• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isletme ve formasyon

Bebişim ben sana acıdım valla öğretmenlik okudum ve iki haftaya atanıyorum senin gibi ne yaptığını bilmeyen biri değilim
Kendine üzül şekerim :KK70:
Bu iibf illerin Öğretmenlere olan çekememezliğini de anlamıom:)
Hayirli ugurlu olsun. Insan buyudukce kuculmeli. Gelmis bana burda hava atiyorsunuz. Sizin gibi bir kalbim yok Allaha sukur. Kimseyi cekememezligim olmadi bugune kadar.Kisi kendi gibi bilirmis. Dua edin de daim olsun mesleginiz. Zira kimin ne olacagini sadece Allah bilir.

Belgeyi incelememis olsaydım icerigindeki sizin atladiginiz ilgili alanin egitimlerini almalari gerektigi kismini bilmezdim saniyorum.

Siz ogretmenlere bu belgeden haberdar olmadiklari için laf vurmustunuz. Bende bu maddeye dikkat etme zorunlulugu olmadigini soyledim. Bu kadar basit bir cumle aslinda.
Siz yardimci olmaya calisirken eksik bilgi verdiniz konu sahibine.

Ustelik konu sahibine yorumumda size lafim yok diye basladim sistemi elestirdigimi yazdim.
Kisilere yuklendigim bir cumlem varsa alinti yapiniz.
Yüklenme konusu sizin için değildi ben mantığı anlatmaya calismistim. Mesajiniza öyle başladığınızı biliyorum o yüzden alinacaginizi düşünmedim affola.
Bu konuda detaylı bilgi vermedim aksine araştırmasını böyle bir hak verildiğini soyledim.
Zira bu belgeyle öğretmen olmak daha kolay ve daha herkese açık hale getiriliyor.
Temelde sistemle ilgili sizinle hemfikir olmakla beraber ne yazık ki öğretmenlerin mesleki değişiklikler hakkında bilgi sahibi oldukları konusunda size katilmiyorum.
Neticede herkes deneyimlerinden hareketle konuşuyor değil mi?

Hayirli ugurlu olsun. Insan buyudukce kuculmeli. Gelmis bana burda hava atiyorsunuz. Sizin gibi bir kalbim yok Allaha sukur. Kimseyi cekememezligim olmadi bugune kadar.Kisi kendi gibi bilirmis. Dua edin de daim olsun mesleginiz. Zira kimin ne olacagini sadece Allah bilir.

Valla demediğin laf kalmadı.yok acıyormuşsun yok bilmem ne
Iyi konuşursan karşındaki de iyi konuşursan
Sen önce konuşmayı öğren
Çok hızlı bi giriş yaptın Öğretmenlere de arada laf çaktın. Kaldırmam mümkün değildi

Ogretmenlik kucuklugumden beri kactigim mesleklerdendi cunku kisilik yapima uygun bir meslek degildi. Sabirli bir insan degilim. Issiz kaldigimda bile formasyon alirim da yaparim diye gecmedim . Yalniz konu sahibinin formasyon alip ogretmen olmasina bu kadar tepkiyi anlamadim. Bu hak veriliyorsa yapmakta ozgurdur. Zaten onu da bir bakima yapabilir miyim diye sorguluyor.

Konu sahibi, ogretmenlik karakter yapiniza uygunsa deneyin yoksa mecburiyetten yapilacak bir meslek degil ogretmenlik.

Son düzenleme:
Yüklenme konusu sizin için değildi ben mantığı anlatmaya calismistim. Mesajiniza öyle başladığınızı biliyorum o yüzden alinacaginizi düşünmedim affola.
Bu konuda detaylı bilgi vermedim aksine araştırmasını böyle bir hak verildiğini soyledim.
Zira bu belgeyle öğretmen olmak daha kolay ve daha herkese açık hale getiriliyor.
Temelde sistemle ilgili sizinle hemfikir olmakla beraber ne yazık ki öğretmenlerin mesleki değişiklikler hakkında bilgi sahibi oldukları konusunda size katilmiyorum.
Neticede herkes deneyimlerinden hareketle konuşuyor değil mi?
Burda konu ogretmenlerin neyden haberi var neyden yok ya da kendilerini ne kadar gelistiriyorlar degil. O yuzden bu tartismaya girmeye gerek yok.

Konu egitim fakultesi olmayanlara ogretmenlik hakki verilmesi. Bunun yanlisligini savunmak bence her ogretmenin boynunun borcu zira egitimde kaybedilecek 1 ogrenci bile yoktur. Bunlar benim dusuncelerim. Yanlisligini savunsamda bu sekilde ogretmenlik yapanlara saygim var.

Burda konu ogretmenlerin neyden haberi var neyden yok ya da kendilerini ne kadar gelistiriyorlar degil. O yuzden bu tartismaya girmeye gerek yok.

