Ah kızlar, maalesef içinde yaşadığımız sistem maalesef hepimizi bu hale getirdi. Nice okullar, nice beceriler hep boşa gidiyor son zamanlarda. Sanırım bu noktada, ilgimize yönelik olarak seçeceğimiz iş garantili kurslara gitmek kalıyor elimize. Hem yeni bir altın bilezik elde ediliyor bu sayede hem de işe yerleştirilmiş oluyor kişi. Benim gözlemime göre güzellik sektörü asla ve asla sönmeyecek bir sektör. bu nedenle bu alanda kimsenin becerisi olmayan bir alanda uzman olmak faydalı sanki. Makyaj, refleksoloji, estetisyenlik, epilasyon... vs gibi konularda uzmanlaşmak hem hızlı ve kolay iş bulmayı sağlıyor hem de deli paralar kazanlabiliyor bu mesleklerle. Üstelik örneğin, makyaj uzmanı olunsa - ama hakikaten uzman olunsa- serbest zamanlı çalışmak bile mümkün! mis gibi. bu konuda istanbulda olanlara Yunus Eğitim Kurumu'nu öneriyorum. kursu açanlar, ülkemizdeki birçok güzellik markasının distribütörü. Kurs'taki hocalar da kendi alanlarında duayen denebilir. Örneğin yunus eğitimdeki makyaj hocaları altın portakal ödüllü ve kryolan'ın dünyaca ünlü makyaj artistleri. Fiyatları da diğer meslek kurslarına göre uygun, zira işe yerleştirme ve burs imkanları da var.