• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsiz ben ve mühendis sevgilim

Helinsma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
1.953
947
123
31
Merhaba Hanımlar 😊
Hemenn sorunuma geçiriyorum.
Ben 26 yaşındayım, üniversite mezunuyum 3 yıl oldu mezun olalı okul bittikten sonra sürekli bi uğraş içerisindeyim işkur kurslarına gittim ,kpss için dershaneye gittim son olarak bu sene evde deli gibi ders çalıştım ama aşırı kötü geçti sınav çok zordu yapamadım ☹️ iş arıyorum tecrübe istiyorlar bulamıyorum. Ve hayatımda birisi var çok seviyorum onu oda beni çok seviyor güzel bi ilişkimiz var 6 aydır tanışıyoruz 3 aydırda sevgiliyiz. Kendisi elektrik elektronik mühendisi aynı üniversiteden mezunuz özel bi şirkette çalışıyor 5 bin tl maaşı var. Ona karşı kendimi inanılmaz yetersiz görüyorum çok utanıyorum işim olmadığı için ailesiyle tanışıcam yakında ama çok çekiniyorum beni istemezlerse erkek arkadaşım işim kariyerim olmadığı için beni terk ederse diye ☹️☹️ yanlış mı düşünüyorum kendime eziyet mi ediyorum bilmiyorum onun çevresindeki kızlar hep meslek sahibi kendimi çok kötü hissediyorum fikirleriniz nedir acaba sizler arasında ya da çevrenizde de böyle örnekler var mı ?

mesleğiniz ne

yani üniversite mezunusunuz da bölümünüz ne

KPSS demişsiniz hangi alan, atanma imkanınız var mı ya tutarsa diye mi girdiniz atanma puanları kaç bandında, mülakat var mı
Siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum. Atanma imkânım çok az iyi bi puan yapmam gerekiyordu mülakat var tabi.90 a yakın puana ihtiyacım var bunu da ya tutarsa mantığıyla girerek kimse alamaz sanırım baya çalıştım ama sınav beklediğimden zor geldi

Sevgilinizin görüşü ne? Çalışmasanızda sizle bir gelecek planlıyor mu? Burada onun bu duruma bakışı ve görüşü çok önemli. Zira sizin üstünizde bu yönde de bir baskı oluşacaksa kesinlikle ailesi ile falan tanışmayın. Bir bayan olarak da iş konusunu halletmeden evlenmenizi tavsiye etmem, zira çalışmak evlilikte kadın için en büyük güvencedir, yarının ne getireceğini kimse bilemiyor.

Sevgilinizin görüşü ne? Çalışmasanızda sizle bir gelecek planlıyor mu? Burada onun bu duruma bakışı ve görüşü çok önemli. Zira sizin üstünizde bu yönde de bir baskı oluşacaksa kesinlikle ailesi ile falan tanışmayın. Bir bayan olarak da iş konusunu halletmeden evlenmenizi tavsiye etmem, zira çalışmak evlilikte kadın için en büyük güvencedir, yarının ne getireceğini kimse bilemiyor.

O bu konuda kötü hissetmeme sebep olmadı her fırsatta ne olursa olsun seninleyim diyor. Herkes memur olacak diye bir şey yok özelde iş buluruz sana diyor , istersen çalışma diyor ama o zamanlar umudum vardı ders çalışıyordum şimdi sınav bitti ve umut kalmadı

Siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum. Atanma imkânım çok az iyi bi puan yapmam gerekiyordu mülakat var tabi.90 a yakın puana ihtiyacım var bunu da ya tutarsa mantığıyla girerek kimse alamaz sanırım baya çalıştım ama sınav beklediğimden zor geldi

anladım KPSS A bir de KPSS b den girip bir yerlerde iş bulurum belki modu var ya onu sordum

bölümünüz bu yönlerden sıkıntılı ama özel sektörde iş bulmak da zor

lakin kariyeriniz yok vs diye düşünmeyin

yolun başındasınız iş de bulursunuz atanırsınız da kendinizi üzmeyin

eşimin abisi kamu mezunu banka müdürü eşi de bankada çalışıyor

bir dönem eşinin çalıştığı banka batı kadın işsiz kaldı

yeniden üniversite sınavına bile girdi bunalımdan o süreçte özel sektörde bir şirkette iş buldu vs

