• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işin içinden çıkamadım!

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
123
Düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.lütfen bi fikir verin..

Biri 22 biri 2 aylık 2 bebegim var.
İkinci bebegim sürpriz oldu bize, iKi dogum arasi kisa oldugu icin hem psikolojik hem fizyolojik çok zorluk çektim hala da çekiyorum.

Dogumdan önce calisiyordum ve oglum babanne annane hala uclusunde kaliyordu gün icerisinde.yani üçünunde evine alişık.dogumdan sonra oglum 2 yaş sendromununda etkisiyle çok hareketli dagitan ve tutturan bi cocuk oldu.kardesinde gelmesiyle iyice karakter degistirdi.seviyorum ayagina kardesine surekli zarar veriyor, besigine tirmaniyor (3 ayri besik aldim yinede tirmaniyo) dedigim hic biseyi yapmiyor falan falan.. 41. Günde sütüm kesilmeye basladi stresten arti pamuklara sardigim buyuk ogluma en ufak biseyde bagirmaya baslamistim.icime canavar kaciyodu bagirip agliyordum.
kucuk oglum gündüz 10dk bile uyumuyor aksam 8e kadar.sürekli huysuz sürekli mizmiz.dolayısiyla buyugun yemek yemesi bile stres konusu.

Esim eve cok gec geliyor pek yardimi yok bana bi gun yine ona dert yandigim bi gun dedi kki; ben buyuk oglumuzu kucugu biraz toparlanana kadar calistigin zamandaki sistemin aynisini uyguliyim sabah götürüp aksam getireyim.önce olmaz dedim 3 gün sonra sutüm tamamen kesildi yüzümün heryerinde sivilceler cikti bi kere kendime hakim olamayip kulagini cektim oglumun.. durum böyle olunca gitmesine razı geldim.

.sabah 10da babasiyla cikip aksam 9 da dönüyorlar, ekstra bi hircinlik görmedim herzaman ki yaramaz oglum iste :)

Sizce hata mi yapiyorum? Psikolojisini etkiler mi? Önce benim sagligim mi yoksa cocuklarimin psikolojisi mi? Bu arada oglumu bi haftadir gonderiyorum son 2 gundur sütum tekrar gelmeye basladi cok şükür :)

Bence hiçbişey olmaz Sonuçta babası var yanında :) gerçi biraz daha büyümüş olsa daha iyiydi ama sana çok sorun çıkarıyosa babasıyla gitsin ara sıra evde kaldın nolcak ki Senin sağlığın iyi olsun ki çocuklarınla daha iyi ilgilen Hem o koşturmacada oğluna ayırdığın yarım yamalak ve kötü ilgidense gündüz küçükle ilgilenir akşam da oğlunla vakit geçirirsin

Sen sağlıklı olmazsan çocuklarının sağlıklı bir ortamda büyümesi mümkün olur mu sence?
Bence şu an için yapılacak en iyi şeyi yapmışsın.
Biraz rahatlayana kadar böyle devam et, küçük oğlun da büyümüş olur hem biraz.

bence hata gbı geldı canım....haklısın tabıkı kolay degıl ama hanı kardesım geldı benı ıstemıyorlar dıye dusunebılır cocuk aklıyla...onun yerıne haftada bırkaç gun oyun grubuna felan versenız olmaz mı

Babası yanında degil canım.o sabah işe giderken bırakıp aksam is dönüsü alip eve getiriyor.
Gun icinde oglumu aradigimmda sesi cok iyi geliyor ama icim hic rahat degil.

Biraz durum toparlanana kadar kalmasında sakınca yok bence, içiniz rahat olsun.
Şu stresli dönemi bir atlatın ondan sonra eski düzeninize dönersiniz.
Şu an büyük oğlunuzu bu derece disipline sokabileceğiniz zamanlar değil tam kıpır kıpır dönemi.
O yüzden miniğinizle bir düzel oturtun sonra ikisi beraber büyür zaten, pskolojiniz çok önemli.

Keyfi bir uzaklaştırma değil ki bu. Mecbursunuz.

Farzedin ki siz yeniden doğum yapmadınız da işe gidiyorsunuz. O zaman yine evde sizinle olamayacaktı. Yine anneanne-babaanne-halaya gidecekti.

Benimkilerin arasında 3 yaş olmasına rağmen yine de çok çok çok zorlanmıştım, haftada 2 gün evime kadın geliyordu, yemek ve temizlik yapması için. O yüzden sizi şu anda çok iyi anlayabiliyorum.

Düzeninizi oturtana kadar devam edebilirsiniz bence. akşam da bebeğinizi eşinize devredip büyük çocuğunuzla kaliteli zaman geçirebilirsiniz.

Bi süre kalmasında sakınca yok ama en kısa sürede toparlanmanız gerek önce siz iyi Mutlu olacaksınızki bakabilecek gücünüz olsun bi kaç ay kalsın bakalım ama süre ne kadar kısa. Olursa okadar sağlıklı olur

İkinci bebegim sürpriz oldu bize, iKi dogum arasi kisa oldugu icin hem psikolojik hem fizyolojik çok zorluk çektim hala da çekiyorum.

