ıslak keki tam ıslatamıyorum:(

yumurta sart degıl ..yanı olmazsa olmaz degıl...katabılırsınız ama katmasanıda tadından bırsey eksılmıyor...nette tencere yada fican kekı dıye yazarsanız onunuze bırcok tarıf gelecektır...ben boyle yapıyorum...

kızlar ben çıkıyorum fatmagülün suçu ne başladı
bakayım neymiş bu fatmagülün suçu
öpüyorum sizi teşekkürler çok yardımcı oldunuz

ben kakao yerine nescafeyle ıslatıyorum şu 3ü bir arada olanlardan değişik bir tad veriyor deneyebilirsin yerimseniben

ben de bir tavsiyede bulunayim, isterseniz deneyin..
ben de islak keki islak seviyorum ve daha farkli bir tarif uyguluyorum..
keki icin kullandigimiz olculer kadar ayrica sos yapiyorum. yani keki 1 bardak sut, 1 bardak sivi yag, 1 bardak seker ile yaptiysam,
1 bardak sut, 1 bardak, seker ve yarim bardak da yag, kakao ve vanilya ile sos hazirliyorum.
kek pistikten sonra keki cok kucuk ve cok buyuk olmayacak sekilde dilimleyip sosunu her yerine esit olarak dokuyorum.
heryeri yeterince islaniyor..

ıslak kek kesinlikle normal düz tepside dilimlenerek, sosu dökülmeli.
herkesin ortak sorunu ,tarifteki kadar sosun yetmemesi.
evet yetmiyor bende herkes gibi sosa ilave yapıyorum süt ve kakao ile..
ama bende kekin üzerini delmiyordum..onu da deneyeceğim..

kek yüksek ısıdan çatlar bence..pişmeye yakın üzerini folyo ile kapatabilirsin, buhar yapar mı bilmiyorum,yaparsa da üzerini açıp birkaç dk.fırında tutunca bişey olmaz kanımca..

Bence farkli bir kek tarifi kullan,kekin yumusak olmasi lazim.Yumusak olursa icine daha rahat ceker...

canım damla çikolatau herzaman bulamıyorum
o olmassa islanmayacak ama yine

bende çok sık yapıyorum bu keki

dün yaptım yaptığım gibide bitti bazıı arkadaşlar demiş 1 bardak yetmiyo diye ama
ama gayet iyi ıslanıyo benim kekim

ben pişrdikten sonra kalıptan çıkarıyorum sonra kek ılındıktan sonra tekrar kalıba alıp kesiyorum sonra kaşıkla kestiğim dilimlerden döküyorum
sosu kek sıcakken dökmeyin sünger gibi oluyo ılınsın

tarifine de yazarmısın canım kestiğin dilimleri tek tek mi ıslatıyon yani:bbo:

yellowbomb bak benim tarifi sen bi yap, hangi misafirime yapsam tarif isterler. bende kk dan almıştım :))

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
yarım paket kakao( ben bunu göz kararı koyarım bolca)

bunları mikserle çırp 1,5- 2 su bardağı kadar ayır.

kalanın içine vanilya, un ve kabartma tozu koy. biraz ısınmış fırına sür. 180 derecede 35- 40 dk kadar pişir. fırından çıkarıp 10 dk beklet, sonra dilimle ve ayırdığın kısmı kaşıkla hertarafına yedir. bak nasıl ıslanır.

yalnız ben küçük dikdörtgen bir borcamda yapıyorum.

Merhaba..
Islak kek,hepimizin favorisi sanırım :) Annem çok yapar,bir lokmada yer bitirdik,içimi ısıtır hatırlaması dahi.
Lakin klasik kekten farklı olarak çayla yapar,nefis olur..
Kullandığınız reçetedeki gibi sütle ıslatacaksanız,ılık süte biraz granül kahve veya kakao katın,çok hoş oluyor..
Keki fazla pişirmeyin,yumuşak kalsın ki sosunu iyice çeksin.
Fırından çıkınca dilimleyip,sosuyla buluşturun.Üzerini kapatın..
Kullandığınız kek kalıbının boyutu da önemli,çok kabarırsa da çekmeyebilir..

Şu tarifi de öneririm:

Islak Kek:

Malzemeler :
•4 yumurta
•1 su b. toz şeker
•1 su b. esmer toz şeker
•2 su b. süt
•1 su b. sıvıyağ
•2 çorba k. kakao
•100 gr. bitter çikolata
•1 su b. ceviz
•alabildiği kadar un

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Yumurtanı üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 subardağı esmer şekeri ilave edip mikserle çırpın.Daha sonra üzerine 2 us bardğı sütü ilave edin.Sütünüzerine 2 çorb iaakaşığı kakao ilave edip mikserle çırpin.Daha sonra üzer,ne 1 su bardağı sıvıyağ işave edip mikserle çırpın.Bu karışmdan 2 su barağı ayırın. Daha sonra üzerine 3 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ilave edip karıştırın.Islak keki fırın kabına alın. Önceden ısıtılmş olan 170 derecelik fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra ıslak keki kesin.Ayırdığınız sosu ıslak kekin üzerine dökün.Kek sosu iyice çeksin. 100 gr.bitter çikolatyı eritin.Eritlimiş bitter çikolatayı kekin üzerine sürün. 1 su bardağı cevizi fırında kızartın.Kekin üzerine ceviz leri ilave edip servis edin.

Tatlı günler dilerim :)

Son düzenleme:

canım benim tarifimde böyle
içi tam ıslansa benden de tarif alıcaklar ama demekki ıslanmadığı için çok da etkileyici olmuyor saol yinede
kestikten sonra döküyorum işte bende hatta üstünü bir sürü deliyorum şöle bir kat falan ıslanıyor karışımda çok başka yapıyorum ilave ediyorum gerçekten yine tam ıslanmadı

kaç bardak ayırıyosun sen? 2 bardak ayırsana bi. borcamda bi dene bide. fırından çıkardıktan 10 dk sonra ıslatmayı dene. valla ben aynen böyle yapıyorum ıpıslak oluyor :)

Son düzenleme:

saol canım eline sağlık
çay ile olanı merak ettim çayın nasıl bir etkisi oluyor kek te
çünkü bir ara da çayla yapmıştım ama normal bi kek oldu
nasıl etki ediyor canım

Estağfurullah Kahvem ..
Yo hayır kokmuyor,nefis oluyor,Oktay Usta klasiği :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…