İşin içinden çıkamıyorum...

Her sözünüzde haklısınız vallahi sonuna kadar... Üniversite okumak benim hep istediğim bişeydi... Sınava girdim ve kazandım ama erkek arkadaşımın baskıları yüzünden kayıt yaptıramadım... Eğer geçmişi komple hayatımdan çıkarıp atabildiğimde yapacağım ilk iş tekrardan üniversite sınavlarına girmek olacak.

Yok inanın ki anlattıklarımda en ufak bi abartı yoktu... O kadar düzgün ve efendi bi insan ki. Bi insan oturup kalkmasından bile belli eder karakterini... Ben onu aynı ortamda olduğumuzda çok kez hareketlerini takibe aldım... Hareketlerinden ve konuşmalarından belli ediyor dediğim bana karşı hiçbi adımı olmadı ama nedense hissediyorum işte... O da belli etmek istemiyor benim hayatımda birisi olduğu için... Yani ben bunu bi şekilde hissediyorum iste...

Arkadaslar hepinize tek tek cevap vermek istiyorum ama şuan bilgisayarın başında değilim telefondan İnternet'e girdim o yüzden çok zor oluyor tek tek yorumlamak... Ben hepinize cevap veremesem de hepsini okuyorum ve elimden geldiğince yanıtlamaya çalışıyorum... Bu arada hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yorumlarınız için

Son düzenleme:
Benim de anlamadığım bi konu bu. Sevmiyosanız 3 yıl nasıl sürebiliyo ki? :/

Yukarıda da bahsettiğim sebeplerden işte... Sevgi hemen bitmiyor zaten... İlk başlarda herşey güzel gidiyor ailesi de iyi olunca mutlu oluyosun ama sonra sonra huyları ortaya çıktıkça uzaklaşıyor işte insan... Yoksa sevgi olmadan 3 yıl değil 1 ay bile sürdürmek mümkün değil bence :/

herkes gibi, gönlün başkasına kayabiliyosa ayrıl demeyeceğim. diğer çocukla başlasan bile 3 yıl sonra aynısını hissetmeyeceğinin garantisi yok.

ancak, erkek arkadaşını hem sevmiyorsun, hem hiç bir yönden kendine uygun bulmuyorsun, sırf emek, aile vs diye ilişkini sürdürmemelisin. bu arada yeni tanıdığın çocukla ilişkiye başlamadın. şimdi onda gördüklerin tamamen reklam.

gerçeğin çeyreğini ilişkiye başlayınca, yarısını nişanlıyken, tamamını da evlenince görebilirsin ancak. o yüzden kıyaslama yaparak karar verme. bu çocuğu görmesem de ben erkek arkadaşımla devam etmek istiyor muyum diye düşün.

ayrıca, birini garantiye almadan öbürünü bırakmazlık yapma. işte o zaman yaptıgın etik olmaz.

merhaba tatlım yazını baştan sona okudum:) bende ayrıl diyen arkadaşlara katılıyorum çünkü yazında eski erkek arkadaşına dair hiçbir duyguya rastlamadım.senin şuan tek çekingen ailelerin biliyor olması bence.ama eğer çok sevmiş olsaydın gözünde kalbinde ondan başka kimseyi görmezdi.benimde 7 yıllık ilişkim var fakat 1 gün olsun nişanlım dışında kimse ne aklımın ucundan geçti ne de dönüpte birine bakmadım.bence senin içindeki sevgi git gide azalıyor.Allah yardımcın olsun kolay bir durum değil ama aşılmayacak bir konuda değil.

Allah komşunuzun yardımcısı olsun, çok doğru söylüyorsunuz henüz nişan yok söz yok.. Yarın öbür gün iş daha ciddiye binince ayrılması daha zor olacak...

Amin canım. O da küçük evlendi 20li yaşların başında. Şimdi 27-28 yaşlarında. Üniyi bırak lise bile okumamış galiba, annesi tarlada çalışıyor, bundan sonra o da çalışacak. Ve en kötüsü ayrılma nedeni ne biliyor musun? Kocasının rus bir kadınla 1 yıldır ilişkisi varmış, onu getirmiş gelin diye, kızı boşamış. Allahım berbat bişey. Anlatma gereği duydum da... İbret-i alem olsun, erkeklere güvenilmez. Üstelik onun eşi sağlam pabuç değildi ailesinde vardı benzer bir olay (rus, aldatma). Aile düzgün değildi. Kızın ailesi istemeyerek vermiş kızı, kız çok aşıkmış. Nerden bilsin başına gelecekleri..... :18:

