işsizlik biz kadınların yüzünden mis.

Kadına şiddetin, istismarın, emeklerinin hiçe sayılmasının, insan yerine konmamamasının, namus cinayetine kurban gitmesinin, tecavüze uğramasının, sokaklara atılmasının, çocuklarından ayırttırılmasının, miras vs konularda yok sayılmasının müsebbibi de erkekler.. Eğer bu dediğim konularda ellerine, bellerine, dillerine sahip olacaklarsa hay hay bırakalım biz işlerimizi.
 
bu zihniyet her yerde var,mühendiside aynı doktoruda,
bekar erkek iş araken söylenir,ama iş evlenmeye geldimi çalışan kadın olsun ister.çocuk oldumu elini birşeye sürmez ev işi kadının görevidir der.şu dönemdeki erkeklerde arada kalıyor zannımca eş evinde otursun çocuğa baksın akşam eve geldimi sıcak yuvam olsun,ama maddi anlamda rahat olalım dedimi iş değişiyor.o zamamn eşinde çalışması gerekiyor.koca daha önceden iş ortamlarıı bildiğ ve erkeklerin ne kadar dengesiz olduğunu bildiği için eşini o ortama sokmak istemiyor.karı koca çalışmaya başlayıp kadın ekonomik olarak rahatlayınca,sürtüşmelerde başlyor.

haa tamam ülkenin hali hiç içaçıcı değil ama.bekar kız niye çalışr,evli kadın niye çalışır,boşanmış kadın niye çalışır eee herkes hayatını idame etmek için çalışyor.

benim annemde babamda aynı kurumda memurdular birlikte çalışıp emekli oldular,annem market ihtiyacı,kozmetik ihtiyacı veya ben babamdan para istemye utandığım zaman bana para verirdi.

haa ne oldu ben üni.yi başka şehirde kazanınca razı olmadılar ama ben okurken çalıştım kendime baktım.üni.de dahil kaç senedir kendim kazanıyorum kendim harcıyorum allaha şükür bizim erkeklerden ne eksiğimiz varda çalışmayalım.neden illa baba veya koca eline bakayım.
 
Bazı kurumlar sırf kadın diye aynı pozisyonda daha az maaşla çalıştırıyor ondan bahsediyorlar heralde.
 
bende bunu duymuştum
eltim ben çalışmam demişti
neden diye sorduğumda
kadınlar çalışırsa erkekler işsiz kalıyor
kadının ev geçindirmek gibi bir zorumluluğu yok ama bir erkek evine ve çoluk çocuğuna bakmak zorundadır demişti
eee kızın var
okutmayacakmısın okursa bir meslek erbabı olursa çalışmasın mı?
hiç gerek yok
çocuğa acıdım böyle bir anneyle büyüyecek ne yazık ki
 

Böyle insanlarla (!) tartışmaya girmeyin, sadece kendinizi yorarsınız.
Elinizle bu istikamete gideceksin diye Antalya tarafını işaret edin, Nereye gideceğim?? derse de bak coğrafi olarak mağaralarımızın çoğunluğu Antalya tarafında, oradan kendinize uygun bir mağara illa bulur yerleşirsiniz.
Ee mağara adamı kafasına mağaralar uygundur deyin dumur olsunlar..
Sonra hadi ben kaçar diye söyleyip yanlarından kalkın..
O doktoralı kişiye de şöyle geniş bir mağara vermek lazım, malum eğitimi daha üstün(!) sıkış tepiş yaşamasın adamcağız..
 
Ev hanımı olan kadınlara da maaş ve sigorta yapıldığı günleri görmek istiyorum.Kadının çalışmasını işsizliğin sebebi sayanlar hep çalışan kadın istiyorlar sonra.Geçimin bu kadar zor olduğu günümüzde.Birtakım yaşam standartlarını tek gelirle sağlayamayacaklarının erkeklerde farkında.Bu düşüncedeki insanlara bir sormak lazım.Eşiniz ev hanımı olsa,ona sigorta yaptırıp maaşta bağlarmıydınız acaba diye.Son olarakta şunu belirtmek isterim ki,çalışkan olan ve çalışmak isteyen hertürlü çalışıyor,üretiyor zaten.Kimse kimsenin ekmeğine engel değil.
 
ayy hiç ağız dalaşına girmeyin. cahille tartışmayın hep siz haksız çıkarsınız diye bir laf vardır.

