ISPANAK

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zemo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım önce legene koydum toprağı düşsün diye sonra lavaboda iyice yikadim sonra tek tek inan ispanaklarin rengi soldu. Anlamadım ki

Fena yapışmış mahlukat demek ki :)

Bazı insanların salyangozu lezzetli bulduğu söylenir
Bugünün menüsü dunya mutfağından salyangozlu ıspanak :)))

Ben o yüzden yapraklarını tek tek sabırla yıkıyorum :) bende bikere yapmıştım eşim ağzıma çamır geliyor demişti halbuki yıkamıştım. Ama demek ki özenmemişim :))
O gğnden beri tek tek yıkıyorum yaprakları:))

Yesilliklerde kalan kucuk bocekler falan gercekten cok igrenc
Marulda varsa hayatta yiyemem
Salyangoz tamamen fena bisey
Uzulme ama yapcak bisey yok. İspanagin surekli suyunu degistirerek yika ne bocek kalir ne camur

Aman be arkadaşım yememis zaten
Yesede ölmezdi:kk77:
Allah utanacak şey vermesin ya pilav da taş çıksa da dişini kırsaydı :KK14:

İnsanlık hali olabilir gözden kaçabilir utanmanıza gerek yok,daha dikkatli yıkayın sadece tek tek,

ben fransada escargot yemiştim,soslu salyangoz diye tarif edebilirim en basitinden. ve güzeldi. i:kk77:

millet yüzlerce lira bayılıyor boşverin :)

unutulur gider gözden kaçmış olabilir. eşiniz de gayet kibar karşılamış.

Ahahahah isteyerek olmamis ya sonucta
Benim yemegimden salyangoz ciksa cok gulerim. Ustunde durulacak utanilacak bir sey yok. Daha dikkatli olursunuz bir dahakine

Nolcak yaa , bol vitamin ,azcık kıtır ama olsun belki kıtır seviyordur :KK53: yikadigin zaman sümüğü gitmiştir , sadece böceği kalmıştır . O da protein grubundan ,her türlü faydalı yani :ıslık:
Diyet yapmama farkında olmadan destek olan güzel insan..:KK200: :KK53::KK53:

Olur öyle şey dert etme
Ispanaklari doğrayıp yıka 2 kap da 4 kere aşağı yukarı iyice yıkarsan başka zaman olacak ihtimali ortadan kaldirirsin

Nolcak yaa , bol vitamin ,azcık kıtır ama olsun belki kıtır seviyordur :KK53: yikadigin zaman sümüğü gitmiştir , sadece böceği kalmıştır . O da protein grubundan ,her türlü faydalı yani :ıslık:

:D
Ayyy valla kahkaha attim Allah seni napmasin :D :D

Ben bol acılı severim :p

Konu sahibi üzülme, ben de geçenlerde yaptım. Kaç kez yıkamama rağmen bazen kıtır kıtır sesler geldi. Bi önceki yaptığımda yoktu. Olur öyle.

Konu basi ispanak olunca acaba ne oldu dedim keske okumasaymisim :olamaz: sirkeli suda beklet sonra bol su ile tek tek yika bence :oops: bir daha almayi dusunursen

Slm kızlar direk konuya giriyorum biraz utanarak... Dün eşimle market alışverişinde ıspanak aldık.Bugün de pisireyim dedim ama inanın defalarca yikadim :olamaz: eşimin tabagindan çok afedersiniz salyangoz çıktı. Allahım sizden bile utandım suan. Eşim olur öyle şeyler sıkma canını desede yüzüne bakamıyorum. Odaya gidemiyorum. Nolur biraz teselli edin... :KK43:
Ay cok guldum cunki biraz farklisini ben yasamistim .Bende nisanliyken ablamin yikadigi ispanaklari yemek yapmistim.Nisanlim geldiginde yesin diye verdim.Her agzina aldiginda toprak gelmis agzina ama hic bir sey demedi.Sonradan soylemisti.Ablamda ispanaklari 1 kere yikadigini isi cikinca gittigini soyledi.normalde 5,6 kez topragi gidene kadar yikariz.Su esimin bobreklerinde tas var hep sizin yuzunuzden oldu diyor. Toprakli ispanaktan olmus.:KK70:Bende cok utanmistim.:oops:Yarin ispanak yapicam bunu duydum ya :-)iyi yikamam lazim.

Üstüne para verip yiyorlar onu, eskiden salyangoz fabrikası vardı burda. Vitamin olmuş eşine

Back
X