sonra yine bankaya girdi devam ediyor şimdi

acele edip demoralize olmayın

her mülakat için de şansınızı deneyin puanım düşük diye falan düşünmeyin

Cok yanlis düşünüyorsunuz.Evlilige adim atmak, yeni bir aileye girmek uzun bir yolculuk..Su anda isiniz yok ama lisansiniz var bir mesleginiz var..O insanlar ile hayat boyu bir araya geleceksiniz.Bir yil sonra sizin cok iyi bir isiniz olup, sevgiliniz isten cikabilir, hayat bu..Ilk gorusmenin heyecani var sizde ama ozguveninizi kaybetmeyin sakin..

anladım KPSS A bir de KPSS b den girip bir yerlerde iş bulurum belki modu var ya onu sordum

bölümünüz bu yönlerden sıkıntılı ama özel sektörde iş bulmak da zor

lakin kariyeriniz yok vs diye düşünmeyin

yolun başındasınız iş de bulursunuz atanırsınız da kendinizi üzmeyin

eşimin abisi kamu mezunu banka müdürü eşi de bankada çalışıyor

bir dönem eşinin çalıştığı banka batı kadın işsiz kaldı

yeniden üniversite sınavına bile girdi bunalımdan o süreçte özel sektörde bir şirkette iş buldu vs

sonra yine bankaya girdi devam ediyor şimdi

acele edip demoralize olmayın

her mülakat için de şansınızı deneyin puanım düşük diye falan düşünmeyin
Yaa 😊 teşekkür ederim haklısınız ben sınav çok kötü geçince bütün umudumu kaybetmiştim. Banka bende istiyorum ama henüz hiç denemedim ilanlarını takip etmeye çalışıyorum

Hayır olmadı aksine erkek arkadaşım ne olursa olsun ben seni seviyorum seninleyim diyor ama güzel bi yerde çalışmamıda istiyor biliyorum bunu aileside öyle zaten
Erkek arkadaşınızın ve ailesinin sizin güzel bir yerde çalışmanızı istemeleri başka sizin çalışmadığınız için terk edileceğinizi düşünmeniz, meslek sahibi kızlar varken ailesinin sizi istemeyeceğini düşünmeniz başka. Yani durup dururken böyle hissetmezsiniz. Çevresindeki kızlar meslek sahibi falan diye karşılaştırmaya girmişsiniz kendi kendinizi aşağılıyorsunuz o zaman siz durduk yerde. Siz böyle yaparsanız karşı taraf böyle düşünmüyorsa bile sizi ezme haddi bulur kendinde. Böyle yapmayın yani.

O bu konuda kötü hissetmeme sebep olmadı her fırsatta ne olursa olsun seninleyim diyor. Herkes memur olacak diye bir şey yok özelde iş buluruz sana diyor , istersen çalışma diyor ama o zamanlar umudum vardı ders çalışıyordum şimdi sınav bitti ve umut kalmadı
Memuriyet istiyorsanız katiplik düşünmezmisiniz, klavyeniz iyiyse birde referans bularak girebileceğiniz bir memuriyet. Belli bir yıl çalıştıktan sonra sınavla müdür olma imkanızda var.

Eşimle ilk tanıştığımda iyi bir işi vardı ama sonradan düzeni bozuldu. Evlendiğimizde dahi 6 kadar işsiz kaldı. Kendisinin iyi işi olması ileride olacakları garanti etmiyor. Belki siz atanacaksınız ya da özele gireceksiniz ama o işsiz kalacak. Bunu bir eksiklik olarak görmeyin. Kendinizi geliştirmeniz gayet güzel. Çalışmak istiyorsanız da KPSS odaklıysanız daha fazla uğraşın ya da dilinizi geliştirin. Evde akşama kadar dizi izlemek başta kendimiz için utanç olmalı, kv için değil.

