ıslak keki tam ıslatamıyorum:(

kaç bardak ayırıyosun sen? 2 bardak ayırsana bi. borcamda bi dene bide. fırından çıkardıktan 10 dk sonra ıslatmayı dene. valla ben aynen böyle yapıyorum ıpıslak oluyor :)

ben 1 bardak ayrıyodum sonra burdakiler 1 bardak yetmiyor ayrıyetten sütke kako falan ekle çok olsun dediler 2 bardak oluyor yine sonradan ilave edince
sonra keki çıkarıp kesip döküyorum hatta bu yapışta yarım paketten az daha az çikolata sosum vardı onuda hazırlayıp döktüm üstten ve yanlardan bir kat falan ıslanmış içi yine normaldi birde okadar bıçak attıydım sosu dökerken deldim yani canım ama ıpıslak olmuyor iştee vallahi anlamıyorum üstte kalıyor çok sos döküncede üstünde kalıyor yine

Çaylı çok güzel oluyor,eskiden pek popülerdi hatırlarsınız belki :)
Şöyle ki:

Çaylı Islak Kek:

2 su bardağı şeker
3 yumurta
2 su bardağı demli soğuk çay
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 p.vanilya
alabildiği kadar un

3 yumurtayı 2 bardak şekerle çırpın.Şeker erisin ki güzel kabarsın.Sıvı yağ, kakao ve çayı ilave edip karıştırın.Bu karışımdan 1,5 bardak ayırın.Geri kalan karışıma un ,k.tozu,vanilya ekleyerek karıştırın.Kıvamı , normal kek kıvamından birazcık daha cıvık olacak.Kek kalıbınızı yağlayıp karışımı kalıba alın.önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında 40-45 dk pişirin.Kürdanla pişip pişmediğini test edin.Fırından çıktıktan sonra 10-15 dk bekletip kalıptan çıkarın.Üzerine daha önce ayırdığınız karışımdan dökün.Sosun aralara akmasını istiyorsanız dilimleyip ondan sonra sosu dökün.Hindistan ceviziyle süsleyin

Annemin tarifi de hemen hemen böyle,sadece şeker miktarı 1.5 bardak kullanıyor..

Allah Allah... bu kadar işleme rağmen nasıl ıslanmaz kız?
ben anlamadım ki fırından mıdır nedir :uhm:

:* İnşaAllah dener,memnun kalırsın gülüm..
Herkese tatlı mı tatlı günler olsun!
Yakında 'Mutfak Sohbetleri' bölümümüzde buluşmak,görüşmek,hemhal olmak duasıyla. Mutfağa ve yemek pişirmeye dair aklımıza gelebilecek her türlü soruyu,sorar,istişare ederiz inşallah..
Sevgi ve selamlar efendim.

benim annem de yapardı. canım annem, melek annem.
öbüründen vazgeçtim yarın ben bunu yapayım :)

eğer unutmazsan konu açılınca bana link atarsın değil mi?
sahurlar geldi de aklıma şimdi, gebelik muhabbetine dönmüştü ortalık
bizi mapısa atacaklar diye başka topiğe geçmiştik, hatta ramazan bitince başka topic daha açtık ordan devam ediyoruz şimdi, kanka olduk :))

Son düzenleme:

kaydirigubbakcemile3
İnşaAllah,link atmak yasak gülüm lakin bir şekilde haberiniz olur.
Ayrı ayrı konu açmak yerine,sorularımızı ve sohbetlerimiz aynı başlıkta toplamanın daha verimli olacağını düşündük,umarım hayırlı olur herkes için..
Maşallah,güzel ve samimi sohbetler unutulmuyor,nice arkadaşlıklara vesile oluyor..
a.s.

tarifine de yazarmısın canım kestiğin dilimleri tek tek mi ıslatıyon yani:bbo:

hemen yazıyım canım

2 yumurta (ben yumurta yemediğim için 2 tane koyuyorum kokmasın diye)
1.5 su bardağı şeker
1su bardağı sıvıyağ
1su bardağı süt
yarım paket kakao
kabartma tozu
vanilya
aldığı kadar un
şekerle yumurtayı iyice çırpıyorum
sonra sütü ve kakaoyu da ekleyip karıştırıyorum
bu karışımdan 1 bardak ayırıyorum
sonra un kabartma vanilyayı ekliyorum
kalıba katıyağ sürüyorum her yerine iyice birazda un serpip keki döküyorum
fırını önceden 170derecede ısıtıyorum 40 dk hiç açmadan pişiriyorum
fırından çıkartınca kekei tabağa alıyorum orda ılındıktan sonra tekrar kalıba alıp kesiyorum sonra sosu ketiğim dilimlerden kaşıkla döküyorum
yaparsam bu aralar eklerim resmini buraya canım

ben çikolata sosu ilave edip kısa süre bekletiyorum yumuşacık oluyoralkisalkisalkis

sosu dökmeden önce keki kesersen her yere sos ulaşıyor

Merhaba arkadaşlar.
Bu tür paylaşımlarımıza 'Mutfak Sohbetleri' topiğimizden devam edelim lütfen..
Lezzetli günlere!

bende ıslak kekkonusunda müzdariptim..yellowbomb sağolasın bu konuyu açtığın için,sayende bende öğrenmiş oldum...amonra teşekkürler bu öneri için,deniycem mutlaka...:81:

bu tarifede bayıldım....hemen not alıcam...

bu arada yellowbomb bütün önerileri denemiş ama sonuç yine aynı diyor....:97:
bende deniyim bakalım bi...

BEBEKKAFA bende diyorum iyiki açmışım konuyu çünkü bu dertten müzderap çok kişi varmış...
buarada sonuç alamadım dedim ama ilk yaptıklarım kadar kuru değil yinede özellikle çikolata sosu çok fayda etti yine kuru yer kalıyor ama buna da şükür

artık ıslak kekim ıpıslak oluyor sizlerin sayesinde özellikle mutfak robotumuyumneyim in sayesinde...çok saolun kızlar yaa dün yaptım nefis oldu

mutfakrobotumuyum neyim adlı kullanıcının kek tarifini isatiyorum ya inşallah çevrim içi olurda yazar tarifini,kekimi herkes çok beğeniyor demiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…