• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iskolik eve gelmeyen bir eş ve bitmeye yüz tutmuş bir evlilik

Hayvanseverdost

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
495
162
648
Merhabalar hanımlar ben artık bu işin içinden çıkamıyorum sağlıklı düşünemiyorum ve buraya yazmak içimi dökmek istedim.
5 yıllık evliyim 1 yaşında bebeğim var. Eşim 2 sene öncesine kadar düzenli servisi olan bir işte çalışıyordu eve geldiği gittiği saatler belliydi. 2 sene önce kardeşleriyle ortak bir işyeri açıldı ve bazı sebeplerden dolayı kardeşlerden sadace eşim çalışıyor orada. eşim resmen eve gelmiyor. Haftanin 4 5 günü gece 1 2lerde geliyor son zamanlarda. En erken geldiği saat 10. Ne çocuğuna vakit ayırabiliyor ne bizim evliliğimiz evlilik. Maaş desen eski isyerinde çalışsa daha fazla alir. Kazanıyor ama ortak olduğu için belli bir maaş alıyor gerisi kenara koyuluyor. Yani çok kez konuştum ama resmen işkolik olduğu için beni hiç-bir şekilde dinlemiyor hep kendini haklı çıkaracak sebepler sunuyor. C.tesi dahil çalışıyor pazar günü de günün yarısını uyumakla geçiriyor. Ben yorgunum uyuyacağım diyor. Düzelecek az kaldi diyor ama o zaman bir türlü gelmiyor. Sinirden sinir hastası oldum artık kızımi resmen tek başıma büyütüyorum. Evde tek başıma daraldım bunaldım biryere gidemiyorum da tek başıma annem var aynı yerdeyiz başka da kimsem yok. Bu arada kızına resmen aşıktır coook sever ölür onun icin ama iskolikligine engel değil bu. anlatacak çok detaylar var ama kısaca durumumuz bu şekilde. Isin içinden çıkamadım bu durum karşısında ne tutum sergileyeceğimi artık bilemiyorum. Sizce nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım.

Niye bir yere gidemiyorsunuz, onu anlamadım.
Alın kızınızı çıkın park, bahçe, mesire yerlerine.
Uzak uzak hava alın ikiniz de.
Eşiniz şart mı yanınızda?
O tarz yerlere uzak merkezî olmayan bir yerde ikamet ediyoruz. Otobüs 1 tane geçiyor ve kapılardan taşıyor insanlar ve korona da var malûm. Özel aracım da yok maalesef.

O tarz yerlere uzak merkezî olmayan bir yerde ikamet ediyoruz. Otobüs 1 tane geçiyor ve kapılardan taşıyor insanlar ve korona da var malûm. Özel aracım da yok maalesef.
Anladım.
Çevrenizde varsa yürüme mesafesinde açık alan, akşam yemeği için bir örtü bir sepet alın ve gidip piknik yapın çocuğunuzla.
Ona da size de yazık.
Eşim çalıştığı dönemde bu kadar geç olmada da haftada 6 gün 9 dan önce gelmezdi ama ben kendi hayatıma devam ederdim.
Onda bile sinirim bozulurdu, sizi düşünemedim.
Haklısınız...

Anladım.
Çevrenizde varsa yürüme mesafesinde açık alan, akşam yemeği için bir örtü bir sepet alın ve gidip piknik yapın çocuğunuzla.
Ona da size de yazık.
Eşim çalıştığı dönemde bu kadar geç olmada da haftada 6 gün 9 dan önce gelmezdi ama ben kendi hayatıma devam ederdim.
Onda bile sinirim bozulurdu, sizi düşünemedim.
Haklısınız...
Şuan yeni girdi eve mesela. Yani sinir bozukluğundan hiç kendim bu tarz şeyler yapmayı düşünemedim ama sanırım düşünsem iyi olacak. Teşekkür ederim fikir için 👍

Benim eşim de işkolik bazen çok geç geldiği oluyor birde 1 saate evdeyim diyip 2 saat sonra dukkandan yeni çıkıyor olması 😄
Ben kendim geziyorum canım sıkılıyor annemlere gidiyorum abimgile gidiyorum yürüyüş yapıyorum film izliyorum .
Şimdi daha düzgün saatleri 9 9.30 gibi geliyor bazen daha erken ya da geç 🙇
Umursamayacaksiniz geldiğinde uyumuş olacaksınız ki o da sıkılsın artik

Maalesef insanın kendi ticareti olduğunda böle oluyor yani çocuğu gibi görür işini.Nasil şimdi sizin.cocugunuz bakıma muhtaç o da isini öyle görüyor. Bir süre için katlanılabilir bir durum aslında tek eksi durum paranın ortak olması. Bilmiyorum , çok çalışıyor ama güvencemiz o para diye bakabilirsiniz eğer aileye güveniyorsunuz.Kendi iş durumlarında insanlar hep yüksek mesai harcar ama gelen para tatmin edildiği için katlanılır.Buna alışsanız iyi olur kendiniz için birşeyler yapın madem.esiniz çalışıyor alın annenizi parklara ,bahçelere izole yerlere kaçın. Taksi kullanın.Esinizin Çok çalışması bir ise yarar en azından daha.rahat yaşamak istediğinizden bahsedin ona.

