz de zorlanırsınız yapmaya çalışırken , neden mi ?
Çoğu tepkimiz biz farkın da olmadan derinlemesine düşünmeden gerçekleşir.
Siz hareketlerinizi değiştirmek istersiniz ama eşinizden önce siz rahatsız olursunuz kendi davranışınızdan .
Benim tavsiyem köklü , devrim niteliğin de olmasınız davranış değişikliğiniz , ufak ufak , damla damla değiştirin.
En azından eşiniz de ne oldu bu kadına demesin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?