işsizlik bitirdi beni

canım hepsini deniyorum inan,bütün ilaç fabrikaların insan kaynaklarının maillerini bulup tek tek üşenmedim onlara bile cvmi attım, ama cevap verdiler mi dersin ?:26:

o zaman en güzeli beraberce çözüm yolu arayacağız. bir avuç bile olsak şurdaşu var buna ne dersin desek umut oluruz. işe yaramaz hissettirmeyiz birbirimize. akıllı insanlar çevrelerinde aynı düzeyde insanlar görmek ister. ama akıl sadece IQ degil aynı zamanda duygusal zekadır da. yapılabilecek mutlaka birşey bulunur.

eskiden erkekler çalışmayınca boş gezenin boş kalfası olurdu, şimdi çalışmayan bayanlar da eve ekmek getiremeyen altın yumurtlayamayan tavuk gibi görülüyor. hiçkimseye birşey anlatmak zorunda değiliz aslında ama senin yazdıkların hepimizin hislerinin tercümanı canım. biz seni boşuna mı okuttuk lafı kadar ağırı var mı?

ne kadar ortak sorunlar yaşıyoruz... hiçbirşeyden anlamayan insanlar bize sanki hesap sorar gibi konuşuyorlar ya deli oluyorum...

tabii ki varım canım, topiği çıkmazda olduğum için açtım..birbirimize burdan moral olarak destek olsak bile yeter..

ne kadar ortak sorunlar yaşıyoruz... hiçbirşeyden anlamayan insanlar bize sanki hesap sorar gibi konuşuyorlar ya deli oluyorum...

bak sen evlenmişsin en azından hayatında bir konuyu halletmişsin, eşin ve ailesi de destek olur iş konusunda onlar da sana iş ararlar..
ben daha tanışcam da , para biriktircem de , yuva kurucam da ohoo, sonum yok benim..alıştırayım ben kendimi diyorum bazen..iş olmayınca evliliğe sıra da gelmiyor..

bi süre işsizliğe zaman geçince ister istemez alışıyor insan da, asıl kafamı kemiren ilerisi. devlet güvencesini kazımışlar beynimize kimse sormuyor sterotip bir memur olmak ister misin istemez misin diye! benim en çok kafama taktığım şey emeklilik. 2000 den sonra kanunları değiştirdiler biliyorsunuz, e malum kadrolar da nedense full(!), böyle ara veriyoruz çalışmaya ya da iş bulamıyoruz. biz ne zaman emekli olabileceğiz!!!???

evett hep aynıyız...gecenlerde arkadasın kardesıne dıyorum kı bırak öss yi bekle 2 sene kpss calıs cıkma evden ...okuyunca bı halt olmuyor dıyorum...arkadas kızdı bana ..sana yakısır mı boyle konusmak dıye...ama okumanın bı onemı yokmus cıdden..benım bı komsu kızı var lıseyı bıtırdı 30 yasına gelınce cocukla ılgılı bı bolumde kurs aldı kız meslek lısesınde ve 3 yıldır ogretmennnnnnn!!!!!
heyy allahım dıyorum bı bız saftıkk zatennn...mılllet yolunu blmuss etmıs..

en cok zoruma gıden de aılemın hâlâ bı umutl beklemesı...en cok da o acıtıyor ıcımı...babacım elektırık faturam geldı dıye arıyorum..annecım param bıtıyor durum nasıl evde yollayabılır mısınız falan...kac yasına geldıkkkk yahuuuu......en cok da bu zoruma gıdıyorr..

Evli olunca da azar işitiyorsun.
İşin gücün var çalış kocana destek ol ev bark sahibi olun falan gibi laflar duyuyorsun.
Hayatında eline bir tek kitap almamış ,ömrünü günlerde kahve sohbetlerinde geçirmiş biri karşına geçip ayy evde sıkılmıyor musun,sende bir türlü iş bulamadın diyor..
mosmor oluyorsun.. iş bulamadın bari çocuk yap diyen vardı bir de..bari bu işe yara yani.
işe yaramazım ya..!

evet evliyim canm 7 ay oldu..evet ben de diyorum en azından bişeyleri hallettim diye.. ya bir de kişilik meselesi sanırım ben 2010 mezunuyum 22 yaşındayım daha ama çok çabuk pes ettim sanırım.. eşim de diyor neden böyle yapıyorsun diye ama bilmiyorum inanç yok hiç içimde...

offf nasıl sinirlendım sımdı...haklısınnn yaaa..insanı delı etmekte uzerlerıne yok..şöyle dusunuyorum ..ben evlendıgımde bır eltim olsa ve o sadece herhangı bı ıste calıssa ve ben doktora yaptıgım halde evde oturuyor olsam , o gelin benden havalı olur ezer de valla...amaaa ben sinirden geberırım o ayrı!!

aynen katılıyorum...bunları ben de duyuyorum hep...

