issizlik de parasizlik da yalanmis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
valla ben de bilemedim, hatta o ilk gelen bayan "cook sikildim sikintidan patladim" deyip isi birakan hanimin kocadan ayrilmis, kocaya birakmis oglu da vardi, ona dedik ki "yazin oglunu da al gel bizde kalin isterseniz ikiniz de evimiz bahceli havuzlu, cocuk havuza girsin yazi gecirsin eglensin " dedik olmadi , ben de bilmiyorum, annem dunya tatlisi bir hanim kulaklari duymuyor tek istedigi ona biri kahve getirsin kek yapsin, koluna girsin, banyoda arkasini sabunlasin...is de zor degil ,hani siyasetciler diyor ya turkiye de" is cok, begenmiyorlar" evet haklilar valla.
siyasetçileri karıştırana kadar size hak vermiştim ama kendi konunuzu genele yaymaya çalışmanız hata.herkes iş beğenmiyor yani koca ülkede size göreee.pekiiii

kesinlikle katılıyorum. sizdeki enflasyon ile buradaki asla bir değil. gün geçtikçe temel ihtiyaçlar bile alınamaz hale geliniyor.
yarın asgari ücret açıklanacak, bildiğim kadarıyla 100 tl gibi komik bir zaman yapılacak.
ama yurtdışındakiler bizi sadece kıymet bilmez görüyor.
bir akrabamızın 3 çocuğu yurtdışında işini kurdu, kendileri de orada yaşamaya devam ediyorlar.
buraya geldiği her yaz en az 30-40 binlik altın alıyor ve dönüyor.
sonra siz neden türkiyeyi beğenmiyorsunuz diyor.
bizim almanyada şartlarımız ağır diyor.
belki 50 sene önce ilk gidenler için evet şartlar kötüydü fakat şu an, bizim yaş gruplarımız kendi ofislerini, muayenehanelerini açabiliyor. demek ki şartlar kötü değil.
Eger o komik rakamlar kabul edilir de her sene oldugu gibi her seye zam gelirse nasıl yasayacagiz bilmiyorum.
Ama böyle olacak gibi gözüküyor. Begenen gelip yasasin oyle konussun sevdiğin ve beğendiğin yerde yasamamanin bahanesi kurulu duzen olamaz.

Eger o komik rakamlar kabul edilir de her sene oldugu gibi her seye zam gelirse nasıl yasayacagiz bilmiyorum.
Ama böyle olacak gibi gözüküyor. Begenen gelip yasasin oyle konussun sevdiğin ve beğendiğin yerde yasamamanin bahanesi kurulu duzen olamaz.

tabi ki kabul edilecek, ben artık umutlu bekleyişleri bıraktım malesef.. :(

e yani çocuğunu orada okutup, işini kurdurup, sonra memleketimiz gibisi yok siz şanslısınız demek bana inanılmaz itici geliyor
o zaman gelip burada düzen kursaydı çocukların ?

Yurt dışı cok güzel orda yaşam, maddiyat, refah mukemmel. Hayat kalitesi süper. Orda yaşamayı cok isterdim ama kurulu duzenim var. Pasaport bilmem ne icinde param yok.
Bence kesinlikle anneni oraya alip bakmalisin. Orda ki yaslilar cok sansli. Nasil tatillere bile nerelere gidiyorlar. Gencler zaten şanslı.
Super. Zaten guzel olmasa orada ne isin var dimi? Cok şanslısın❤ oraya al bebce birlikte mutlu mesut yasayin. Orda cokta guzel isci bulursun hem uygun fiyatli. Et yersiniz bol bol , gezersiniz birlikte. Yumurta yersiniz her sabah. Markete gidip elleriniz kollariniz dolu donersiniz annen cok sevinir görünce

Ben artık uzaktan davulun sesini duyanlara böyle söyleyecegim 😅 çünkü konu sahibi aynisini yapmis

tabi ki kabul edilecek, ben artık umutlu bekleyişleri bıraktım malesef.. :KK43:

e yani çocuğunu orada okutup, işini kurdurup, sonra memleketimiz gibisi yok siz şanslısınız demek bana inanılmaz itici geliyor
o zaman gelip burada düzen kursaydı çocukların ?
Ustte konu sahibine yazdim ben artik bende boyle bakacağım. Cok guzel ,cok guzel oralar...

Hiç haber izlemiyor musunuz , böyle yakında kimi kimsesi olmayan, havuzlu lüks evde oturan yaşlıları bunun yastık altında hazinesi vardır diye öldüren bile çıkıyor sadece soysalar neyse . Nasıl öyle uzaktan birini bulup güveneceksiniz. Yolar açık olsa gelsem demişsiniz, kapalı yol neresi ? Sağlığı el verse yanıma alsam demişsiniz, tek başına yaşayacak kadar sağlıklı anlattığınıza göre. Sonra da kimse kimsenin durumunu bilmiyor gel bak demeyin demişsiniz. Sizin nasıl ki her şeye bahaneniz varsa insanların da kabul etmemek için geçerli bahaneleri olabilir, çok normal değil mi?

