issizlik de parasizlik da yalanmis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizinki iş tanımı açısından biraz daha özel, kek yapsın koluna girsin diyorsunuz bunlar çok sevimli şeyler ama sanki daha çok akrabalık ilişkisi gibi. Bu sebeple bir düşünün köyünüzden çevrenizden biraz da yardıma muhtaç temiz bir genç kız varsa teklif edebilirsiniz. Bir de sigorta bildirimini yaparsanız daha profesyonelce olur bu şekilde bağlı bir iş ilişkisi olur, hem güvenceli hem profesyonel olduğundan daha kolay bulursunuz.

5 sene once bombos eve 200 verdik.2 kadin geliyoruz dediler ok dedik ne kadar 200 verdik.
(Iki kadin gelmeleri kendi tercihleriydi biz bir tanesine 200verecektik onlar bu sekil yapip daha fazla eve gidiyorlarmis ) iyi dedik siz bilirsiniz.

Geldiğimizde eve her yer hala toz içindeydi. Tekrar yaptik temizligi. Sirketten tutmustuk birde
Klozete atmislar sungerleri tikanmis onunla ugrastik.🤢 Birde deterjan aldirmislardi neredeyse 80 tl ye yakin. Hepsini alip gitmisler bezler dahil.
Biz şok. Tabii cok fazla isimiz oldugundan nasil pesine dusmedim.
Simdi olsa kesin düşerdim
Hayatımda yedgim agir kaziklardandir.🤦🏻‍♀️
Sans iste,bazen insan boyle garip tiplere denk geliyor. Ben simdiki evime 6,5 yil once tasindim,insaat temizligi yaptiracaktim 650 lira istemislerdi. Uzerine de malzeme alinacak. Baska biriyle anlastik sonra daha uyguna gelmisti. Ev temizligi problem is,cok ayrintisi var,perde kornislerine kadar sildiren tanidigim var yahu insaf artik o kadar da degil diye dusunuyorum o yuzden de kaziklanirim tabi. Bak o sildiren arkadasim asla kaziklanmaz,o kaziklar hatta 😂

Sans iste,bazen insan boyle garip tiplere denk geliyor. Ben simdiki evime 6,5 yil once tasindim,insaat temizligi yaptiracaktim 650 lira istemislerdi. Uzerine de malzeme alinacak. Baska biriyle anlastik sonra daha uyguna gelmisti. Ev temizligi problem is,cok ayrintisi var,perde kornislerine kadar sildiren tanidigim var yahu insaf artik o kadar da degil diye dusunuyorum o yuzden de kaziklanirim tabi. Bak o sildiren arkadasim asla kaziklanmaz,o kaziklar hatta 😂
Valla bizim ev normal kirlilikte toz kirlisi evdi. Eve geldim kapiya dokundum resmen griye döndü parmagim. Dedik hadi temizleyelim aglamanin caresi yok napalim. Gittik banyoya banyo tam takır.
Kapiyi silmeyen kornise dokunmamistit bile. Sifonu cektik Allahım gitmiyor geri tepiyor ne oldu bilmem ne derken mecbur elimizi soktuk poset giyip sunger ve bez cikti.

Insaat pisligi olsa girip oylece cikarlardi evden büyük ihtimal😅
Bizde de ne guven sirketten geldiler ya ertesi gun gidiyoruz kontrole anahtari komsuya biraktirip ev bos zaten kilitl degistircez diye 😅

Ben kaziklanirim bu tarz konularda genelde çünkü sark kurnazi cok. Bende hak yemeyim diye yok diyemem. O sebeple tutmuyorum hic.
O arkadasina cok imrenmedim desem yalan olur 😀
Nasil beceriyorlar bunu bilmiyorum. 😀

annem kendi bakimini yapabiliyor oyle yatalak degil,bizde oncelik anneme yarenlik etmesi ,arkadas olmasi,cay ic kahve ic kisaca, ama elbet yemek yap sofrayi hazirla ,yatagini topla da var.
ama olmuyor iste..
laale ye de cevap vereyim,
elbette cok firmayla ,sirketle konustuk ama olmuyor, turk hanim bu tip isi kabul etmiyor.
Çok şaşkınım gerçekten.
Çok şükür bizim karşımıza hep iyi insanlar çıkmış demek ki.

