issizlik de parasizlik da yalanmis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pardon da haftada 3 gün olduğunun farkında mısınız?
Her gün değil, 6 gün değil, 3 gün...
Hanımefendi, biz buradan bakımı yapılacak hanımın durumunu çok kısıtlı şekilde aktaran kızının bilgilerine dayanarak söylüyoruz.Pamuk gibi olan 80 yaşındaki anne yanında çalışana karşı huysuz olabilir, bu hanımefendinin ne tür hastalıkları var, Demans başlangıcı vs türünden rahatsızlık var mı bilinmiyor.
Konu sahibesi diyorki öncelik yarenlik etmesi ee ikincil olarak görevleri neler, sadece yatağı toplamak mı? Bu hafifletilmiş bir ifade bunu anlayın, bir bakmışsınız havuzu temizliyorsunız, yani temizlikçi bakıcı çakalda iş veren değil mi? Kimsenin bu işe talip olmamasında bir bit yeniği var, söyleyeyim.

Bu arada ben eleman arayanlara bakiyorum surekli,abuksubuk paralara eleman arayanlar var. Bazen arayip kufredesim geliyor ya. Konuyu okuyunca o geldi aklima
Mesela bakin suna,hangi beyinsiz gider simdi akil var mantik var.
Otur kendin oyna 200 tl cebine kalsin. Sadaka veriyor sanki 😅

Sizin mantığınıza göre paraya ihtiyacı olan bir insan “her işi” yapabilmeli o zaman. Böyle bir şey olabilir mi?

İnsanlara da böyle üstten üstten konuşuyorsanız, burda yaptığınız gibi baştan kişisel bakımdan bahsetmeyip sonra araya bir öyle bir böyle Farklı sorumluluklar sıkıştırıyorsanız, istediğiniz zaten zor bir işken kimsenin yanaşmaması normal.

Zaten ülkede maaşların düşük olmasının sebebi sizin gibi düşünüp insanlara verdikleri para karşılığında her şeyi yaptırabileceğini düşünenler. İş tanımı yok, kesin bir mesai saati yok, işçi işveren ilişkisi net değil. Sonra insanlar neden iş beğenmiyor?

iyi niyetle yazan herkese tesekkur ederim,

soyle bir toplu aciklik getireyim,

isin icinde art niyet falan ,yok hele hele az yukarda soylenilen oyle havuz bakimi vs hic hic yok, ev havuzlu guvelikli bekcili sitede bu bahce,havuz vs isler zaten gorevlilerce yapiliyor, anneme kalan bahcede cay icmek sadece , ot yolmak, cicek budamak vs bile yok.

is icinde ne var, ne bekliyoruz?
anneme gunluk islerinde yardimci olacak, yemek yapacak, alisveris yapacak, yatagi toplanacak evet banyoda sirti sabunlanacak, yatalak degil wc bakimi yok.
kahvesi ,cayi eline gelecek..
hafatada uc gun ornegin sabah 9 da gelecek 15 de gidecek, her gun sil,supur olmaz ayda bir elektrik supurgesi yapsa yeter, cam, kapi zaten ayrica ayda bir rutin kadini geliyor.bize ev arkadasi gibi dusunun arkadas lazim, uzun kahvaltilar edecek kitap okuyacak, tv izleyecek biri.

kesinlikle sigorta yapiyorum, yapmam dememdim her mesajimda yaparim dedigim hallde bir suclama bir saldirganlik..
sakin olun hanimlar...

kimse kimsenin durumunu bilmeden saldirmasin ozel konumlara girmeye "kalk gel bak annene" gibi yazmaya gerek yok.
cvp da vermem zaten.

sikintimi,dilegimi, arayisimi belirttim sadece..

fikri olup yazanlara, talip olup yardimci olmaya calisanlara cok tesekkur ederim kizlar iyi ki varsiniz.
tesekkur ederim hepinize.