Konu egitim fakultesi olmayanlara ogretmenlik hakki verilmesi. Bunun yanlisligini savunmak bence her ogretmenin boynunun borcu zira egitimde kaybedilecek 1 ogrenci bile yoktur. Bunlar benim dusuncelerim. Yanlisligini savunsamda bu sekilde ogretmenlik yapanlara saygim var.
Katiliyorum. Yanlışlığa karsi çıkarken de mesela mayıs sonu veya haziran basında meb'e görüş bildirilmeliydi değil mi? Hoş dikkate alınır mı bilinmez ancak üzerimize düşen de budur. Aslında aynı şeyleri söylüyoruz bir noktada hocam. Gittikçe sarpa saran sistem içinde doğruları sisteme karşı sisteme rağmen savunmak gerek. Kişilere öfke kusarak yapılacak şeyler değil bunlar. (Size değil lafim)

Valla demediğin laf kalmadı.yok acıyormuşsun yok bilmem ne
Iyi konuşursan karşındaki de iyi konuşursan
Sen önce konuşmayı öğren
Çok hızlı bi giriş yaptın Öğretmenlere de arada laf çaktın. Kaldırmam mümkün değildi
Ogretmenlere laf soylemedim. Her meslek grubunda oldugu gibi ogretmenligi de hakkiyla yapamayanlar var dedim. Siz hadi ol da gorelim hicbir zaman ogretmen olamayacaksin gibi cocukca alay ediyorsunuz ben mi konusmayi bilmiyorum. Evet aciyorum bu kadar egolu,insanlarin hayaliyle istekleriyle dalga gecen insanlara. Pardon ogretmen hanim. Siz agziniza geleni soyleyin ben iyi konussam iyi olurmus. Daha da cevap vermeyecegim size.

Ogretmenler okulda bile tam layikiyla meslegini ogrenemezken birde formasyonlulara kadro verilmesi cok yanlis. En son fen bilgisinde mi ne 5 net ortalamalari vardi. Ya da oyle birsey dusuktu yani sonuclari. Simdi ne veliler veli ne de ogretmenler yeterli. Tab ki iyi olanlari tenzih ederim ancak bir ogretmen cocugu olarak egitimin geldigi hal icler acisi.

Egitim fakultesi okumak midir ogretmen olmak .Bende guzel bir universitenin fen edebiyat fakültesi mezunuyum gayette belgeli falan bir ogretmenim.Egitim fakultelerinim sunum falan diye zor gosterdikleri seylere hic inanamıyorum.Biz surunduk fen fakultelerinde .Hak ettik ama gerçekten ogrendik ve gercekten egitecek kadar biliyoruz.Kac arkadasim akademisyen yaridan fazlası atandi.Gercekten emek verdik.Birakin bu fakulteli ayaklari.

Konu sahibi sende gerçekten emek vereceksen gir al formasyonunu.Atanmak icin de calis bir yandan.Asiri pahali degil.Bosa gitmez insl .Kimseye de aldirma .Hayatta tek vasiflari öğretmenlik olan insanlar cok sahiplenir öğretmen olmayi.

Arkadaslar bir konuda bilgi ve fikirlerinizi almak istiyorum 28 yasindayim evliyim ve bir cocugum var. Calismak istiyorum ama hic tecrubem yok ve nerden baslayacagimi bilmiyorum. Isletme mezunuyum.Formasyon almayi dusunmeye basladim ama atanma durumunda ikinci oncelik veriliyormus isletme mezunlarina. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Formasyon almama deger mi? Alip bir kosede mi kalir? Tipki diplomam gibi. Ozel okullarda v.s calisabilir miyim? Ailemden cocugumdan fedakarlik edicem gidip gelmek ve saatleri bizi epey zorlayacak. Cok kararsiz kaldim. Bir yerden baslamak istiyorum artik. Tam bilgi sahibi olamadigim icin de bir adim atamiyorum. Bu konuda deneyimi olanlar var mi ? Fikirlerinize ihtiyacim var

girişimcilik yapın. fiikir bulun üretin. herkes kendi mesleğini yapsın boşverin.

Egitim fakultesi okumak midir ogretmen olmak .Bende guzel bir universitenin fen edebiyat fakültesi mezunuyum gayette belgeli falan bir ogretmenim.Egitim fakultelerinim sunum falan diye zor gosterdikleri seylere hic inanamıyorum.Biz surunduk fen fakultelerinde .Hak ettik ama gerçekten ogrendik ve gercekten egitecek kadar biliyoruz.Kac arkadasim akademisyen yaridan fazlası atandi.Gercekten emek verdik.Birakin bu fakulteli ayaklari.

Konu sahibi sende gerçekten emek vereceksen gir al formasyonunu.Atanmak icin de calis bir yandan.Asiri pahali degil.Bosa gitmez insl .Kimseye de aldirma .Hayatta tek vasiflari öğretmenlik olan insanlar cok sahiplenir öğretmen olmayi.
Cok genelleme bir yorum olmus. Layigiyla mesleğini yapan ogretmenlere bayagi laf vurmussunuz.

