Herkese Merhaba
Ben eşimden biraz soğumak istiyorum.Daha doğrusu onunla bir problem yaşadığımız zaman ona karşı acımasız davranmak istiyorum.Eğer bunu başarabilirsem sorunlar hallolacakmış gibi geliyor.Mesela ara sıra da olsa devam eden küsme huyu peydah olduğunda ve de o barışmak istediğinde ona karşı gaddar olmak istiyorum.Ya da beni çocuğu gibi yönetmeye kalktığında buna bin pişman etmek istiyorum.Ama ya yöntemini bilmiyorum ya da cesaretim yok.Her şey aynı olmasın istiyorum.Şöyle ki;bir sorun yaşayıp küstüğümüzde birkaç gün ikimiz de tavır yapıyoruz,sonra da kendisinin gelip yalakalanmasıyla barışıyoruz.Halbuki ne sorun kaynağından hallediliyor ne de ben eşime aynı şeyleri tekrarlamayacağı konusunda güveniyorum.Artık bu tekdüzelikten sıkıldım.İstiyorum ki bir daha beni yönetmeye ya da çocuk gibi azarlamaya cesaret edemesin.Önerileriniz varsa çok sevinirim
Önemli olan iliskiyi iyi yönde yonetmekse bu konuda ne gerekiyorsa onu yapin bence. Bazi sorunlar evlilikte cozumlenemez sanırım bunu görecek kadar evli kalmissiniz. Esiniz adım atıyorsa yollari kapatmayin sizde adim atin. Sizin deyiminizle soguk gaddar olmak işi sadece daha kötü hale sokar.
Elbette kabul edemeyeceginiz seyleri kabul edin demiyoruz bununla. Bu konuda sınırlarınizi korumak da sizin sorumlulugunuzdadir. Bir bakin davranislariniza esiniz istemedigi şeyler yaptığında siz ne yapıyorsunuz buna yol acan. Nasıl izin veriyorsunuz. Köklü değişimler caba zaman gayret ister. Herseye rağmen onceliginiz asla esinize diz cokturmek olmasin. Her zaman sevgi ve sefkatlr yaninda olup sorunlari da bu bağlamda aşmaya çalışın
maaşallah neredeyse 21 senelik evliymişsiniz ben sizi daha önceden kendimle yaşıt falan sanıyordumMeleknaz arkadaşa da katılıyorum.
teşekkür ederim beni anladığınız için.evliliğin ilk zamanları yaşanan sorunlar ailenin de baskısıyla ilerleyen zamanlarda düzelir umuduyla bastırılıyor.ama düzelen bir şey olmadığını görünce birikenler dolup taşıyor.çocuklarım 19 ve 15 yaşındalar,yanımdalar henüz.hayır sınırlarımı zorlayan bir tartışma da yaşanmadı.herşey aynı.iki geri bir ileri.sıkıldım artıksizin yaşadıklarınızı hiç yaşamayanlar sizi çok ciddi yargılayabilir... Keyfilikle sorumsuzlukla suçlayabilir. Ama bunlar canına tak demiş birinin sözleri. Artık kendinden çok verdiğini fark edip biraz da ben alayım diyen birinin sözleri. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki... Bunun uyanışın altında mutlaka tetikleyici bir olay vardır. Mümkün müdür paylaşmanız? Çocuklarınız vardı da evlenme vs sebeplerle evden mi ayrıldılar. Veya artık sınırlarınızı zorlayan bir tartışma mı yaşandı?
Öncelikle teşekkür ederim.20 yıl söylediklerinizden farklı birşey yapmadım zaten.Ama çok mesafe katettiğim söylenemez.Artık yöntem değiştiricem çok kararlıyım.Köklü değişimler zaman çaba ister demişsiniz.Bence bu kadar zaman ve de çaba yeterli artık.Biraz da ben suçlu olmak istiyorum.Haksız taraf olmak istiyorum.Evet bazı sorunların çözülemeyeceğini anlayacak kadar evli kaldım ama herşeyin kurallara uygun yaşanamadığını,olması gerekenle olanın çok farklı olduğunu da anladım.Eğer kurallar karşı taraf için geçerli değilse benim için de olmayabilir.Ben de artık yaptığım davranış hata bile olsa fütursuzca,kimseyi takmadan yapmak istiyorum.Sadece kendimi düşünmek ,eşime aşkından öldüğümü söyleyip evliliğin merkezine kendimi koymak istiyorum.Ben ne yaparsam doğru yaparım,eşimin bundan nasıl etkilendiği umurumda değil;ki etkilenmesin efendim ne varmış etkilenecek mantığıyla yaşamak istiyorum .Hatalı olduğum gün gibi aşikarken ve de kendim de bunu kabul ediyorken eşimin bu konuyu büyütmeyip hiçbir şey yokmuş gibi davranmasını beklemek istiyorum.Onu en ufak bi şeyde çocuk gibi azarlamak,akli melekeleri yerinde değilmiş gibi sürekli ne yapacağına karar vermek, canım neye ne zaman isterse küsmek, istediğim zaman da barışmak istiyorum.Kısacası hayat bana güzel olsun istiyorum.Üstelik bütün bunları eşimin tüm gücüyle karşı koyma çabalarına ,onu boşanmaktan başka çözüm kalmayacak kadar çaresiz bırakmak pahasına rağmen yapmak istiyorum.Nasıl yeterince sevgi ve şefkati hakediyor değil mi
eşinizin ve sizin burcunuz nedir merak ettim, bazı burçlar gerçekten birbirinin zıttı olabiliyor ve gerçek anlamda hiçbir zaman o insanı anlayamayabiliyorsunuz, belki bunla alakalıdır sorun birbirinizi çok iyi tanısanız da anlamak zor olabilir, belki burçlarınıza göre yorum yapabilirim neler yapmanız gerektiğiyle ilgili.
