issizlik de parasizlik da yalanmis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle bir şey yok diyor konu sahibi, hasta bakımı değil iş tanımı.
Kendi işini halleden bir annem var ama evi çekip çevirme, işleri düzenleme ve yanına sohbet.

Kaldı ki eşimin dedesinin 4 senedir yatılı bakıcısı var, bir gün bile sırtını yıkadığını ya da kişisel temizlik yaptığınız görmedik.
Yaşlı ya da hasta bakımı ayrı, yatılı yardımcı ayrı tanımlamadır.
... ben de bilmiyorum, annem dunya tatlisi bir hanim kulaklari duymuyor tek istedigi ona biri kahve getirsin kek yapsin, koluna girsin, banyoda arkasini sabunlasin...is de zor degil ,hani siyasetciler diyor ya turkiye de" is cok, begenmiyorlar" evet haklilar valla.
Yooo gayet istiyor, bakın alıntıya. Zaten yaşlı kadının kişisel bakım ihtiyacı olur.

Ev temizligi ince is,tuvaleti banyosu,once supurulecek sonra silinecek falan. Begenilmeme ihtimali de var :KK66: bizim burda 8 saati 220 lira ev temizliginin. Yemegi haric tabi.

evet ama işte ücretinden dolayı onu tercih ediyor kadın. sizin orda daha da pahalıymış. 250 alanı da duydum ev büyükse falan.

valla ben de bilemedim, hatta o ilk gelen bayan "cook sikildim sikintidan patladim" deyip isi birakan hanimin kocadan ayrilmis, kocaya birakmis oglu da vardi, ona dedik ki "yazin oglunu da al gel bizde kalin isterseniz ikiniz de evimiz bahceli havuzlu, cocuk havuza girsin yazi gecirsin eglensin " dedik olmadi , ben de bilmiyorum, annem dunya tatlisi bir hanim kulaklari duymuyor tek istedigi ona biri kahve getirsin kek yapsin, koluna girsin, banyoda arkasini sabunlasin...is de zor degil ,hani siyasetciler diyor ya turkiye de" is cok, begenmiyorlar" evet haklilar valla.

O zaman dönün güzelim ülkeye hem calisin, hem annenize bakin. Gül gibi bahceli havuzlu evde yasayin diyecegim ama o zaman klasik bahaneler gelecek.

evet ama işte ücretinden dolayı onu tercih ediyor kadın. sizin orda daha da pahalıymış. 250 alanı da duydum ev büyükse falan.
Elbette,evin buyuklugune gore fiyat veriyorlar. Benim evim kucuk o yuzden minimum fiyat. Ben artik sigortasiz kimseyi de cagirmiyorum sadece sirketten cagiriyorum,hes koduyla falan. Bir de sigorta olayini dusunmeme gerek kalmiyor. O da emeginin karsiligini almali tabi.

Burada bazen gidecek yerim yok.
Çocuklarım küçük bıraksam ise girsem bakıcı parasından ne ile geçineceğim.
Dayak yiyorum ama kocama katlanmak zorundayım diyen kadınlar okuyoruz.
Bu iş tam onlara göre.

Hem kalacak yer.
Hem derttaş, yoldas bir büyük.
Hem sevap kazanacaksın hem para.
Keşke o arkadaşlar degerlendirselerdi bu işi.
80 yaşındaki kadının kafası çocuk sesi çekmez ki onlara uygun olsun. Her yaşlı da aman çocuk aman düşkün kadın da demez ki demek zorunda da değil. Konu sahibi de kabul etmez bunu zaten kimse etmez biraz fazla duygusal bir yaklaşım olmuş.

Bizimki resmi yonetim oldugundan sigorta yapiliyor, bir de kapicimiz merdiven silinecegi gun veya bir onceki gun supuruyor her yeri, sirketlere kucuk is geldi o yuzden ilgilenmediler yoksa ben yoneticiyken cok arastirmistim. Hatta bir ara dedik ki bahce bakimini da verelim ayni kisiye ucret asgari olsun ,sigorta yapalim yine. Onu da begendiremedik. Kapici dairemiz olmadigindan o hizmeti de baskasindan aliyoruz adam gelip supuruyor,copleri topluyor ama silmeye vakti kalmiyor cunku gunde 5 yere gidiyormus,para basiyor adam.

