İşsizlik Depresyonu

böyle bir kişinin iş bulamaması mümkün değil. istanbuldaki firmalara başvurdu mu?
istanbula başvurmadı hiç
ankara baktık bir de yurtdışı şantiyeleri
istanbulda iş bulsa da ev ayarlaması kirası osu busu zarar eder diye denemedik bile ama denese miydik acaba?

En güzeli hiç sormamak. Hele şuraya basvurdun mu şöyle yaptın mı diye akıl vermeye çalışmak delirtmek için bire bir. Zaten elinden geleni yaptığını düşünüyorsan hiç bulaşma. Ha bir de tadını çıkar işe girince ararsin bu günleri de en gıcık sözlerde top 5 te.

ben her gün bir kere açıyorum konuyu ya
beraber iş bakalım filan diyorum yardımcı olmak için ama
bunu yapmayayım o zaman..

Geçecek, geçecek demeyin de. Çünkü geçmiyor bu günler. Böyle söylendikçe iyice cinnet geliyor. ODTÜ mezunu mühendis arkadaşın ise İstanbul'da iş baksın. Taşra üniversitesi mezunu kuzenim 3 bine çalışmaya başladı altını çizeyim torpilsiz. İhtiyaç çokmuş o sektörde öyle söylüyor.

Tamamdır,İstanbul 'a bakmaya başlayacağız bugünden artık...Nedense alternatif olarak aklımıza bile gelmedi başka şehir şaşkınlığa gel...

Selamm ben de sevgilinin meslektaşı olarak işsizim ama mutsuz değilim:) Hatta isimden de kendi isteğimle ayrıldım biliyorsun. Piyasa evet berbat ama insanlar patronlar daha berbat. En güzelinin en hayırlısının olması için beklemeye değer. Hakkımızda hayırlısı olsun..

Eşim 8 ay işsiz kaldı. Eğitim seviyesi, cv kalitesi arttıkça beklentilerde artıyor. Ve iş bulmak daha da zorlaşıyormuş. Bu süreçte sadece olacak diyebildim ve hep alttan aldım. İşsiz kalana zor olduğu kadar yakınlarına da zormuş onu anladım. Bir şey ima ettiğimi düşünmesin diye 5 kere tartarak konuştum. İyi yanlarını kendisine anlattım. İşe yaradımı çok değil, kendini yine üzdü ama evimizde huzurumuz kaçmadı en azından.

istanbula başvurmadı hiç
ankara baktık bir de yurtdışı şantiyeleri
istanbulda iş bulsa da ev ayarlaması kirası osu busu zarar eder diye denemedik bile ama denese miydik acaba?
Sevdiceğim 1,5 hafta önce gitti yurt dışına. Başvurusuna 4 5 ayda cevap gelmiş. Oda mühendis olarak gitti. Sorabilirim isterseniz.

böyle düşünen biri bile olması onlar için büyük şans.

öncelikle sürekli pozitif ve motive edici olun.

kabuklarına çekilmeye izin vermeyin iş yoksa bile aramaya devam etsinler. kurs vs ile kendilerini geliştirmeye devam etsinler hem aktif kalırlar.

aracı olabilecek tanıdıklar bulma aynı meslekten kişilerle tanıştırıp sohbet ettirme ve yön çizmelerini sağlama da faydalı olur.

Sevdiceğim 1,5 hafta önce gitti yurt dışına. Başvurusuna 4 5 ayda cevap gelmiş. Oda mühendis olarak gitti. Sorabilirim isterseniz.
ay çok sevinirim
biliyor musunuz daha geçen gün kendi arkadaşlarımdan birisine sordum cevap yazmadı ya nasıl üzüldüm o da yurtdışında çalışıyordu
valla sorsanız çok sevinirim ,çok sağolun

aynen kuzum
bizim şimdi evlilik isteği var ya ondan
evlenemiyoruz benim yüzümden diye dertleniyor

evet tanıdık tanıştırmaya çalışıyorum:)
kurs olayı ise henüz yatışta
arkadaşım gidiyor gerçi onların durumu daha iyi arada spora gidiyor bir nebze iyi geliyor

Çok zor çok kötü bir psikoloji. Bir de artık arkadaşlarınız yavaş yavaş atanıyor iş buluyor ev araba sahibi olmaya başlıyorsa daha da üzen durum. Tabi ki Allah çok versin o ayrı ama herkes çalışiyor ben niye evdeyim düşüncesi insanı yiyor bitiriyor.
İyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum sanıyordum ki üç aya ic bulunur. Mezun olmadan arayanlar mezun olunca yok oldu birden. Belki geçen senelerde olsaydı durum böyle olmazdı. Kriz var herkes sıkıntıda bir nevi. Ama işsizlik psikolojisi bambaşka birşey. Dışarı cikasin gelmez, harcadığın para göze batar kimse bişey demese bile. Bir de dışarı çıktığında hesabı sürekli arkadaşlarinizin ödemeye çalısmasi sen calismiyorsun ben çalışıyorum diye odemek istemesi. İnsanların sürekli is buldun mu diye sormaları,kendi işlerini kötüleyip em güzeli issizlik diye moral vermeye çalışmalari cok eğreti duruyor bilmiyorlar.
Bir de umudum azaldi Kötü bir is deneyimim oldu tabi. artık her yeri öyle sanıyorum. Neyse daha fazla devam edemeyecegim :)

Daha önceden deneyimleri var mı yoksa ben bu paraya çalışmam diye iş mi beğenmiyorlar ona göre söyleyeceklerim değişecek.

Ben psikoloji mezunuyum. Mezun olduktan sonra bir sürü yere iş başvurusu yaptım hiçbir yer dönmedi. Dönenler de telefonla arayıp yeni mezun olduğumu deneyimsiz olduğumu falan sıraladı yüzüme. Ben de CV'mi kopyaladım aldım elime tek tek bütün anaokullarını, rehabilitasyon merkezlerini gezdim. Bir yer almak istedi ama yani parası azdı. Kabul etmeme lüksüm kalmadı artık yeni mezunum diye hepsi kapıdan çeviriyor oysa CV'm de boş değildi öyle, test eğitimlerim falan var en azından. Neyse orada çalıştım bir süre sonra tamamen tesadüf daha iyi bir yere geçtim, maaşı da beni tatmin etmeye yetiyor şimdilik.

Eğer yeni mezun olup iş bulamıyorlarsa azmetsinler bunu demek için anlattım. Ama deneyimli oldukları halde bulamıyorlarsa kendilerine de biçmesinler pek zaten şu sıralar işverenlerin durumları da sıkıntılı. Çoğu yer eleman çıkartıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…