Serbest piyasa var. İşveren işçiyi beğenmeyebilir, işçi de işi. O halde ücreti kabul eden kişi bulana kadar yükselteceksiniz. İşi beğenmese ücreti beğenen bulunur, 3 kuruşa 5 köfte olmuyor. İş tanımı, ücreti, tatili belli olur. Öyle anneme yarenlik yapsın haa bir de sırtını ovalasın iş tanımı değildir. Temizliğe ayrı eleman var mı, yemeği kim yapacak, toz alacak mı gelen kişi...

isin icinde art niyet falan ,yok hele hele az yukarda soylenilen oyle havuz bakimi vs hic hic yok, ev havuzlu guvelikli bekcili sitede bu bahce,havuz vs isler zaten gorevlilerce yapiliyor, anneme kalan bahcede cay icmek sadece , ot yolmak, cicek budamak vs bile yok.

anneme gunluk islerinde yardimci olacak, yemek yapacak, alisveris yapacak, yatagi toplanacak evet banyoda sirti sabunlanacak, yatalak degil wc bakimi yok.
hafatada uc gun ornegin sabah 9 da gelecek 15 de gidecek, her gun sil,supur olmaz ayda bir elektrik supurgesi yapsa yeter, cam, kapi zaten ayrica ayda bir rutin kadini geliyor.bize ev arkadasi gibi dusunun arkadas lazim, uzun kahvaltilar edecek kitap okuyacak, tv izleyecek biri.

kesinlikle sigorta yapiyorum, yapmam dememdim her mesajimda yaparim dedigim hallde bir suclama bir saldirganlik..
sakin olun hanimlar...

kimse kimsenin durumunu bilmeden saldirmasin ozel konumlara girmeye "kalk gel bak annene" gibi yazmaya gerek yok.
cvp da vermem zaten.

fikri olup yazanlara, talip olup yardimci olmaya calisanlara cok tesekkur ederim kizlar iyi ki varsiniz.

E siz Türk kadınlarına laf söyler Türkiye de işsizlik parasızlık yok yalan derseniz insanlarda size haklı olarak niye gittiniz o zaman diye sorar kusura bakmayin

sakin olun hanimlar...

cvp da vermem zaten.

sikinti,dilek,arayis belirtmediniz ki siz. bunca insanin akliyla alay ettiniz issizlik yok siyasetciler hakli diyerek. biraz cenemizi tutmayi ogrenelim bence bazi konularda. sahsen ben hicbir konuda boyle ekonomik durumlar hakkinda durum degerlendirmesi yapmam cunku insanlari anlayamam. siz de asagi yukari benimle ayni konumdasiniz. yurt disinda yasayip da turkiyedeki ekonomik durumlarla ilgili ileri geri konusamayiz. tepkiler bunun icin yoksa bize ne havuzdan bahceden sirt sabunlamadan.

80 yaşındaki kadının kafası çocuk sesi çekmez ki onlara uygun olsun. Her yaşlı da aman çocuk aman düşkün kadın da demez ki demek zorunda da değil. Konu sahibi de kabul etmez bunu zaten kimse etmez biraz fazla duygusal bir yaklaşım olmuş.

Ortada karşılıklı bir ihtiyaç varsa eğer bazı şeyler kabul edilebilir.
Hem kulakları iyi duymayan bir yaşlı için gürültü sorun olmaz.
Hem de banyosunu bile yapamıyor.
Kimsesiz.
Akşamı zor ediyordur. Zaman geçmez.
Yalnızlık yaşlılar için çok zor.
Inanın ses çekmem kimseyi istemem modunda olmuyorlar.

Tabiki karşılıklı rıza varsa iki taraf için de mutluluk..

