İşin zor

Isinin zor olacagini muhtemelen sen de biliyorsun. Ama kucuk 2 yasini gectiginde rahat edersin. Birlikte oynarlar. Cocuklar arasi yas farkinin az olmasi iyi bir sey bence. Arkadas gibi buyurler
Aslında işinin zor olacağını konu sahibi de biliyor. Bence demek istediği, insanların bunu pat pat yüzüne vurması. Zorlandığım bir durum karşısında bana ah vah edilmesindense sen yaparsın denmesi beni on kat motive eder. Ben de sanırım konu sahibi yerinde olsam feci sinir olurdum.

Arkadaşımın ikiz kardeşleri vardı yani toplam 3 çocuk. Annesi öyle güzel yetiştirmiş ki karakterlerine terbiyelerine hayran kalıyorum. Kadın tek başıma düzen kurmuştum biri gelirse işime karışırsa düzenim bozuluyordu demişti.
yani isteyince yapılabiliyor.
ama ben olsam tek çocuğa yetebilirim. Herkesin dayanma derecesi farklıdır. Takmayın insanları. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşaallah. bir de doğdu doğacak artık çocuk bu size dedikleri boş laf. Bizim insanımız alkışlamayı tebrik etmeyi yüreklendirmeyi bilmez. Hep olumsuzlar

Zor olur illa ki ama bence çok güzel yönleri de var. Onlar okula başlayana kadar zorlanırlar. Ondan sonra arkadaş gibi büyürler . Bence aralarında az fark olması onların büyüdükten sonraki hayatları için çok daha iyi. Bnmde oğlum ve bebeğim arasında 3.5 yaş olacak daha önce de yapardım ama maddiyattan dolayı böyle oldu

O kismi yanlis anladim demek, ama ikinci cocuk mevzusuda kisinin ozelidir yani size gore zorunludur mutlaka olmalidir kimisine gore degildir, maddi olarak yeterli gelse de manevi olarak ya da daha farkli sebeplerden bakamayacaktir, yani cocuga bakmak sadece fiziksel ihtiyaclarini karsilamak degil bence bir insan bakamayacagini yetemeyecegin dusunuyorsa istemeyebilir hii asil mesele dediginz gibi 2. Olmasada olurdu demek o bana da asiri ters madem istemeyecektin neden yaptin, madem yeterince bakamayacak gucteydin pisman oldun neden yaptin...siz bence oyle insanlarla iletisimi minimuma indirin ya da kesin cunku ben calisan bir insanm tek cocugum var suan kucuk ve 2. Yi 5 yil kadar dusunmuyorum ama 2 yil arayla yapan arkadasim da var herkesin ailr planlamasi kendine, ama hic bir arkadasin ne kadar zorlansada asla dememistr 2. Olmasa da olurdu diye...ne bileyim bir de ev hanimlari boyle yapinca insan yok artik diyor, herhalde calisan anne kadar zor degildr evde anne olmak 😞
Tabiki aile planlaması tercihler istekler herkesin farklı farklı hayattan beklentiler de öyle bu zaten insanları zorlayan. Zorlandığı noktada isyan ettiren kötüye düşüren. Bunu söyleyen arkadaşımın bebeği çok hareketli bir bebek aşırı hemde normal dışı gibi sert tırmanan ağlayan vs Arkadaşım çalışan bir anne belki ondan yoruluyor ama geçen haftasonu buluştuk be uzaktan gelen bir arkadaşım vardı o sordu nasıl iyi mi falan diye o da bir anda anlatırken olmasa da olurdu deyince üzüldüm ve kızdım. Evet belki onun için çok zor dur ki eminim zordur ama bana ağır geldi işte. Ki bence de elimizden geleni yaparsak üstesinden geliriz her şeyin. Onu da kınamak istemiyorum beklentisi farklı belkş hayattan bilmiyprum ama o an kızım hatta bana zor olacak bak göreceksin vs tarzı şeyler söyledi falan işte sonra daha da kızdım☺️

Bebek doğunca ilk kızım gözümde birden bire büyüyüverdi. Halbuki daha 1.5 yaşında bebekti. Daha sonra 2. Kızım o yaşlara gelince farkettim daha minicikmiş diye... Emzirme konusu var birde emmeyi bırakmak zorunda kaldı...
Bu konu da bende üzüldüm ya zaten sütüm kesilmeye başlamıştı sonra kesildi zaten bir daha gelmedi çok üzüldüm daha orada başladı aslında vicdan konusu

Birinciye hamileyim. Yorumları okurken sırayla düşüncelerim;
-evet evet hemen ikinciyi yapmalıyız
-a doğru arada en az 4 yaş olmalı
-yok yok beraber büyüsünler
-olmaz büyük en azından kendini kayırabilmeli

🤣 kendimle savaş verdim ben gidiyorum
Önce birinci doğsun 😂🤣 sonra hemen bir tane daha imkan varsa 😂

