işsizlik bitirdi beni

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.548
198
688
- Yurtdışı
benim derdim işsizlik..dayanamıyorum artık o kadar iyi okullarda okudum master yaptım..çok uzun zamandır iş arıyorum..bir ara sürekli ağlıyor üzülüyordum artık ağlamak bile içimden gelmiyor sonumu göremiyorum.napıcağımı bilemiyorum acil paraya ihtiyacım da yok ama bir an önce iş güç sahibi olup hayatımı kurmam gerek =(( napıcam ben herşeyden sıkıldım artık kimse okuyup bu kadar emek vermesin ; artık okumak iyi birşeydir herkes okumalı diyemiyorum fikirlerim değişti etrafımda kimse yardımcı da olmuyor, imkanı olup yardım etmeyen herkese kinleniyorum elimde değil iş görüşmelerine gidiyorum şöyle bir cvim üzerinden 1-2 şey sorup geri gönderiyorlar sorun ne anlayamıyorum ben herşeye razıyım gözüm yükseklerde de değil..daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum..

ben de gayet iyi geçerliliği olan bir bölümden mezunum ama okadar güvenimi ve inancımı kaybettim ki iş aramak, sınavlara hazırlanmak bile gelmiyor beim içimden. eskiden hep oku okumak gibisi yok derlerdi değil mi. artık soruyorum kendime neden okudum ki ben senelerimi verdim sonuç??? ve şu sıralar kendimi hep keşke okumasaydım neden okudum ki gibi düşünceler içinde buluyorum.....

bölümün nedir? küçük şehirde yaşıyorsan sıkıntı oluyor işsizlik.. iş buldugun yere yerleşme gibi problemin yoksa türkiye çapında iş ara.... bir yere takılıp kalma bence

seni çok çok iyi anlıyorum canım, hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz ama herkesin geçmesi gereken bir periyod oluyor. isyan etme ve silkinmeye çalış. iyi ki bu topici açmışsın- zamanla konuştukça paylaştıkça neler aşılmaz ki...

alanın nedir? hangi dalda çalışmak seni mutlu edecek?

Neler hissetiğini anlıyorum.
migrostaki kasiyere ahh ne güzel bir işi var derken buldum kendimi
yanlış anlamayın herkesin eğitimine yaşanmışlıklarına göre mükemmel bir işi vardır eminim..
ama al rafları düzenle dese biri düzenleyeceğim o hale geldim.
Geçenlerde halam bir diğer kuzenimi örnek göstererek bak o bile çalışıyor dedi
o bile derken eğitimini vs sorguluyor.
bu arada da beni eziyor o bile çalışıyor sen yatıyorsun.
daralıyorum evde,ama anladım ki iş konusu cidden kısmet işi.
sosyal baskı ise çekilmez çile

beni de geçen bir dersaneden aradılar görüşmeye çağırdılar.. dersanede çalışmayı hiç istemiyordum ama gittim yine de konuştuk şartları falan adam demezmi ayda 300 tl şok oldum bir de ders saatleri falan sabit olmaz dedi etüt falan koyarım ne zaman ararsak gelmen lazım dedi..siz kendinize başka bir köle bulun dedim ve çıktım hemen ordan. ben evde özel ders veriyorum ama şöyle düzenli bir işim yok malesef... kpssnin hali malum hiç mi hiç güvenilir gelmiyor bana

sosyal baskı da diğer yandan çok sıkıyor tabii..ee o kadar iyi okullarda okudum ya herkesin benden beklentisi var, dünyayı ben kurtarıcam sanıyorlar heralde..
kimya mühüm.istanbuldayım..netten bir iş platformundan istediğim firmalarda üst pozisyonlarda çalışan şefleri müdürleri bulup mesaj bile attım kimya müh arayışınız var mı diye..yani düşünün kendimi çok kötü hissettim sanki dilenci gibi..ama tenezül edip bir olumsuz yanıt dahi vermedi hiçbiri..yalandan da olsa olursa sizi de değerlendirmeye alırız falan deselerdi bari moralim bozulmazdı..herhangi bir insan değilim cvmi de görebiliyorlar okuduğum okulları da..

sosyal baskı ayrı bir sorun zaten... insanlar hep bu zamana kadar başarılı olduğumuzu görüyorlar.. ve şimdi böyle olunca sürekli bir laf dokundurmalar saçma sapan konuşmalar.. hep birilerine bişeyler anlatmak zorunda kalmak..çok zor şeyler....