Gecen bir videoda gurbetci olanlar (bende gurbetciyim) Türkiyedekiler icin "ne diye araba aliyorsunuz, ne diye telefon aliyorsunuz" diyordu. Yani insanlar sirf lüks yasamak istedigi icin gecinemiyormus. Disardan atip tutmak hep kolay olmustur. Sahsen kendi gözümle görmeyip tanimadigim birine annemi emanet etmem. Zaten Türkiye ye ucuslar acik. Madem durum acil gidilip gereken yapilmasi lazim. Ve umarım insanlari sigortasiz calistirmak gibi bir niyeri yoktur kimsenin
Kendine hak gördüğünü başkasına hor görüyor maalesef kimileri...

Bizim ülkemizde yaşlı bakımı olsun çocuk bakımı olsun profesyonelleşmedi hala bu konuda haklısınız zor tabiki . Ama zaten bu işler 1800 2000 e yapılacak işler değiller malesef, çok zor işler. Siz haftada 4 gün daha ne diye düşünüyorsunuz ama öyle değil demek ki insanlar aynı maaşa 6 gün çalışmayı tercih ettiklerine göre. Hem sorumluluk hem sürekli gözetleyen gözler,kimse böyle bir ortamda çalışmak istemez. İnsanlar kendi anne babalarına, çocuklarına bakarken bile zorlanıyorlarken 1800 liraya güle oynaya bu işi yapmalarını beklemek mantıklı değil yani herkes haklı kendi açısından.

Bir kere 80 liraya kiwi toplamakla 80 yaşındaki kadına bakmanın riski bir değil.
Bir durum olsa Allah korusun zan altındasın. Ayrıca 80 yaşındaki kadının bakımı o kadar basit değildir. Ayrıca millet 2 gün daha çalışırım 2300 alırım ayrıca sigortam da yapılır diye bakıp tabi ki gelmez. Sizin en az 3000 yapmanız lazım ki bakıcı bulabilesiniz.

Ayrıca ben şunu anlamıyorum. Yurt dışında yaşayıp nerede işsizler demek de bana garip geliyor. Yurt dışında bağlantıları olan bir arkadaşım vardı. Yurt dışında en alt kademe iş ilanları bile aylarca açık kaliyormus. Öyle hop diye işci bulunmuyormuş. Herkes her işi beğenmiyormuş. (Almanya bahsettiğim yer) Hele hakkını aldığın ve paranın alım gücünün yüksek olduğu yerlerde bile böyleymiş.

Turkiyede alım gücü diplerde. Eğer ev gecindirecekse 2000 tl neyine yetecek? Üstelik sigorta yok bir şey yok.
Kabul etmemekte çok haklılar.
Bence Türkiye'de yasam koşullarını biraz araştırıp öyle fikir beyan etmek lazım. Uzaktan davulun sesi hoş gelir. Yakınlaşıp öyle davulun sesine bakmak lazım.

Hanımefendi, biz buradan bakımı yapılacak hanımın durumunu çok kısıtlı şekilde aktaran kızının bilgilerine dayanarak söylüyoruz.Pamuk gibi olan 80 yaşındaki anne yanında çalışana karşı huysuz olabilir, bu hanımefendinin ne tür hastalıkları var, Demans başlangıcı vs türünden rahatsızlık var mı bilinmiyor.
Konu sahibesi diyorki öncelik yarenlik etmesi ee ikincil olarak görevleri neler, sadece yatağı toplamak mı? Bu hafifletilmiş bir ifade bunu anlayın, bir bakmışsınız havuzu temizliyorsunız, yani temizlikçi bakıcı çakalda iş veren değil mi? Kimsenin bu işe talip olmamasında bir bit yeniği var, söyleyeyim.

Ben kendi başıma geleni ve 3 sene önce verdiğim ücrete dahi çalıştamadığımı anlattım.
Yabancı uyruklulara ise 600 dolar veriyorduk zaten, şirketten çalışıyorlar anlaşma bu.
Bit yeniği falan yok, talep görmüyor yahu.
Düzenli çalışan olsa ayda 4 bin küsür lira maaştan bahsediyoruz, yarı çalışan aradığı için 2bin tl.