Dogumdan önce calisiyordum ve oglum babanne annane hala uclusunde kaliyordu gün icerisinde.yani üçünunde evine alişık.dogumdan sonra oglum 2 yaş sendromununda etkisiyle çok hareketli dagitan ve tutturan bi cocuk oldu.kardesinde gelmesiyle iyice karakter degistirdi.seviyorum ayagina kardesine surekli zarar veriyor, besigine tirmaniyor (3 ayri besik aldim yinede tirmaniyo) dedigim hic biseyi yapmiyor falan falan.. 41. Günde sütüm kesilmeye basladi stresten arti pamuklara sardigim buyuk ogluma en ufak biseyde bagirmaya baslamistim.icime canavar kaciyodu bagirip agliyordum.
kucuk oglum gündüz 10dk bile uyumuyor aksam 8e kadar.sürekli huysuz sürekli mizmiz.dolayısiyla buyugun yemek yemesi bile stres konusu.

Esim eve cok gec geliyor pek yardimi yok bana bi gun yine ona dert yandigim bi gun dedi kki; ben buyuk oglumuzu kucugu biraz toparlanana kadar calistigin zamandaki sistemin aynisini uyguliyim sabah götürüp aksam getireyim.önce olmaz dedim 3 gün sonra sutüm tamamen kesildi yüzümün heryerinde sivilceler cikti bi kere kendime hakim olamayip kulagini cektim oglumun.. durum böyle olunca gitmesine razı geldim.

.sabah 10da babasiyla cikip aksam 9 da dönüyorlar, ekstra bi hircinlik görmedim herzaman ki yaramaz oglum iste :)

Sizce hata mi yapiyorum? Psikolojisini etkiler mi? Önce benim sagligim mi yoksa cocuklarimin psikolojisi mi? Bu arada oglumu bi haftadir gonderiyorum son 2 gundur sütum tekrar gelmeye basladi cok şükür :)

Önce senin sağlığın, sağlıklı psikolojin sonra çocuklarının. Yani senin psikolojin iyi olmazsa onlara yansıması hem anlık hem de uzun vadede kötü olur.

Ancak şu an yaptığın şey doğru değil bence. Çocuğu evden uzaklaştırmak.. Ortamından, en çok ihtiyacı olan zamanda senden ve kardeşinden..

Yardımcı tutsan evde yanında olabilecek…Ayrıca kış geliyor. Soğukta dışarı göndermek ne kadar mantıklı ve kalıcı bir çözüm sence?

Hata demişler de nesi hata. Gittiği yer anneanne/babaanne olduğu icin hata gibi geliyor. kreşe verseydiniz de aynı sey olacaktı

yeni bebek yüzünden evden uzaklaştırıldığını düşünecektir.buna sebebiyet vermemek için,işe başladığınızı söyleyin oğlunuza,kardeşini de başka yere bıraktığınızı söyleyin.
evet çocuğa yalan söylemek kötü ancak bir süre için idare edilebilir bence.kaldı ki çalışsanız gerçekten bu durum olacaktı..
sadece neden akşam 9 ona takıldım? çok geç bir saat..bu durumda sizinle beraber vakit geçiremiyor demektir.2 yaşında bir çocuk için ,çalışan anne ile geçirdiği vakit çok önemli..9 da geliyorsa gelip uyuyor demek??

biraz toparlana kadar böyle devam edersiniz sonra da haftada birkaç gün büyükannelerine gider. oğlunuzun gittiği günler bebeğinizi de alıp dışarı çıkın. havanız biraz değişmiş olur hem de stresinizi atarsınız
benim de küçük oğlum 20 aylık. onun bir kardeşi olduğunu düşünemiyorum bile. zamanımın büyük bölümünü O alıyor hatta ben de büyük oğlumu ihmal ettiğimi düşünüyorum

bende tam oğlum 20 aylıkken küçük oğlumu dünyaya getirmiştim. ve bebeğim 2 aylıkken çalışmaya dönmek durumunda kaldım.

sen düzenini oturtana kadar böyle devam etmesinde bir sakınca yok bence.. sonra o ezilen küçük çocuklar abilerini dövüyorlar bile.

beraber oyun zamanlarıda gelecek allah kolaylık versin

bence böylesi iyi öbür türlü iki çocuğada hayrınız yok sizede yazık bir süre idare edin ama 9 da değilde 5-6 da alma şansınız varsa alın o süre çok uzun bir süre

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun canım benimde 9 aylık ikizlerim var ilk kızım 4 yaşında doğduğundan beri annem bakıyo ben çalışıyorum doğumdan sonra kızım kendi isteğiyle ara ara annemde kalıyo hemde yatılı olarak izin vermezsem mutsuz oluyo anne sen kardeşlerimle evde kal ben nenemde kalayım aksam babam gelir alır diyo başta izin vermiyodum kızımın içine canavar girmiş gibiydi gitmesine izin verdikçe duzeldi bide şu tarafından bak çocuk evde olmaya alışık değil zaten doğduğundan beri belli bi rutin var bundan vazgeçmesi aman alacak zaten

bilmiyorum
şöyle , destek mı alsanız acaba?
cünkü oda sizin ilk göz agrınız sanki 2. bebek geldiği için bu yapılıyor gibi hissedebilir.
ben yapamazdım evdeyken göndermezdim baskasına bakması için

Hata demişler de nesi hata. Gittiği yer anneanne/babaanne olduğu icin hata gibi geliyor. kreşe verseydiniz de aynı sey olacaktı

kreşe verilecekse bile 2.bebek doğmadan verilmeliydi..
bebek geldiği için evden uzaklaştırıldığı duygusu oluşmaması için çocukta..

burda durum farklı bir müddet evdeymiş zaten çocuk biliyorki kardeşi geldi o gönderildi..

Back
X