ismimi değiştirmeli miyim?

misal, gibi anlamında kullanılmış. nur da ışık demek... ışık gibi..... bence oldukça naif anlamlı biir isim

sürekli araştırıyorum ama bulabildiğim net bir anlamı yok maalesef

Adının fonetiği güzel bence. Ayrica yasli teyze adi gibi de durmuyor. Ama insanların her duyduğu farklı isme tepki vermesi iki kere söyletmesi anlamı ne diye sorması sen yormuş olabilir. O sebeple günlük hayatında nur olarak kullanabilirsin belki

Böyle güzel ismi değiştirip ne koyacaksın ki? :) bana osmanlı zamanında ki o asil isimleri hatırlattı. Kulağa da hoş geliyor, anlamı da güzel. İsminle dalga geçen olursa bil ki çekemediklerindendir.

nura benzeyen anlamı var sanırım. bnce çok hoş bi isim. değiştrmeyin

Ben de çok beğendim.Eski saray isimlerine benziyor Gülendam filan gibi.
Çok rahatsız oluyorsan yeni tanışırken Nur deyip geçebilirsin.
18 yaşındaymışsın.Yaşın ilerledikçe adını daha çok seveceğine eminim.
Bence bu guzel bi fikir. Benim adim Nur dersin. Nurda bi kac ay once baya populer olmustu bu tarz benimden felan. Hangi programi acsam, adin ne?? Nur.

Resmiyette isim degistirmek zor diye biliyorum arastirdiniz mi..

bi de ailenizin ilk hediyesi size isminiz.. ne bileyim cok duygusalim ben:)

ileride pişman da olabilirsiniz.. geri dönüş de olmaz..

Bi de çoook güzel bir isimmis bence..

iyi geceler herkese,
benim adım Nurmisal,kimsede duymadım bu zamana kadar kendim hariç ve söyleyince insanlar bir garip karşılıyorlar. Adımı değiştirmek istiyorum çünkü yakıştıramıyorum da kendime pek. Sizce değiştirecek kadar kötü mü? Değiştirsem ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.
Ne güzel iste kimsede olmaması bence kötü degil.

iyi geceler herkese,
benim adım Nurmisal,kimsede duymadım bu zamana kadar kendim hariç ve söyleyince insanlar bir garip karşılıyorlar. Adımı değiştirmek istiyorum çünkü yakıştıramıyorum da kendime pek. Sizce değiştirecek kadar kötü mü? Değiştirsem ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.
Çocuğuma orijinal isim koyucam diyenler koşun bak sonra ne oluyo görün

Bence mutsuz isen degistir

Istedigin bir isimi kullan ve gobek adin oldugunu de.

Benim ablam ve abimin nufusta farkli isimleri ama kullandigimiz farkli.
Eskiden iki iskm pek koymuyorlarmis 2 isim koyduklarinda ise, birini nufisa yazdirip digerini gobek adi olarak kullaniyorlarmis.
Sende istedigin bir isimle tanit kendini ve gobek adin oldugunu dersin.

Babama nufusa x diye kayit ettir demisler ablam icin babamda unutmus ismini nufus dairesindeki kadin ozaman y yazalim demis. Nufusta y ama herkes x diye bilir ve seslenir.eminim binlerce kisinin hikayesi boyledir.

Ayrica isim degistirmek artik eskisi gibi zor degil. Eskiden mahkemeye basvurman gerekiyordu ama simdi nufus dairesine dilece vererek isim veya soyisim degistirebiliyorsun

iyi geceler herkese,
Bence çok güzel bir isim. Ben çok beğendim. Nur ismini çok beğeniyordum ama Nurmisal'i ilk kez duydum.
Soranlarada ailem onlara yada yeryüzüne Nur misali indim gibi düşünüp koymuş dersin. Nitekim öyle olmuşdur diye tahmin ediyorum. Hem bu devirde millet sırf duyulmamış değişik değişik isimler arıyor. Aksine böyle bir ismin olduğu için şanslısın :KK66:

Zorlanıyorsan ve gerçekten hayatını etkiliyorsa değiştir
Kısaltıp nur yazdır alışması da kolay olur.

Back
X