Yazık yaa gerçekten çok üzüldüm şuan Allah yardımcısı olsun kendimi onun yerine koydum da bian anında gözlerim doldu Kocası olacak adama da yazıklar olsun! Sen hem kadınla 1 senedir ilişki yaşa hem de çocuklarının annesini sokağa at öteki kadını getir gelin diye. Yazıklar olsun vallahi hiç insanlık kalmamış böylelerinde

Aynen canım şok olmuştuk biz de ama elden gelen birşey yok.. Adamın dayısı da rus kadına gitmişti karısını bırakıp. Bir kazada oğlu yanarak vefat etti... Kadıncağız da birkaç yılda kanser olup öldü. Kızı kalmıştı o da evlendi şimdi napıyor bilmiyorum ama korkunç bir aile faciasıydı çok etkilenmiştim öküz, dayısına çekmiş işte. ayy amma saptırmışım konuyu. neyse canım sen iyice düşün taşın, hayat senin, kararlar senin. :) belki de şu anki sevgilin kaderin değildir, olmuyorsa zorlamanın ne faydası var ki?

Ben 4 yıllık ilişkimi bitirdiysem sen de bitir. Mantığınla hareket et. Bi erkeğin seni düşünmesi gerçekten çok önemli. Evlenince göreceksin düşünceli erkeğin ne kadar önemli olduğunu...

kesinlikle şimdiki erkek arkadaşından ayrılmalısın çünkü ona karşı duygun bitmiş sadece alışkanlık seninki ya da aileler falan duydu die geri adım atamıosun ama ilerde çok pişman olursun yeni çocukla bi ilişkiye başlarsın ya da başlamazsın bilemem ama şu anki sevgilinden ayrılmalısın onunla mutlu olamazsın çünkü bu şekilde

Erkek arkadaşını başka erkeklerle kıyaslamaya başladıysan sevgin zaten çoktan bitmiştir.

Hoşlandığın kişiyle ileride beraber olma şansın olmasa bile bence şuan beraber olduğun erkek arkadaşından ayrılmalısın.

Çünkü ileride bu saydığın huyları seni daha fazla rahatsız etmeye başlayacak malesef.

Ben 4 yıllık ilişkimi bitirdiysem sen de bitir. Mantığınla hareket et. Bi erkeğin seni düşünmesi gerçekten çok önemli. Evlenince göreceksin düşünceli erkeğin ne kadar önemli olduğunu...

Çok teşekkür ederim... Biriyle birlikte uzun yıllar geçirdiğinde hele ki bizim gibi çok sık görüştüğün bi ilişkiyse bağları koparıp atmak zor gibi geliyor üstelik işin içinde aileler de varken... Bunu hiç başaramiycak gibi hissediyodum... cesaretimi toplayamıyodum bi türlü... Ama bu konuda yalnız değilmişim sizler sayesinde ve sizlerin tecrübeleri sayesinde içim o kadar rahatladı ki... En yakın zamanda erkek arkadaşımı karşıma alıp konuşacağım...

Ben zaten o kadar uzun zamandır mutsuzdum ki. 3 senelik ilişkimin sadece ilk 6 ayı mutluydum ama ayrılmaya bi türlü cesaret edemiyordum... O gücü kendimde bulamıyordum... çok uzun zamandır düşünüyordum ayrılmayı zaten.. Hayatımda şuan hoşlandığım kişi olduğu için terketmiyorum yani erkek arkadaşımı. Ben hoşlandığım kişiyi tanımadan çok çok öncesinde de çok mutsuzdum zaten erkek arkadaşımla... tabii bu vesileyle ayrılmaya biraz daha cesaret bulmuş oldum... Çok haklısınız ilerde evlenince aynı evi paylaşınca bu huyları beni daha da çok rahatsız edecek...

Son düzenleme:

Evet aynen öyle bütün ailem onu bildiği için bende onun bütün ailesini tanıdığım için geri adım atmaya cesaret edemedim bunca zaman. İlerde evlendiğimde geri dönüşü çok daha zor olacak... Sırf ailesi iyi diye, ailesiyle çok iyi anlaşıyorum diye onunla olan mutsuzluğuma daha fazla göz yumamam... Böyle günden güne eriyen ben oluyorum. Hergün kavga hergün kıskançlık krizleri hergün baskı hergün bağırıp çağırması hergün o iğrenç küfürleri... Bıktım usandım artık... En yakın zamanda onunla konuşup bu duruma noktayı koyacağım

bir yol ayrımı bu. şu an sizi iyi ya da kötü bir insan yapacak tek şey nedir biliyor musunuz? 3 yıllık ilişkinizi bitirmeniz. onun hayatından çıkmanız ve dürüst olmanız. sebebini söyleyemem diyorsanız bunu anlarım ama ondan ayrılmadan bu hislerinizi yaşamanız çok doğru değil. bu noktada doğru ve cesur hareket ederseniz yarın bir gün dimdik duracak gücü bulursunuz.