4 elle mesleğime sariliyorum bunun sebebi hayattaki tek vasfimin ogretmen olmasi degil meslegime aşık olmamdir.
Fen edebbiyat fakultesi zordur tabi ki ama bu egitim fakultrlerinde ogretim derslerinde verdigimiz emegi yok saymaniza sebep olamaz.
Sistemin yanlisligi burda bizleri birbirine dusurmesin.

iş bu mesaj meclisden dışarıdır :)

"hiç bir şey olamazsan öğretmen ol" anlayışı ülkede hakim olduğu sürece her isteyen alacağı formasyon ile öğretmenlik yapar.. en son öğretmenlerin netleri ile ilgili bir haber vardı ki evlere şenlik.. yarın bir kanun çıksa ve herhangi bir bölümden mezun olan kişiye sertifika ile tıp lisansı veriyoruz deseler ülkede olay çıkar, neden? sağlığımızı bu işin eğitimini almamış insanlara emanet edemeyiz derler.. ama eğitimlerini emanet edebiliyoruz, ilginç :) özetle bu ülkeden bir halt olmaz, ben ümidimi kestim..

Öğretmen olmak çoook aşırı zeka gerektiren bir şeymiş gibi konuşmuş bazı öğretmen arkadaşlar. Yani biri de demiş ki atan da göreyim bakayım nsjxsjxjjs. Kadın atanıcam mı demiş yardım istemiş yapabilir miyim demiş? Sataşacak yer arıyorsan git bu hakkı tanıyanlara sataş. Ama yemez. Neyse ben bu "ayhh ben örtmenim harikayım" havalarını atanma sevinçlerine veriyorum bu hanımların :) bravo harika bir meslek insanlar önünüzde eğiliyor atanıp öğretmen olduğunuz için. Çok yaşayın örtmen hanım!!

Öğretmen olmak çoook aşırı zeka gerektiren bir şeymiş gibi konuşmuş bazı öğretmen arkadaşlar. Yani biri de demiş ki atan da göreyim bakayım nsjxsjxjjs. Kadın atanıcam mı demiş yardım istemiş yapabilir miyim demiş? Sataşacak yer arıyorsan git bu hakkı tanıyanlara sataş. Ama yemez. Neyse ben bu "ayhh ben örtmenim harikayım" havalarını atanma sevinçlerine veriyorum bu hanımların :) bravo harika bir meslek insanlar önünüzde eğiliyor atanıp öğretmen olduğunuz için. Çok yaşayın örtmen hanım!!
Okuduğunu anlayamaman benim sorunum değil :)
Işletme diploması ile öğretmen olarak atansın da görelim.
Bunun sebebi aşırı zeka değil 2.önceliktir
Ama siz bu konulara vakıf değilsiniz belli:)

Okuduğunu anlayamaman benim sorunum değil :)
Işletme diploması ile öğretmen olarak atansın da görelim.
Bunun sebebi aşırı zeka değil 2.önceliktir
Ama siz bu konulara vakıf değilsiniz belli:)

Evet vakıf değilim atanamazsa atanamaz sizi mi gerdi. Madem atanamayacak yorum yapmayın. Kadın denemek istemiş ve böyle bir hakkı varken kullanmak için sizden izin mi alacak?

Yine asılmış kesilmis konu sahibi

Kendinize güveniyorsaniz hayaliniz öğretmen olmaksa neden olmasın olur tabi...

Sonuçta işletmede birşeyler yapmak daha kolay siz daha zor bı yolu secmissiniz çok istiyorsunuz demekki
Üstelik çocuğunuz da varmış umarım emekleriniz boşa çıkmaz

Bu arada öğretmenliği formasyon alanlardan daha çok; öğretmenlik okuyupta iki cümleyi bı araya getiremeyenler bozuyor.

Her meslekte iyisi de vardır kotusu de
Ne yani bi kısım öğretmenler his olarak haksızlığa uğradığını dusunmesin diye evde mi oturacak bu hanım .
Ne münasebet yahu...

Insallah bir de aof li degilsinizdir. Yata yata ogretmen olunan tek ulke burasi sanirim. Herkes meslegini yapsin mesleginde basari saglayamamis bir performans gosterememis insanlar pusulasini hemen ogretmenlige cevirmesin. Bir isletmenmezunu olarak ozel sektorde nasil is bulamassiniz bunu anlamiyorum bir olmaz iki olmaz ama uc olur dusuk maastan baslarsn belki ama tecrubeyle cogalir

Evet vakıf değilim atanamazsa atanamaz sizi mi gerdi. Madem atanamayacak yorum yapmayın. Kadın denemek istemiş ve böyle bir hakkı varken kullanmak için sizden izin mi alacak?
Bu mahalle uslubunuz ile size cevap yazmam da fazla. zira dikkate alınmayı hak etmiyorsunuz.
Umarım bir gün dirsek çürüttüğünüz mesleğinizi birileri 2 3 sertifika ile elinizden almadan empatiyi öğrenirsiniz
Konuya aşırı yabancı bünyenizle gösterdiğiniz reaksiyon patlaması çok komik duruyor anlatsam da anlamazsınız kafa yormayın okulunuzu bitirin siz önce

Back
X