Kekler - Pastalar Ispanaklı Pastam (Resimli)

Derin__Su

derin sular
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
5.297
122
173
[COLOR="#006400"]Rengine ve lezzetine bayilacaksiniz ;)[/COLOR]

[COLOR="green"]Ispanaklari tava da suyunu cekene dek 10 dk kadar kavurun, sonrasinda blendir yardimi ile püre haline getirin..
Kek harci icin;´Yumurta ve seker cirpilacak, yag ve vanilya ilave edildikten sonra ise un ile birlikte kabartma tozunu eklenecek.. Geriye kalan ispanak püresini de ekledik mi islem tamamdir.. Yaglanmis kek kalibina harcimizi döküyoruz ve 170 derece de 40 dk kadar kekimizi pismeye birakiyoruz.
Kekimiz pistikten sonra, kenarlarindan yuvarlak olacak sekilde keselim.
Krema sürdükten sonra, un haline getirdigimiz kek parcalarini kremanin üzerine gelir ve antep fistigi görünüme kavursunuz...
Afiyet olsun canlar...
[/COLOR]

[COLOR="#006400"]3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartmatozu
aldigi kadar un (3 y.k. kadar)
1 su bardagi ispanak püresi (öncesinden kavrulacak)
Üzeri icin; Hazir krem santi
[/COLOR]

[color="#006400"]Iciniz rahat olsun kesinlikle ispanak tadi olmuyor...[/COLOR]

Son düzenleme:
1.gif

2-1.gif

3.gif

Yanina bir kahve...:56:

eline sağlık canım bende bu pastayı çok yaparım herkeste bayılır yalnız her tarafı aynı ben birtek ortadan kesip keki arasına da krema sürüyorum :56:

eline sağlık canım bende bu pastayı çok yaparım herkeste bayılır yalnız her tarafı aynı ben birtek ortadan kesip keki arasına da krema sürüyorum :56:

Eminim öylede güzeldir, kekim cok yumusakti ben ortadan kesmeye cesaret edemedim o nedenle:34:

çok güzel görünüyo. ellerine sağlık. ben yaptığımda da herkes fıstık sanmıştı:) kandırmaya devam etsem gayet de yiycekler o derece tadı da olmuyo ıspanağın:)

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık bu tarif aynı zamanda çok hafif ve çok lezzetli bir tarif . . .
üzerine fındık ve ceviz de çok yakışır . . .

Katiliyorum cok hafif bir tadi var ve keki yumusacik oluyor..
Kisa zamanda yine yapayim,canim cekti

Son düzenleme:
bu pastayı bilmeyenlerin ilk tepkisi fıstıklı pastamı bu mmmm çok güzel :)
En güzel yanı ise ıspanak tadı gelmiyor pastadan.
Tarif için teşekkürler:)

şimdi dolaba koydum... ıspanağı fazla hamuru az gelsede mükemmeldi... ıspanağı yemeyen oğlum, pasta niyetine yiyecek... süper bir tarif.. ellerinize sağlık, tşk paylaşım için............

Tsk ederim.. Denemenizi tavsiye ediyorum..

35 papatya,
benim yazdigim ölcülere göre hazirladiysan tam tamina denk geliyordu ispanak
bir bardak ispanak yeterli oluyor arkadasim.. Hatta yarim bardak bile sayilabilir..
Afiyet olsun yumurcagina da:34:

evet solenmedıgınde hıc anlasılmıyor guzel degısık bı tarıf ellerınıze sağlık

Gecen gün bu tarifi yine yaptim, ama bu sefer ispanagi kavurmadan ve farkettimki biraz tadi geliyor, denenmis oldu..
Yani tarifimde oldugu gibi ispanak suyunu cekene dek kavrulacak :)

Bu kekten ben de yapıyorum,yiyenler ne kadar çok antep fıstığı kattığımı söylüyorlar..

Back
X