Şuan yeni girdi eve mesela. Yani sinir bozukluğundan hiç kendim bu tarz şeyler yapmayı düşünemedim ama sanırım düşünsem iyi olacak. Teşekkür ederim fikir için 👍
Oturup beklemeyin

Hatta çocuk vs uyandırsa bile uyuyor numarası yapın

Zira konuşmuşsunuz çözüm yok

O zaman yurt yatakhanesi gibi hissetsin

Yaşam kalitesi artmıyorsa neden çok çalışılsın ki

Merhabalar hanımlar ben artık bu işin içinden çıkamıyorum sağlıklı düşünemiyorum ve buraya yazmak içimi dökmek istedim.
5 yıllık evliyim 1 yaşında bebeğim var. Eşim 2 sene öncesine kadar düzenli servisi olan bir işte çalışıyordu eve geldiği gittiği saatler belliydi. 2 sene önce kardeşleriyle ortak bir işyeri açıldı ve bazı sebeplerden dolayı kardeşlerden sadace eşim çalışıyor orada. eşim resmen eve gelmiyor. Haftanin 4 5 günü gece 1 2lerde geliyor son zamanlarda. En erken geldiği saat 10. Ne çocuğuna vakit ayırabiliyor ne bizim evliliğimiz evlilik. Maaş desen eski isyerinde çalışsa daha fazla alir. Kazanıyor ama ortak olduğu için belli bir maaş alıyor gerisi kenara koyuluyor. Yani çok kez konuştum ama resmen işkolik olduğu için beni hiç-bir şekilde dinlemiyor hep kendini haklı çıkaracak sebepler sunuyor. C.tesi dahil çalışıyor pazar günü de günün yarısını uyumakla geçiriyor. Ben yorgunum uyuyacağım diyor. Düzelecek az kaldi diyor ama o zaman bir türlü gelmiyor. Sinirden sinir hastası oldum artık kızımi resmen tek başıma büyütüyorum. Evde tek başıma daraldım bunaldım biryere gidemiyorum da tek başıma annem var aynı yerdeyiz başka da kimsem yok. Bu arada kızına resmen aşıktır coook sever ölür onun icin ama iskolikligine engel değil bu. anlatacak çok detaylar var ama kısaca durumumuz bu şekilde. Isin içinden çıkamadım bu durum karşısında ne tutum sergileyeceğimi artık bilemiyorum. Sizce nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım.
Ortak iş açılmış ancak sadece eşiniz çalışıyorsa bu haksızlık. Ya da en azından eşiniz işini bırakmış en azından maddi olarak karşılığını almalı. Hic üzülmeyin eşinizle aranizdaki sevgi ve saygi bağını koparmayın gerçekten herşey düzelir. Kızınızla vakit geçirin çünkü oda büyüyor bir daha bu kadar küçük olmayacak. Evladinizla vakit geçirip bu günlere sabredin 😘

Üstteki üyenin dediğini yazacaktım. Aldır bir araba ehliyetin yoksa hemen yazıl kursa al arabanı çık gez kızınla eşinin işyerine uğra naber canım de bugün öğle yemeğini bereber yiyelim de. Bir saatini çal kızıyla parka götür. Sen fırsatını yakalamaya çalış güzel güzel konuş kızının bu yaşları bir daha ele geçmez de.
Yapılamaz değil ben yapıyorum.

bir de iş ortak tamam

ama çalışan eşin ise

öncelikle maaş alacak

herhangi bir çalışan da verilecekti zira

sonra da gelir kaç kişi ise ona verilecek

tüm gelir de biriktirilmeyecek, harcamalar da yapılacak ki bu yoğunluğun karşılığı olsun

Niye sadece eşiniz çalışıyor? O zaman kendi maaş almalı + gelirden payını da almalı. Çok saçma. Kendisinin hiç zoruna gitmiyor mu acaba hem bu kadar çalışıp hem de daha az kazanmak? Bu erkekler cidden beni delirtecekler.

Sizde kendi hayatınıza bakın çocuğa bi bakıcı vs.tutun kursa gidin, araba aldırın. Madem yüzünü göremeyecek kadar sıkı çalışıyor masraflarınızı da karşılasın. Hiç tasarruf etmek için kendinizi heba etmeyin. Siz yetirdikçe az kazanması gözüne batmayacak. Bi silkelensin bakalım.

evlisin ama sanki bekarsın eşinle hiçbir paylaşımınız yok. böyle yalnız takılarak nereye kadar mutlu olabilir ki bir insan? araba aldınız tamam tek başına gezmek ne kadar zevk verebilir arkadaş da buldunuz yanınıza tamam ee bu arkadaşlar sürekli yanınızda olamazlar herkesin kendi ailesi var... üzücü bir durum

Back
X