issizlik de parasizlik da yalanmis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fiyatı yükseltirse daha iyi hizmet alır dediniz onu diyorum.
iyi hizmet kişinin beklentisinin karşılanmasıdır.
Kişinin beklentisi yabancı yatılı bakıcı değil ki.
Türk, haftanın 3 günü, 6 saat gelecek biri.
sanki siz kadın ücretten kısıyor da bulamıyor iması ile yazdınız.
hayır. Ücret makul. İstediği fazlası değil.
ayrıca ‘saldırmak’ nasıl bir üslup...

valla ben de bilemedim, hatta o ilk gelen bayan "cook sikildim sikintidan patladim" deyip isi birakan hanimin kocadan ayrilmis, kocaya birakmis oglu da vardi, ona dedik ki "yazin oglunu da al gel bizde kalin isterseniz ikiniz de evimiz bahceli havuzlu, cocuk havuza girsin yazi gecirsin eglensin " dedik olmadi , ben de bilmiyorum, annem dunya tatlisi bir hanim kulaklari duymuyor tek istedigi ona biri kahve getirsin kek yapsin, koluna girsin, banyoda arkasini sabunlasin...is de zor degil ,hani siyasetciler diyor ya turkiye de" is cok, begenmiyorlar" evet haklilar valla.
Aynen insanların ne haddine iş beğenmemek değil mi. Başka konuda eğitimi var kariyer yapma yükselme fırsatı olan işler bekliyor ama koşturup annenizin sırtını sabunlamaya istekli olması lazım.

Ayyy en uyuz olduğum Argüman.
İyi , herkes sırf açlıktan olmemek için ikibin liraya, sigortasız hasta baksın. Ya da kendisine uygun olmayan bir işi yapsın, ne bileyim temizlik yapsin, pompacı olsun, çay dagitsin... Karşılığında da aç kalmamasina yetecek kadar bir para alsin.
Neden?
Çünkü zaten işsizsin. Çalış,işin ne? Bu ülkede işsizlik yok,iş begenmemezlik var,Faso fiso..
Madem işsizlik probleminiz de yok, buyrun siz de gelin yasayin güzel ülkemizde.
Ayrıca bu korona döneminde yasli kadına haftanın 3 günü bakıcı aramak mantıklı mı? Belki de o kivi toplayan,merdiven silen kadinlar 'yazik ya, tonla insan goruyoruz. Yaşlı kadının günahına girmeyeyim, virüs falan bulasir' diye, sizin akıl edemediğinizi etmiştir.

o kadar caresizim ki ;

ben yurtdisinda yasiyorum, yasli annem turkiye de tek basina yasiyor baska kardesim veya yakin akrabamiz bile yok,aklim fikrim onda ,uzuluyorum kahroluyorum, yollar acilsa veyaa sagligi biraz yolculuga uygun hale gelse ,annemi getirecegim ama su an mumkun degil.

annem hasta ve yasli illa bir yardimciya ihtiyaci var, gazetelere tum int sitelerine ve hatta kk ye bile ilan koydum, yok, kimse gelmiyor,

yabanci bakici istemiyor illa turk olacak,

istanbula yakin kucuk bir ilde yasiyor, komsulari merdiven silmeye gidiyor, veya gunluk 80 liraya kivi toplamaya gidiyor ama "gel anneme bak " diyorum nedense kimse kabul etmiyor,

haftada 3 gun 6 sar saatten 2000 tl verecegim yol ucretin ilaveten odeyecegim, ye,ic annemle otur cay ,kahve muhabbet diyorum, yok, yok.

soyleyin simdi bana nerde bu aciz ,issisiz diyenler nerdedir ?kimdir?

anneannemin yanında yatılı bakıcısı vardı. Haftanın 6 günü çalışıyordu 3000 ödüyorduk. Pandemi sebebi ile maaşını artırmayı teklif edip izin yapmamasını rica ettik. Nereye gittiği belli değil anneanneme bir şey taşımasın diye. Kabul etmedi gönderdik. Yalnı idare ediyor pndemi bitene kadar. Haftanın 3 günü yaşlının yanına birini almak saçma geldi.
Evdekibakıcım vs tarzı sitelere baktınız mı?

evet her tur siteye baktik ,yatili kalana sigorta da ilave ettik fiyati da yukselttik, oyle olmayinca boyle deneyelim dedik haftada 3 gun yapalim, turk kadinla yatili gelmiyor boyle olsun dedik.

