ISPANAKLI MANTI

Malzemeler
1su bardağı beyaz un
1 su bardağı tam buğday unu
1 yumurta
1 kaşık zeytinyağı
Çok az tuz
1 su bardağı haşlanmış ıspanak
İç malzeme olarak
300 gr kıyma
Tuz
Karabiber
Öncelikle ıspanağımızı güzelce yıkayıp 5 dakika kadar haşlayıp,suyunu süzüp rondodan geçiriyoruz.
Sonra kıymamızı bir kaba alıp içine biraz tuz ve karabiber doküp harmanlıyoruz.
Unlarimizi ve tuzumuzu karıştırıp ortasına hazırladığımız 3 kaşık ıspanağı,yumurtayi ve bir kaşık zeytinyağını koyuyoruz.
Hamurumuz güzelce kıvam alana kadar yoğuruyoruz.Çok yumuşak bir hamur olmaması gerekiyor.

Hamurumuzu küçük bezelere ayırıp incecik açıyoruz.Ben çok ince hamur açamadığım için hamur açma makinasıyla inceltiyorum.Bu makina çok işime yaradı, çok güzel makarnalar da yapiyorum ve çok zevkli.

Küçük kareler şeklinde kesip,ortasina kıyma harcımızdan minicik koyup istediğimiz şekilde kapatiyoruz.

Kaynamış su içine mantıları atıyoruz.Pişince süzüp ılımasını bekliyoruz..
Üzerine çırpılmış anne yoğurdu ve tereyağlı salçalı sosumuzdan döküyoruz. Afiyet olsun..
ALINTIDIR...

Malzemeler
1su bardağı beyaz un
1 su bardağı tam buğday unu
1 yumurta
1 kaşık zeytinyağı
Çok az tuz
1 su bardağı haşlanmış ıspanak
İç malzeme olarak
300 gr kıyma
Tuz
Karabiber
Öncelikle ıspanağımızı güzelce yıkayıp 5 dakika kadar haşlayıp,suyunu süzüp rondodan geçiriyoruz.
Sonra kıymamızı bir kaba alıp içine biraz tuz ve karabiber doküp harmanlıyoruz.
Unlarimizi ve tuzumuzu karıştırıp ortasına hazırladığımız 3 kaşık ıspanağı,yumurtayi ve bir kaşık zeytinyağını koyuyoruz.
Hamurumuz güzelce kıvam alana kadar yoğuruyoruz.Çok yumuşak bir hamur olmaması gerekiyor.

Hamurumuzu küçük bezelere ayırıp incecik açıyoruz.Ben çok ince hamur açamadığım için hamur açma makinasıyla inceltiyorum.Bu makina çok işime yaradı, çok güzel makarnalar da yapiyorum ve çok zevkli.

Küçük kareler şeklinde kesip,ortasina kıyma harcımızdan minicik koyup istediğimiz şekilde kapatiyoruz.

Kaynamış su içine mantıları atıyoruz.Pişince süzüp ılımasını bekliyoruz..
Üzerine çırpılmış anne yoğurdu ve tereyağlı salçalı sosumuzdan döküyoruz. Afiyet olsun..
ALINTIDIR...