• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iskolik eve gelmeyen bir eş ve bitmeye yüz tutmuş bir evlilik

Esinin çalistigindan eminmisin? Bebekten dolayi ihmal edebilirde. Evde bebek ile ograsmak istemiyor diye. Yada baska seylerde olabilir. Hani dukkan olsa, kapanma saati belli olurdu. Nasil oluyor bir gece 10da, diger gece 2de geliyor?
Adam kizina asik degil bu arada. Dogru düzgün görmedigi cocuguna nasil asik olsun?

Diger kardesler ne yapti ortak is için? Esinde ayni meblag ile ortak olduysa, daha fazla maas almali. Neticede hem ortaklik için para döktü, hem çalisiyor.

Bu sekilde olmaz ama. Hiç degilse hafta 1-2 gün size zaman ayarmali. O ev otel degildir. Herkesin sorumlulugu vardir.

Merhabalar hanımlar ben artık bu işin içinden çıkamıyorum sağlıklı düşünemiyorum ve buraya yazmak içimi dökmek istedim.
5 yıllık evliyim 1 yaşında bebeğim var. Eşim 2 sene öncesine kadar düzenli servisi olan bir işte çalışıyordu eve geldiği gittiği saatler belliydi. 2 sene önce kardeşleriyle ortak bir işyeri açıldı ve bazı sebeplerden dolayı kardeşlerden sadace eşim çalışıyor orada. eşim resmen eve gelmiyor. Haftanin 4 5 günü gece 1 2lerde geliyor son zamanlarda. En erken geldiği saat 10. Ne çocuğuna vakit ayırabiliyor ne bizim evliliğimiz evlilik. Maaş desen eski isyerinde çalışsa daha fazla alir. Kazanıyor ama ortak olduğu için belli bir maaş alıyor gerisi kenara koyuluyor. Yani çok kez konuştum ama resmen işkolik olduğu için beni hiç-bir şekilde dinlemiyor hep kendini haklı çıkaracak sebepler sunuyor. C.tesi dahil çalışıyor pazar günü de günün yarısını uyumakla geçiriyor. Ben yorgunum uyuyacağım diyor. Düzelecek az kaldi diyor ama o zaman bir türlü gelmiyor. Sinirden sinir hastası oldum artık kızımi resmen tek başıma büyütüyorum. Evde tek başıma daraldım bunaldım biryere gidemiyorum da tek başıma annem var aynı yerdeyiz başka da kimsem yok. Bu arada kızına resmen aşıktır coook sever ölür onun icin ama iskolikligine engel değil bu. anlatacak çok detaylar var ama kısaca durumumuz bu şekilde. Isin içinden çıkamadım bu durum karşısında ne tutum sergileyeceğimi artık bilemiyorum. Sizce nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım.
Diğer hisseleri de eşiniz satın alsın en azından kendi işi için uğraşır ve tam geliri alır ya da farklı birine çalışacak birine satılsın diğer hisselere. Eşiniz de satıp ayrılabilir tamamen. Açıkçası ortaklık olmasaydı ve sadece eşiniz bu kadar yoğun calismadaydi sizi anlıyorum ama hayat şartları vs derdim. Benim eşim de çok yoğun aylardır görmüyorum da benim de çok küçük bi çocuğum var. Hem fiziksel hem mental olarak çok yoruldum ama sağlık olsun elbet bir gün kavuşacağız diyoruz.

evlisin ama sanki bekarsın eşinle hiçbir paylaşımınız yok. böyle yalnız takılarak nereye kadar mutlu olabilir ki bir insan? araba aldınız tamam tek başına gezmek ne kadar zevk verebilir arkadaş da buldunuz yanınıza tamam ee bu arkadaşlar sürekli yanınızda olamazlar herkesin kendi ailesi var... üzücü bir durum
ben de boşanmış bir kadın gibi kızımla gezdim durdum, başka kocaları görünce çok üzülüyordum. parkta babalar başlarında oluyordu eşime sinirleniyordum

Ortak iş açılmış ancak sadece eşiniz çalışıyorsa bu haksızlık. Ya da en azından eşiniz işini bırakmış en azından maddi olarak karşılığını almalı. Hic üzülmeyin eşinizle aranizdaki sevgi ve saygi bağını koparmayın gerçekten herşey düzelir. Kızınızla vakit geçirin çünkü oda büyüyor bir daha bu kadar küçük olmayacak. Evladinizla vakit geçirip bu günlere sabredin 😘
Ayy ne karşılığını alması canm işten çıktığı tazminatını da verdi açılırken oraya. Valla hiç olumlu şeyler düşünmüyorum bu evlilik hakkında ama Allahim hayırlısını versin.

bir de iş ortak tamam

ama çalışan eşin ise

öncelikle maaş alacak

herhangi bir çalışan da verilecekti zira

sonra da gelir kaç kişi ise ona verilecek

tüm gelir de biriktirilmeyecek, harcamalar da yapılacak ki bu yoğunluğun karşılığı olsun
Aynen ben de bu şekilde düşünüyorum ama kendisine söylediğimde kıyameti koparıyor. Bırakın extra para almayı çoğu ay bu ay geç alayim maaşı sorun olmaz diyor. Halbuki benm cebimde bes kuruş para olmaz kartlar doludur vs.cildirmamak içten değil.