o kadar caresizim ki ;

ben yurtdisinda yasiyorum, yasli annem turkiye de tek basina yasiyor baska kardesim veya yakin akrabamiz bile yok,aklim fikrim onda ,uzuluyorum kahroluyorum, yollar acilsa veyaa sagligi biraz yolculuga uygun hale gelse ,annemi getirecegim ama su an mumkun degil.

annem hasta ve yasli illa bir yardimciya ihtiyaci var, gazetelere tum int sitelerine ve hatta kk ye bile ilan koydum, yok, kimse gelmiyor,

yabanci bakici istemiyor illa turk olacak,

istanbula yakin kucuk bir ilde yasiyor, komsulari merdiven silmeye gidiyor, veya gunluk 80 liraya kivi toplamaya gidiyor ama "gel anneme bak " diyorum nedense kimse kabul etmiyor,

haftada 3 gun 6 sar saatten 2000 tl verecegim yol ucretin ilaveten odeyecegim, ye,ic annemle otur cay ,kahve muhabbet diyorum, yok, yok.

soyleyin simdi bana nerde bu aciz ,issisiz diyenler nerdedir ?kimdir?
anneniz için çok üzüldüm öncelikle,umarım rahatlar en yakın zamanda...

ancak şu konuda size katılmıyorum, çünkü inanın insanla uğraşmak hele ki bebek ve yaşlı grubuyla uğraşmak çok zordur... herkesin gözü kesmez yani, o yüzden anlayabiliyorum kabul etmeyen o insanları maalesef...

annem kendi bakimini yapabiliyor oyle yatalak degil,bizde oncelik anneme yarenlik etmesi ,arkadas olmasi,cay ic kahve ic kisaca, ama elbet yemek yap sofrayi hazirla ,yatagini topla da var.
ama olmuyor iste..
laale ye de cevap vereyim,
elbette cok firmayla ,sirketle konustuk ama olmuyor, turk hanim bu tip isi kabul etmiyor.
Bilirim, etmiyorlar.
Bu konuda ben de çok sıkıntı yaşadım, yatılı ya da yabancı uyrukluyla apayrı yaşadım.
Arkadaşlarım ya da akrabalarımız da öyle, Allah düşürmesin onlara, öyle diyeyim.
Elbet insanın iyisi kötüsü mevcut ama ayda 12 gün için bu ücrete yapılacak iş, hak bence.
Her gün temizlik yapılmayacak, haftada 1 temizlik, her geldiğinde yemek ev toparlama ve arkadaşlık etme, güzel iş gerçekten.

Yakın mahallede oturan birilerine haber saldınız mı, çocuk okutan ya da evine ek gelir sağlamak isteyen kadınlar olabilir.

Siz öncelikle bu kibiribizi bir bırakın. Neden insan bulamadığınız yazdığınız her mesajda anlaşılıyor. Söylediğiniz işler ile vereceğiniz para birbirini tutmuyor, bu parayı kabul eden enayidir yani. İş çok yapan yok deyipte kendinize enayi aramayın, hadsizlik oluyor.
Pardon da haftada 3 gün olduğunun farkında mısınız?
Her gün değil, 6 gün değil, 3 gün...

Pardon da haftada 3 gün olduğunun farkında mısınız?
Her gün değil, 6 gün değil, 3 gün...
ama isin sorumlulugunun da farkinda misin? 80 yasinda kadinla 3 gun evde bas basa. ayagi kayip dusse basina bir sey gelse suclusun, kisisel bakimina yardim etmen gerekir, yedigine ictigine dikkat etmen gerekir. 80 yasinda insana bakmak icin de max 40 yasinda olmasi lazim insanin ki gucu yerinde olsun. genc yasta kimse girmez bu topa. haftanin 6 gunu normal is gucu gerektiren bir iste calisip asgari ucret almak bu isten 2000 almaktan iyi geliyor kulaga.