Son düzenleme:
evet bir de ailemin yerine gidiyorum yardımcı olmaya, orda da günde kaç kişiye hayat hikayemi anlatmak zorunda kalıyorum bilemezsiniz..siz belki etrafınızda birkaç kişiyle boğuşuyorsunuzdur ama ben hergün bir sürü insanla boğuşuyorum ,benim derdim bana yetiyor zaten..bir de herkese ayrıca açıklama yapmak zorunda kalıyorum neden orda olduğumu..( ilk zamanlar bunlar beni üzmüyordu ama artık o kadar bıktım ki ,ağzımı açmak istemiyorum,kaçıyorum herkesten

inan benim de açıklama yaptığım kişiler az buz değil....

ya isyan ediyorum artık sen beni eğitim fakültesinden mezun etmişsin diploma vermişsin öğretmen olabilir diye neden önüme bir de saçma sapan torpillerin cirit attığı bir sınav koyuyorsun?????

Son düzenleme:

kpss de ayrı bir muamma zaten =( şoförlüğe bile puanım tutmadı..90 la almışlar..

Son düzenleme:
evet onları bile kıskanıyorum, ne güzel ekmek paralarını kazanabiliyorlar, allah bize de nasip etsin..

herkes keyfi sanıyor ya da dışarıdan eleştirmek çok kolay geliyor. devlete giriver demek bile ne kadar kolay hala insanların dilinde.

canım bu periyod o kadar uzun sürdü ki, artık olsa da ben üzüntüden bittim
hevesim hırsım kalmadı hiç
şu an alan ayırmıyorum herşeye başvuruyorum ama hiç görüşmeye çağırmıyorlar zaten..

kimyacıysan bence kozmetik firmalarını mutlaka dene. sabun fabrikasından tut adını yeni duyduğun firmalara bile iletişim bölümlerinden ulaş bence tatlım. herkesin başvurduğu ilanlara başvurma bir süre. üniversiteleri dene. ücra bir yer bile olsa (evli misin bilmiyorum) kısa süreliğine tercih et. kıbrıs da buna dahil.

aynı sorun bende de var bıktım artık unvyı okuduk ama bosuna sureklı torpil dönuyor kpss çalısyrm sımdı bakalım ama puanlar çok yuksek işkurun kursuna gttım bu arada ordan iş bulucaklar dye beklyrm

valla benimde iş yok güç yok çeyizimle uğraşıorum para da yok tanıdıkta yokki gel çalış burda desin bıktım valla okudukta noldu evde oturuoruz bolbolll

Son düzenleme:
herkes keyfi sanıyor ya da dışarıdan eleştirmek çok kolay geliyor. devlete giriver demek bile ne kadar kolay hala insanların dilinde.

evet burda bile dertleşmeye çalıştığım insanlar iş beğenmiyorsundur diyo..anlamadan sormadan atıp tutmak ne kolay tuzu kuru insanlar için..

Son düzenleme:

canım hepsini deniyorum inan,bütün ilaç fabrikaların insan kaynaklarının maillerini bulup tek tek üşenmedim onlara bile cvmi attım, ama cevap verdiler mi dersin ?:26:

suan o kadar kotu hıssettım kı kendımı ( sankı ben yazdım bu okuduklarımı...
cunku ınan kı aynı haldeyız...bir yandan tez yaz ,deneyler yap, alese calıs üds ye calıs..
kpss gır...offfff ne kotu durumdayız yahu
memlekete gıttıgımde mıllete ben de anlatmak zorunda kalıyorum...yuksek yapıoyırum dıyorum ..o ne ki kac para verıyorlar memur musun yani falan dıyorlar....sinirden sıkıntıdan çöktüm ben de...(((((((((((

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…