Isınmayan ev

Deve tabani

*
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2018
3.125
10.535
208
Çok dertliyim kızlar.
Memleket Antalya.
Şu an kayseri de ikamet ediyorum.
Evimin önü ilk okul çocugum orada çok iyi.
Kızım va 20 aylık komşum bakıcımız. Bakıcım yönünden de şanslıyım.
İş yerime 5 dk yürüme mesafesi.
Buraya kadar her şey çok çok iyi.
Ama bu ev ısınmıyor.
Çatı katı. İzolasyon yok. Alt katım da yurt dışın da yaşıyor. Gecen ay 40 derece de yaktım 3 oda yanıyor Du 430 lira geldi. Ev kuzey doğu cepheli. Aynı şartlarda yan komşumun evi gayet güzel ısınıyor.
Şimdi 2 odam kapalı yine. Girip çıkma yok.
Ama kıçım donuyor ev de. 3 odaya 430 lira gelince oraları açmaya da korkuyorum açıkçası. Tasarruf mu değil mi bilmiyorum biz klimayla ısınıyorduk Antalya da. Napıcam şaştım kaldım çok dertliyim. Bir yol yordam var mıdır? Taşınmalı mıyım napmalıyım kış günü taşınmak ayrı geriyor beni. Diğer odaları açsam mı oy oy.

Aynı apartmanda ya da aynı sokakta yok mu ara kat bir ev? Taşının bence de..

Ev sahibinizle konuşun çatıya izocam serdirsin, çok maliyetli bir işlem değil. İzocam ile büyük bir ısı farkı elde edersiniz. Isınan hava yükselir ve ısı kaybı çoğunlukla çatıdan kaynaklanıyor. Eğer yapabilirim derseniz bir odaya fındık kabuğu sobası kurabilirsiniz. Çok zahmetsiz bir soba. Üstelik ne çevreye duman zararı veriyor ne de odun kömür gibi pisliği külü ile uğraştırıyor. Sabahtan haznesini doldurursunuz bütün gün kendi kendine yanar. Şu anda havalar çok kötü değil, bu durumda bile ısınamıyorsanız asıl soğuklar başladığında Kayseri'nin havasına asla dayanamazsınız.

Merhaha kardesim.aynı memleketteyiz ve buranın kışı çetin, daha aşırı kış olmamasına ragmen buz gibi evler. Benimki müstakil ev ve bende ısınamıyorum. Yukarda çatı asada da oturan bir aile var. Ama senin alttada yakan olmayınca senin işin zor bence. Aşırı kış gelmeden taşın bencede, yakınlarda vardır heralde kiralık ev?

Taşındığım evde kombi yakmıyorduk çoğu zaman, evin her yeri güneş alıyordu üstelik şehrin biraz da dışında bir yer olmasına rağmen üşümüyorduk. (merkeze göre 2-3 derece daha soğuk bir yerdi) gel görki merkeze geldim ev ısınmıyor orta kat üstelik bugün özellikle dondum.Peteklere Bi bakım yaptıracağım işe yarar mı bilmiyorum :KK43:

Taşındığım evde kombi yakmıyorduk çoğu zaman, evin her yeri güneş alıyordu üstelik İstanbulun biraz da dışında bir yer olmasına rağmen üşümüyorduk. (merkeze göre 2-3 derece daha soğuk bir yerdi) gel görki merkeze geldim ev ısınmıyor orta kat üstelik bugün özellikle dondum.Peteklere Bi bakım yaptıracağım işe yarar mı bilmiyorum :KK43:
Günes alan evler %100sıcak oluyor. Yarı yarıya ısıtıyor evi günes 👍

Çok benzer şartlardayız, biz de Antalya'ya çok yakın bir tatil beldesinden Kayseri yakınlarına yeni taşındık. Şaşkınlık ve acınızı anlıyorum :)

Ev güney cephe olmalı kesinlikle. Bizim ev güney, Batı, Kuzey, Güney odalar mis gibiyken kuzeye bakan salona ek petek düşünüyoruz şu an. Hatta bi yanı güney bir yanı batı olan mutfağın peteği kapalı sıcak oluyor diye.

Yerinizde olsam taşınırdım, yalıtımlı yeni bir binadayız, 3+1 yaklaşık 125mtkare falandır, alt katımız boş dükkan, geçen ay full yandı 38-40 derece arasında. Gelen fatura 234liraydı.

Ki daha kış gelmedi, ilk kar serpintisini dün akşam gördük.

Geçen yıl sıfır daire zemin katta oturuyordum bu yıl taşındık eski ama ara kat bir eve sıcaklayıp gece kombiyi kapattığımız oluyor ki sadece yatak odası ve oturma odası yanıyor yanmayan yerlerde ılık üşünmüyor hiç, diyeceğim şu gerçekten çok farkediyormuş ara katta oturmak, ara kat tutun..

Back
X