Konu sahibi başka ülkede olup işsizliğe değindiği için linç yemiş, e ben buradayım diyorum, yine çok daha fazla sıkıntı yaşadım ve meselenin para olmadığını da yaşayarak gördüm.

Ev işlerinde çalışan insanların bir kısmı, bunu iş olarak görmüyor, maalesef sorun bu.
İstiyor ki gün içinde çıksın gitsin, kendi bildiğini okusun, istemiyorda o gün değil başka gün yapsın yani çalışan değil de orası kendi keyfinde yaşanılan bir ev, asıl mesele hep bu.
Geç gelebilir, erken gidebilir, kimseyi işveren olarak görüp haberdar dahi etmez.

Ha işverenlerde yok mu kusur, tonlarca var.
Üç kuruş verip de kadının yediği yemeği bile çok görenler okuduk burada, yesin gelsinmiş.
Daima evde adı ne olursa olsun çalışan bulmak gerçekten zor, sınırlar çizilemiyor.

sikinti,dilek,arayis belirtmediniz ki siz. bunca insanin akliyla alay ettiniz issizlik yok siyasetciler hakli diyerek. biraz cenemizi tutmayi ogrenelim bence bazi konularda. sahsen ben hicbir konuda boyle ekonomik durumlar hakkinda durum degerlendirmesi yapmam cunku insanlari anlayamam. siz de asagi yukari benimle ayni konumdasiniz. yurt disinda yasayip da turkiyedeki ekonomik durumlarla ilgili ileri geri konusamayiz. tepkiler bunun icin yoksa bize ne havuzdan bahceden sirt sabunlamadan.

Fransada ayni is ve saatler icin cebinden asgari ücretden saysak verecek paranin üc kati en azindan cikardi. Tabi Türkiyede ekonimik durumlar ortada, sanki sorun insanlarda oldugu gibi göstermek komik ötesi. Sistem adaletsiz. Hak eden hak edeni alamiyor, ama yok millet is begenmiyormus🤦‍♀️ cevap vermesine de gerek yok, cünkü verecek cevabi yok.

o kadar caresizim ki ;

ben yurtdisinda yasiyorum, yasli annem turkiye de tek basina yasiyor baska kardesim veya yakin akrabamiz bile yok,aklim fikrim onda ,uzuluyorum kahroluyorum, yollar acilsa veyaa sagligi biraz yolculuga uygun hale gelse ,annemi getirecegim ama su an mumkun degil.

annem hasta ve yasli illa bir yardimciya ihtiyaci var, gazetelere tum int sitelerine ve hatta kk ye bile ilan koydum, yok, kimse gelmiyor,

yabanci bakici istemiyor illa turk olacak,

istanbula yakin kucuk bir ilde yasiyor, komsulari merdiven silmeye gidiyor, veya gunluk 80 liraya kivi toplamaya gidiyor ama "gel anneme bak " diyorum nedense kimse kabul etmiyor,

haftada 3 gun 6 sar saatten 2000 tl verecegim yol ucretin ilaveten odeyecegim, ye,ic annemle otur cay ,kahve muhabbet diyorum, yok, yok.

soyleyin simdi bana nerde bu aciz ,issisiz diyenler nerdedir ?kimdir?
Hangi il sizin benim etrafimda cok issiz var ama onlarda sizin anlattiklariniz gini gururlu bilmem bende gordum oyle hem fakir hem gururlulari gercekrn benimde aklim almiyor yeri geldi 4 bin maasa calistim yeri geldi kucuk bir ilde baska care kalmayinca 1800 e calistim ama yinede aklimizda bulunsun hangi il

elbette sirketlere de basvurduk ama olmadi gelen hanimin cani sikilmis patlamis sikintidan boyle dedi ayrildi.

Anneniz veya şartlarla ilgili burada anlatmadığınız bir şeyler var o zaman. Şirketler bu iş için var çünkü. "Ay çok sıkıldım, işi bırakıyorum" gibi bir şey olabilir mi? Şirket aracılığıyla oraya gelen insan ne için oraya geldiğini, ne yapması gerektiğini biliyordur zaten.