Ama tabii issizligin sebebi bunlar degil. Konu sahibi burada yasamadan burayi analiz etmeye calisiyor o ayri bir konu.
Bakın aylık 10 tam günün altında çalışmalarda işverenin ödediği primde işçinin emeklilik ve genel sağlık sigortası primi yoktur, sadece iş kazası için prim öder işçi bunlardan yararlanmak istiyorsa bunu kendi ödemesi gerekir, bu açıdan baktığınızda kişinin en azından asgari ücret ve bu pirimlerin karşılığı bedeli kazanabilmesi için sizin site gibi bir sürü yer bulması , bir sürü insanla muhattap olması gerekiyor, yani imkansız gibi birşey. Kaldı ki sizin 100 TL dediğiniz paradan dediğim bedelleri düşünce 80 TL anca kalıyor. Bu yüzden insanlar en azından sigortam olsun diyerek asgari ücret bile olsa daha kurumsal ve sigortası olan işleri tercih ediyorlar, yani sizin sitenin temizlik işinin bulunanamasının iş beğenmemekle ilgisi yok, kaldı ki bir sitenin temizlik, çöp ve bahçe işlerinin yapılması işinin tanımı apartman görevlisidir onlarda bizim ülkemizde ücreti işin ağır olması ve insanlarla sürekli muhattap ve emir altında olmasını gerektirmesi nedeniyle asgari ücret, oturulacak ev ve evin su giderinin karşılanmasıdır, buna bazı siteler, elektrik ve yakıt giderinide ekliyorlar. Bunların altında bir bedelde kimseyi bulamamanız normal.

Yukarda bir yorumunda yaziyor "arkasini sabunlanmasini istedigini.
Öyle ya da böyle, ben konu sahibini bu konuda haklı görüyorum çünkü başım çok yandı bakıcı konusunda, bakıcı da değil ev yardımcısıydı aradığım.

Hadi burada yaşlı sorumluluğu deniyor, benimki neydi?
Ev çalışanları istiyor ki evde kimse olmasın, biz işimizi bitirip yan gelip yatalım.
Şahane insanlarla da çalıştım, aynı kefeye kimseyi koyamam ama ben 3 sene önce haftada 4 gün, bir günü temizlik olmak üzere yanımda çocuklarla duracak 1800 2000 tl ye kimseyi bulamadım.
Gelen kaçtı, şirketler defalarca yeni eleman yolladı, kendi aldıklarımın farklı talepleri oldu.
Gerçekten çalışan konusunda müthiş insanım, ona iş söyleyemediğim için kendim yapardım ama durum buydu.
1 değil 3 değil 5 değil.
Ve sadece benim yaşadığım sorun da değil, arkadaşlarım, akrabalarım belki sene içerisinde 7 8 çalışan değiştirdiler.

O sebeple konu sahibini haklı görüyorum, ayda 5 bin ücret verse ve yatılı alsa, yine kaçacak çok iyi biliyorum.

maası yukselt. sigorta yap. bulunur bırılerı.
benım ülkeme laf atacağına. ordakı hayatını bırak gel siz bakın kadıncagaza. konun bakıcı degılde algı yaratmak gıbı geldı bana 😡

Öyle ya da böyle, ben konu sahibini bu konuda haklı görüyorum çünkü başım çok yandı bakıcı konusunda, bakıcı da değil ev yardımcısıydı aradığım.

Ev çalışanları istiyor ki evde kimse olmasın, biz işimizi bitirip yan gelip yatalım.
Şahane insanlarla da çalıştım, aynı kefeye kimseyi koyamam ama ben 3 sene önce haftada 4 gün, bir günü temizlik olmak üzere yanımda çocuklarla duracak 1800 2000 tl ye kimseyi bulamadım.
Gelen kaçtı, şirketler defalarca yeni eleman yolladı, kendi aldıklarımın farklı talepleri oldu.
Gerçekten çalışan konusunda müthiş insanım, ona iş söyleyemediğim için kendim yapardım ama durum buydu.
1 değil 3 değil 5 değil.
Ve sadece benim yaşadığım sorun da değil, arkadaşlarım, akrabalarım belki sene içerisinde 7 8 çalışan değiştirdiler.