Hiç haber izlemiyor musunuz , böyle yakında kimi kimsesi olmayan, havuzlu lüks evde oturan yaşlıları bunun yastık altında hazinesi vardır diye öldüren bile çıkıyor sadece soysalar neyse . Nasıl öyle uzaktan birini bulup güveneceksiniz. Yolar açık olsa gelsem demişsiniz, kapalı yol neresi ? Sağlığı el verse yanıma alsam demişsiniz, tek başına yaşayacak kadar sağlıklı anlattığınıza göre. Sonra da kimse kimsenin durumunu bilmiyor gel bak demeyin demişsiniz. Sizin nasıl ki her şeye bahaneniz varsa insanların da kabul etmemek için geçerli bahaneleri olabilir, çok normal değil mi?
sağlığı yerinde olmasa 3 gün yetmezdi bakımına hergün yanında bakıcı kadın olmalı.annem de yaşlı benim 71 72 yaşlarında 2 gün evde yalnız bırakamam aç kalır ya da başına bir şey gelir çünkü.eve temizliğe kadını bile ben evde olduğum zaman alıyorum kadınla yalnız bırakmıyorum.konu sahibinin annesinin yanında yatılı bir yardımcı kalmalı ve ona göre de ne kadar ücret uygunsa o parayı vermeli.doktora gitmesi lazım gelir hastanede yatması lazım gelir o zaman ne olacak.aniden evde ayağı kaysa düşse bakıcı kadının geleceği güne kadar ölür yahu allah göstermesin

sağlığı yerinde olmasa 3 gün yetmezdi bakımına hergün yanında bakıcı kadın olmalı.annem de yaşlı benim 71 72 yaşlarında 2 gün evde yalnız bırakamam aç kalır ya da başına bir şey gelir çünkü.eve temizliğe kadını bile ben evde olduğum zaman alıyorum kadınla yalnız bırakmıyorum.konu sahibinin annesinin yanında yatılı bir yardımcı kalmalı ve ona göre de ne kadar ücret uygunsa o parayı vermeli.doktora gitmesi lazım gelir hastanede yatması lazım gelir o zaman ne olacak.aniden evde ayağı kaysa düşse bakıcı kadının geleceği güne kadar ölür yahu allah göstermesin
Sagligi yerinde olsa neden sagligi el verse yanima alsam desin ki 🤔 kafamda deli sorular yerinde mi degil mi🤔

Cay koyarken, birde firinin kapağını actim az once. Icim cizladi burası da hic unutturmuyor sagolsun zaten.
Mutfakta kombim ateşleyince kalbim pır goz yasim pıt. :110:

bu ay 284 geldi doğalgaz
ki deli gibi yakmadık, ortalama günde 8 saat en düşükte yandı
iyice kış gelince 700leri görürüz bence

P printemps- bu forum üyeleri her zaman emekçiden yana (!) anneanneme yardımcı ararken biz de yaşadık bu süreçleri. Yana yakıla yalvar yakar şartlarını dinledikleri işe giriyorlar, ardından ya iki gün sonra elveda ya da bir gün gelip beş gün gelmemeler... bazı insanlar yaşadıklarını hak ediyorlar açıkçası. Herkes istiyor ki armut piş ağzıma düş... Allah yardımcınız olsun.

bu ay 284 geldi doğalgaz
ki deli gibi yakmadık, ortalama günde 8 saat en düşükte yandı
iyice kış gelince 700leri görürüz bence
Kesinlikle. Elektirik faturasini soylemiyorum bile.
Konu sahibi arkadaşımız bize cevap atmıyor. Markete falan gitti herhal. Biz gidemeyoh. Bak tikir tikir yazisıyoruz.
Cevaplıyoruz 😊
Ben gideyim konudan yoksa cok duramam gibi😅😅

Sagligi yerinde olsa neden sagligi el verse yanima alsam desin ki 🤔 kafamda deli sorular yerinde mi degil mi🤔
yan bloğumda 2 yaşlı karı koca var kadında demans var.bakıcıları gürcü ve yatılı kalıyor.kadını dolaştırmaya çıkarıyor yanından ayrılmıyor.ayrılsa evi bulamaz kadın çünkü.3500 maaş alıyor sigorta kendi istemedi.pazar günleri tatil günü.o günde harcasın diye yaşlı çiftin çocukları 100 tl harçlık veriyor kadına.kadın da memnun yaşlı çiftte kimse kimseyi sömürmüyor çünkü.

yan bloğumda 2 yaşlı karı koca var kadında demans var.bakıcıları gürcü ve yatılı kalıyor.kadını dolaştırmaya çıkarıyor yanından ayrılmıyor.ayrılsa evi bulamaz kadın çünkü.3500 maaş alıyor sigorta kendi istemedi.pazar günleri tatil günü.o günde harcasın diye yaşlı çiftin çocukları 100 tl harçlık veriyor kadına.kadın da memnun yaşlı çiftte kimse kimseyi sömürmüyor çünkü.
Olabiliyor diyosun yani 😍
is begenmemekle alakali degil yani emek karşılığını vermekle alakalı 🤔 ben anladım:KK51:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X