İşle İlgili Kararsızlık

ivaus

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2017
372
200
103
30
Günaydın kızlar,
Kafam yine allak bullak. Bu yıl mezun oldum 2 ay oldu mezun olalı; ama daha okul varken ben işsizlik psikolojisine girmiştim. Okul bitti birkaç görüşmeye çağırdılar. Ev müsait değildi tadilat vardı ve tüm işi anneme yıkıp gidemedim görüşmeye. Sonra bi yerden aradılar gün içinde gelebilir misiniz diye gittim görüştük. Olumlu geçti ve bayramdan sonra işe başlamamı söylediler. Direkt kabul ettim. Bu arada ben üniversitede uluslararası ticaret okudum ama babamın zoruyla gittiğim için belki de hiç sevmedim bölümü dil öğrenmeye karşı da aşırı önyargılıyım. Kendimi aşırı niteliksiz hissettim, sahiden öyleyim. Lisede muhasebe eğitimi almıştım muhasebem de sahiden iyiydi okul çapında. Muhasebeden devam etmeye karar verdiğim için hep muhasebe ilanlarına başvurdum. (Genel olarak yetiştirilmek üzere olan ilanlara)
Şu an çalıştığım işe ve sorunlarıma geleyim ben. Ön muhasebe üzerine tamamen. Uzun vadede bana hiçbir şey katmaz ve inanın çok fazla boş vaktim oluyor. Boş vakitten şikayet etmek şımarıklık gibi gelecek ama değil. Ben bir şeyler öğrenmek yapmak istiyorum. Boş vakit ileri değil geri götürecek beni bir süre sonra. Çalıştığım insanlar iyiler. Zaten ofiste iki kişiyiz ve patron genelde yok. İş kolay bi zorluğu yok. Maaşım 1700.
Ama kendimi çok kötü hissediyorum 4 yıl bunun için mi okudum diyorum. Diğer yandan şu an kafam rahat ve geçen yıl staj yaparken çalıştığım yerdeki ınsanların ne kadar bezgın ve stresli olduklarını hatırlıyorum. Kaçar gibi gidiyolardı ciddiyim. Napacağımı şaşırdım.
Sizce yeni iş bulmalı mıyım?

Muhasebe konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız ön muhasebe yapmanızı tavsiye etmem. Şirket değilde muhasebe bürolarında iş ararsanız resmi muhasebe öğrenirsiniz işi iyice kaptıktan sonra iş imkanınız da fazla olur.

boş vaktinizde bişeyler öğrenebilirdiniz? dil ya da yazılım gibi. onun dışında başka iş bulmadan bu işi bırkamayın derim.

Neden muhasebe sectin ya cok ama cok stresli bu meslek.
Ön muhasebe dedigin gibi herkesin yapabilecegi birsey bence. Bürolarda da kaldirabilir misin ki ... cok seviyorsn baska yerde ara is ama krsinlikle yaninda k insanlar iyi olmali, yoksa cekilmez

Yeni daha guzel bir is bulana dek calismaya devam et bence birakma.
Birakip ne yapacaksin evde mi oturacaksin.
Ne guzel harcaman da yok para biriktir.
Bu sirada da gidebiliyosan dil kursuna git.

mezun olalı 2 ay olmuş iş bulmuşsun şanslısın, bölümüm dil gerektiren bir bölüm gereğini yapmamışsın. işim de rahat diyorsun.. ben pek bir sorun göremedim. kendini yetiştirirsin donanımlı tecrübeli biri olursun o zaman dediklerinde haklısın. şunu fark ediyorum ki herkeste bu tavır.. 4 yıl bunun için mi okudum. emin olun sadece 4 yıl okuyunca yani kendine bir şey katmayınca( ben de dahilim buna) durum böyle, özel sektörde tecrübesiz olana bundan iyisi yok. kendinize zaman tanıyın..

Ben de bu şekilde düşünüyordum başlangıçta aslında. Burada kısa bı sure geçtikten sonra dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum

boş vaktinizde bişeyler öğrenebilirdiniz? dil ya da yazılım gibi. onun dışında başka iş bulmadan bu işi bırkamayın derim.