Kurduğunuz mantık da anlamsız.
Verdiğiniz para süreye göre iyi olabilir ama sonuçta yarı-zamanlı sayılır.
Bu tür işler 50-60 yaşında, emekliliği olan, "2 bin de yanıma kâr kalsın" diyen insanları geçindirir. Ama o yaştaki birisi de efor gerektiren böyle bir işi yapamaz.
Genç bir insan da o parayla geçinemez ve gider daha iyi maaşlı, tam zamanlı, en azından sigortalı bir iş arar.
İnsanlar işsiz diye önünü ardını düşünmeden, sırt sabunlamaya ellerinde lifle koşmaları gerekmiyor.

Anneniz veya şartlarla ilgili burada anlatmadığınız bir şeyler var o zaman. Şirketler bu iş için var çünkü. "Ay çok sıkıldım, işi bırakıyorum" gibi bir şey olabilir mi? Şirket aracılığıyla oraya gelen insan ne için oraya geldiğini, ne yapması gerektiğini biliyordur zaten.

Kurduğunuz mantık da anlamsız.
Verdiğiniz para süreye göre iyi olabilir ama sonuçta yarı-zamanlı sayılır.
Bu tür işler 50-60 yaşında, emekliliği olan, "2 bin de yanıma kâr kalsın" diyen insanları geçindirir. Ama o yaştaki birisi de efor gerektiren böyle bir işi yapamaz.
Genç bir insan da o parayla geçinemez ve gider daha iyi maaşlı, tam zamanlı, en azından sigortalı bir iş arar.
İnsanlar işsiz diye önünü ardını düşünmeden, sırt sabunlamaya ellerinde lifle koşmaları gerekmiyor.
Olur çilek.
3 ayrı şirketten 2 hafta dolmadan çıkıp giden çalışanlarım oldu:)
Her şeyi bilerek geliyor, iş tanımı sınırlı hatta iş tanımının yarısı dahi beklense yine de gidiyor, şirket başka bir çalışan yolluyor sana.
Sonra o da gidiyor vs vs.

sakin olun hanimlar...

cvp da vermem zaten.

Kimse 2000 liraya hem alisveris,hem ev toparlama hem yasli bakimi yapmaz. Bir yandan ev arkadasi diyorsunuz ote yandan sirt sabunlama diyorsunuz. Oyle is tanimi olmaz. Verin 4000 lira,yapin sigortayi o zaman eleman bulursunuz. Soz konusu insan var orada, hirli mi hirsiz mi nasil guveneceksiniz bir de,profesyonel sirketlerden gelenlere anca guveniyor insanlar. Sizinkisi de pek hayalperestlik olmus

Böyle işlerde şunu görüyorum, belli şeyler isteniyor haftada 3 olsun deniyor işte anlaşılıyor ediliyor; sonra 9da gelecek mesela, "Kızım 8de geliversen bugün, şu işim vardı" oluyor, akşam beş gibi çıkacak misal "Bugün 7de çıkıversen şunlar gelecekti onları bekleyiversen" oluyor, ne bileyim "Ayda süpür" oluyor "Haftalık yapıversen, bugün de geliversen"... İş tanımı yazılı sigortalı yapılmayınca, suistimal çok yaşanıyor.

Yaşlı refakati, bebek bakımı, ev temizliği-yemek vb. konularda sınırlar çiğnenmeye daha müsait, belki de ev rahatlığından kaynaklı bilemem ancak başta anlaşıldığı gibi sürenine ben pek şahit olmadım. "Yemeğini de yapıver, aynı yemeği iki gün yemez her gün yapıver, çayın yanına şununu da yapıver, banyodan sonra banyoyu da iyice bi yıkayıver, şunları da ütüleyiver boş durmamış olursun" bla bla olur gider. Burada da bakıcılık yapıp dert konusu açanları okuduk.