'ayy ben istemez miyim senin annen gibi, kızkardeşin gibi, karın gibi evde yan gelip yatayım, kocamın paralarını çatır çatır yiyeyim. ama siz erkekler de pek fakirsiniz aldığınız 3-5 milyar para - karşınızdaki aylık aşağı yukarı ne alıyorsa onu söyleyin - fakir gibi yarı aç yarı tok yaşayacağıma kendi paramı kazanmak zorunda kalıyorum napıyım' diyip gülüp geçin.

not: burda ne çalışmayan hanımları yeriyorum ne de kimsenin emeğiyle kazandığı maaşı küçümsüyorum. sadece böylelerine böyle cevap vermek gerekiyor.
 
Araştırmalara göre erkeklere çekici gelen kadın tipi; çalışmayan yada alt tabakada çalışan kadın tipiymiş. İlk aradıkları; muhtaçlık, acizlik, sahiplenme duygusuymuş. O yüzden okumuş, kendine yeten, kendini geliştirmiş kadınlar onların av çemberine giremiyor ve düşmanca saldırabiliyorlar rahatlıkla.

Söyleyecek çok bir şey yok. “Boş konuşmakla bu mertebelere gelinmiyor. İşinizi iyi yapın madem, kadınları sollayın” diyin. Başka bi şeyden anlamazlar.
 
Hadi be ordan deseydiniz keske. Kadınlara öncelik felan verildiği yalan. İş verenler fırsat buldukça erkeklere is verir çünkü onlar hamile kalabilmiyor. Bunu herkes biliyor. Yani kadınlar ellerinden işlerini alabiliyorsa gerçekten hak ettikleri için.
 
Eğitim ne yazık ki üniversite ile okumakla olmuyor bu cahil insanlar küçüklükten yetişiyor cahil anne baba tarafından keşke diyorum çocuk yapmanın ehliyeti olsa cahil insanlar dünyaya çocuk getiremese dünya ne şahane bi yer olur
 
Yarın öbür gün De eşlerini boynuzlayıp bana ne? Çalışsaydın ben sana ömür boyu nafaka mı yedirecem derler. Kadın kendine bir çöp almak istese ben kazanıyorum sen mi kazanıyorsun derler. Babam bize ve anneme haksızlık ettiğinde ağzının payını verirdik. Okudunuz da böyle oldunuz. Diliniz uzadı derdi. Allah bizi dar ve geri kafalı zihniyetlerden uzak etsin
 
Okuyun.calisin..ama koca eline niye bakiyim.. böyle diyenler maaş kartını ilkgun eşine teslim ediyor..hayat paylaşmaktır.. doktorda olsa maaşını eşiyle paylaşır mühendiste...bu formda ev hanımından çok kariyeri olan bayanların eşlerine maddi manevi kendilerini kaptirdiklarini gördük..büyük konuşmayın.. kocamla hayatı paylaşırım en azından düşüncesi olmalı gençlerde.. okumak kariyer..herşey değil.. Almanyada öğretim görevlisi türk vatandaşı kadınımız eşine kızıp 3 yaşında bebeğine kıydı...herzaman cahiller cinnet geçirmiyor.. çok unlu psikolog bayan avm de kendini boşluğa atti.yotdan izleyin haberlere cıktı.. bunu niye yazıyorum herşeyin hayırlısını isteyin şu hayattan.
 

 
haaa bide ne diyor kadının parasının bereketi olmazmış.bunu diğer arkadaşım dedi.ayni cümleyi kuaföre gittiğim kızda dedi.kocamin 1 lirası benim 10 liramdan bereketli kadın çalışmamalı diyor
Kim diyor ya? Benim param çok bereketlidir. Yazın issizdim, kucuk bir işten binbesyuz lira kazandım. Tam 6 şehir gezdim o parayla, döndüm hala bitmemisti^^
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…