Daha bu ay çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadım uzun süre gelemedim kendime.
bir hafta hergün ağladım ..
işe beni seçmediler hem de yüzüme karşı mükemmelsin idealsin demelerine rağmen..
benden daha vasıfsız olan erkekleri seçtiler..
onlar erkekmiş işe ihtiyaçları varmış ev geçindiriyorlarmış.öncelik onlarınmış.. benim kocam varmış kocam mühendismiş tatmin edici maaşı varmış.
o zaman ünilere kızları almasınlar artık,nefret ettim yeminle..

kesinlikle ya! koca parası yiyormuş gibi bir moda sokmuyorlar mı deliriyorum. üstüne birşey alıyorsun (afedersiniz azıcık pahalı) arkadaşlarınız bile içinden "nasılsa kocası çalışıyor alıyor oh valla" diyebileceklerini akıllarından okuyorsunuz.

yazık ya ben senin yerinde olsam patlarım evde otur otur sıkılmıyor musun da ilginç bir yaklaşım. o sırada nur topu gibi bir cevap hakkı doğuyor insanın ama susuyor daha da geriyor kendini...

Ayy harikasın örneğimin üstüne geldin :)
Kaynım bekar kız arkadaşı var evlenmek istiyorlar kayınvalidemin evine getirdi bayramda biz de oradaydık.
Kız bir süpermarkette yerel bir markette ön muhsebe yapıyor tam 500 lira alıyor.
ama inan öyle havalı anlatılıyor ki kızımız iş güç sahibi,çalışıyor ekmek getiriyor eve..
kayınvalidem vs söylemez asla ama eş dost söylüyor
aynen dediğin durumu yaşadım yani

oooo kız calısıyormus helal olsun ...:) töbeeee töbeee yaaa...bisi derdim de neysee ..hakettıgmız yerde olmak var bır de...asla iş kucumsemem ama zoruma gıder benım kasıyerlık mı yapıcam offff...kahrolurummm....hakettıgımız ısı ve en onemlısı meslegımızı yapmak ıstıyoruzz

Son düzenleme:
dimi bir de o var senin kocan var kocan bakar sana ohhh ne güzel gibi.... çok ilginç sırf kadınsın diye almadılar ha. pes diyorummm

ahh evet ya evet..! herşey mi aynı olur ya..
elimdeki çantaya bakıp iyi geçinyorsunuz istanbul gibi yerde maşallah falan diyorlar
buldun kocayı ye..!!! çıldırasım geliyor bozulmuyorum o çalışıyor ben yiyorum darısı başınza falan diyorum. gülüyorum
ben istemezmiyim ya kendi kazandığım parayı harcamak ,boşuna mı okudum onca emek onca para ailemin harcadığı..
cahile dert anlatmak en zoru

dimi bir de o var senin kocan var kocan bakar sana ohhh ne güzel gibi.... çok ilginç sırf kadınsın diye almadılar ha. pes diyorummm

Söylediler açıkca,çok inciticiydi.
Hani pozitif ayrımcılık..?
Ya boşanırsam ya sağlık sorunu yaşarsa eşim Allah korusun..
Kim bakacak eve?
Hep cehalet hep

Ben o kahrolma aşamasını bile geçtim.
Cidden iş sahibi olan her kadına kıskanarak bakıyorum..
Acaba ne meziyetleri var ki ben değilim de onlar iş sahibi diyorum.

bu topik benim için mi açıldı...aylardır işsizim nişanlıyım evlenmek için iş bulmayı bekliyorum,o kadar kötü şeyler yaşadım ki hemen hemen hepiniz yaşamışsınızdır benim yaşadıklarımı ama içime en çok dert olan yaşadığım şehirde çok büyük bir firma var ve kızlar orda çalışmak benim hayalimdi iş başvurusunda bulundum 1 ay sonra çağrıldım hemen iş görüşmesine gelin dediler ancak şehir dışındaydım çünkü dedem vefat etmişti kaçırdım..olmadı..kısmetim değilmiş..ama Mevlananın bi sözü var hep onu düşünüp teselli ettim kendimi'' BİR ŞEYİ GERÇEKTEN İSTEDİĞİN HALDE OLMADIYSA YA HAYIRLISI DEĞİLDİR YA DA DAHA İYİSİ OLACAKTIR''... şans bizimle olsun kızlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…