Boş vakitlerimi değerlendirdim. Kurslara gittim bunun yanında okul etkinliklerine de katıldım. Boş geçmedi aslında unuversitr. Sadece bu bölümde iş yapmak istemedigik için sanırım dil öğrenmeye karşı aşırı korkağım

Kesinlikle öğrenciyken de muhasebe alanında çalışmıştım lisede staj yaptığım yerde. Çok stresli ama yanımdaki insanlar gül gibiydi. Sorun olmazdı.

Yeni daha guzel bir is bulana dek calismaya devam et bence birakma.
Birakip ne yapacaksin evde mi oturacaksin.
Ne guzel harcaman da yok para biriktir.
Bu sirada da gidebiliyosan dil kursuna git.

Evde oturmak istemiyorum bende kısa süre burda çalışıp az da olsa para biriktirip kursa gitmeyi planlıyorum.

Kesinlikle haklısınız dediklerinizde. Ama dediğim gibi başta da babamın zoruyla bu bölümü tercih ettim. Dil konusunda hem çok korkağım hem de çok onyargiliyim. Şimdi bu işte çalışıyorum ama (küçümsemek için demiyorum) lise mezunu birinin kolaylıkla yapacağı bı iş. Daha iyisini yapabilecekken burada kendime haksızlık ediyormusum gibi geliyor.

siz de haklısınız.. benim de düşündüğüm oluyor benle aynı işi yapan lise mezunu insanlar var. ne olursa olsun maddi manevi emek demek üniversite demek. maalesef çok iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okumadıysan çok daha fazla tırmalamak gerekiyor. sen işinden zevk almaya bak kazandığın paraya bak, bu arada da iş aramaya devam et.

Ay buna yazmasam çatlardım Bir an acaba bu konuyu ben mi açtim dedim. Ben de lisede muhasebe okudum üniversitede uluslararasi ticaret okudum tabi ben isteyerek okudum. Fakat ben ailemle gorusmedigim icin maddi açıdan calismak zorunda oldugumdan cok fazla dil öğrenemedim ve su an bir firmada ön muhasebe adı altında ne is varsa yapiyorum. Isimi seviyorum evet surekli calistiginda kendini yukseltebilecegin bir is degil fakat yeni mezun olarak is bulmak zor oldugu icin ve maasi da iyi oldugu icin tercih ettim ben.

Gelelim sanaa oncelikle bu senin icin bir basamak oyle düşünmelisin. Ne guzel bos vaktin de varmis keske benim de olsa .Ayrica sirketim cok huzursuz bir ortama sahip. Yani elindeki artıları gormelisin oncelikle. Sonra da kpss olur yabanci dil olur acikogretimden baska bir bolum olur veya sertifika veren meslek edindirme kurslari olur bunlardan birine kesinlikle gitmelisin. Ne olursa olsun yabanci dil her kosulda avantaj saglayacaktir sadece uluslararsi ticaret olarak dusunme bence. Bence su an kendini gelistirmen icin cok uygun sartlarin var . Ayrica iş işte bulunur der ve kaçarım Her şey gönlünce olsunn

Bitirdiğiniz bölüm çok güzel bir bölüm. Muhasebeden daha önü açık bir bölüm. Bence dil eğitim alıp daha gzel işler bulabilirsiniz. Muhasebede çalışanlara her işi yaptırıyorlar . Görevin olmayan işleri dahi yaptırıyorlar. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Hangi üniversite acaba? ay tesadüfe bak

Doğru ama gerçekten istemiyorum sanırım babamın zoruyla olduğu için içim isinmadiysa bir türlü :))

Peki kendi bölümünle ilgili nasıl bir işte çalışabilirsin. Bir dene nasıl bir iş olduğunu bilmeden hemen olumsuz düşünme. Belki çok mutlu olacağın bir iş, ortamın,arkadaşların çok iyi olacak. Kendi bölümünle iligili nerelerede çalışabilirsin.

Gerçekten olumsuz düşünmüyorum ama genel bir isteksizlik var bölüme karşı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…