- Konu Sahibi yellowbomb
-
canım yani kalıptan çıkarmadan mı delikler açayım..kalıbım güzel canım yapıştırmıyor..kafes şeklinde derken pek anyalamadım canım
ıslak kek yapmayı bilen yok anlaşılan ..:))
ben de size kendi keşfimi anlatayım ozaman ...
ıslak kekteki karışımdan bir bardak ayırın kenara ..
ıslak kekin hamuruna damla çikolatalar varya onlardan serpin ...nasıl fındık serperiz o şekilde ..bol olsun hatta ...
o şekilde fırına sürün ..fırından çıkınca kesin ...
ayırdıığnız bir bardak sosu dökün aralarına ..
üzerine de özellikle tavsiye ediyorum doktor oetker in bitter çikolata sosunun yarısını yapıp sıcakken dökün..
ortaya harika bir ıslak kek çıkıyor ..ıslak kek değil browni gibi oluyor ..herkes ıslak kekime bayılır...
damla çikolatanın sırrı ise şu :
damla çikolata da kekin içinde iice eriyor ve keke ıslaklık veriyor ..tadı da çikolata tadı veriyor ..üzerine döktüğünüz çikolata sosu da üzerini iice ıslatıyor ..
ortaya içi ve dışı ıslanmış gayet güzel bir kek çıkıyor ...
ben içine fındık ta koyuyorum harika oluyor ...
..
bu arada ben yuvarlak yada kare borcamda yapıyorum ..
borcama az yağ döküp tüm borcama yediriyorum ..
hadi deneyn bakalım afiyet olsun
bende çok sık yapıyorum bu keki
dün yaptım yaptığım gibide bitti bazıı arkadaşlar demiş 1 bardak yetmiyo diye ama
ama gayet iyi ıslanıyo benim kekim
ben pişrdikten sonra kalıptan çıkarıyorum sonra kek ılındıktan sonra tekrar kalıba alıp kesiyorum sonra kaşıkla kestiğim dilimlerden döküyorum
sosu kek sıcakken dökmeyin sünger gibi oluyo ılınsın
yellowbomb bak benim tarifi sen bi yap, hangi misafirime yapsam tarif isterler. bende kk dan almıştım :))
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
yarım paket kakao( ben bunu göz kararı koyarım bolca)
bunları mikserle çırp 1,5- 2 su bardağı kadar ayır.
kalanın içine vanilya, un ve kabartma tozu koy. biraz ısınmış fırına sür. 180 derecede 35- 40 dk kadar pişir. fırından çıkarıp 10 dk beklet, sonra dilimle ve ayırdığın kısmı kaşıkla hertarafına yedir. bak nasıl ıslanır.
yalnız ben küçük dikdörtgen bir borcamda yapıyorum.
kaç bardak ayırıyosun sen? 2 bardak ayırsana bi. borcamda bi dene bide. fırından çıkardıktan 10 dk sonra ıslatmayı dene. valla ben aynen böyle yapıyorum ıpıslak oluyor :)canım benim tarifimde böyle
içi tam ıslansa benden de tarif alıcaklar ama demekki ıslanmadığı için çok da etkileyici olmuyor saol yinede
kestikten sonra döküyorum işte bende hatta üstünü bir sürü deliyorum şöle bir kat falan ıslanıyor karışımda çok başka yapıyorum ilave ediyorum gerçekten yine tam ıslanmadı
Merhaba..
Islak kek,hepimizin favorisi sanırım :) Annem çok yapar,bir lokmada yer bitirdik,içimi ısıtır hatırlaması dahi.
Lakin klasik kekten farklı olarak çayla yapar,nefis olur..
Kullandığınız reçetedeki gibi sütle ıslatacaksanız,ılık süte biraz granül kahve veya kakao katın,çok hoş oluyor..
Keki fazla pişirmeyin,yumuşak kalsın ki sosunu iyice çeksin.
Fırından çıkınca dilimleyip,sosuyla buluşturun.Üzerini kapatın..
Kullandığınız kek kalıbının boyutu da önemli,çok kabarırsa da çekmeyebilir..
Şu tarifi de öneririm:
Islak Kek:
Malzemeler :
•4 yumurta
•1 su b. toz şeker
•1 su b. esmer toz şeker
•2 su b. süt
•1 su b. sıvıyağ
•2 çorba k. kakao
•100 gr. bitter çikolata
•1 su b. ceviz
•alabildiği kadar un
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Yumurtanı üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 subardağı esmer şekeri ilave edip mikserle çırpın.Daha sonra üzerine 2 us bardğı sütü ilave edin.Sütünüzerine 2 çorb iaakaşığı kakao ilave edip mikserle çırpin.Daha sonra üzer,ne 1 su bardağı sıvıyağ işave edip mikserle çırpın.Bu karışmdan 2 su barağı ayırın. Daha sonra üzerine 3 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ilave edip karıştırın.Islak keki fırın kabına alın. Önceden ısıtılmş olan 170 derecelik fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra ıslak keki kesin.Ayırdığınız sosu ıslak kekin üzerine dökün.Kek sosu iyice çeksin. 100 gr.bitter çikolatyı eritin.Eritlimiş bitter çikolatayı kekin üzerine sürün. 1 su bardağı cevizi fırında kızartın.Kekin üzerine ceviz leri ilave edip servis edin.
Tatlı günler dilerim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?