Ayyy en uyuz olduğum Argüman.
İyi , herkes sırf açlıktan olmemek için ikibin liraya, sigortasız hasta baksın. Ya da kendisine uygun olmayan bir işi yapsın, ne bileyim temizlik yapsin, pompacı olsun, çay dagitsin... Karşılığında da aç kalmamasina yetecek kadar bir para alsin.
Neden?
Çünkü zaten işsizsin. Çalış,işin ne? Bu ülkede işsizlik yok,iş begenmemezlik var,Faso fiso..
Madem işsizlik probleminiz de yok, buyrun siz de gelin yasayin güzel ülkemizde.
Ayrıca bu korona döneminde yasli kadına haftanın 3 günü bakıcı aramak mantıklı mı? Belki de o kivi toplayan,merdiven silen kadinlar 'yazik ya, tonla insan goruyoruz. Yaşlı kadının günahına girmeyeyim, virüs falan bulasir' diye, sizin akıl edemediğinizi etmiştir.

Gecen bir videoda gurbetci olanlar (bende gurbetciyim) Türkiyedekiler icin "ne diye araba aliyorsunuz, ne diye telefon aliyorsunuz" diyordu. Yani insanlar sirf lüks yasamak istedigi icin gecinemiyormus. Disardan atip tutmak hep kolay olmustur. Sahsen kendi gözümle görmeyip tanimadigim birine annemi emanet etmem. Zaten Türkiye ye ucuslar acik. Madem durum acil gidilip gereken yapilmasi lazim. Ve umarım insanlari sigortasiz calistirmak gibi bir niyeri yoktur kimsenin

İnanmıyorum, verdiğiniz ücret çok iyi. Bizim akrabamız da 80 yaşında, böyle bir kadın bulduk yabancı ama bizimki. Türkmenistanlı. Yatılı kalıyor 6 gün, 3200 TL, temizlik yemek sohbet muhabbet her şeyi yapıyor. Pazar günü tatilini kullanmazsa da 50 TL daha alıyor. Bu fiyatı kendisi söyledi bize. Genç, dinç bir kadın. Verdiğiniz ücret de baya dolgun bilemedim valla.

aaa bizimki izin yapmamayı kabul etmedi. 3000 veriyorduk. 3250 olsun pazar da kal ya da sen ne istiyorsan dedik. Türkmenistanlıydı aynen. Yok benim sevgilim var dedi 😂😂

Burada sabaha kadar türkler iş beğenmiyor diyebilirsiniz fakat bu sorunun çözümü olmayacak.
Demek ki işten beklentileri sadece para kazanmak değil evet rakam çok iyi.

iş ararken bazı kriterler olur sadece para değil gücümüzün neye yetip yetmeyeceği
Hayat kalitemiz vs vs mutluluğumuz gibi

gelmiyorlar beğenmiyorlar yapacak bir şey yok buradan iş için gelen olursa da güvenmeyin.

evet her tur siteye baktik ,yatili kalana sigorta da ilave ettik fiyati da yukselttik, oyle olmayinca boyle deneyelim dedik haftada 3 gun yapalim, turk kadinla yatili gelmiyor boyle olsun dedik.

demek ki teklifte cazip olmayan bir şey var ☺️ Bilmiyorum biri yabancılar daha yüksek ücretli oluyor demiş ama benim bildiğim türkler daha yüksek ücret alır ve sigorta talep eder.
Türk hasta bakan bir kadın 2000 alıp 3 gün sigortasız çalışacağıma 5-6 gün çalışır 3500 alırım der. Belki de işsizlik olduğundan değil de 2000 yeterli gelmiyordur.
evime temizlikçi çağıracağım zaman da sadece ütü yapmaya yarım gün gelsene dediğimde kabul etmiyor onun yerine tam gün iş bulabiliyor.
Ev hizmetleri genelde sirkülasyonun, seçenğin ve talebin fazla olduğu bir sektör. Mesela kabul etmeyen kişilere sebep sordunuz mu hiç?

