Benim sevgilim almıştı ilk tanıştığımızda öğrenciydi bir iki sene hep dolmuşlarda otobüslerde gezdik sonra baktı rahat edemiyoruz kısıtlı zamanımız otobüs beklemekle geçiyor yağmur çamurda duraklarda bekliyoruz beraber gezelim beni de rahat ettirmek için aldı şahsen böyle erkeklerde yok değil
ama sizin sevgilinizin ilk başta yani dolmuşta otobüsle gezdiğiniz süreçte araba alacak parası yokmuş ki
yani adam maddi durumunu düzeltince kendisine araba almış, tabii ki sevgilisi ile de rahat rahat gezmiş
konudaki adamın parası var ama araba almıyor, kendince bir hesabı var yani o onun ihtiyaç listesinde yer almıyor
konu sahibi arkadaş sevgilisinin arabayı ihtiyaç listesine almasının sebebinin "kendisini rahat ettirmek" olması gerektiğini düşünüyor
şöyle söyleyeyim cebimde 50 lira var, bir tişört gördüm onu alacaktım, sevgilim de geldi karnım aç dedi, tabii ki ona yemek ısmarlarım, ihtiyaç listemde sevgilimin aç kalması mı tişört mü ikileminde benim cevabım yemektir
ama bir başkasının ben tişört alacaktım, sevgilim ile görüşürken çeşit çeşit giyinmeliyim, hoş olmalıyım, çıkarken yeseymiş, eve geçine yer ne olacak ki der
bir konu vardı mesela kız evden kardeşini okula götürmeye diye çıkmış, çantasız parasız vs adam sürpriz yapmış gezdirmiş, o arada kız susadım demiş, adam da marketin önüne çekmiş, para vermiş al demiş diye
neden arabayı park edip inip almamış da kıza kendin al demiş şeklinde
insanların ilgi beklentileri, değer görme istekleri farklı farklı
ama birlikte rahat gezeriz diye dahi değil "sevgilim rahat etsin" diye almalı vurgusu bana uygun gelmedi
adamın araba ile bir ilgisi yok demek ki, hatta arabalı hayat deneyimi dahi olmayabilir, böyle bir şeye özenileceğini dahi düşünemeyebilir, tam aksine ilk bulduğu para ile araba almak da isteyebilir
kişiler çeşit çeşit biz bize uygun olanı bulmalıyız galiba :)))