O sebeple konu sahibini haklı görüyorum, ayda 5 bin ücret verse ve yatılı alsa, yine kaçacak çok iyi biliyorum.

Olabilir ama bu "türk kadini" sorunu degil konu sahibinin iddia ettigi gibi. Mesela Almanyada iyi bir yardimci bulana kadar da baya sıkıntı cekiyorsunuz. Zaten öyle ilandan felan bulunan kisilerde 80% den birsey cikmiyor. Isini hakki ile yapani bulmak bu devirde her yerde zor.

Bakın aylık 10 tam günün altında çalışmalarda işverenin ödediği primde işçinin emeklilik ve genel sağlık sigortası primi yoktur, sadece iş kazası için prim öder işçi bunlardan yararlanmak istiyorsa bunu kendi ödemesi gerekir, bu açıdan baktığınızda kişinin en azından asgari ücret ve bu pirimlerin karşılığı bedeli kazanbilmesi için sizin site gibi bir sürü yer bulması , bir sürü insanla muhattap olması gerekiyor, yani imkansız gibi birşey. Kaldı ki sizin 100 TL dediğiniz paradan dediğim bedelleri düşünce 80 TL anca kalıyor. Bu yüzden insanlar en azından sigortam olsun diyerek asgari ücret bile olsa daha kurumsal ve sigortası olan işleri tercih ediyorlar, yani sizin sitenin temizlik işinin bulunanamasının iş beğenmemekle ilgisi yok, kaldı ki bir sitenin temizlik, çöp ve bahçe işlerinin yapılması işinin tanımı apartman görevlisidir onlarda bizim ülkemizde ücreti işin ağır olması ve insanlarla sürekli muhattap ve emir altında olmasını gerektirmesi nedeniyle asgari ücret, oturulacak ev ve evin su giderinin karşılanmasıdır, buna bazı siteler, elektrik ve yakıt giderinide ekliyorlar. Bunların altında bir bedelde kimseyi bulamamanız normal.
Zaten gelen kisiler bir cok yere gidiyor,ben sanirim net anlatamadim,bulundugum sehirde bu tarz hizmet calisani cok var, merdiveni silen elbette sadece bize gelmiyor,ayni gun pek cok yere gidiyorlar,kapicilik da ayni sekilde,bahcivanlik da. Hatta yilin 6 ayinda havuz icin de ayri bir kisi geliyor. Benim bildigim sigortasiz calistirilmasi zaten yasak,adam gidip sikayet etse bizim basimiz agriyacak,ev temizliklerinde bile durum bu. Disaridan kapicilik hizmeti hic duymadiysaniz olabilir,bilmiyorsunuzdur,her kapicinin dairesi olamiyor ve bir cok apartmana siteye gidiyorlar bu sekilde sagliyorlar gecimlerini.

1 değil 3 değil 5 değil.

Bizim ülkemizde yaşlı bakımı olsun çocuk bakımı olsun profesyonelleşmedi hala bu konuda haklısınız zor tabiki . Ama zaten bu işler 1800 2000 e yapılacak işler değiller malesef, çok zor işler. Siz haftada 4 gün daha ne diye düşünüyorsunuz ama öyle değil demek ki insanlar aynı maaşa 6 gün çalışmayı tercih ettiklerine göre. Hem sorumluluk hem sürekli gözetleyen gözler,kimse böyle bir ortamda çalışmak istemez. İnsanlar kendi anne babalarına, çocuklarına bakarken bile zorlanıyorlarken 1800 liraya güle oynaya bu işi yapmalarını beklemek mantıklı değil yani herkes haklı kendi açısından.

Issiz olan bir insanin isi begenmeme luksu neden yok anlayamadim. O sorumlulugun altina girmek istemeyebilir. Agir gelebilir, daha iyi, gecinebilecegi bir is arayabilir. Uc gun 2000 iyi ama sigortasi yok. Bu donemde sigorta demek yasam guvencesi demek! Belki sigortali is ariyorlar? Haklaro degil mi? Ne var bunda? Uzaktan davulun sesi hos gelir hanimefendi.
Niye size yazanlara cevap yazmiyorsunuz niye yurtdisindasiniz? Gelin annenizin yanina girla is var nasil olsa burada biz TURK kadinlari is begenmiyoruz ya hani(!) en az 4 yorumunuzda ‘turk hanimlar is yapmiyor begenmiyor demissiniz!!! Ne kadar ayip!!

Bu arada ben eleman arayanlara bakiyorum surekli,abuksubuk paralara eleman arayanlar var. Bazen arayip kufredesim geliyor ya. Konuyu okuyunca o geldi aklima
Mesela bakin suna,hangi beyinsiz gider simdi akil var mantik var.

Eklentiler

• 73B001B6-B5F0-454B-8B1A-043EAD6258E2.webp
    73B001B6-B5F0-454B-8B1A-043EAD6258E2.webp
    24,6 KB · Görüntüleme: 146
Ben size katılıyorum. İnsanlar istiyor ki oturayım param öyle gelsin.issizlik çok ama iş yapmak isteyen de yok. Ve işin ilginç yanı inanılmaz bir alışveriş furyası var. Birşey alırken biz kırk kez düşünürüz bakıyorum cevremdekiler lüzumlu lüzumsuz internet alışverişi delisi olmuş çıkmış. Ha sanılmasın ki insanların parası var. Para yok. Herkes borç harç içinde milletin maaşının iki üç katı kredi kartı borcu var ama düşünmeden alıyorlar. Çalışmak istemiyor insanlar. Size hak veriyorum. Zor bulursunuz birini de. Ama mutlaka sigorta yaptırın çok zor değil zaten.

Öyle bir şey yok diyor konu sahibi, hasta bakımı değil iş tanımı.
Kendi işini halleden bir annem var ama evi çekip çevirme, işleri düzenleme ve yanına sohbet.

Kaldı ki eşimin dedesinin 4 senedir yatılı bakıcısı var, bir gün bile sırtını yıkadığını ya da kişisel temizlik yaptığınız görmedik.
Yaşlı ya da hasta bakımı ayrı, yatılı yardımcı ayrı tanımlamadır.
Iste ayri ama burda konu sahibi karistirmis tanimlari

'annem dunya tatlisi bir hanim kulaklari duymuyor tek istedigi ona biri kahve getirsin kek yapsin, koluna girsin, banyoda arkasini sabunlasin...is de zor degil ,hani siyasetciler diyor ya turkiye de" is cok, begenmiyorlar" evet haklilar valla.

Bak yazmış iste arkasını sabunlasin diye. Okumadin sanırım canim.
Belirsiz tanimsiz bir isi kimse istemez hele konu insan yukuyse.
Allah kimseyi düşürmesin herkese yardimci olsun inşallah ama böyle belirsiz is olmaz.

o kadar caresizim ki ;

ben yurtdisinda yasiyorum, yasli annem turkiye de tek basina yasiyor baska kardesim veya yakin akrabamiz bile yok,aklim fikrim onda ,uzuluyorum kahroluyorum, yollar acilsa veyaa sagligi biraz yolculuga uygun hale gelse ,annemi getirecegim ama su an mumkun degil.

annem hasta ve yasli illa bir yardimciya ihtiyaci var, gazetelere tum int sitelerine ve hatta kk ye bile ilan koydum, yok, kimse gelmiyor,

yabanci bakici istemiyor illa turk olacak,

istanbula yakin kucuk bir ilde yasiyor, komsulari merdiven silmeye gidiyor, veya gunluk 80 liraya kivi toplamaya gidiyor ama "gel anneme bak " diyorum nedense kimse kabul etmiyor,

haftada 3 gun 6 sar saatten 2000 tl verecegim yol ucretin ilaveten odeyecegim, ye,ic annemle otur cay ,kahve muhabbet diyorum, yok, yok.

soyleyin simdi bana nerde bu aciz ,issisiz diyenler nerdedir ?kimdir?
Bir kere 80 liraya kiwi toplamakla 80 yaşındaki kadına bakmanın riski bir değil.
Bir durum olsa Allah korusun zan altındasın. Ayrıca 80 yaşındaki kadının bakımı o kadar basit değildir. Ayrıca millet 2 gün daha çalışırım 2300 alırım ayrıca sigortam da yapılır diye bakıp tabi ki gelmez. Sizin en az 3000 yapmanız lazım ki bakıcı bulabilesiniz.

