- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
- Konu Sahibi NeuroCathy
-
evet tanıdık tanıştırmaya çalışıyorum:)
kurs olayı ise henüz yatışta
arkadaşım gidiyor gerçi onların durumu daha iyi arada spora gidiyor bir nebze iyi geliyor
bu iyi bir fikir biraz iteleyeyim kimseyle görüşesi yok çünküspor iyi ama işle ilgili bişeyde de dışarda olması lazım kopmaması için. üniversiteden arkadaşlarıyla bağlarını koparmasınlar ama iyi niyetli olanlarla sadece görüşsünler yoksa diğerleri çalışmıyor diye hava atarlar daha çok morali bozulur.
erkek arkadaşım yeni mezun diye tecrübesizliğinden bulamıyorDaha önceden deneyimleri var mı yoksa ben bu paraya çalışmam diye iş mi beğenmiyorlar ona göre söyleyeceklerim değişecek.
Ben psikoloji mezunuyum. Mezun olduktan sonra bir sürü yere iş başvurusu yaptım hiçbir yer dönmedi. Dönenler de telefonla arayıp yeni mezun olduğumu deneyimsiz olduğumu falan sıraladı yüzüme. Ben de CV'mi kopyaladım aldım elime tek tek bütün anaokullarını, rehabilitasyon merkezlerini gezdim. Bir yer almak istedi ama yani parası azdı. Kabul etmeme lüksüm kalmadı artık yeni mezunum diye hepsi kapıdan çeviriyor oysa CV'm de boş değildi öyle, test eğitimlerim falan var en azından. Neyse orada çalıştım bir süre sonra tamamen tesadüf daha iyi bir yere geçtim, maaşı da beni tatmin etmeye yetiyor şimdilik.
Eğer yeni mezun olup iş bulamıyorlarsa azmetsinler bunu demek için anlattım. Ama deneyimli oldukları halde bulamıyorlarsa kendilerine de biçmesinler pek zaten şu sıralar işverenlerin durumları da sıkıntılı. Çoğu yer eleman çıkartıyor.
çok hassas bir psikoloji farkındayım,umarım siz de bulursunuz gönlünüzce bir an evvel
ben de işsizken birisi sen de başka iş yap demişti ne bileyim boncuk ör el işi yap sat demişti çok zoruma gitmişti çok
hani o işi yapmak değil zoruma giden ben onca okudum bambaşka şeyler o kadar ödev yapıyorsun sınavlara giriyorsun sonra sarbaşa mı boncuk öreceksem neden okudum?buydu üzen... çok zoruma gitmişti..
En güzeli hiç sormamak. Hele şuraya basvurdun mu şöyle yaptın mı diye akıl vermeye çalışmak delirtmek için bire bir. Zaten elinden geleni yaptığını düşünüyorsan hiç bulaşma. Ha bir de tadını çıkar işe girince ararsin bu günleri de en gıcık sözlerde top 5 te.
valla iyi olur...: )yapılacak bir şey yok o zaman
dua topiği açayım bari napim ki
bu iyi bir fikir biraz iteleyeyim kimseyle görüşesi yok çünkü
teşvik etmem iyi olabilir
erkek arkadaşım yeni mezun diye tecrübesizliğinden bulamıyor
bir de piyasa gerçekten kötü
arkadaşları da ayarlamaya kalktı kaç kere ama alım olmadı bu dönem ciddi ciddi ofisler sıkıntıda...
askere gidecek sanırım daha bulamazsa artık
avukat olan arkadaşım da ofis ortamlarının kötülüğünden yakınıyor her işi yaptırırım mantığında alıyorlar
ve az bir maaşa
gerçi en son 2000 tlye bulmuş ben olsam kabul ederdim ona da dedim kabul etmemiş ama yalancılığı normal görüyorlar hatta gerekli görüyorlar avukatlık için diyor
hakimliğe kurum sınavlarına çalışıyor ama 2 yıldır çalıştığı için doğal olarak evde oturmaktan artık çok depresif moda girdi
OLmazsa elimizde cv tek tek kapı kapı gezelim o zaman biz deAstoria
sevgilim iş beğenmemezlik yapmıyor da evet yakın arkadaşım öyle biraz bir de okulu geç bitirdim diye benim yaşımdakiler daha çok kazanıyor diye sanırım öyle yapıyor dur ben onu arıcam bir sorcam çok mu kötüydü o ortam diye bir denesin bence de haklısınBiraz iş beğenmiyorlar gibime geldi. Bana 2000 TL bile teklif edilmemişti o dönem. Asgari ücretten biraz fazlaydı. Ben o kadar çok geri çevrilmiştim ki artık ağlamaklı oluyordum ama evde durmakla da iş bulunmuyor. Hatta mezun olduktan 2-3 sene sonra başvuru yapmaya gittiğinizde diyorlar ki "Neden bu kadar bekledin, hiç mi bir yer almadı seni?". Hevessiz görülüp alınmıyorsunuz. Bence piyasa da bu kadar kötüyken iş beğenmemezlik yapmalarını tavsiye etmem. Hiçbir şey bulamıyorlarsa alan bazlı eğitimlere katılsınlar, sertifika falan almaya çalışsınlar, bazı tezsiz yüksek lisans programları oluyor sertifikalı oralara başlasınlar, boş durmamaya çalışsınlar şahsi tavsiyem.
