elimziden geldiğince biz de dikkat ediyoruz.pek yemek israfı olmaz bizde . yapılan yemeğinin yenmemesinden
çok huzursuz oluyorum.annemle ben genelde yeriz kalmasın diye.ama yok buna rağmen kalıyorsa bişiyler tavuklarımız var
zaten.annem domates kabuklarını, sebze artıklarını bile çöpe atmıyor bu yüzden.bazen uygun olanları da kapıda ki kediciklerimize
veriyoruz.
iş yerimde kalan yemek artıklarını bir ablamız kedilere veriyor.ben ekmek artıklarını kuşlara veriyorum.
bunun dışında saklama koşullarını iyi araştırmak ve ona göre muhafaza etmek lazım.ama yemek konusunda genel olarak lüks takılan
bir millet olduğumuzu düşünürüm hep ,bir yenen nedense bir daha yenmez diye bir kanı var. misafirliğe gidildiği vakitte ya da gelen olduğunda tabaklarda çok kalan oluyor.yemeğin az ya da çok yapılmasıyla çok alakalı olduğunu sanmıyorum bunun da.
türk hatunlarında gelen misafire aşırı ikram suna gayreti var. bir gün olayı falan olduğunda tabaklar dolusu yiyecekler sunuluyor ama aynı hatunlarda tabaktakinin hepsini yememe gibi bir alışkanlıkta var. hepsini bitirince görgüsüzmüş gibi oluyon. :44:
hele tırtıklaıyıp bırakılmasına gıcık oluyom. kzımla gittiğimiz zamna onada ayrı tabak getriiliyo , çocuk hali ile iki dişleyip bırakıyor kalmasın diye onun artıklarını ye , kendi tabağıı ye şişiyom

burdan bizi izleyen 70 milyona sesleniyom; lütfen günlerde az ikram yapalım,

Son düzenleme: