işsizlik bitirdi beni

işsizlik dolayısıyla sekreterlik yaptığım şirketten 1 yıl sonra istifa etmiştim. patron da gitmeden yerime birini bulmamı istemişti. bir ilan verdim, kendi mail adresimi koydum.
aradığım en az lise mezunu, mümkünse tecrübeli, bilgisayar ve ofis aletlerini iyi kullanabilecek biriydi. peki ya başvuranlar?

çoğunluğu 4 yıllık üni mezunu, aralarında mühendis olan bile vardı. şaşıp kaldım. artık yüreğim dayanmadı ilanları direk patrona yönlendirdim.

şu an yurtdışındayım. bu sorun sadece trde mi var? hayır, burada üni mezunları sekreterlik, kasiyerlik, satış elemanlığı yapıyor, mc donaldsta, pizzacıda çalışıyor. tecrübe yoksa iş de yok. iş olmadan tecrübe nasıl olsun?

ücretsiz pozisyonlara bile başvuruyorum tecrübe için ama yok onda bile yarış içerisindesin.

iş çok tabi ama mesleğini yapman çooooooooook zor

ben kısa bır işsızlık dönemi gecirdim ama ınanır mısın evde o kadar cok bunalmıstım kı artık gecelerı durduk yere aglar olmustum, kendımı ıse yaramaz ve ezık hıssederdım..en ufak seylerı kafama takardım uyku düzenim bozuktu, beslenmemde aynı sekılde suan allahıma bın sükürler olsun cok güzel bir isim var, sımsıkıı sarıldım ve ınsallah yıllanır gıderım dıyorum bu ıs yerımde. kendıme güvenım geldı, yeniden dogdum sankı..meyer calısmak ne kadar önemlıymıs ınsanın hayatında

Rabbim iş arayan herkesin yardımcısı olsun. Benim ilk iş tecrübem 6 ay sürmüştü, geçici sözleşmeli olarak çalışıyordum. O işten sonra 4 yıl işsiz kaldım(dile kolay), bir süre hiç durmadan her yere başvuru yapmıştım fakat görüşmeye dahi çok az çağırılıyordum. Bu işler mesleğim dışı olmasına rağmen bana ilk söyledikleri senin tecrüben olduğu için tercih ettik demeleriydi.. Ki o da 6 ay.. Hakikaten işin tanımına bakmadan sırf iş dünyasına atılmak için çalışın arkadaşlar. Benim içime sinmediği için kabul edemiyordum..Neyse sonra ümidi kestim tabi tamamen iş aramayı bıraktım çalışmayacağım dedim. Evlenir giderim diye düşünüyordum. 7 ay önce 2 sene önce başvurduğum yerden çağırıldım. Sınavlara girdim ve Allaha şükür kazanıp işe başladım. Hakikaten sosyal baskı benide çok bunaltmıştı, şimdi her gün şükrediyorum iyi bir işim olduğu için. Ve iş arayan herkesede hergün dua ediyorum. Allah hepinizin gönlüne göre versin.
Bu arada İstanbuldaki Öğretmen arkadaşlara atanana kadar İsmek'e başvurmalarını öneririm.

Mühendisseniz iş güvenliği sertifikası almanızı tavsiye ederim o alanda acaip bir açık var kardeşim den biliyorum..

sevdiğin işi yapmak igibisi yok ama böle sevmedğin işte çalışmak insana hergün zulüm şu an ben işten ayrılmayı düşünüyorum... bakalım sonrasında ne olacak eylüldede düğünüm var...

öncelikle dil öğrenmek iş bulmayı çok kolaylaştırıyo bunun dışında gerisi bence
nasip meselesi ben milyonlarca mezunu olan bi bölümden mezunum aramamda 2. aya yaklaşırken iş buldum
hoş maaşı çok düşük nasıl ev geçindiricem bilemiyorum

benim sorunumda bu galiba ne maaş verseler razı oluyorum.

1 yıl önce ben de senin gibi düşünüyorum. Metalurji ve malzeme müh.disiiym. 7 aydır üniveristede labta çalişiyorum ve şuan işi bırakmayı düşünüyormu. çok sıkıldım ve bu işi yapmak istemediğime karar verdim. hiç isyan etme ve şuanki zamanların keyfini çıkartmaya bak. sosyal baskılara da kulak asma beni hep ailemin çevremin baskısı bu hale getirdi. okudun illaki çalışacaksın gibi bi mantık var. İşi bırakıp eşimle ve evimle daha çok ilgilenmek istiyorum ama tabiki hala baskı korkum var (

Ah kızlar, maalesef içinde yaşadığımız sistem maalesef hepimizi bu hale getirdi. Nice okullar, nice beceriler hep boşa gidiyor son zamanlarda. Sanırım bu noktada, ilgimize yönelik olarak seçeceğimiz iş garantili kurslara gitmek kalıyor elimize. Hem yeni bir altın bilezik elde ediliyor bu sayede hem de işe yerleştirilmiş oluyor kişi. Benim gözlemime göre güzellik sektörü asla ve asla sönmeyecek bir sektör. bu nedenle bu alanda kimsenin becerisi olmayan bir alanda uzman olmak faydalı sanki. Makyaj, refleksoloji, estetisyenlik, epilasyon... vs gibi konularda uzmanlaşmak hem hızlı ve kolay iş bulmayı sağlıyor hem de deli paralar kazanlabiliyor bu mesleklerle. Üstelik örneğin, makyaj uzmanı olunsa - ama hakikaten uzman olunsa- serbest zamanlı çalışmak bile mümkün! mis gibi. bu konuda istanbulda olanlara Yunus Eğitim Kurumu'nu öneriyorum. kursu açanlar, ülkemizdeki birçok güzellik markasının distribütörü. Kurs'taki hocalar da kendi alanlarında duayen denebilir. Örneğin yunus eğitimdeki makyaj hocaları altın portakal ödüllü ve kryolan'ın dünyaca ünlü makyaj artistleri. Fiyatları da diğer meslek kurslarına göre uygun, zira işe yerleştirme ve burs imkanları da var.

Reklam yapmak yasak ayrıca bu konu çok eski!

Reklam yapanlar neden eski konuları hortlatıyorlar ki hep?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…