büro açmak filan hep para istiyor canım maalesefYa ikisinin de mesleği gereği bir büro açıp otursa işini kurmuş oluyor zaten.Ama tabii o da bir sermaye istiyor.Kamuda bu kadar ihraç varken bu durumu da değerlendirebilirler aslında.Okuyup işsiz kalmak zor iş.
bir de ne zaman evleniyorsunlar varAhahah çocuk yok mu sorularıyla aynı yahu! Konu dışı olacak ama çocuğu olmayanlara da iyilik etmek isteyen şu cümleleri çocuğa uyarlasın öyle davransın, çok makbule geçecek.
Kendi hallerine birakmak en guzeli
Bir issiz olarak soyluyorumbazen kimseye srlam dahi vermek istemiyorum ben
Hayatta en çok yıpratan şey de o zaten bişey yapamamak. Piyasa gerçekten çok kötü ve yapacak bişey yok ne yazık ki. Bir zamanlar durumum çok iyiydi şimdi ise çok kötü bazen beş liram olmuyor. Ama düşününce paran çok da olsa az da olsa yiyeceğin ekmek yine aynı. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Okuyup emek verip bi meslek sahibi olan ve buna karşın işini yapamayan o kadar çok insan var ki! İnşallah piyasa düzelir ve hep beraber refaha ereriz tek dileğim buKızlar selam...
En yakın arkadaşım da sevgilim de (hatta bir arkadaşım daha) işsizlikten depresyondalar resmen çok net hissediyorum...Onlar için ne yapabilirim bilmiyorum bile...
İşsizlik psikolojisindeki insana nasıl yaklaşılır ya da nasıl yardımcı olunur ? Geçecek diyorum elbet olacak filan diyorum ,ama yetmiyor farkediyorum...Onlara yardımcı olmak istiyorum ama elimden hiçbir şey gelmiyor ...
Gerçekten üzülüyorum ne yapmam gerek bilmiyorum. Piyasa resmen çökmüş durumda neden böyle?
Sizin de çevrenizde böyle mi işsizlik durumunda olanlar çok mu? Biraz konuşmak istedim...
Fikir de verebilirsiniz ne yapsınlar?...Arkadaşım avukat , sevgilim inşaat mühendisi..
inşallah yoksa göç düşünmeye başlayacağız ..Hayatta en çok yıpratan şey de o zaten bişey yapamamak. Piyasa gerçekten çok kötü ve yapacak bişey yok ne yazık ki. Bir zamanlar durumum çok iyiydi şimdi ise çok kötü bazen beş liram olmuyor. Ama düşününce paran çok da olsa az da olsa yiyeceğin ekmek yine aynı. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Okuyup emek verip bi meslek sahibi olan ve buna karşın işini yapamayan o kadar çok insan var ki! İnşallah piyasa düzelir ve hep beraber refaha ereriz tek dileğim bu
Evet memlekete gidip üretmek şuan için daha mantıklı geliyor bende çok düşünüyoruminşallah yoksa göç düşünmeye başlayacağız ..
nasıl memleket?Evet memlekete gidip üretmek şuan için daha mantıklı geliyor bende çok düşünüyorum
inşallah sen de iyi bir iş bulursunİşsizim ,hala iş arıyorum,bunalıma girmedim ama ne kadar kötü olay vs varsa aklımda .
Kendime sardim,nefret etmeden iş bulaydim iyiydi
Biraz iş beğenmiyorlar gibime geldi. Bana 2000 TL bile teklif edilmemişti o dönem. Asgari ücretten biraz fazlaydı. Ben o kadar çok geri çevrilmiştim ki artık ağlamaklı oluyordum ama evde durmakla da iş bulunmuyor. Hatta mezun olduktan 2-3 sene sonra başvuru yapmaya gittiğinizde diyorlar ki "Neden bu kadar bekledin, hiç mi bir yer almadı seni?". Hevessiz görülüp alınmıyorsunuz. Bence piyasa da bu kadar kötüyken iş beğenmemezlik yapmalarını tavsiye etmem. Hiçbir şey bulamıyorlarsa alan bazlı eğitimlere katılsınlar, sertifika falan almaya çalışsınlar, bazı tezsiz yüksek lisans programları oluyor sertifikalı oralara başlasınlar, boş durmamaya çalışsınlar şahsi tavsiyem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?