Evlilik düşünüyorsanız ve şayet bu kişi ile evlenirseniz hep böyle çalışmıyor olmanın mahcubiyeti ile kendinizi mi ezdireceksiniz yani. Böyle bir koz vermeyin kimseye. Is arıyor olduğunuzu çalışmak istediğinizi bilirlerse zaten herkes saygı duyar size kısmetse bulursunuz yani işi de. Karşı tarafın maaşı ile geçim sağlarsınız bulamazsanız da sonuçta bütün kadınlar çalışmıyor değil mi.
Mühim olan eşiniz olacak insanla hayatı birlikte göğüslemek mükemmel bi işiniz olsa ama huzurunuz olmasa eşle ayrı kv ile ayrı uğraşsanız daha mı iyi. Bu düşünce yapısı sizi üzer değiştirmeye çalışın

Abartmiyor musunuz? Sizin de mesleginiz var zaten sadece iş bulamadiniz henüz.
Sanki karsinizdaki meslek sahibi, kendiniz ilkokul mezunuymussunuz gibi yazmişsiniz.
Adami gözünüzde göklere cikartmissiniz 😂 eş adayiniz tabi göklere cikarin ama kendinizi bu kadar dusurecek kadar yapmayin yahu. 5 lira aldigi maaşta çok uçuk veya ortalama ustu bisey de degil zaten.

Özelde kimin ne zaman işsiz kalacagi da hiç belli olmuyor ayrica. Onun da garanti bir durumu yok.

Abartmiyor musunuz? Sizin de mesleginiz var zaten sadece iş bulamadiniz henüz.
Sanki karsinizdaki meslek sahibi, kendiniz ilkokul mezunuymussunuz gibi yazmişsiniz.
Adami gözünüzde göklere cikartmissiniz 😂 eş adayiniz tabi göklere cikarin ama kendinizi bu kadar dusurecek kadar yapmayin yahu. 5 lira aldigi maaşta çok uçuk veya ortalama ustu bisey de degil zaten.

Özelde kimin ne zaman işsiz kalacagi da hiç belli olmuyor ayrica. Onun da garanti bir durumu yok.

Arkadaş işsiz olduğu için 5bin lirayı çok sanıyor bence 🤭

Neden bu kadar kompleks yaptınız bu durumu?
Sizde üniversite mezunusunuz, sevgilinizde aldığı maaş düz bir memur maaşına eş değer şuan.

Yani altında ezilip kendinizi kötü hissedeceğiniz bir konumda değilsiniz.

Erkek arkadaşınızın ne olursa olsun seninleyim demesini gerektirecek bir muhabbetin olması bile gereksizdir bana kalırsa. Birşey olduğu yok çünkü size.

Kpss olmuyorsa, özelde deneyin şansınızi.

Bu düşünceler içerisindeyken ailesiyle görüşmeyin diyeceğim ben çünkü normal soruları, işle ilgili bir yorumu bile farklı algılayacak hassasiyetdesiniz. 3 ay aile tanışması için erken bir süre zaten.

Cok yanlis düşünüyorsunuz.Evlilige adim atmak, yeni bir aileye girmek uzun bir yolculuk..Su anda isiniz yok ama lisansiniz var bir mesleginiz var..O insanlar ile hayat boyu bir araya geleceksiniz.Bir yil sonra sizin cok iyi bir isiniz olup, sevgiliniz isten cikabilir, hayat bu..Ilk gorusmenin heyecani var sizde ama ozguveninizi kaybetmeyin sakin..
Çok haklısınız ne kadar dar bi yerden bakmışım zaten oda özel sektörde çalışıyor.. fark atacak kadar iyi bi üniversiteden mezun değil aynı şehirde okuduk. Teşekkür ederim içim rahatladı

Bence dilinizi geliştirin bu konuda online uygulamalar var onlari deneyip özele yönelin. Bölümünüzden 90 ve üstü puan olmadan atanmaniz zor. Tabi çok güçlü bir referansınız yoksa...asgari ücretle de olsa bir yerden başlayın. Ve iş bulmadan evlenmeyin (bence).bu arada ben de uluslararası ilişkiler mezunuyum

Back
X