İşsizlik Depresyonu

Üretimin olmadığı yerde kazanmak çok zor dünyanın her yerinde böyle yurt dışında da aynı durum çok zorluk çekersiniz oralarda da.

Tabii ki bana da yapıldı aynısı zaten ilk çalıştığım yerde. Yapmamam gereken işleri de üzerime yüklediler. Ama oturduğum yerden de iş bulamayacağımı biliyordum. En azından "Deneyimim var" diyebildim ve daha iyi bir yere geçebildim. Mesela yeni mezun avukat arkadaşa verilen 2000 TL şu dönem şartlarında iyi, çok ağır gelmediği sürece deneyim kazanmak için durabilir. Biraz deneyim ve kendini geliştirmek daha çok kapı açıyor yaşadıklarımdan bunu öğrendim. Bir arkadaşım da aynı sizin gibi mühendis (endüstri), yüksek lisansa başladı baya da sertifika falan veriyormuş sanırım. Kız direkt işe başladı mesela ve maaşı da gayet iyi. Şans diyebilirsiniz buna ama yine de evde oturup "Neden işim yok?" diye üzülmekten iyi bir şeyler yapmaya çalışmak. Umarım herkes gönlündeki işe kavuşur tabi, emek veren herkesin hak ettiği yere gelmesini dilerim.

haklısınız
aradım bu arada konuştum arkadaşımla iki şey hoşuna gitmemiş birincisi kadına ben ne iş verseniz yaparım aslında sıkıntı etmem demiş kadın da ooo sert seviyoruz yani gibi bir şeyler söylemiş bu ne demekse? neyse
bir de özel okul mezunu arkadaşım babası da icra müdürü, baban milletten çalıp çırpıp seni özel okulda mı okuttu demeye getirmişler yani senin neden özel okulda okuduğun belli baban icracıydı demi falan diyerek ...öyle dedi onları söyleyince artık üstelemedim hakimliğe çalışıyor yeniden boş durmaktansa artık

Baştan zaten kafaya koymuş gitmemeyi o, yapacak bir şey yok :) Benim çok ihtiyacım vardı dediğim gibi beğenmemezlik yapamazdım, hoş olmamış tabi böyle bir yerde muhtemelen ben de çalışmazdım ama sanırım orası olmadı diye iş araştırmasına da girmemiş, başka işlere bakmamış yani. O yüzden iş beğenmiyor demiştim kafasında hakimlik var çünkü. Umarım sınavı kazanır. :)

inşallah ,teşekkürler:)

Arkadaşına benden küçük bir tavsiye. Donanımlı hiçbir insan iş görüşmesinde "ne iş olsa yaparım" dememeli. Ben şahsen bu cümleyi kuran birini işe almam.

Arkadaşına benden küçük bir tavsiye. Donanımlı hiçbir insan iş görüşmesinde "ne iş olsa yaparım" dememeli. Ben şahsen bu cümleyi kuran birini işe almam.
hayır o anlamda değil, yani çok çalışırım azmederim yapmam gereken her işi en iyisinden yapmak için uğraşırım anlamında dediğini düşünüyorum yoksa kalkıp tuvalet de temizlerim anlamında değil, ya da sekreterlik yaparım anlamında değil onun branşı farklı neticede

Zor bir durum cunku ınsan ıssızken hep bos hıssedıyor ve ıse yaramaz gıbı her ınsan ıstese ıse gırebılır ancak su varkı kendı okudugun meslegı yapmak ıstıyor her kısı ondan dolayı da bu resmen sans ısıne donustu malesef ki ama bu asamada ıssız kişinin bence hobı edınmesı gerekır etrafına sarmaması ve kendıne guvenmesı ıcın yollar aramaya kendını gelıstırmeye devam etmelı
Etrafındakı kısılerde bu konuda desteklemelı ıssız kısı konuyu acmadıkca konuyu acmamalı destek gormek ıstedıgınde ıse cekınmeden destek olmalılar benım fıkrımce

Ben işsizlik diye bir şeye inanmıyorum. İş beğenmemezlik var bence.
Hayatımın her döneminde işim vardı. Ben şu şartlar dışında çalışmam demediğim sürece

Bölüm ne

Evet piyasa çok berbat benimde işten bıktığım oluyo çıkmak istiyorum ama işin olmadığını düşününce katlanmak zorunda kalıyorum.

arkadaslar allahtan umıdınızı kesmeyın. bende cok aradım hatta doktora yapıyorum suan ve kac kere gerı donduruldum kapıdan doktorasın sen fazlasın bize vs dıye.uzuldum cok uzuldum camı onunde agladıgım anlar oldu.

ama cok sukur allahıma parttıme kendıme yeten bır ıs bulmustum bikac ay sonra. parasına bıle bakmadım bana yetıyormu ona baktım aılem bıle senın dengın degıl o iş dedı . cunku bolumumle hıc alakası yoktu. ama ısımı sevıyordum .

sonra devlet kadrosuna basvurdum cok sukur sınavda basarılı oldum belgelerı gonderdım sımdı guvenlık sorusturmasını beklıyorum allahın ıznıyle ınsallah kendı meslegımı yapıcagım hemde kadrolu olarak. mart sonunda suandakı calıstıgım yerde ıstıfamı vermeyı dusunuyorum. ınsallah 2 3 ay sonra arastırma bıtınce kadroya gececegım allahın ıznıyle.. allaha bın sukur cok sukur.

Bugün çok sevdiğim, bayıldığım bir insanın eğitimine katıldım, sahneye çıkardığı kızlardan biri işsiz olduğunu söyledi. Bakın her yönden takdir ettiğim, çok pozitif bulduğum ve sevdiğim bir insan bile kızcağıza resmen acıdı. Hadi ya, tüh, çok zor falan filan dedi. Ne vardı o kadar insanın içinde biraz moral verseydi? Üzülme, hayırlı bir iş bulursun demek çok mu zor? Değil ama insanlar işsiz insana böyle bakacağına işsizlik sorununa odaklansalar daha mantıklı olur bence. Zihniyet değişmiyor, değişmeyince de insanlar depresyona giriyor.

Bende eşimle aynı durumdayım malesef ve bir çocuğumuz var. O kadar bunalıyorum ki anlatamam. Bende bilgisayarcıyım ve halk eğitimde usta öğreticiydim. Mesleğimi yapıyım vs derdim hiç olmadı. Ortada bir çocuk var ve iş seçme lüksüm yok. Ona rağmen ankara antalya vs birkaç şehirde başvuru yaptık ama yok.. nasipten ötesi yok, Allah yardımcımız olsun inşallah.

Piyasa çok kötü benim bankam çayır çayır eleman çıkarıyor şu sıra
Niteliksiz elemanlar çabuk iş bulur ama kalifiye elemanı hem yer alamaz her işte de çalışamazlar
Allah kolaylık versin inşaat sektörü de çöküşte
Avukat içinde zor
Bu süreçte maddi zorluk çıkarmadan işten yükselmeniZden bahsetmeden
Süreci atlatmalarına yardımcı olabilirsiniz
Allah kolaylık versin

Ben de issizim. Is konusunun acilmasindan, hala is bulamadin mi diye sorulmasindan, ah ah vah vah yazik denmesinden nefret ediyorum :)
Sen boştasın şunu yapıver denmesinden o kadar okudun da noldu denmesin den de ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…