- 20 Aralık 2017
- 9.841
- 32.126
- 548
- Konu Sahibi Bayan Yanak
-
Ben de bunu duydum inanamadimDoga koleji ogretmen maaslarini yarim yatirmaya basladi. Ve gectigimiz donemden bu yana da maaslarda aksama var. Ne cocugunuz icin ne de calismak icin dusunebileceginiz bir okul olmamali. Cok net!
Tanıdık bul . Deneyime bakmıyor artık kimseKızlar ben edebiyat öğretmeniyim.8 aydır isşizim ve çıldırmak üzereyim 5 yıllık tecrübem var.İlk kez iş konusunda böyle bir sıkıntı yaşıyorum.Halbuki İstanbul gibi bir şehirdeyim çok garip
Şimdi sömestr tatilinde mi özel okullara başvuru yapsam yoksa mart sonuna doğru mu? Özel kolejlerde çalışanlar varsa bir fikir verirse bana iyi olur.
Bir de aslında ben ortaokulda çalışmayı daha çok istiyorum ki zaten beş sene içinde çift görevde çalıştığım da çok oldu tecrübem var yani.Liselilerden ziyade ortaokul öğrencileriyle ders işlemekten daha çok zevk alıyorum.Bir buçuk sene önce özel bir ortaokulla sözleşme imzalayacakken imzalayamadan geri döndüm içimde kaldı (Kurum üç ortaklıydı birbirlerinden haberleri yok onlardan dolayı sıkıntı olmuştu) Ortaokullara da başvuru yapıyorum ama acaba hep ikinci plana mı atılıyorum diyorum
İşin içinde olan meslektaşlarım,branştaşlarım bana bir fikir verirse yönlendirirse sevinirim.Kapana kısılmış gibi hissediyorum zaten anksiyetem var evde kalınca daha fena hale geldim.Teşekkürler şimdiden
Yok artık doğa koleji???Ben de bunu duydum inanamadim
Aynen öyle herkes torpile bakıyorTanıdık bul . Deneyime bakmıyor artık kimse
Evet ...bu gün kuzenim söyledi ...Matematik öğretmeni kız maaşını yarım alıyormuşYok artık doğa koleji???
Ay şaka gibi ya koskoca kurum.Her şubesi mi öyle acaba? Yarım maaş mı olur yaEvet ...bu gün kuzenim söyledi ...Matematik öğretmeni kız maaşını yarım alıyormuşÖzel ders filan veriyormus ama zaten okuldan arta kalan zaman az ve yorgun oluyormuş
Vallaha olmaz bence de ama yapıyor adamlar.Ay şaka gibi ya koskoca kurum.Her şubesi mi öyle acaba? Yarım maaş mı olur ya
Teşekkür ederim canım inşallahİnşallah iş bulursunuz bugün olmazsa yarın :) tecrübeniz var bu büyük bir avantaj sizin için hayırlısı olsun
Aynen canım mailime geliyorUmuyorum en yakın zaman da dilediğiniz gibi bir okulla anlaşırsınız.
Normalde Mart ayında belli olur ancak seçimin etkisiyle bu yıl okullar ancak bir buçuk iki ay sonrası sözleşmeleri yeniler, açıklar ancak o zaman belli olur.
Bu arada iş arama sitelerinde "alarm kur" butonu var. Tercihlerinize göre bir iş ilanı oluşturulduğunda size mail yoluyla haber veriyor. Belki işinize yarar.
Size has bir durum degil, emin olun dökülüyor insanlar issizlikten. Esim istanbul' dan izmir'e gitti calismak için. Orada iş buldu, 1 aydir yüzünü göremiyoruz. Turkiye' nin en iyi unv.lerinden birinden mezun. Ve istanbul gibi bir yerde 1.5 yıl işsiz oturdu. Inanın asgari ücretli islerin bile tamamına başvurdu o dönemde. Çok donanimlisin diye alınmadı asgari ucretli işlere. Kendi isini yapabilmesi, piyangodan bilet çıkması gibi bir durum zaten suanki sartlarda.Çok teşekkürler canım.İlk kez böyle oldu şaka gibi
Allah senin de yardımcın olsun canım.Cidden krizin de ötesinde bir şey sanki bu.Size has bir durum degil, emin olun dökülüyor insanlar issizlikten. Esim istanbul' dan izmir'e gitti calismak için. Orada iş buldu, 1 aydir yüzünü göremiyoruz. Turkiye' nin en iyi unv.lerinden birinden mezun. Ve istanbul gibi bir yerde 1.5 yıl işsiz oturdu. Inanın asgari ücretli islerin bile tamamına başvurdu o dönemde. Çok donanimlisin diye alınmadı asgari ucretli işlere. Kendi isini yapabilmesi, piyangodan bilet çıkması gibi bir durum zaten suanki sartlarda.
Ben 20 yıldır iş hayatındayım. Daha önce de krizler oldu, ama bu krizin otesinde birşey. Işsizlik dizboyu, birşey almak isterseniz elinizi yakıyor. Cocuklarima bugün de süt alabildim diye mutlu oluyorum çoğu zaman ve onların gelecekleri için cok ama çok endişeliyim. Allah yardımcımiz olsun, başka birşey diyemiyorum.
Bazen sözleşme zamanları dışında da alım oluyor.Tabi ki alım zamanlarını biliyorum ama dediğim gibi o zamanlar dışında da olabiliyorozelde calistiniz oncesinde sanirim,
bilmiyor musunuz ise alim zamanlarini,
yanlis hatirlamiyorsam,
yaz tatiline gitmeden, mayis-haziran gibi sozlesmeler yapiliyor ozellerde,
bu durumda simdiden basvurmaniz lazim,
mulakata cagirirlar, ders anlatmanizi isteyebilirler,
sonra da ancak mayis-haziran gibi donerler muhtemelen.
bir de mesela olumsuz donup, tam o donem kontenjani dolduramazlarsa olumlu olarak arayabilirler.
8 aydir issiz olmaniz sizin sektorde normal olabilir, cunku sozlesme donemi neredeyse her okulda aynidir.
Bana üç sene boyunca ücretli çıkmadı.Ama çevremden duyuyorum branş dışına ücretli çıkıyorbu zamanda birakin ortaokulu lisede bile ucretli ogretmenlik yapilamiyor.onda bile baslayan bi suru meslektasimiz yarida birakmak zorunda kaldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?