söylediklerinizin yapmak istediklerinizin hepsini bende yapmak istiyorum.sizi çok iyi anlıyorum.aynı şeyleri düşünüyorum artık bağırıp çağıran taraf ben olmak istiyorum alttan alınan kişi ben olmak istiyorum,durup dururken en ufak bir kelimeye parlayan azarlayan taraf olmak istiyorum,kaybedilme korkusu yaşatmak istiyorum.
ama her denemem başarısızlıkla sonuçlanıyor.ben surat yapıyorsam adam benden beter surat yapıyor sebebini bile sormadan.bekarken bende kararlı ve baskın bir karakterdim ama evlendiğimden beri kedi gibi pusturuldum.eziliyorum köreliyorum.kabuğumu kırıp çıkmam lazım ama nasıl yapıcam bunu bilmiyorum.eğer kıramassam o kabuğu yıllarım böyle geçecek ve ben aynı kaynanam gibi 56 yaşına gelmiş ama hala annesine gidecek olduğunda surat çeken bir insan olucam.böyle bir hayatın içinde kendimi göremiyorum.2 yıldır kendimden çok ödün verdim evliliğim huzurla geçsin huzursuzluk çıkmasın mutlu olmak adına ama bu kez böyle pustsrulunca kendim mutlu olmuyorum ki nasıl mutlu edeyim.
gerçekten çok iyi anlıyorum sizi arkadaşların önerilerini bende dikkatle takip edicem.Allah yardımcımız olsun
haklısınız herkesin bir sınırı var. çocuklarla ne alakası var derseniz biz de 2 kardeşiz. Biz ne zaman evden ayrıldıysak annem o zaman tavrını koyabildi. Ama çözüme ulaştı mı derseniz hayır. sadece dayatmaları artık kabul etmiyor.
çevremde o kadar oğlak burcu varki.... eşim de dahil.ilallah getirttiler
çok iyi insanlardır ama sinir ediyolar yaa....illa burunların dikkine gitcekler...
bende bir kova olaraktan şikayetçiyimmmmmmmmmm
Öncelikle teşekkür ederim.20 yıl söylediklerinizden farklı birşey yapmadım zaten.Ama çok mesafe katettiğim söylenemez.Artık yöntem değiştiricem çok kararlıyım.Köklü değişimler zaman çaba ister demişsiniz.Bence bu kadar zaman ve de çaba yeterli artık.Biraz da ben suçlu olmak istiyorum.Haksız taraf olmak istiyorum.Evet bazı sorunların çözülemeyeceğini anlayacak kadar evli kaldım ama herşeyin kurallara uygun yaşanamadığını,olması gerekenle olanın çok farklı olduğunu da anladım.Eğer kurallar karşı taraf için geçerli değilse benim için de olmayabilir.Ben de artık yaptığım davranış hata bile olsa fütursuzca,kimseyi takmadan yapmak istiyorum.Sadece kendimi düşünmek ,eşime aşkından öldüğümü söyleyip evliliğin merkezine kendimi koymak istiyorum.Ben ne yaparsam doğru yaparım,eşimin bundan nasıl etkilendiği umurumda değil;ki etkilenmesin efendim ne varmış etkilenecek mantığıyla yaşamak istiyorum .Hatalı olduğum gün gibi aşikarken ve de kendim de bunu kabul ediyorken eşimin bu konuyu büyütmeyip hiçbir şey yokmuş gibi davranmasını beklemek istiyorum.Onu en ufak bi şeyde çocuk gibi azarlamak,akli melekeleri yerinde değilmiş gibi sürekli ne yapacağına karar vermek, canım neye ne zaman isterse küsmek, istediğim zaman da barışmak istiyorum.Kısacası hayat bana güzel olsun istiyorum.Üstelik bütün bunları eşimin tüm gücüyle karşı koyma çabalarına ,onu boşanmaktan başka çözüm kalmayacak kadar çaresiz bırakmak pahasına rağmen yapmak istiyorum.Nasıl yeterince sevgi ve şefkati hakediyor değil mi
ESinizin bu soylediginiz vasiflarin hepsi kadar yanlış oldugunu sanmıyorum. Birseyler yapilmissa bile kötü niyetle yapilmamistir bence. Herseye rağmen sizi seviyordur ama kişiliği yapisi budur.
