Eşiniz size baskı yapmıyorsa gidilecek diye açmayın bile konuyu. Dinleyin geçin.
çocuğunuz küçük anladığım kadarıyla eşinize sensiz uzun vadeli bir yerde kalmak istemiyorum diyebilirsin ,çocuk ufak hastalanır falan ilgilenemem iş yapmaktan diyebilirsin
Eşiniz de ısrarcı değilse sensiz o kadar uzun süre kalamam, biliyorsun alışık da değilim köy ortamına çocuklada zorlanırım diyin.
Bende karadenizliyim, fındık mındık bizdede var. bizim oralarda okullar kapanınca kadınlar çocuklarını alıp giderler memlekete fındık toplarlar falan. ta ki okullar açılana kadar. sizin kv sizdende böyle bekliyor. alcam çocuğu yanıma falan demesine bakma konuşuyor işte sen değil ama eşin bu durumun olmayacağını söylesin. haa bu sadece senin kv özgü değil. benim ki karadenizli değil oda diyor benzer şeyler. ben eşime bu olmaz öyle zamanı gelince annene söyle diyorum. yani açık açık söyle. ben kalamam oralarda sensiz olmaz çocuğum özler seni ben özlerim. hemde sıkılıyorum. ben açıkça diyorum yani
Esiniz tek cocuk mu? Esinizin ailesinin maddi durumu nasil muhtaclar mi bu findik gelirine?
Yapmıyor ama ikili ilişkilerde eşime fındıkta yoruluyoruz oğlum bile denemezken neden ben? Ben sırf eşim için saygıda asla kusur etmiyorum. Ama ben böyle yaptıkça bazı şeyler bana çok daha kolay söylenebilir oldu. Takıldığım nokta bu.
Derdim tartışma ortamı yaratmak değil. Farkındalık yaratmak. En azından eşimin gözünde...
Okudum çünkü orada büyüdüm.Olay tamamen bu işte. İçimi okudunuz resmen. Mesele şu ki eşim ailesinden uzak olduğu için (ailesi eşime tapıyor bu arada) insanları kırmayalım diyor. Birşey söylemiyor vakti gelince uygun dille hallediyor durumu.
Ama bu zaman zarfında devamlı olarak her konuşmamızda satır aralarında mesaj veriliyor bana. Artık eşime yeter demek istiyorum ama nasıl?
Bundan sonra kır konu sahibi kalamam ben deEşim de kalacaksın demiyor zaten. Kaldı ki o da köy ortamını sevmez. Bir gün 1 hafta kalırsın torunlarını özlüyor insanlar dedi “ işten yıllık iznini alırsın kalırız” dedim konu kapandı. Derdim devamlı bunun dillendirilmesi kv tarafından. Kalp kırmamak için kalamam ben demediğim için ısrarla konuşuyorlar.
Eşim de onlar konuşsun kırmayalım insanları beraber gideriz gidilecekse diyip ailesine birşey söylemiyor. Arada ben kalıyorum.
ayrıca not: fındık toplayamayan insanlar bizim orada gündelik işçi tutarlar öyle dediğinde anne sizde işçi tutun toplasınlar deyin. fındığın hepsini cebe atmayıp işçi çalıştırsınlar
Evet çünkü oğullarından cekiniyorlar belki de biraz korkuyorlar sert çıkacak diye ondan oyle
Benim kaynana da herseyi bana söyler ama bakalim artik söyleyebilecek mi
Mesela hamilelik konusunu söylüyordu
Artik soyler ise bende ona oglunun sperm sayısı düşük anne,napalim iste diycem ve zafer kazanmış gibi gülücem.
Sen efendi hanimefendi sessiz ve ılımlı yaklaştıkça alttan alttan laf sokar vari konusmalar başlıyor
Bu herkes icin gecerli
Bende memlekete gitmiyorum mesela bayramda
Ama benim durum senden beter
Kocam cunku bana tamam deyip annesinin yaninda 180 derece dönenlerden
Aradim kaynanayi söyledim .
Ne bu ayrica ev alın demeler
Tipik yaşlı muhabbeti
Benim kayinvalide de ev alın diyor.
Sonuç ev aldırmadım. Yuksek fiyatlı kiraya gectim.
Ve araba aldircam
Arabamiz var ama model yükselttircem
Bende ters tepiyor boyle sozler inada biniyor cunku ona ne yani ev alip almamanizdan
Esine kirmadan soylersin
Soguk bir bicimde soylersen kırılmaz
Ben oyle yapiyorum
Bagirip cagirmadan sakince tane tane konusarak söylüyorum eger ters cikarsa bende tersleniyorum ve benim dedigim oluyor
Benim dediklerim olmasaydi zaten bu evlilik yürümezdi mesela.
Şeytan gibi maşallah:)Kv çok zeki bir kadın. Bir kaç kez öyle dedim. Kızım ben senden birşey beklemiyorum sen yaparım annecim de bana yeter diyor :)))
Okudum çünkü orada büyüdüm.Hehe diyip geçin gerçekten yapacak bir şey yok. o ağlanınca anne yoruluyorsanız işçi tutun diyin. yada ne bileyim gelip topla diyince ben anlamam anne sizin oralar zaten dik ayakta bile duramıyorum kaldı ki fındık toplayayım diyin. ben gelirsem oğlun burda tek başına ne yer ne içer diyin yani alttan alttan aşılayın. o size ağlandımı yoruldu diye sizde ona ağlanın çocuk çok yoruyo vs vs vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?