ismimi değiştirmeli miyim?

iyi geceler herkese,
benim adım Nurmisal,kimsede duymadım bu zamana kadar kendim hariç ve söyleyince insanlar bir garip karşılıyorlar. Adımı değiştirmek istiyorum çünkü yakıştıramıyorum da kendime pek. Sizce değiştirecek kadar kötü mü? Değiştirsem ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.

Misal örnek anlamında diye biliyorum. Nur da ilahî ışık. Anlamı ilahî ışıktan bir örnek gibi birşey olabilir, yine de yanıltmak istemem. Yani Nurdan gibi bir isim.

Bence güzel bir isim. Millet antin kuntin isimler koyuyor çocuklarına. Çok garip isimler var. Çok çok rahatsız değilsen bence değiştirme...

Nurmisal gibi hissetmiyorsan degistirebilirsin.
Isimle celismek kötü aslinda.
Isimi tasiyabilmek de önemli.
Isminle alakasizsan degistir derim.
Ayrica degisik isim bulma olayi da benim hic hosuma gitmiyor. Geleneksene geri dönelim yahu.
Mira nedir ya, mira nine duymadim daha önce. Almina falan. Hic anadolu ismi gibi degil. Yani yabanci isimlere benzemeye basladi bu yeni isimler.
Ha sen yabanci ismi seviyorsun hayranligin vardir tabi bilemem. Ama insan ne ise o civarlarda birsey koymasi bana daha karakterlice geliyor.

Türkiye'nin her yeri Anadolu değil ama, biz Avrupa yakasında olanlar ne edecek?

Asil onemli olan sana isminle seslendiklerinde kendini nasil hissettigindir. Bence her insan hayatinn bir bolumunde ismini sorgular bu da boyle olabilir. Ayrica son zamanlarda cocuklara illa duyulmamis isim olsun diye cins cins isimler koymalarina gicik oluyorum.:işsiz:

Ben isminizi çok beğendim , kulağa gayet hoş geliyor

Back
X