yaşınız çok genç daha, muhtemelen o ilişkiniz evliliğe gitmeyecektir. 21 yaş çok ufak, karakterler çok değişiyor belli bir yaşa kadar. size bugün uygun olan yarın olmayacaktır. aileler tanışıyorsa tanışıyor. bunlar önemli değil. dürüst olun ve bitirin ilişkiyi.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için... En çok kafamın takıldığı nokta ailelerin tanışmasıydı... Ama sizin de dediğiniz gibi ben mutlu olmadıktan sonra bunlar önemli değil... Ben zaten çok yorulmuştum bu ilişkide.. Kendinizi benim yerime koyun karşınızda sürekli küfür eden, ters konuşan, size kibar davranmayan, sanki sevgilisi değil de asker arkadaşıymış gibi davranan bi erkek arkadaşınız var... Onun o güzel ve tatlı ailesinden benim erkek arkadaşım nasıl olmuş hiç anlamıyorum. Ailede hiç kimseye çekmemiş huyları... Annesiyle babası da çok kızıyor onun bu bozuk ağzına... Ama yapacak bişey yok insan 7sinde neyse 70inde de o dur. Yüreğimdeki sesi dinleyeceğim bu defa... Sonu ne olur hiç bilmiyorum ama şimdikinden daha mutsuz olmayacağım kesin. Ondan ayrılacağım.. Elimde hiçbişeyim yoksa ailem var gençliğim var. Hoşlandığım kişiyle olur veya olmaz buna çok takılmıyorum... Sadece herşeyi akışına bırakıp biraz kafamı dinlemek istiyorum... Ondan sonrası nasip kısmet..

Son düzenleme:

elbette ne olacak, nereye gider bilemezsiniz ama en kötüsü bile bitmiş, üzerinde ölü toprağı olan bir ilişkiye katlanmaktan kötü olamaz. özgür olursunuz, istediğiniz dilediğiniz şeyleri utanmadan sıkılmadan hissedersiniz. 21 yaş hiçbir şey değil. olgunlaştıkça hayattan beklentileriniz, erkeklerden beklentileriniz, her şeyiniz değişebilir. bu yaşlar hayatın şekillendiği yaşlar. olur da başka bir yerde, başka bir şehirde bile olmak isteseniz şu an bu ilişki sizin için bir sınırdır. tabii ki aman kimseyle olunmasın manasında demiyorum ama kendinizi özgür bırakmanız için motive edici bir şeyler söylemek istedim. aileleri tekrar diyorum kafanıza takmayın, kadına kadınlığını unutturan erkeklerle mutluluk çok zordur. her kadın hak ettiği hassasiyeti görmeli. mutlu olun tek önemli olan o. kafanızı dinleyin, içinizi dinleyin. kendinizi önemseyin. korkmayın.

Yüreğimi nasıl ferahlattınız, içimi nasıl rahatlattınız anlatamam. Etrafımda kimseye anlatamadım bu durumu. İçime ata ata patlayacak kıvama gelmiştim. Siz olmasaydınız belki de hep mutsuz olmaya devam edecektim. Belki de ilerde dönüşü şimdikinden çok daha zor olacak bi yola girecektim mutsuz olduğum ilişkimle... Artık cesaretim var, gücüm var.. Çok teşekkür ederim tekrardan iyi ki varsınız. Allah hepimize "doğru insanlarla" bi ömür boyu mutlu bi beraberlik yaşatmayı nasip eder insallah.

Yaşadıklarımıza kıyamıyorum yazmışsın ya orda bittim ben .
Neredeyse 6 yıllık bir ilişkim var ve içimde aşk kaldı mı bilmiyorum .
Gözümde hala değerli ama bazen ayrılırsak sanki omuzlarımda ki yükten kurtulacağım gibi geliyor .

Mutsuz oldugunu 3 sene sonra baska birine ilgi duyunca mi anladin yoksa uc senedir mecburi bir mutsuzluk mu yasadin...ilk durumsa erkek arkadasina haksizlik etme...eger ikinci durumsa kendine haksizlik etme....ayril ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…