Ben sirf bu korkularla 2. Cocugu 8 yil sonra istedim. Kizim 8 yasinda ve 1 aylik 1 bebegim var. Hi benimki kolay mi yine zor en bastan sifirdan baslamis oluyorsun ama tek avantaji kizim kardesine zarar vermiyor hatta cok istedigi icin cok seviyor. Bana yardimci bile oluyor. Ama dedigim gibi kolay cocuk buyutmek diye bir sey yokmus bunu yasayarak anladim. Siz de takmayin kimseyi bir 5 sene sonra baya rahat edersiniz ikisi de buyumus olur
Yani aslında iki türlüsü var çok ara versen zor gelecek ara vermesen zor gelecek 🤣😂 her türlü bir mücadele sonuçta. Sağlıklı olsunlar yeter ya Allah sağlık dersi vermesin inşallah elimizden geleni yaparız

Isinin zor olacagini muhtemelen sen de biliyorsun. Ama kucuk 2 yasini gectiginde rahat edersin. Birlikte oynarlar. Cocuklar arasi yas farkinin az olmasi iyi bir sey bence. Arkadas gibi buyurler
Büyük ihtimalle en fazla 2 3 yılım daha var mücadele edeceğim sonrası inşallah daha kolay olacak

Aslında işinin zor olacağını konu sahibi de biliyor. Bence demek istediği, insanların bunu pat pat yüzüne vurması. Zorlandığım bir durum karşısında bana ah vah edilmesindense sen yaparsın denmesi beni on kat motive eder. Ben de sanırım konu sahibi yerinde olsam feci sinir olurdum.
Aynen öyle aslında ben zaten biliyorum daha ilk öğrendiğim andan itibaren kızımı kucağımda bebeğimi karnımda taşımak zorunda olduğum an anladım ben. Çünkü kızımla hiç ağır iş yapmamıştım hemde hiç ama bu sefer kucakta hatta karnımda taşıdım kızımı hoplattım ve o an dedim ki baya zor olacak bacım işim kötü 🤣😂 ama bunu sormadan insanların demesi hatta bana acıması yani ne oldu da acıdınız mesela dimi ☺️☺️

Arkadaşımın ikiz kardeşleri vardı yani toplam 3 çocuk. Annesi öyle güzel yetiştirmiş ki karakterlerine terbiyelerine hayran kalıyorum. Kadın tek başıma düzen kurmuştum biri gelirse işime karışırsa düzenim bozuluyordu demişti.
yani isteyince yapılabiliyor.
ama ben olsam tek çocuğa yetebilirim. Herkesin dayanma derecesi farklıdır. Takmayın insanları. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşaallah. bir de doğdu doğacak artık çocuk bu size dedikleri boş laf. Bizim insanımız alkışlamayı tebrik etmeyi yüreklendirmeyi bilmez. Hep olumsuzlar
Helal o anneye ve onun gibi olabilenlere veya 1 tane de olsa mükemmel bakabilene. En önemlisi de bu zaten mükemmel düzen içinde üzmeden kırmadan bakmak yoksa eminim herkes bakar. Birde o var karnımı gören zaten korkuyor çıktı çıkacak belli 😂 buna rağmen bir ısrarla aman işin zor bacım vah vahlar bir anda olunca birde çok çok olunca insan bir dur diyor ister istemez

Zor olur illa ki ama bence çok güzel yönleri de var. Onlar okula başlayana kadar zorlanırlar. Ondan sonra arkadaş gibi büyürler . Bence aralarında az fark olması onların büyüdükten sonraki hayatları için çok daha iyi. Bnmde oğlum ve bebeğim arasında 3.5 yaş olacak daha önce de yapardım ama maddiyattan dolayı böyle oldu
Sizinde sağlıkla gelsin inşallah. Dimi o var aslında ileride arkadaş gibi olacaklar

Kızlar doğuma az kaldı çok az eli kulağında artık. Kızlarının yaş aralığı 19 ay. Tedbirsizlik vs neyse oldu bir durumlar ve bir kızım daha olacak. Fakat konu şu içimi dökmek istiyorum belkide artık bugün bunu kaç kez duydum hatırlamıyorum hamileliğimin başından beri de kaç kez duydum anlatamam. En son Avm de bir kadın dedi ki '' işiniz çok zor. '' hadi ya dedim içimden he bunu yaşayan kadın aralarına 22 ay kızları olan bir anneydi ama kaç kez duydum hatırlamıyorum neden sürwkli bunu bana söylüyorlar mesela neden sen başarırsın diyen yok. Hep bir acıyan bakış. Hatta şu bile var büyük olana bağıracaksın yeri gelecek eline telefon vereceksin sabrın bitecek tüm düzen kaçacak çok zor işin çok zor olacak. Arkadaş bu ne yaaa diye çığlık atmak istiyorum. Acaba tek ben miyim bunu yaşayan ne olacak yani. Ne olmuş 19 ay varsa bir insan nasıl anne olmak istiyorsa öyle olmaz mı of ya ne olacak korkmaya da başladım ama kızıyorum daha çok insanlara. Yazdım rahatladım
Bebeklerin sağlıklı olsun gerisini hic kafana takma canm buyuyorlar

Back
X