2000 liraya kimsenin banyoda sırtını ovalayamam. Az bence.
Öyle bir şey yok diyor konu sahibi, hasta bakımı değil iş tanımı.
Kendi işini halleden bir annem var ama evi çekip çevirme, işleri düzenleme ve yanına sohbet.

Kaldı ki eşimin dedesinin 4 senedir yatılı bakıcısı var, bir gün bile sırtını yıkadığını ya da kişisel temizlik yaptığınız görmedik.
Yaşlı ya da hasta bakımı ayrı, yatılı yardımcı ayrı tanımlamadır.

valla ben de bilemedim, hatta o ilk gelen bayan "cook sikildim sikintidan patladim" deyip isi birakan hanimin kocadan ayrilmis, kocaya birakmis oglu da vardi, ona dedik ki "yazin oglunu da al gel bizde kalin isterseniz ikiniz de evimiz bahceli havuzlu, cocuk havuza girsin yazi gecirsin eglensin " dedik olmadi , ben de bilmiyorum, annem dunya tatlisi bir hanim kulaklari duymuyor tek istedigi ona biri kahve getirsin kek yapsin, koluna girsin, banyoda arkasini sabunlasin...is de zor degil ,hani siyasetciler diyor ya turkiye de" is cok, begenmiyorlar" evet haklilar valla.
Bu kafadaki insanlar annesine bakmıyor bakıcı tutuyor ayıp ayıp da der o konuda da haklılar mı?

Ayrıca hangi ülkede yaşıyorsunuz yaz dönemi uçuşlar açıkken alsaydınız annenizi yanınıza da güzelce baksaydınız. İnsanların iş beğenmeme lüksü yok gibi bu ne üstenci tavır yahu. Yurtdışında yaşayıp cebine üç kuruş dolar giren sizin zihniyetindeki insanların da bi ağzımıza vurmadığı kaldı siyasetçiler haklıymış pes artık 🤦🏻‍♀️

Burada bazen gidecek yerim yok.
Çocuklarım küçük bıraksam ise girsem bakıcı parasından ne ile geçineceğim.
Dayak yiyorum ama kocama katlanmak zorundayım diyen kadınlar okuyoruz.
Bu iş tam onlara göre.

Hem kalacak yer.
Hem derttaş, yoldas bir büyük.
Hem sevap kazanacaksın hem para.
Keşke o arkadaşlar degerlendirselerdi bu işi.

ama isin sorumlulugunun da farkinda misin? 80 yasinda kadinla 3 gun evde bas basa. ayagi kayip dusse basina bir sey gelse suclusun, kisisel bakimina yardim etmen gerekir, yedigine ictigine dikkat etmen gerekir. 80 yasinda insana bakmak icin de max 40 yasinda olmasi lazim insanin ki gucu yerinde olsun. genc yasta kimse girmez bu topa. haftanin 6 gunu normal is gucu gerektiren bir iste calisip asgari ucret almak bu isten 2000 almaktan iyi geliyor kulaga.
Ben öyle düşünmüyorum, hasta var hasta var.
Konu sahibi kendi öz bakımını yapabildiğini söylemiş, yani yaşlı bakımından ziyade ev yardımcısı aradığı şey.
Az önceki yorumda söyledim, eşimin dedesi 80 küsür yaşında, evet hasta ama çok dinç, alışverişini de kendi yapar, gezer tozar.
Yaşlı deyince oluşan algımız farklı olabiliyor.
Zaten o durumda olsa idi haftada 3 değil, sürekli olarak ayrıca hasta bakımı uzmanlığı olan yani acil durumda müdahale edebilecek birini arardı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X