- 22 Ağustos 2016
- 234
- 95
- 98
- Konu Sahibi NeuroCathy
-
Üretimin olmadığı yerde kazanmak çok zor dünyanın her yerinde böyle yurt dışında da aynı durum çok zorluk çekersiniz oralarda da.nasıl memleket?
yok biz yurtdışına göçmen olarak gitmeyi bir düşünüyoruz anlamında demek istedim sonuçta kalifiye eleman sayılıyor aslında Avusturalya ,Kanada açısından
bilmiyorum burada bulamadık orada mı bulacağız o da muamma ama aklımızdan geçmiyor değil
Lisans muh. fak. mezunuyum. İş seçen biri değilim. Staja gittigimde bile etrafımdaki herkes yapma etme kimsenin fazladan işini yapmak zorunda değilsin derdi.Tez hocam yapma böyle ilerde harcarlar emeğini derdi. Aylarca is arayip bir yere başladım. Alanım dolayısıyla yapacağım isi biliyordum. Görüşmede soylenenler ile gittiğimde 'yap' dedikleri iş arasında dağlar kadar fark vardı. Beden işçisinin yapmak istemediğini uzman diye cagirdiklari bir personele yaptırmak istemeleri ilk tuhaf geldi. Zaten sebebini sorgulamaya kalmadan istifa ettim. Aynı durumu yaşayan onlarca arkadaşım var. Yeni mezun olması 3 kişinin yapabileceği işi tek başına bir çalışana yüklemek bazı işyerleri için. Maaş ise asgari ücret haftada en az 6 gün üstüne vardiya arti mesai haftasonu yok. En azından su anki sistemde bu.Yüksek lisans yapmak da bir o kadar zorken bitse dahi hakettiği değeri bulamayacağı aşikar. Çok zor dönemlerden geçiyoruz. Umarım herkes gönlündeki işe kavuşur yakın zamanda.
Amin Allah razı olsuninşallah sen de iyi bir iş bulursun
haklısınızTabii ki bana da yapıldı aynısı zaten ilk çalıştığım yerde. Yapmamam gereken işleri de üzerime yüklediler. Ama oturduğum yerden de iş bulamayacağımı biliyordum. En azından "Deneyimim var" diyebildim ve daha iyi bir yere geçebildim. Mesela yeni mezun avukat arkadaşa verilen 2000 TL şu dönem şartlarında iyi, çok ağır gelmediği sürece deneyim kazanmak için durabilir. Biraz deneyim ve kendini geliştirmek daha çok kapı açıyor yaşadıklarımdan bunu öğrendim. Bir arkadaşım da aynı sizin gibi mühendis (endüstri), yüksek lisansa başladı baya da sertifika falan veriyormuş sanırım. Kız direkt işe başladı mesela ve maaşı da gayet iyi. Şans diyebilirsiniz buna ama yine de evde oturup "Neden işim yok?" diye üzülmekten iyi bir şeyler yapmaya çalışmak. Umarım herkes gönlündeki işe kavuşur tabi, emek veren herkesin hak ettiği yere gelmesini dilerim.