Önceden böyle tecrübe yaşamış olanlar, yanaşmaz, bu yüzden iş tanımının yazılı anlaşmalı, sigortalı yapılacağını söylerseniz, belki bulursunuz. 3 gün için 2000 lira da iyi.

Her geleni de almayın. Neler duyuyoruz çaresizlikten elin katillerini vicdansızlarını toplamayın eve. İyice değerlendirin güvenin sonra annenizi emanet edin

o kadar caresizim ki ;

ben yurtdisinda yasiyorum, yasli annem turkiye de tek basina yasiyor baska kardesim veya yakin akrabamiz bile yok,aklim fikrim onda ,uzuluyorum kahroluyorum, yollar acilsa veyaa sagligi biraz yolculuga uygun hale gelse ,annemi getirecegim ama su an mumkun degil.

annem hasta ve yasli illa bir yardimciya ihtiyaci var, gazetelere tum int sitelerine ve hatta kk ye bile ilan koydum, yok, kimse gelmiyor,

yabanci bakici istemiyor illa turk olacak,

istanbula yakin kucuk bir ilde yasiyor, komsulari merdiven silmeye gidiyor, veya gunluk 80 liraya kivi toplamaya gidiyor ama "gel anneme bak " diyorum nedense kimse kabul etmiyor,

haftada 3 gun 6 sar saatten 2000 tl verecegim yol ucretin ilaveten odeyecegim, ye,ic annemle otur cay ,kahve muhabbet diyorum, yok, yok.

soyleyin simdi bana nerde bu aciz ,issisiz diyenler nerdedir ?kimdir?
Aile bakanlığına ulaşmalısın

Ben kendi başıma geleni ve 3 sene önce verdiğim ücrete dahi çalıştamadığımı anlattım.
Yabancı uyruklulara ise 600 dolar veriyorduk zaten, şirketten çalışıyorlar anlaşma bu.
Bit yeniği falan yok, talep görmüyor yahu.
Düzenli çalışan olsa ayda 4 bin küsür lira maaştan bahsediyoruz, yarı çalışan aradığı için 2bin tl.

Konu sahibi başka ülkede olup işsizliğe değindiği için linç yemiş, e ben buradayım diyorum, yine çok daha fazla sıkıntı yaşadım ve meselenin para olmadığını da yaşayarak gördüm.

Ev işlerinde çalışan insanların bir kısmı, bunu iş olarak görmüyor, maalesef sorun bu.
İstiyor ki gün içinde çıksın gitsin, kendi bildiğini okusun, istemiyorda o gün değil başka gün yapsın yani çalışan değil de orası kendi keyfinde yaşanılan bir ev, asıl mesele hep bu.
Geç gelebilir, erken gidebilir, kimseyi işveren olarak görüp haberdar dahi etmez.

Ha işverenlerde yok mu kusur, tonlarca var.
Üç kuruş verip de kadının yediği yemeği bile çok görenler okuduk burada, yesin gelsinmiş.
Daima evde adı ne olursa olsun çalışan bulmak gerçekten zor, sınırlar çizilemiyor.
İşte profesyonel bir iş kolu olarak görülmüyor da ondan. Kimse görmüyor ne işveren ne çalışan. Mesleği olmayan insanların üç beş kuruşa yapacağı bir iş gibi görüyoruz en fazla. Burada bile mesleğim yok diyen kadına çocuk bak yaşlı bak önerisi geliyor. Aslında bu işler öyle eğitimsiz olacak işler değil. Aman ne var diye düşünüyoruz yada çizgiyi çekemiyoruz. 80 yaşında biriyle tanışıp kahve içmeli sohbet etmeli durumlar samimiyetten ileri gelir yoksa kimse güle oynaya yapamaz bunu. Bizim ülkede düzelmesi zor yani çoğumuz hala anne babasına kendi bakan, çocuğunu anne/kayınvalideye baktıran bir ülkeyiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X