• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsiz ben ve mühendis sevgilim

Ayy bayilazam.
Siz vasıfsız değilsiniz ki issizsiniz birçok kişi gibi.
İllaki çalışınca mi degeriniz ve mevkiniz artacak mühendis ve ailesinin gözünde? Eğer öyleyse sizi niteliğiniz için değil niceliginiz yani paraciklariniz için sevecekler demektir. İnanın bunun için sizi isteyeceklerse bekar kalmak daha iyidir. Çünkü bunun meali: Çalış, emek ver, paranı da bana ver, aileme de saygılı ol, demek.
Bir de böyle ezik takılmayın. Siz insanlara ben kendimi bir paspasla eş değer görüyorum imajı verirseniz insanlar çiğner geçer hatta tepinirler. Ben eğitimli, donanımlı, meslek sahibi ama henüz uygun bir iş bulamis bir insanım diye düşünün. Tabii tüm bunlardan önce zaten insan olmak, canlı olmak başlı başına saygı duyulmayi gerektirir diye düşünüyorum.

Hayırlı olsun..:KK9:
Sınıf öğretmenliği mi?
Azminize hayran kaldım.

Umarım başarıyla bitirirsiniz.

Teşkkür ederim. Bir de bunları denemek için şehir değiştirdim kaldığım yerde bana özel odam bile yoktu oturma odasında akraba yanında kalıyordum. 2 aylık iş için İstanbula gitmiştim iş bitince ingilizce kursuna yazıldım. Fitness ve pilates 1. Kademe Eğitmenlik sertifikasi aldım federasyondan ohoooo neler neler

Ailem desteklemez ki beni çalışmamı bekliyorlar
Ben babama ilk kez tekrar üni sinavina girecegimi soyledigimde babam beni ciddiye almamisti gulup gecmisti o bakisini hic unutmuyorum ben de babamdan cekinmistim o benim finans denetim borsa vs. ışlerinde çalışmamı istiyordu, öğretmenliği de hiç istememişti ( Prestiji yokmuş). Hatta komşumuz, bir keresinde babama kızının ingilizce öğretmeni olmasını istediğini söylemiş babam da komsumuzun arkasından onu küçümsemiş. Annem anlatmıştı bunu. Ben bu sene ing. öğretmenliği kazandım. Şimdi küçümsediği şey başına geldi. 😃🤓

Bunları anlatma sebebim sadece tek bir çıkış yolunuz olduğunu düşünmemeniz size farklı bakış açılar sunmak.

Torpil yoksa iş yok sertifika geçersiz bizim ülkede insan ilişkileri kazandırıyor
Ne kadar taşının insan varsa o kadar şans artıyor linkedin için dene iş araştırmasını

Merhaba sanırsam sizinle ayni donemde mezun olduk ben de iibf mezunuyum ve adamakilli is bulamadim tcmb sinavina girdim olmadi hosteslik denedim olmadi pilotluk denedim olmadi ve en sonunda ofis ortami masabasi vs. fakultenin gerektirdigi is sartlarini hayatimi surduremeyecegimi anladim ve bu sene tekrar uniye yerlestim hic de calismadim ögretmenlik kazandim atamasi olan bir bolum.
Merhaba pilotluğu nasıl denediniz?

Hayır olmadı aksine erkek arkadaşım ne olursa olsun ben seni seviyorum seninleyim diyor ama güzel bi yerde çalışmamıda istiyor biliyorum bunu aileside öyle zaten
benim eşimde eskiden evlenmeden önce böyle diyordu..Sonra ailesinin etkisiyle evlendikten sonra fikri değişti..Ailesi çalışmamayı büyük eksiklik kusur olarak gördüğünü her defasında ima ettiler.İnsan boş durmamalı..bişey yapmalı.ev hanımı napıyokii gibi ev hanımlarını küçümsemeler..Yani bu konuda çalışmasanız bile sağlam durun...Benim düştüğüm hataya düşmeyin..Bu arada tabiki iş arayın kendinize ama onlar ne der diye değil

Öteki çocuğu bırakmana sevindim ❤️
Bence çocuğu fazla büyütmüşsün gözünde aynı yerden mezunsanız ve sen iş bulamadıysan müh alanında çokta köklü bir yer değildir muhtemelen yani adamın öyle büyük bir esprisi yok klasik , seni begenemeyecek kadar büyük bir kariyeri yok.
bunların dışında bence artık bir işin ucundan tut ve evlenmeden paranı kazanmayı tecrübe et

Bunlar ilişkilerde aşılacak sorunlar.
Ben de sevgiliyken özel sektörde sürünürdüm. Bir sene işsiz bir sene iş bulduysam ne ala. Tanıştığımızda ailesiyle işsizdim. Evlendim işsizdim. O atandı evlendik hatta. Şans eseri bebeğime hamileyken atandım ben. Ama atanamayadabilirdim.
Bizim ortak bir arkadaşımız Evli çocuklu bir erkek özelde öğretmendi, pardemi sürecinde işsiz kaldı. Şu an o evde oğullarına bakıyor karısı çalışıyor.
Hayat müşterek sonuçta.
Siz kendiniz için aramaya çabalamaya devam edin.