haklısınız
aradım bu arada konuştum arkadaşımla iki şey hoşuna gitmemiş birincisi kadına ben ne iş verseniz yaparım aslında sıkıntı etmem demiş kadın da ooo sert seviyoruz yani gibi bir şeyler söylemiş bu ne demekse? neyse
bir de özel okul mezunu arkadaşım babası da icra müdürü, baban milletten çalıp çırpıp seni özel okulda mı okuttu demeye getirmişler yani senin neden özel okulda okuduğun belli baban icracıydı demi falan diyerek ...öyle dedi onları söyleyince artık üstelemedim hakimliğe çalışıyor yeniden boş durmaktansa artık
inşallah ,teşekkürler:)Baştan zaten kafaya koymuş gitmemeyi o, yapacak bir şey yok :) Benim çok ihtiyacım vardı dediğim gibi beğenmemezlik yapamazdım, hoş olmamış tabi böyle bir yerde muhtemelen ben de çalışmazdım ama sanırım orası olmadı diye iş araştırmasına da girmemiş, başka işlere bakmamış yani. O yüzden iş beğenmiyor demiştim kafasında hakimlik var çünkü. Umarım sınavı kazanır. :)
Avukatla inşaat mühendisi bile işsizse ben öleyim:)
Arkadaşına benden küçük bir tavsiye. Donanımlı hiçbir insan iş görüşmesinde "ne iş olsa yaparım" dememeli. Ben şahsen bu cümleyi kuran birini işe almam.haklısınız
aradım bu arada konuştum arkadaşımla iki şey hoşuna gitmemiş birincisi kadına ben ne iş verseniz yaparım aslında sıkıntı etmem demiş kadın da ooo sert seviyoruz yani gibi bir şeyler söylemiş bu ne demekse? neyse
bir de özel okul mezunu arkadaşım babası da icra müdürü, baban milletten çalıp çırpıp seni özel okulda mı okuttu demeye getirmişler yani senin neden özel okulda okuduğun belli baban icracıydı demi falan diyerek ...öyle dedi onları söyleyince artık üstelemedim hakimliğe çalışıyor yeniden boş durmaktansa artık
hayır o anlamda değil, yani çok çalışırım azmederim yapmam gereken her işi en iyisinden yapmak için uğraşırım anlamında dediğini düşünüyorum yoksa kalkıp tuvalet de temizlerim anlamında değil, ya da sekreterlik yaparım anlamında değil onun branşı farklı neticedeArkadaşına benden küçük bir tavsiye. Donanımlı hiçbir insan iş görüşmesinde "ne iş olsa yaparım" dememeli. Ben şahsen bu cümleyi kuran birini işe almam.
Aynen hocam bu dert yedi biziBende işsizler ordusunun uyesiyim.oğretmenim 3 yıldır atanamıyorum
Bölüm neBende issizim.gecen seneki kpss yi kazanamadim hos kazansamda alim olmadığı icin bir ise yaramayacakmis.
Alandan hazirlaniyorum.
25 yaşındayım. Evet gec degil ama yine de psikolojik olarak kotuyum.surekli kendime moral vermeye çalışıyorum.
Ve bu süreçte kimseyle iletisim dahi kurmak istemiyorum.
Atanan arkadaslarimla gorusmuyorum..
Birsey yaptıklarından degil ama sanki eziklik psikolojisi...
Sizde uzerlerine gitmeyin.
Bu surec gercekten cok yipratici....
İibf. Alandan hazirlaniyorumBölüm ne
Piyasa çok kötü benim bankam çayır çayır eleman çıkarıyor şu sıraKızlar selam...
En yakın arkadaşım da sevgilim de (hatta bir arkadaşım daha) işsizlikten depresyondalar resmen çok net hissediyorum...Onlar için ne yapabilirim bilmiyorum bile...
İşsizlik psikolojisindeki insana nasıl yaklaşılır ya da nasıl yardımcı olunur ? Geçecek diyorum elbet olacak filan diyorum ,ama yetmiyor farkediyorum...Onlara yardımcı olmak istiyorum ama elimden hiçbir şey gelmiyor ...
Gerçekten üzülüyorum ne yapmam gerek bilmiyorum. Piyasa resmen çökmüş durumda neden böyle?
Sizin de çevrenizde böyle mi işsizlik durumunda olanlar çok mu? Biraz konuşmak istedim...
Fikir de verebilirsiniz ne yapsınlar?...Arkadaşım avukat , sevgilim inşaat mühendisi..
Sen boştasın şunu yapıver denmesinden o kadar okudun da noldu denmesin den de benBen de issizim. Is konusunun acilmasindan, hala is bulamadin mi diye sorulmasindan, ah ah vah vah yazik denmesinden nefret ediyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?