Ayrıca ben şunu anlamıyorum. Yurt dışında yaşayıp nerede işsizler demek de bana garip geliyor. Yurt dışında bağlantıları olan bir arkadaşım vardı. Yurt dışında en alt kademe iş ilanları bile aylarca açık kaliyormus. Öyle hop diye işci bulunmuyormuş. Herkes her işi beğenmiyormuş. (Almanya bahsettiğim yer) Hele hakkını aldığın ve paranın alım gücünün yüksek olduğu yerlerde bile böyleymiş.

Turkiyede alım gücü diplerde. Eğer ev gecindirecekse 2000 tl neyine yetecek? Üstelik sigorta yok bir şey yok.
Kabul etmemekte çok haklılar.
Bence Türkiye'de yasam koşullarını biraz araştırıp öyle fikir beyan etmek lazım. Uzaktan davulun sesi hoş gelir. Yakınlaşıp öyle davulun sesine bakmak lazım.

1 değil 3 değil 5 değil.

Çünkü insan bakımı zor. O yüzden kaçıyorlar. Çok sabır istiyor herkeste de o sabır yok. Bakın mesela marketlere bim vs gibi ne kadar zor şartlarda çalışıyor insanlar. Küçücük kizlar kocaman kolileri taşıyor. Yinede bebek ya da hasta bakmaktansa bu işi tercih ediyorlar. Eğer calismaktan kaçsa bu işi yapmazlar. Bakın en basit örnek banyoda sırtını keseledi ayağı kaydı teyzenin düştü ne olacak. Tüm sorumlu bakıcı olacak. Kenan ışık yaşlı değildi ama oda düşüp beyin kanaması geçirmedi mi ? Olacağı varsa oluyor. Annem dedemi yemek yedirirken yutamadığı için kaç kez çorba boğazında kaldı odumuz koptu bogulacak diye. Bizde vaktiyle bulamadık bakıcı ama kimseye kızmaya hakkımız yok bu yüzden. Ben konu sahibine hiç hak veremiyorum hem kendisi annesini tek başına birakip başka ülkeye kaçmış hem oradan atıp tutuyor. Madem işsizlik yok ülke süper niye kaçmış .Kendisi gelip baksın o zaman yazın gayet acikti uçuşlar. Su an kapalimi bilmiyorum belki istese yine gelir yollar turist kaynıyor. Bir şekilde geliniyor demekki.

Ben size katılıyorum. İnsanlar istiyor ki oturayım param öyle gelsin.issizlik çok ama iş yapmak isteyen de yok. Ve işin ilginç yanı inanılmaz bir alışveriş furyası var. Birşey alırken biz kırk kez düşünürüz bakıyorum cevremdekiler lüzumlu lüzumsuz internet alışverişi delisi olmuş çıkmış. Ha sanılmasın ki insanların parası var. Para yok. Herkes borç harç içinde milletin maaşının iki üç katı kredi kartı borcu var ama düşünmeden alıyorlar. Çalışmak istemiyor insanlar. Size hak veriyorum. Zor bulursunuz birini de. Ama mutlaka sigorta yaptırın çok zor değil zaten.
Dusunmeden mi aliyorlar😅
don bile olmus kac para, et olmus kac para , peynir peynir hele her sabah yenen sey kac para, yumurta , her yemegin olmazsa olmazi yag kac para tabii kredi kartina yuklencek millet.

Asgari ücret açlık sınırının altındayken neyi savunduğunuzu anlamiyorum. :oha::KK64:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X