Ha istediginiz seyler elde edilemeyecek seyler degil. Kararlarda ortak olmak, sizi azarlamamasi vs bunlar dogal hakkiniz olan şeyler. Yalnız burda bir noktayi kaciriyirsunuz o da, bütün bunlara siz izin veriyorsunuz. Adam sizi azarliyor demek ki buna izin veriyorsunuz. Cocuk degilsiniz ya ağırlığınızi koyun iki lafla haddini bildirin sizde ki bir daha ki sefere nerde duracagini bilsin.
ESinizin yaptığı seyler doğru demiyorum. Birinin mutlulugu pahasina yapilan seyler insana da mutluluk vermez. Ama bu konuda siz kendinizi net olarak ifade etmelisiniz ki bunun önü alinsin.
ben kovayım o oğlak
ikiniz de sakin kavga gürültüden hoşlanmayan insanlarsınız, oğlak burcunun yönetme merakı geçmez o işinde de ailesinde de söz sahibi olmak etrafında saygı ve beğeni toplamak ister, belli etmese de övgüyü pohpohlanmayı çok sever ama sevmiyormuş umrunda değilmiş gibi gösterir halbuki bütün bu çabası, başarı hırsının temelinde bu istek yatar, diğer bir yandan geleneklerine bağldır, hayatında birşeyleri değiştirmek onun için çok zordur..
kovalarsa kendi dünyalarında yaşayan, her konuda bir düşüncesi olan zeki insanlardır, kafalarında tartmadan birşeyi kabullenmekte zorlanırlar, oğlağın gelenekçi yapısıyla kovanın mantığı uyuşmayabilir, oğlak isteklerini elde etmek için her yola başvurabilir hırslı ve inatçıdır oysa kova da böyle bir hırs ve inatçılık yoktur, hayatı insanları olduğu gibi kabullenme konusunda ustadır, genel olarak da insanlara karşı sevgi ve saygı doludur oğlaksa sadece kendisi için önemli olduğunu düşündüğü kişilere karşı sevgi gösterir, gerektiğinde başka insanları harcamakta tereddüt etmez, kova çok meraklıdır bu sebeple yeni şeyler keşfetmek isterken oğlak rutin işlerden daha çok zevk alır, iki burcun uyumu çok zor gibi görünüyor aslında, oğlaklara kavga ve gürültüyle değil fakat alttan alttan onun istediği şeyleri söyleyerek yani onun sözünün geçtiğini hissettirerek birşeyleri yaptırabilirsiniz, benim sözüm olsun diye kavga etmek onun karşısında daha yorucu olur çünkü sizin ne istediğini açıkca söylemeniz onun inatlaşmasına sebep olur, oğlak erkeklerini doğrudan değil dolaylı olarak yönetebileceğinizi düşünüyorum.
ifadeleriniz ne kadar anlaşılır.çok doğru şeyler yazmışsınız.üstelik benim asıl sorunum gün gibi ortaya çıkmış sayenizde(.Adam sizi azarliyor demek ki buna izin veriyorsunuz. Cocuk degilsiniz ya ağırlığınızi koyun iki lafla haddini bildirin sizde ki bir daha ki sefere nerde duracagini bilsin.) işte ben orayı aşamadım.inanın tepkimi her türlü belli ediyorum.asla susup kalmıyorum.gerek iyilikle anlattım gerek ben de onu azarladım,senin karşında çocuğun yok dedim,kırıldığımı belirttim.ama yok.adamda nasıl bir yapı varsa bildiğinden şaşmıyor.daha nasıl ağırlık koyulur inanın bilmiyorum.çok ağır yaptırımlar uygulamayı düşünüyorum.ama belirttiğim gibi kıyamıyorum sinirim geçince.artık sevgi mi ,içimdeki insanlık mı,korku mu bilmiyorum.örneğin hem suçlu hem güçlü olduğu zamanlarda yani bana küsken birileri oturmaya gelmek istiyor.mecbur kalıyorum kabul etmeye.reddederek onu zor durumda bırakmak istemiyorum.daha doğrusu istemiyordum.artık istiyorum ama çok radikal bir kararmış gibi geliyor.bu ve buna benzer şeyler.yapmalı mıyım bilmiyorum.sanırım asıl derdim haklıyken haksız duruma düşmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?