Yoksulluk sınırının 7765 tl olduğu ülkemde elektrik elektronik mühendisi 5000 tl maaş alıyormuş. Lise mezunu bekçi bile 4300 kusür maaş alıyor. Biz de okulda öğrencileri motive etmeye çalışalım. Iyi bir bölüme girsinler diye kendimizi parçalayalım. Bundan böyle akşama kadar yatan öğrenciye bir laf edersem ne olayım! Zaten öğrencilerimin sürekli söylediği laf "hocam o kadar çalış çabala oku torpil yoksa iş yok. Niye çalışayım ki" ee akşama kadar yatıp ne yapacaksin mesela 10 yıl sonra hala babandan para mı isteyeceksin cvp yok ama hepimiz biliyoruz ki ülkede baya yüksek miktarda insan anasının emekli maaşını bekliyor. Bu işsiz güçsüz hayalsiz ve umutsuz gençler çok yakın bir zamanda çok büyük bir sorun olarak karşımıza çıkacak. Inş çok saygıdeğer devlet büyüklerimizin bunlar için bir planı programı vardır .

Yoksulluk sınırının 7765 tl olduğu ülkemde elektrik elektronik mühendisi 5000 tl maaş alıyormuş. Lise mezunu bekçi bile 4300 kusür maaş alıyor. Biz de okulda öğrencileri motive etmeye çalışalım. Iyi bir bölüme girsinler diye kendimizi parçalayalım. Bundan böyle akşama kadar yatan öğrenciye bir laf edersem ne olayım! Zaten öğrencilerimin sürekli söylediği laf "hocam o kadar çalış çabala oku torpil yoksa iş yok. Niye çalışayım ki" ee akşama kadar yatıp ne yapacaksin mesela 10 yıl sonra hala babandan para mı isteyeceksin cvp yok ama hepimiz biliyoruz ki ülkede baya yüksek miktarda insan anasının emekli maaşını bekliyor. Bu işsiz güçsüz hayalsiz ve umutsuz gençler çok yakın bir zamanda çok büyük bir sorun olarak karşımıza çıkacak. Inş çok saygıdeğer devlet büyüklerimizin bunlar için bir planı programı vardır .
Kesinlikle .çok büyük bir kitle var.Özellikle okul bitince fark ettim bu durumu.Nasıl hala ayakta kalınıyor anlamıyorum.

Peki bunları nerden takip edebiliriz?
Havacılık ile ilgili haber siteleri var oradan takip edebilirsiniz. Kariyer sitelerinden sunexpress pegasus gibi firmalari takip edebilirsinjz ama onumuzdeki birkac yil tekrar ilan acacaklarini zannetmiyorum korona oncesinde de zaten durumlar iyi degildi cokca pilot bu donemde dusen maaslarini veya calisma sartlarini begenmeyip ya isten cikti ya da cikartildilar. Hosteslerin durumu hepten vahim. En az 2 yil ben alim yapilacagini zannetmiyorum. Airbus boeing bile isten cikarma yaptilar bu donemde.

O bu konuda kötü hissetmeme sebep olmadı her fırsatta ne olursa olsun seninleyim diyor. Herkes memur olacak diye bir şey yok özelde iş buluruz sana diyor , istersen çalışma diyor ama o zamanlar umudum vardı ders çalışıyordum şimdi sınav bitti ve umut kalmadı
İstersen çalışma ihtimalini hiç düşünme bile
Mutlaka iş bulup çalışmalısın.
Kadınlar için ekonomik özgürlük şart
Bence KPSS yi bir kere daha iyice hazırlanarak dene
Olmazsa da özelde bir iş bulursun inşallah

Üzgünüm kamu yönetimi mezunu bir kadın için kpss den daha iyi bir seçenek hala yok. Özel sektörde banka olabilir. Yeni mezun mühendise 5.000,00 tl az değil, şu an ülkenin yarısı mühendis sanırım diğer yarısı da iibf mezunu :olamaz: Mezun çok iş yok maaşlarda bu ayarda maalesef.

En çok canımı yakan kendi kendime diyorum ki en verimli olduğum yaşta evde oturuyorum , babamdan para isteyemiyorum hayatıma dair hiç bir şey yaşayamıyorum sadece bi bekleyiş nereye kadar acaba

Öteki çocuğu bırakmana sevindim ❤
Bence çocuğu fazla büyütmüşsün gözünde aynı yerden mezunsanız ve sen iş bulamadıysan müh alanında çokta köklü bir yer değildir muhtemelen yani adamın öyle büyük bir esprisi yok klasik , seni begenemeyecek kadar büyük bir kariyeri yok.
bunların dışında bence artık bir işin ucundan tut ve evlenmeden paranı kazanmayı tecrübe et
Çook uzun zaman oldu çok şükür bitirdim ,bu sitenin katkısı çok fazla oldu bana gerçekten teşekkür ederim ❤️

Back
X