İşsiz ve eşsiz

bende tam sizin yaşınızda iş hayatına başlamıştım,o zamanlar sanki evde nefes alamıyordum işe girmem lazım zaman geçiyo yaşım geçiyo diye hayatı dar ettim kendıme..sonuc olarak suan 34 yasındayım ve dogum ıznı haric 12 yıldır iş hayatındayım.dönüp baktıgımda ne kadar erkenmiş aslında iş için ya da o kadar dövünmeme gerek yokmuş diyorum.25-26 bile ilk iş tecrübesi için geç kalnımış yaşlar değil bana göre.
d,ğer konuya gelicek olursak o tamamen kısmet işi ama öncelikle iş ve meslek diyorum,açıkçası işimi bulup paramı kazanmadan evlenmek istemezdım evlenenlerin bir çoğuda o çok istedikleri iş hayatından vazgeçerek uzaklaştı.

Aynı yaştayız
Ya ne bileyim 25 daha erken değil mi neden insanlar kötü durumdaymışız gibi moral bozuyorlar
Bence erken. Ayrıca canım da hiç ev işi yapmak, akşam yemeği pişirmek pembik sunumlar yapmak istemiyor Herkes kafayı yemiş. Erkek olsunda taştan olsun kafasında. Elin hıyartosunu tanıştırıyorlar, ya da elin hıyartosu senle tanışmaya çalışıyor. Adama bakıyorsun kaçasın geliyor. Millet de arkadan gaz veriyor hadi hadi hadi diye. Püffff.

Hayatımda sevdiğim/sevildiğim, düzenli görüştüğüm biri olsun çok isterim ama.
O da olmuyor, dediğin gibi.
Hıyar gibi davranıyorlar.
Ben de ona şaşıyorum normalde çevrem, bırak, koy tekmeyi falan der, demediler bu sefer.
KK ya geldim, şükür ayırma timi dedi de kurtuldum

Üç aşağı beş yukarı seninle aynı durumda olan biri olarak görüşlerine şaşırdım. Ben de 22 yaşındayım eşim ve işim yok kaldı ki master da yapmıyorum henüz son sınıfta olduğum için. İnsanların dedikleri değil bence olay bana herhangi bir şey diyen olmadı ama deseler de hiç umursamazdım. Komik yani. Bana ne onların düşüncesinden ben yolumu çiziyorum kendim eğleniyorum ve kendi kararlarımdan eminim.

Yanlış anlama isteklerin çok normal şeyler.Eş( bana göre sevgili) ve iş bulmak tabiki de bana göre de önemli mesela. Buna göre düzgünce yolumu da çizdim iş başvurularımı yapıyorum, dışarı çıkıp insanlarla da tanışıyorum.Ama bu isteklere karşı takındığımız tavır ve bunlar için çaba gösterirken o zamana kadar nasıl bir şekilde zaman geçirdiğimiz önemli.

Geleceğe yönelik planlarının yanında şu ana dair yapmayı sevdiğin şeyler hobilerin ya da güzel bir ortamın var mı , seni hayatında mutlu eden şeyler ne ,bu haftaki planların ne (hem ders çalışma test çözüp sonuçlarını değerlendirme hem de arkadaşarla akşama bi yere gidiyorum cinsinden)bunları gözden geçir bence. Bunları yoluna koyarsan bir sorunun kalcağını sanmıyorum. Kendi isteklerini belirleyip buna göre bir gelecek çizerken anınla da mutlu olursan ve en önemlisi kendinden emin olursan rahat edeceğini düşünüyorum.
Ayrıca ne zamanın hızlı geçmesi allah aşkına sanki iki yıldır 10 yıl geçti dolu doluydu. Bizim yaşlar çok gelişeceğimiz yaşlar daha dur.
Kolay gelsin.

Öncelikle yetişkin birisiniz ve kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Böyle şeyler söylediklerinde sağlam cevaplar verirseniz çekinirler ve bir daha sormazlar.

Şimdi hayatınıza burnumu sokmam gerekirse Öncelikle, şuan çok gençsiniz ve eminim 1-2 yıl içinde atanabilirsiniz. Master konusuna gelince bence önce işinizi elinize alın ve master sonraki iş olsun. Sonuçta master ya da doktora bitirdiniz diye kimse size hemen iş vermiyor. Ha üniversitede Arş.gör. olursunuz da yaparsınız o zaman sıkıntı yok. Bir de şimdi 24 yaşında master bitse 4 yıl da doktoraya versek öğrencilik hayatınız 28 yaşında bitecek ve eminim bu süreçler çok kolay süreçler olmayacak. Bence bir an önce atanın ekonomik özgürlüğünüz elinize geçsin. Sonra doktora da yapılır.

boşverr ben 23 yaşındayım ben evliyim ama benim arkadaşlarımın hepsi nerdeyse bekar üni okuyolar(yakın arklar) uzaktan takip ettiklerim ise benden önce evlendi napayım hayat kime neye göre yaşıcaz. tabikide kendimize göre çok şükür bir mesleğimde var. sende öyle olursun evlenip boşanacağına. bırakta geç evlen

22 yaşında yeni üniversiteye başlamıştım. Siz master yapıyorsunuz tebrik ediyorum. Insanlar hep biseyler derler takma. Eş ve iş bulsan bundan sonra başka bişey derler, derler de derler

Konu ile alakasız ama Yaşını yalan söylemiş derken 25 iken 23 mü dedi adam yoksa mesela 35 miş de 25 im mi dedi özel değilse ?

Konu ile alakasız ama Yaşını yalan söylemiş derken 25 iken 23 mü dedi adam yoksa mesela 35 miş de 25 im mi dedi özel değilse ?

Ya şöyle oldu ben iş bakıyordum yeni, burada onun için kalacaktım.
Kendime L ile başlayan bi iş sitesi var biliyosunuzdur, çok meşhur
Oraya girdim, çevrenizi ekleyin daha kolay iş bulunur diye öneri vardı
Ben de ekledim arkadaşlarımı falan, onu da ekleyeyim dedim
Açtım girdim profilini iş deneyimine göre adam 34-38 arası bi yerde
Bana 28 demişti.
Bi süre belki çıraklık falan yapmıştır ya onu da yazmıştır gibi ikna etmeye çalıştım kendimi
Ama böyle işte
Yüzleşecek fırsatım da olmadı 8 gündür benden kaçtığı için
Yüzüne diyemedim, gözümün içine baka baka yalan söyledin diyemedim
Sırf genç kız düşürmek için herhalde, ne bileyim
Kendi yaşındaki bi' kadın onu çekmez çünkü, ben salağım çektim...

Şimdi kendini çok büyük ve olgun hissediyorsun ama yaşın ilerleyince aaa çok gençmişim ve saçma sapan şeyler için Çan’ımı sıkmışım diyeceksin. Kuzenin üniversite mezunu ve çalışan bir kadın mı merak ettim.

Ondan kaçmış o zaman hani 1-2 yaş küçük olsa gene bişi denmez belki de 10 yaş...

Ben +/- 5e sıcak bakıyorum zaten ama karşıdakinin düzgün/dürüst olması lazım işte :)
Bulmak şöyle zor, gerçi sen Türkiye’de değilsin ama Türkiye’de olsan birincisi erkekler için çevrede rekabet var, senin hakkında adamı doldurabilirler ki rakip eleme yöntemi. İkincisi ise adamlar elimin altında bir sürü kız var diyor çaba harcamıyor. Allah hayırlısıyla karşılaştırsın. Yani kadınlar ayrı erkekler ayrı kötü maalesef.

çok gençsin.insanlar konuşacaklar.sen takmıcaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…