Modelist desen çiziyor firmalara hem de yönetiyor orayı.

Gece 2 ye kadar mı

sabah kaçta gidiyor

işi biliyor mu

yani çok mu zaman harcıyor

sonuçta sabah 9 gece 2 çalışılacak kadar iş var mı

gelsin evde çizsin

adamları yönetmeyi mi bilmiyor acaba

bizim de kendi işimiz var bazen yoğun oluyor, gece de çalışıyorum ama evde çalışıyorum

sonra yoğunluğum azalınca ekstra kendime zaman ayırıyorum

hep aynı yoğunlukta iş olmaz ki

Merhabalar hanımlar ben artık bu işin içinden çıkamıyorum sağlıklı düşünemiyorum ve buraya yazmak içimi dökmek istedim.
5 yıllık evliyim 1 yaşında bebeğim var. Eşim 2 sene öncesine kadar düzenli servisi olan bir işte çalışıyordu eve geldiği gittiği saatler belliydi. 2 sene önce kardeşleriyle ortak bir işyeri açıldı ve bazı sebeplerden dolayı kardeşlerden sadace eşim çalışıyor orada. eşim resmen eve gelmiyor. Haftanin 4 5 günü gece 1 2lerde geliyor son zamanlarda. En erken geldiği saat 10. Ne çocuğuna vakit ayırabiliyor ne bizim evliliğimiz evlilik. Maaş desen eski isyerinde çalışsa daha fazla alir. Kazanıyor ama ortak olduğu için belli bir maaş alıyor gerisi kenara koyuluyor. Yani çok kez konuştum ama resmen işkolik olduğu için beni hiç-bir şekilde dinlemiyor hep kendini haklı çıkaracak sebepler sunuyor. C.tesi dahil çalışıyor pazar günü de günün yarısını uyumakla geçiriyor. Ben yorgunum uyuyacağım diyor. Düzelecek az kaldi diyor ama o zaman bir türlü gelmiyor. Sinirden sinir hastası oldum artık kızımi resmen tek başıma büyütüyorum. Evde tek başıma daraldım bunaldım biryere gidemiyorum da tek başıma annem var aynı yerdeyiz başka da kimsem yok. Bu arada kızına resmen aşıktır coook sever ölür onun icin ama iskolikligine engel değil bu. anlatacak çok detaylar var ama kısaca durumumuz bu şekilde. Isin içinden çıkamadım bu durum karşısında ne tutum sergileyeceğimi artık bilemiyorum. Sizce nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım.
Çok haklısınız. Bebek küçükken yorgunluktan tükeniyordum, eşimin geleceği dakikayı sayıyordum. Eşiniz bitecek derken neyi kastediyor acaba. Belli bir birikime ulaşmayı mı bekliyor.
Bence bu durumun evliliğinizi sarstığını ciddi şekilde anlamasını sağlayın. Madem çalışıyor deli gibi. Size bir araba alsın, istediğiniz yere gidin rahat rahat

Aynen ben de bu şekilde düşünüyorum ama kendisine söylediğimde kıyameti koparıyor. Bırakın extra para almayı çoğu ay bu ay geç alayim maaşı sorun olmaz diyor. Halbuki benm cebimde bes kuruş para olmaz kartlar doludur vs.cildirmamak içten değil.
Şu lazım bu lazım o bitti bu bitti para diye az darlayin d agörsün geç almayı o zaman.

Ben de öyleyim suan ne durumdasınız canm geçmiş zaman kullaniyorsun da düzeldi mi ?
daha kötü oldu, belki ben artık eskisi kadar hassas değilimdir ya da "madem ailene vakit ayırıyorsun kızına da evine de ayıracaksın" diyip kararlı durmaya çalışıyorum, mesela o evdeyken kıza bakması ev işi yapması için yönlendiriyorum, ben de sodamı alıp kitap falan okumaya çalışıyorum ya da telefonumla uğraşıyorum bazen. kızı gece geç yatırıyoruz, öğlen uykusundan da o geleceği zaman kaldırmaya çalışıyorum. zaten kızım 3 yaşını geçti zorlukları da azaldı. el üstünde tutulan bir kadın duymuştum, baba gelince bebeğin altını asla değiştirmiyormuş onu idolüm yaptım😏

Ayy ne karşılığını alması canm işten çıktığı tazminatını da verdi açılırken oraya. Valla hiç olumlu şeyler düşünmüyorum bu evlilik hakkında ama Allahim hayırlısını versin.
Bende öyle tahmin ettim canım eşinle bunu konuş kavgada çıkarırsa çıksın ne kadar yıprandığını anlat yoksa bu kadar stres üzüntü seni hasta eder 😒

Acaba eşiniz farkında mı sizi yani ailesini bu kadar mağdur ettiğinin.

bir de bilgisayarlı modelistler istanbulda inanılmaz iyi kazanabiliyor, bazıları meb öğretmeninden fazla. eşiniz sizi kandırıyor olabilir mi

Bizim yaşadıklarımıza çok çok benziyor. Eşimde abisiyle ortaktır sonumuz hayır olmadı. İnşallah eşiniz akıllı davranır. Bu meseleler evliliği derinden sarsıyor düzelse de evlilikten soğuyor insan. Allah yardımcınız olsun demeye geldim.

Back
X