O zaman şöyle soralım sizin bulunduğunuz ülkede haftada 18 saat bu hizmeti almak için ne kadar ödemek gerekiyor? Onun bir cevabını verin. Bizde size türkiyede işsizliğin cevabını verelim. Ondan sonra konuşalım. Benim bir tanıdığım Almanya da Yarım gün yani aşağı yukarı günlük 4 saat günlük genel ev temizleme ve eve iki kap yemek yapmaya 50 euro ödüyor mesela. Yaşlı bakımı falan başka birşey de yok. Avrupada temizlik ve bakım hizmeti almak ucuz mu? Tabi siz şimdi bir de sigorta falan da yapmayacaksınız. Avrupada bunuda yapamazsınız, verilen ücretten kişi kendi sigortasını ödemek zorunda çünkü. Annenize üzülebilirsiniz ama lütfen kendiniz yurt dışında yaşarken milletin işsizliği hakkında atıp tutmayın.

demek ki teklifte cazip olmayan bir şey var ☺️ Bilmiyorum biri yabancılar daha yüksek ücretli oluyor demiş ama benim bildiğim türkler daha yüksek ücret alır ve sigorta talep eder.
Türk hasta bakan bir kadın 2000 alıp 3 gün sigortasız çalışacağıma 5-6 gün çalışır 3500 alırım der. Belki de işsizlik olduğundan değil de 2000 yeterli gelmiyordur.
evime temizlikçi çağıracağım zaman da sadece ütü yapmaya yarım gün gelsene dediğimde kabul etmiyor onun yerine tam gün iş bulabiliyor.
Ev hizmetleri genelde sirkülasyonun, seçenğin ve talebin fazla olduğu bir sektör. Mesela kabul etmeyen kişilere sebep sordunuz mu hiç?
evet elbette sordum, sigorta sorun degil elbet yapiyoruz ama gene de istemiyorlar ,cevap ayni "sorumluluk cok kabul edemeyiz"yatili bile teklif ediyoruz elbet sigortali ve daha yuksek ucrete.ama yok.turk kadin bu tip is istemiyor calismiyor.

evet elbette sordum, sigorta sorun degil elbet yapiyoruz ama gene de istemiyorlar ,cevap ayni "sorumluluk cok kabul edemeyiz"yatili bile teklif ediyoruz elbet sigortali ve daha yuksek ucrete.ama yok.turk kadin bu tip is istemiyor calismiyor.

evet çocuk bakıcısı veya temizlik personeli bulmak çok daha kolay. Hasta ve yaşlı bakımı zor bir konu. Herkesin yapabileceği bir şey değil. Sorumluluğu fazla. bir kere güçlü kuvvetli ve genç olmak lazım. Bu sorumluluğu alabilecek nitelikte insan için de cazip olmuyor aç değilim açıkta değilim değmez diyor. Genç bir kadın gençliğini hasta bakımıyla geçirmek istemiyor. Nitelik gerektirmeyen işlerde de aynı parayı kazanabilecekken neden kendini hırpalasın.
Bence annenizi yabancı konusuna ikna etmeye çalışın. Türkmen bir kadın için bizden aldığı para çok kıymetli. Bayağı da muhtaçlar o sebeple daha iyi çalışıyorlar.

o kadar caresizim ki ;

ben yurtdisinda yasiyorum, yasli annem turkiye de tek basina yasiyor baska kardesim veya yakin akrabamiz bile yok,aklim fikrim onda ,uzuluyorum kahroluyorum, yollar acilsa veyaa sagligi biraz yolculuga uygun hale gelse ,annemi getirecegim ama su an mumkun degil.

annem hasta ve yasli illa bir yardimciya ihtiyaci var, gazetelere tum int sitelerine ve hatta kk ye bile ilan koydum, yok, kimse gelmiyor,

yabanci bakici istemiyor illa turk olacak,

istanbula yakin kucuk bir ilde yasiyor, komsulari merdiven silmeye gidiyor, veya gunluk 80 liraya kivi toplamaya gidiyor ama "gel anneme bak " diyorum nedense kimse kabul etmiyor,

haftada 3 gun 6 sar saatten 2000 tl verecegim yol ucretin ilaveten odeyecegim, ye,ic annemle otur cay ,kahve muhabbet diyorum, yok, yok.

soyleyin simdi bana nerde bu aciz ,issisiz diyenler nerdedir ?kimdir?
İnsanların işsizlik acizlik seviyesi 2000 tlye annenize bakmamakla mı ölçülüyor ? Ağır konuşmak istemiyorum ama demek ki 80 tlye kivi toplamak daha az sabır isteyen bir şey biraz insancıl olun bulursunuz birini

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X